Sınavsız İkinci üniversite tüm bölümler açıldı

Kodla Büyü
Bilgi teknolojileridne 3 soru iptal edilir yine: Biri masaüstü ile laptop arasındaki farkı sormuş şıklarda pille çalışma hemde hafifilik verilmiş. Bir diğer soru Hardiskle ilgili verilen tüm bilgiler hardisk parçaları için doğruydu ? Birde Video çözücü olmayanı soruyır kitapta video çözücüler konusunda iTunes yok ama Div diye bir çözücüde yok divx olsa tamam diyecez ama x mi yazılmadı yoksa iki cevap mı var Sorular yayınlanınca tekrar bakıp iptal isteyecez artık .

sinanuzun' Alıntı:
Bilgi teknolojileridne 3 soru iptal edilir yine: Biri masaüstü ile laptop arasındaki farkı sormuş şıklarda pille çalışma hemde hafifilik verilmiş. Bir diğer soru Hardiskle ilgili verilen tüm bilgiler hardisk parçaları için doğruydu ? Birde Video çözücü olmayanı soruyır kitapta video çözücüler konusunda iTunes yok ama Div diye bir çözücüde yok divx olsa tamam diyecez ama x mi yazılmadı yoksa iki cevap mı var Sorular yayınlanınca tekrar bakıp iptal isteyecez artık .

maalesef aof nin sisteminde kitaptaki bilgi kriter alınıyor. kitapta ne yazıyorsa sorunun cevabı o. bazen bize göre çok mantıksız cevaplar doğru olabiliyor.

bu arada sosyoloji 4. sınıf için söylüyorum yine saçma sapan sorular vardı. dersler zaten çok teorik okuyamıyorsunuz bile sıkılmaktan. geçen dönem onca çalışmama rağmen o soruları kitabın neresinden bulduklarını bile anlayamadım. bu dönem de o yüzden çalışmayacağım dedim ve çalışmadım.sadece ünite sonundaki sorulara baktım.fikrim olsun diye. bazı derslerin kitabını bile almadım bürodan. bakalım sonuç ne olacak. çok vahim değildi sanırım.

Sosyoloji 1. sınıf arkadaşlar sınavınız nasıldı genel olarak bana pazar günü daha kolay geldi. Etik dersi, felsefeden bir kez daha soğuttu. Bazı kitaplar da bence yanlışlarla dolu örneğin etik dersinde etiğin temellerini atan filozofun kim olduğuyla ilgili çeşitli isimler var.Kitap kendi içinde tutarsız gibi. Ama bizim sınıfta sınava girenlere baktığımda genel olarak ortalama düşük olucak sanırım Çünkü ilk yarım saat sınıfın çoğu boşaldı.

SoNMeZ' Alıntı:
sinanuzun' Alıntı:

maalesef aof nin sisteminde kitaptaki bilgi kriter alınıyor. kitapta ne yazıyorsa sorunun cevabı o. bazen bize göre çok mantıksız cevaplar doğru olabiliyor.

Sevgili hocam girdiğim sınavlarda bu güne kadar 3 soru iptal ettirmiş biri sorununda cevabı değiştirmiş biri olarak yazdım :) Sorular açıklansın gereği yapılır. Doğru ifadeler kullanarak ve kaynak göstererek soru iptali oluyor. Eğer yanlış olduğun düşündüğünüz sorular varsa , sorular açıklandıktan sonra direkt iptali için AÖF bilgi edinmeye yazın ama kimlik bilgilerini eklemeyi unutmayın sonrasında iptal edilip edilmediği cevap olarak geliyor size. (Not: İptal edilen sorunun puanı herkese 5 puan olarak yazılıyor.)
Bilgisayarla ilgili sorulabilecek o kadar ayırıcı ve güzel sorular varken bir bölümün başındaki bir söz ile ilgi soru soruluyorsa ben o sınavın kapsam geçerliliğini tartışırım. Ya sizce ?

mellow' Alıntı:
Sosyoloji 1. sınıf arkadaşlar sınavınız nasıldı genel olarak bana pazar günü daha kolay geldi. Etik dersi, felsefeden bir kez daha soğuttu. Bazı kitaplar da bence yanlışlarla dolu örneğin etik dersinde etiğin temellerini atan filozofun kim olduğuyla ilgili çeşitli isimler var.Kitap kendi içinde tutarsız gibi. Ama bizim sınıfta sınava girenlere baktığımda genel olarak ortalama düşük olucak sanırım Çünkü ilk yarım saat sınıfın çoğu boşaldı.
Banada Cumartesi daha kolay geldi, ama genel olarak iyiydi.

Şu adreste http://www.aofdestek.net/1.sinif.ara.si ... ari-3.html omerxx nickli arkadaş Bilgi Teknojileri II Sorularını Paylaşmaya çalışmış :

1. Hangisi masa üstü bilgisayarların avantajlarından biri değildir? (hafif oluşu – pille çalışması) iki cevap var, soru hatalı
2. Anakartın temel görevi nedir? (tüm donanımların birbirleri ile iletişimini sağlar)
3. Hangisi bilgisayara zarar veren bir durum değildir? (DVD ROM’larda CD ROM’ların çalıştırılması)
4. Hangisi IDE ya da SATA standardının unsurlarından biri değildir? (veri yolu) Verilen şıklar hardiskte bulunordu bu soru içidne iptal istenebilir zira veri yolu kablosu hardisklerde mevcut
5. Ekran görüntüsünün projektöre yansımamasının en temel sorunu nedir? (klavye ya da bilgisayardaki projektör seçeneğinin seçilmemiş olması)
6. Hangisi dijitalleşmenin unsurlarından biri değildir?(bilginin sıkıştırılması) (emin değilim)
7. İnternet ortamında kullanıcılara sunulan her türlü bilgi veya veriyi üreten, değiştiren ve sağlayan gerçek ya da tüzel kişilere ne denir? (içerik sağlayıcı)
8. Hangisi bilginin geçerliliği ile ilgili “sahiplik” kavramında sorulması gereken sorulardan biri değildir? (web sitesi nerede hazırlanıyor)
9. Hangisi iletişim teknolojilerinin temel özelliklerinden biridir? (daha fazla etkileşim)
10. Hangisi dijital suç değildir? (erişime izin veren sitelere giriş yaparak verileri depolama)
11. Çoklu ortam nedir? (metin, grafik, ses, animasyondan oluşan, sayısal olarak işlenen, saklanan ve gönderilen bilgidir)
12. Hangisi video çözücülerden biri değildir? ( iTunes ) yazılmış ama Bence Cevap Div Olacak
13. PDF ne zaman ISO tarafından tescillenmiştir? (1 Temmuz 2008)
14. Hangisi EndNote’in temel özelliklerinden biridir? (online arama yapma)
15. Hangisi bir web tasarım dilidir? (HTML)
16. Hangisi fikri hak olmasına rağmen bir sınai hak değildir? (sinema filmi)
17. Bir bilgisayar sisteminin özel bir işlem ya da görev yapmasını sağlayacak şekilde düzene konulmuş emir dizgesini ve bunun oluşum ve gelişimini sağlayacak çalışmalara ne denir? (bilgisayar programı)
18. Hiper metin ve link kullanımının amacı nedir? (bilginin ötesi) Bence Cevap Bilgi orjinalliğiuyle ilgili bir cevap olmalı
19. Hangisi yanlıştır? (içerik sağlayıcılar, bağlantı sağladığı başkasına ait içerikten sorumludur)
20. Blossom’a göre bir e-posta göndermek, bir videoya yorum yazmak, birinin cep telefonuna mesaj atmak hangisini ifade eder? (yayımcılık)

apoyraz' Alıntı:
mellow' Alıntı:
Banada Cumartesi daha kolay geldi, ama genel olarak iyiydi.
ilk yarım sonunda çıkıyorum ben de genelde. Normalde sözel 20 soruyu okuyup cevaplamam takribi 8-10 dk alıyor. Ancak sembolik mantık sorularında her soruda yeniden doğruluk çizelgesi oluşturmak ve tek tek şıklara bakmak biraz süreyi uzattı. 60 dk civarında tamamladım cumartesi sınavını. Pazar günü sözel sorular olduğu için 30 dkda bitti yine. Bakalım kaç alacağız :D

5. Ekran görüntüsünün projektöre yansımamasının en temel sorunu nedir? (klavye ya da bilgisayardaki projektör seçeneğinin seçilmemiş olması)
bu sorunun doğru cevabı projektör kablosunun pinlerinin tam oturmaması olması lazım. klavyeden seçmesen bile otomatik gelir görüntü zaten. gerçi sorularda saçma sapan.. sırf kolay olmasın diye angutun biri hazırlamış işte. :verymad:

ekran paylaşım ayarı yapılmamışsa her sistemde otomatik çıkmaz hocam görüntü

omd' Alıntı:

Hocam sorular garip ama yayımcılık cevabının doğru olmasına çok sevindim. Bir de oraya yayıncılık eklemişler iş güzarlar :)

biltek2007' Alıntı:
omd' Alıntı:

Hocam sorular garip ama yayımcılık cevabının doğru olmasına çok sevindim. Bir de oraya yayıncılık eklemişler iş güzarlar :)

Aslında sorular bize garip, onlara değil. çünkü kitaptaki cümlelerin arasından olduğu gibi çekip çıkarıp soruyorlar. bir kere göz gezdirince sordukları saçma soruların cevapları görünüyor kitapta.

bu gidisle en zor dersimiz bilgi teknolojileri olacak gibi :) adamlar bana hala kitabını bile vermediler elimizde yok diyorlar :)

biltek2007' Alıntı:
omd' Alıntı:

ben orda harf hatasına kurban gittim galiba :D

bütün cevaplarımı hatırladığım için şu notları bekliyorum;
ilk müslüman devletler : 90
eski mezopatamya : 90
bizans tarihi : 75
b.selçuklu tar. : 100
islam tarihi : 95
osmanlıca : 70
temel bilişimden 75 almışım :)

sinanuzun' Alıntı:
SoNMeZ' Alıntı:
sinanuzun' Alıntı:

Sevgili hocam girdiğim sınavlarda bu güne kadar 3 soru iptal ettirmiş biri sorununda cevabı değiştirmiş biri olarak yazdım :) Sorular açıklansın gereği yapılır. Doğru ifadeler kullanarak ve kaynak göstererek soru iptali oluyor. Eğer yanlış olduğun düşündüğünüz sorular varsa , sorular açıklandıktan sonra direkt iptali için AÖF bilgi edinmeye yazın ama kimlik bilgilerini eklemeyi unutmayın sonrasında iptal edilip edilmediği cevap olarak geliyor size. (Not: İptal edilen sorunun puanı herkese 5 puan olarak yazılıyor.)
Bilgisayarla ilgili sorulabilecek o kadar ayırıcı ve güzel sorular varken bir bölümün başındaki bir söz ile ilgi soru soruluyorsa ben o sınavın kapsam geçerliliğini tartışırım. Ya sizce ?

gereğini yapacak mısın sayın hocam :)

Valla yaptık bişiler ama soru-cevaplara bakmadım bu sefer, açıklanınca göreceğiz :D buraya yazarım

EynelMefer' Alıntı:
sinanuzun' Alıntı:
SoNMeZ' Alıntı:
sinanuzun' Alıntı:

gereğini yapacak mısın sayın hocam :)

Bilgi teknolojileri dersi için 3 soru kendi bölümümün dersleri içinse 3 soru olmak üzere toplamda 6 soru iptali için dilekçeyi dün gönderdim hocam

sinanuzun' Alıntı:
Bilgi teknolojileri dersi için 3 soru kendi bölümümün dersleri içinse 3 soru olmak üzere toplamda 6 soru iptali için dilekçeyi dün gönderdim hocam

Hocam dilekçe dediğin nasıl ve nereye yolluyoruz? Biz de yollayalım, iptal edilsin sorular :)

omd' Alıntı:
sinanuzun' Alıntı:

Hocam dilekçe dediğin nasıl ve nereye yolluyoruz? Biz de yollayalım, iptal edilsin sorular :)

Sevgili hocamsoruyu printscrrenle alıp hangi ders hangi bölüm kaçıncı soru belirterek kitaptanda alıntı yaparak neden iptal edilmesi gerektiğini yazıp belgenin üstüne ve iletinin metin kısmına ad soyad Tc kimlik no bölüm adını yazıp aofbilgi@anadolu.edu.tr adresine ileti ile atıyorsunuz onlar iletiyi değerlendirmek üzere ilgili birime gönderiyor size önce başvurunuzun alındığı bilgisi değerlendirme sonrasında ise eğer başvurusunu yaptığınız sorularda iptal varsa hangi soruların iptal veya iptalini teklif ettiğiniz hangi soruların iptal edilmediği bilgisi geliyor.

Not: İptal edilen her soruda 5 puan tüm sınava girenlere veriliyor.

Geri