ct442002' Alıntı:
Öğrencilerin % 45’i sigara, 32’si alkol, 9’u uyuşturucu kullanıyor. Uyuşturucuda yaş 10-11'lere düşmüş.
Her yıl yapılan değişikliklerden delik deşik olmuş eğitimle su taşımaya çalışan öğretmenlerin omuzunda bütün yükler....
Merak etmeyin hocam, dershaneler kapanınca hepsi düzelir.
Şu soruyu da sormak lazım dershanelere olan ihtiyaç eğitim öğretim sisteminin bilinçli olarak yozlaştırılmasından gerçek hayattan soyutlanmasından mı kaynaklanıyor.
Farkı Tür zeka ve başarı seviyelerindeki öğrencileri farklı amaçlar için aynı sınava sokmak ne kadar doğru,
(Örneğin Gerçek hayatta mesleği tıp doktoru olanlardan kaçı , hayatının hangi aşamasında integral hesaplarıyla uğraşmıştır.)
sınavı tek amaç haline getirerek eğitim öğretim sisteminin değersizleştirilmesi ve dershanelerin ön plana çıkarılması ne kadar doğru.
dershanelerin var olması zaten başlı başına bir adaletsizliğin eğitim sistemdeki çarpıklığın varoluşunun göstergesi.
Okullar genç beyinlerin bir şekilde oyalanacağı mekanlar haline getirildiğinde. Oyalanmaktan vazgeçen beyinler ne düşünmeye başlayacak.
Yukarıdaki örneklerde de oyalanma türleri ve sonuçlarına ait örnekler mevcut.