bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan o kadar çok insan varken normal değil mi :mrgreen:gamer99' Alıntı:Aslında tartışmaya bahane arıyoruz sanki.
Ne dersiniz?
"Osmanlıca dersi bile" demeniz yakışık olmamış hocam.victooor79' Alıntı:Arkadaş Osmanlıca dersini bile liselerde zorunlu yapmayı düşünenler..bizim dersimize karşı hala nasıl bu kadar kayıtsız kalabiliyorlar..ilginç
chch' Alıntı:Bu ülkeye yapılmış en büyük ihanet harf devrimidir, osmanlıcaya karşı çıkanlar neyin kafasını yaşıyor acaba?
chch' Alıntı:cantepe' Alıntı:Osmanli dunyaya ve insanliga ayak bagi olmustur demisti tarih hocamiz. Gercekten oturup dusunursek insanligin hayatina anlam katan bir eseri yok. Dili mi yav he he
Bizim tarihçiler ikiye ayrılır, 1- osmanlı düşmanı olan kemalistler 2- Osmanlıya saygı duyan tarihçiler.
Mesela, bizde üniv. okurken ateist bir kemalist hocamız, osmanlı askerinin başındaki askeri başlığı eleştrip dalga geçiyordu. Yok efendim bir asker o başlığımı tutacak yoksa savaşacak mıymış falan filan. Bende dedim ki, hocam o kadar savaşı o asker kazanmadımı. Rahatsız mı oldun dedi, evet dedim, zar zor "cc" ile geçmiştim. Çünkü sınavda kitap defter serbestti, ne kadar çok m.kemal yazarsan o kadar yüksek puan alıyordunal sana tarihçi.
Kaynak:Atilla TaşOsmanlı'ya mı dönmek istiyorsunuz? Tamam dönelim! Ama hırsızlara naapılıyordu Osmanlıda? İlk Ordan başlayalım mı?
hayalcisuat' Alıntı:adamlar marsa mekik yerleştirmeye çalışıyo biz nelerle uğraşıyoruz.... afferim bize.! osmanlıcayıda öğrendik mi herşey tamamdır...! aa yok dur daha yapboz yapılacak çok devrim var bizde. nede olsa durmak yok bozmaya devam dimi???
türk milletinin varlığından rahatsızlık duyulmuyorsa neden TC ibaresi kaldırıldı. neden arif nihat asyanın bayrak şiiri edebiyat kitabından kaldırıldı, andımızdan neden rahatsızlık duyuldu, başbakanın şu anki baş danışmanı agos gazetsinin genel yayın yönetmeni etyen mahçupyandır. bu milletin osmanlıdan rahatsızlığı yok ama yolsuzluktan, ranttan topilden adaletsizlikten eğitime bu kadar sık sık müdahele edilmesinden rahatsızlık var. osmanlı bizim türk tarihimiz arasında şanlı bir yeri vardır. lakin osmanlı ayakları adı altında gavurluk yapılmasından rahatsısız. katrilyonluk saraylarda oturup, peygamber sabrından bahedetmenizden rahatsız, kul hakkı yeyip sonra hz ömerin adaletinden bahsedilmesinden rahatsısız yani takiye yapmayın.Seredar' Alıntı:Öncelikle 1453 yılından ermeniler rahatsız olamaz.Ermeniler o yıllarda istanbula bile alınmıyordu.Osmanlı sayesinde İstanbul'a girmeye başladılar.
Osmanlıdan rahatsız olan güruhun bir millet olduğunu düşünmüyorum.Aksine Türk Milletinin tarihteki varlığından bile rahatsız olanlar hiç bir millete mensup olamayan zavallılardır.
Başbakanın baş danışmanı Ermeni mi değil mi bilmiyorum.Hiç araştırma gereği de duymadım.
Hem tarihe baktığımızda Atatürk'ün de Ermeni olan Agop DİLAÇAR ı Türk Dil Kurumunun başına getirdiğini görüyoruz.*
Bu da benim için önemli değil.Benim için insanların milletlerinden çok kişilikleri önemli...
*http://tr.wikipedia.org/wiki/Agop_Dilaçar