Re: Sınavsız İkinci üniversite tüm bölümler açıldı.
Aöf Kredili Sistem
* İki dönem halinde uygulanan kredili sistemde, her dönem 2 sınav ve yılda 4 sınav bulunmaktadır.
* Bütünleme sınavı yoktur.
* Her dersin bir harf notu olur.
* Ara sınav %30-Final %70
* Her dersin kredisi olacak
* Kaldığınız dersi bir sonraki sene alırsınız.
AÖF Dönemlik Kredili Sistem Kayıt Yenileme - Ders Seçme
Dönemlik-kredili sistemde öğretim yapılan bölüm ve programlarda kayıt yenileme işlemleri 1.aşama ders ekle-sil, 2.aşama kayıt yenileme bedelinin bankaya ödenmesi olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilmektedir.
Dönemlik-kredili sistemde 2012-2013 öğretim yılında, kayıt yeniletecek öğrencilere 30 ECTS krediyi geçmeyecek şekilde ders ataması Fakülte tarafından yapılacaktır. Öğrenciler tekrar ettiği dersler hariç, Fakülte tarafından atanan dersleri eksiltebilir veya toplam 45 ECTS krediyi geçmeyecek şekilde üst yarıyıldan ders ekleyebilir. Ders ekle-sil işlemi yapacak öğrenciler kayit.anadolu.edu.tr adresinden “Kayıt Yenileme” bağlantısını tıklayarak gelen sayfadan TC kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yapacaklardır.
Öğrenciler, bankaya ödeme yapmadığı sürece ders ekle-sil işlemi yapabilirler. Bankaya ödeme yapıldıktan sonra ders ekle-sil işlemi yapılması mümkün olmamaktadır.(burası önemli)
Kayıt yenileme tarihlerini anadolu.edu.tr adresi “Açıköğretim”, “Akademik Takvim” linkinden takip etmeniz gerekmektedir.
Kredili Sistemde Ders/Sınıf Geçme Nasıl Oluyor??
Arkadaşlar bu sistemde dersler iki ayrı dönemde( güz ve bahar ) verilecek.
Bu sistemde her dersin ortalamasının bir harf notu karşılığı bulunuyor. Tablodada gördüğünüz gibi.
Eğer dersiniz harf notu AA ve CC (CC dahil )arasında ise o dersten geçersiniz.
Eğer harf notunuz CD ,DC veya DD ise o dersten başarısızsınız ve bu sefer de dönem sonu ortalamanıza bakılır. Eğer dönem sonu ortalamanız 2,00 ve üzerinde ise o dersten geçersiniz. 2,00 ın altında ise bu sefer koşullu geçme devreye girer. Koşullu geçmede Yıl sonunda Genel not ortalamanız en az 2,00 olması gerekir.
Eğer 2,00 ın altında olursa koşullu geçtiğiniz derslerden kalırsınız ve seneye tekrar alırsınız.
Eğer ders notunuz FF olursa o dersten direkmen kalırsınız.
Not Aralığı – Harf Notu – Not Değeri
84 – 100__AA__4,00 (GEÇTİ)
77 – 83___AB__3,70 (GEÇTİ)
71 – 76___BA__3,30 (GEÇTİ)
66 – 70___BB__3,00 (GEÇTİ)
61 – 65___BC__2,70 (GEÇTİ)
56 – 60___CB__2,30 (GEÇTİ)
50 – 55___CC__2,00 (GEÇTİ)
46 – 49___CD__1,70 (ORTALAMAYA GÖRE)
40 – 45___DC__1,30 (ORTALAMAYA GÖRE)
33 – 39___DD__1,00 (ORTALAMAYA GÖRE)
0 – 32____FF__0,00 (KALDI)
Dönemlik-Kredili Sistemde Sınıf Kavramı
Dönemlik-kredili sistemde sınıf geçme değil, ders geçme esası getirilmiştir. Bu nedenle
öğrenciler birkaç yarıyıldan ders alıyor olabilirler. Örneğin; Bir öğrenci güz döneminde 1.
ve 3. yarıyıldan ders alırken, bahar döneminde ise 4. ve 6. yarıyıldan ders alabilir. Bu
nedenle dönemlik-kredili sistemde sınıf kavramından bahsedilemez. Öğrencilerin, dönemlik-kredili sistemde 1., 2., 3., 4. sınıf olarak sınıfları belirlenmez. 1., 2., 3., 4., … 8. gibi
hangi yarıyıl öğrencisi olduğu belirtilir.
Dönem Sonu Ortalaması Hesaplama
Sınıf geçme notu 2,00 diyoruz da bunu nasıl hesaplayacağız. Bu konuda bilgi vereyim.
Şimdi yukarıdada bahsettiğim üzere her dersin kredisi olacak.Bu kredilerle not ortalaması hesaplanacak.
Örnek vererek açıklayayım.
Diyelimki 6 tane dersimiz olsun. ve bu derslerin bir kredi karşılığı olsun. ( bu kredileri üniversite belirliyor.örnek vermek amacıyla atıyorum.) Ve her dersin not ortalaması ve o ortalamaya karşılık gelen harf ve katsayı ortalamasını yazalım.
1. Ders- 5 kredi- not ort. 70- harf notu BB- Harf notu katsayısı 3,00
2. Ders- 5 kredi- not ort. 50- harf notu CC- Harf notu katsayısı 2,00
3. Ders- 5 kredi - not ort. 80- harf notu AB- Harf notu katsayısı 3,70
4. Ders- 5 kredi- not ort. 55- harf notu CC- Harf notu katsayısı 2,00
5. Ders- 5 kredi- not ort. 65- harf notu BC- Harf notu katsayısı 2,70
6. Ders- 5 kredi- not ort. 60- harf notu CB- Harf notu katsayısı 2,30
Şimdi dönem sonu not ortalamamızı hesaplayalım;
Her derste " Kredi notu* Harf notu katsayısı " bu sonucu buluyoruz.
Daha sonra 6 dersin sonuçları toplayım , Toplam kredi sayısına bölüyoruz. Yani şöyle;
5*3=15
5*2=10
5*3,7=18,5
5*2=10
5*2,7=13,5
5*2,3=11,5
şimdi toplayalım; 15+10+18,5+10+13,5+11,5=78,5
Toplam kredi sayısı 5 kredi * 6 ders = 30 kredi
78,5/30=2,61
Yıl Sonu ortalamanız 2,61
Zayıf olan 1 dersi kurtarmamız için diğer 1 dersten en az kaç almamız gerekiyor ?
Evet arkadaşlar diyelim ki bir tane dersimiz zayıf bu dersi diğer bir dersten iyi bir not alarak kurtarmamız gerekiyor.( Normalde tüm dersler bu işleme katılıyor fakat ben örnek olarak tek dersi aldım )
Bu zayıf dersimiz en düşüğünden (33 – 39) arası yani DD__1,00 katsayılı harf notu olsun.
Bu zayıf dersi kurtarmamız için diğer 1 dersimizin ortalaması (66 – 70) arası yani BB__3,00 katsayılı harf notu olması gerekir.( 1,00+3,00=4,00/2=2,00 böylecene geçeriz)
Yani özet olarak X dersinden DD ( en düşük 33) ortalama aldıysak bu dersten geçmemiz için Y dersinden BB (en düşük 66) almamız gerekir.
Not: Yukarıda unutmuşum söylemeyi . Bu işlemde tüm derslerin kredi notunun aynı yani eşit olması lazım. Atıyorum 1. dersin kredisi 5 ise 2. dersinde 5 olması gerekir. Gerçi aöf nin sitesinden baktığımızda bütün krediler eşit görünüyor. Büyük ihtimallede eşit olur.
alıntıdır...
kimliği alamayan arkadaşlar, netten çıktı ile giriş belgesini alabiliyormuşsunuz, cep tele mesajda gelmiştir zaten...
herkese başarılar...