Sınavsız İkinci üniversite tüm bölümler açıldı

Kodla Büyü
Re: Sınavsız İkinci üniversite tüm bölümler açıldı.

kelebeketkisi' Alıntı:
AOF bürosunun önündeyim su an, kimlik ve sınav giriş belgesi İcin geldim. cok uzun bir kuyruk var.

hocam bu tür işleri sona bırakmayın yoksa daha çok uzun kuyrukta beklersin...

ya hiç çalışmadım. 2 günde halledebilir myim :scared:

only61' Alıntı:
kelebeketkisi' Alıntı:
AOF bürosunun önündeyim su an, kimlik ve sınav giriş belgesi İcin geldim. cok uzun bir kuyruk var.

hocam bu tür işleri sona bırakmayın yoksa daha çok uzun kuyrukta beklersin...
Hocam ogrenci kimlikleri cok geç geldi büroya. O olmadan da sınava giremiyormusuz. Neyse cok şükür aldım simdi evdeyim. Allah evi olmayıpta sokakta yasamak zorunda olanlara yardim etsin. 2,5 saat Ankaranin ayazında dondum Valla.

zilal' Alıntı:
İnşallah halledersiniz, o kadar para, emek boşuna gitmesin bence çalışın.

zilal' Alıntı:

hocam korkutmak gibi bi amacım yok ama senin imkansız ben 4 aydır çalışıyorum hala daha eksiklerim var.
geçmiş soruları bir inceleyin ne demek istediğimi anlarsınız.adamlar utanmasa hitit kralı 1hattuşanın kaç kilo olduğunu soracaklar.
o derece yani

az once mj geldi aöf den. sınavlara girmek için öğrenci kimlik, sınava giriş belgesi bir de normal kimlik gerekiyormus. sınav giriş belgesini illa burodan mı almamız gerekiyor?

berra_u' Alıntı:
az once mj geldi aöf den. sınavlara girmek için öğrenci kimlik, sınava giriş belgesi bir de normal kimlik gerekiyormus. sınav giriş belgesini illa burodan mı almamız gerekiyor?
Sınav giriş belgenizi size verilen internet sifresiyle kendiniz cikti alabilirsiniz.

kelebeketkisi' Alıntı:
berra_u' Alıntı:
Sınav giriş belgenizi size verilen internet sifresiyle kendiniz cikti alabilirsiniz.

ben aldım da hocam kimliği almak için büroya gıttığımde sınava giriş belgesi alma kuyrugu vardı :) şüpheye düştüm :D

omd hocam her şeyi ezberlemiş :)

berra_u' Alıntı:
kelebeketkisi' Alıntı:
berra_u' Alıntı:

ben aldım da hocam kimliği almak için büroya gıttığımde sınava giriş belgesi alma kuyrugu vardı :) şüpheye düştüm :D
Hocam ben ne olur ne olmaz diye sordum(kuyrukta saatlerce bekleyince sağlama alayım diye) Gorevli kendiniz internetten çıktı alabilirsiniz dedi bi de onun İcin kuyrukta beklediğimi düşünemiyorum. :cry:

only61' Alıntı:
zilal' Alıntı:

hocam korkutmak gibi bi amacım yok ama senin imkansız ben 4 aydır çalışıyorum hala daha eksiklerim var.
geçmiş soruları bir inceleyin ne demek istediğimi anlarsınız.adamlar utanmasa hitit kralı 1hattuşanın kaç kilo olduğunu soracaklar.
o derece yani

ben bugün okuldan geldikten sonra başladım. arapça çalışıyorum şuan :mrgreen:

ilahiyat benim ki.. ben de diğer sınavda kurtarırım napiyim.

siz maşallah iyi çalışmışsınız. 1.likle bitirirsiniz

karinca_52' Alıntı:
omd hocam her şeyi ezberlemiş :)

yok pek çalışamadım aslında :D finale daha iddialı gireceğim sanırım ama biraz ilgiden kaynaklı biraz da geçmiş bilgilerden kaynaklı bir rahatlığım da yok değil :D Sen ne yaptın hocam çalışmalar ne alemde :D

Aöf Kredili Sistem

* İki dönem halinde uygulanan kredili sistemde, her dönem 2 sınav ve yılda 4 sınav bulunmaktadır.
* Bütünleme sınavı yoktur.
* Her dersin bir harf notu olur.
* Ara sınav %30-Final %70
* Her dersin kredisi olacak
* Kaldığınız dersi bir sonraki sene alırsınız.

AÖF Dönemlik Kredili Sistem Kayıt Yenileme - Ders Seçme

Dönemlik-kredili sistemde öğretim yapılan bölüm ve programlarda kayıt yenileme işlemleri 1.aşama ders ekle-sil, 2.aşama kayıt yenileme bedelinin bankaya ödenmesi olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilmektedir.
Dönemlik-kredili sistemde 2012-2013 öğretim yılında, kayıt yeniletecek öğrencilere 30 ECTS krediyi geçmeyecek şekilde ders ataması Fakülte tarafından yapılacaktır. Öğrenciler tekrar ettiği dersler hariç, Fakülte tarafından atanan dersleri eksiltebilir veya toplam 45 ECTS krediyi geçmeyecek şekilde üst yarıyıldan ders ekleyebilir. Ders ekle-sil işlemi yapacak öğrenciler kayit.anadolu.edu.tr adresinden “Kayıt Yenileme” bağlantısını tıklayarak gelen sayfadan TC kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yapacaklardır.
Öğrenciler, bankaya ödeme yapmadığı sürece ders ekle-sil işlemi yapabilirler. Bankaya ödeme yapıldıktan sonra ders ekle-sil işlemi yapılması mümkün olmamaktadır.(burası önemli)
Kayıt yenileme tarihlerini anadolu.edu.tr adresi “Açıköğretim”, “Akademik Takvim” linkinden takip etmeniz gerekmektedir.

Kredili Sistemde Ders/Sınıf Geçme Nasıl Oluyor??

Arkadaşlar bu sistemde dersler iki ayrı dönemde( güz ve bahar ) verilecek.
Bu sistemde her dersin ortalamasının bir harf notu karşılığı bulunuyor. Tablodada gördüğünüz gibi.

Eğer dersiniz harf notu AA ve CC (CC dahil )arasında ise o dersten geçersiniz.
Eğer harf notunuz CD ,DC veya DD ise o dersten başarısızsınız ve bu sefer de dönem sonu ortalamanıza bakılır. Eğer dönem sonu ortalamanız 2,00 ve üzerinde ise o dersten geçersiniz. 2,00 ın altında ise bu sefer koşullu geçme devreye girer. Koşullu geçmede Yıl sonunda Genel not ortalamanız en az 2,00 olması gerekir.
Eğer 2,00 ın altında olursa koşullu geçtiğiniz derslerden kalırsınız ve seneye tekrar alırsınız.
Eğer ders notunuz FF olursa o dersten direkmen kalırsınız.

Not Aralığı – Harf Notu – Not Değeri
84 – 100__AA__4,00 (GEÇTİ)
77 – 83___AB__3,70 (GEÇTİ)
71 – 76___BA__3,30 (GEÇTİ)
66 – 70___BB__3,00 (GEÇTİ)
61 – 65___BC__2,70 (GEÇTİ)
56 – 60___CB__2,30 (GEÇTİ)
50 – 55___CC__2,00 (GEÇTİ)
46 – 49___CD__1,70 (ORTALAMAYA GÖRE)
40 – 45___DC__1,30 (ORTALAMAYA GÖRE)
33 – 39___DD__1,00 (ORTALAMAYA GÖRE)
0 – 32____FF__0,00 (KALDI)

Dönemlik-Kredili Sistemde Sınıf Kavramı
Dönemlik-kredili sistemde sınıf geçme değil, ders geçme esası getirilmiştir. Bu nedenle
öğrenciler birkaç yarıyıldan ders alıyor olabilirler. Örneğin; Bir öğrenci güz döneminde 1.
ve 3. yarıyıldan ders alırken, bahar döneminde ise 4. ve 6. yarıyıldan ders alabilir. Bu
nedenle dönemlik-kredili sistemde sınıf kavramından bahsedilemez. Öğrencilerin, dönemlik-kredili sistemde 1., 2., 3., 4. sınıf olarak sınıfları belirlenmez. 1., 2., 3., 4., … 8. gibi
hangi yarıyıl öğrencisi olduğu belirtilir.

Dönem Sonu Ortalaması Hesaplama

Sınıf geçme notu 2,00 diyoruz da bunu nasıl hesaplayacağız. Bu konuda bilgi vereyim.

Şimdi yukarıdada bahsettiğim üzere her dersin kredisi olacak.Bu kredilerle not ortalaması hesaplanacak.
Örnek vererek açıklayayım.

Diyelimki 6 tane dersimiz olsun. ve bu derslerin bir kredi karşılığı olsun. ( bu kredileri üniversite belirliyor.örnek vermek amacıyla atıyorum.) Ve her dersin not ortalaması ve o ortalamaya karşılık gelen harf ve katsayı ortalamasını yazalım.

1. Ders- 5 kredi- not ort. 70- harf notu BB- Harf notu katsayısı 3,00
2. Ders- 5 kredi- not ort. 50- harf notu CC- Harf notu katsayısı 2,00
3. Ders- 5 kredi - not ort. 80- harf notu AB- Harf notu katsayısı 3,70
4. Ders- 5 kredi- not ort. 55- harf notu CC- Harf notu katsayısı 2,00
5. Ders- 5 kredi- not ort. 65- harf notu BC- Harf notu katsayısı 2,70
6. Ders- 5 kredi- not ort. 60- harf notu CB- Harf notu katsayısı 2,30

Şimdi dönem sonu not ortalamamızı hesaplayalım;
Her derste " Kredi notu* Harf notu katsayısı " bu sonucu buluyoruz.
Daha sonra 6 dersin sonuçları toplayım , Toplam kredi sayısına bölüyoruz. Yani şöyle;

5*3=15
5*2=10
5*3,7=18,5
5*2=10
5*2,7=13,5
5*2,3=11,5

şimdi toplayalım; 15+10+18,5+10+13,5+11,5=78,5
Toplam kredi sayısı 5 kredi * 6 ders = 30 kredi
78,5/30=2,61

Yıl Sonu ortalamanız 2,61

Zayıf olan 1 dersi kurtarmamız için diğer 1 dersten en az kaç almamız gerekiyor ?

Evet arkadaşlar diyelim ki bir tane dersimiz zayıf bu dersi diğer bir dersten iyi bir not alarak kurtarmamız gerekiyor.( Normalde tüm dersler bu işleme katılıyor fakat ben örnek olarak tek dersi aldım )

Bu zayıf dersimiz en düşüğünden (33 – 39) arası yani DD__1,00 katsayılı harf notu olsun.
Bu zayıf dersi kurtarmamız için diğer 1 dersimizin ortalaması (66 – 70) arası yani BB__3,00 katsayılı harf notu olması gerekir.( 1,00+3,00=4,00/2=2,00 böylecene geçeriz)

Yani özet olarak X dersinden DD ( en düşük 33) ortalama aldıysak bu dersten geçmemiz için Y dersinden BB (en düşük 66) almamız gerekir.

Not: Yukarıda unutmuşum söylemeyi . Bu işlemde tüm derslerin kredi notunun aynı yani eşit olması lazım. Atıyorum 1. dersin kredisi 5 ise 2. dersinde 5 olması gerekir. Gerçi aöf nin sitesinden baktığımızda bütün krediler eşit görünüyor. Büyük ihtimallede eşit olur.

alıntıdır...

kimliği alamayan arkadaşlar, netten çıktı ile giriş belgesini alabiliyormuşsunuz, cep tele mesajda gelmiştir zaten...
herkese başarılar...

omd' Alıntı:
karinca_52' Alıntı:
omd hocam her şeyi ezberlemiş

yok pek çalışamadım aslında :D finale daha iddialı gireceğim sanırım ama biraz ilgiden kaynaklı biraz da geçmiş bilgilerden kaynaklı bir rahatlığım da yok değil :D Sen ne yaptın hocam çalışmalar ne alemde :D

eski çıkmış sorulara baktım 2010 da çıkan soruların bir kısmı 2011 de de çıkmış ..... 2011 dekinde de öyle çıkarsa bu sene yaparız :)

karinca_52' Alıntı:
eski çıkmış sorulara baktım 2010 da çıkan soruların bir kısmı 2011 de de çıkmış ..... 2011 dekinde de öyle çıkarsa bu sene yaparız :)

hallederiiiizz :)

akşam geçen yıl ki soruları çözmüştüm iyiki de çözmüşüm aynı sorulardan baya çıktı :mrgreen:

zilal' Alıntı:
akşam geçen yıl ki soruları çözmüştüm iyiki de çözmüşüm aynı sorulardan baya çıktı :mrgreen:

hangi bölüm

sosyolojiden çıkmadı :)

Sosyoloji eski sorular elinde olan varsa paylasabilir mi

omd' Alıntı:
karinca_52' Alıntı:
zilal' Alıntı:

hangi bölüm

Sınavlar nasıl geçti müdür :)

değişik sormuşlar ama ilk randu aldık sanırım çalışmasakda :)

karinca_52' Alıntı:
Sınavlar nasıl geçti müdür :)

değişik sormuşlar ama ilk randu aldık sanırım çalışmasakda :)[/quote]

karşılaştırmalı ve bilgisayar kolaydı. Arada bikaç hata yaptım tabii :D Psikoloji biraz daha zor geldi, zor derken bilmiyordum ondan öyle, Ama geneli itibariyle geçer not alırım. finallere az daha fazla çalışıcam :D

aynen fazla çalışmadan yapılcak sorular var ... az çalışmak lazım yarınıda iyi geçsek iyi olacak :)

karinca_52' Alıntı:
zilal' Alıntı:

hangi bölüm

ilahiyat.

çıkmasaydı kötü olurdu benim için çünkü kitapların yüzünü açmamıştım.
inş. yarın da çıkar.
bi Arapçadan kalırım gibime geliyor

Halla ilişkilerde geçen yıllarda çıkmış tek bir soru çıkmadı. Sadece psiolojide kitabının ünite sonrası arkasındaki sorulardan 3 ü çıktı. Ben merak ediyorum bir dersten 1-4. ünite sorumlusunuz deniyor ama sorular 3. üniteye endeksli soruluyor sanki bu sene çok fazla yeni kayıt var işi zorlaştırlaralım der gibi. Az önce kitaptan cevaplara baktım bir çok sorunun cevabı kitapta yok veya ben bulamadım. Ders videoları deseniz zaten AÖF de güncel değil , TRT okula bakalım diyorsunuz hocanın anlattıları tek başına yetmiyor.

Açıkçası Bilişim Teknolojileri dersinde bile sorulacak bir sürü soru varken sorulmuş olanları gördük. Bir hatırlatma Bilişimde 1-4. üniteye kadar sorumlu değilmiydi ?
Peki şu soruyu hatırlıyor muyuz ?

Microsoft ürünleriyle aşağıdakilerden hangisi yapılamaz şıklardan birisi sunu hazırlamaktı ve siz 5. üniteye çalışmadan cevaplayacaksınız. Genel olarak düşününce doğru biz bilgisayarla haşırneşiriz ama bilgisayara hakim olmayan bir çok kişi var e hani sorumluk 4. üniteye kadardı sunu konusu 5. ünite bu basit örneği verme nedenim soruların geçerliliğini ortaya koymak bence kapsam geçeliliği konusunda sınavlar tartışılır.

Ben bilişim sorularını hiç beğenmedim. Temel bilgi teknolojileri ismi gibi değildi sorular bana göre...

Eleştirilere katılıyorum.

bilogrt38' Alıntı:
Ben bilişim sorularını hiç beğenmedim. Temel bilgi teknolojileri ismi gibi değildi sorular bana göre...
evet bende beğenmedim, bi iki soruda takıldım, yanlışım bile var :)

kim dedi çıkmış sorular çıkıyor diye :mrgreen: zinhar yalandır
ben de soruları beğenmedim.soru kökleri net değildi.açıklık ve sadelikten uzaktı haliyle :D

bir de türkçe ses bilgisinde o kadar yeni kavram var ki büyük ünlü uyumunun bile adını değiştirmişler düşünün artık

sızıcı ünsüz müş,patlayıcı ünsüz müş,ötümlüymüş ötümsüzmüş

sızıyo mu patlıyo mu diye harfleri denemekten yoruldum

Geri