Sınavsız İkinci üniversite tüm bölümler açıldı

Kodla Büyü
Soru1: Arkadaşlar iki yıllık büro yönetimi ve yönetici asistanlığı bölümü okunursa branş değişikliğinde büro yönetimi ve sekreterlik öğretmeni olunabilir mi? Yoksa yalnızca 4 yıllık tarih sosyoloji gibi bölümlere mi branş değişikliği hakkı verilir?

Soru2: Üniversitede alınan yada daha önce açık öğretim okunupta alınan derslerden muafiyet sağlanıyor mu?

Soru3: * Bu programa alınacak öğrenciler staj, klavye sınavı ve uygulama derslerini almak zorundadırlar. Bu durumda her hafta Eskişehir'e mi gitmek gerekir?

teşekkürler..

cvp1:Branş değişikliği hakkı verilmesi sadece biz aöf'de okuyanlar tarafından dile getirilen bir temenni :D ,ama geçen sene sınıf öğretmenlerine verilen yan alana geçiş hakkından dolayı herkes bu ihtimalin olabileceğini düşünüyor.
cvp2:Eğer üniyi anadolu ünide örgün okumadıysanız hiçbir dersten muaf olmuyorsunuz.
3. soru hakknıda herhangi bir bilgim yoq.

imsiyat' Alıntı:
peki diyelimki önlisans okuduk bitirdik sonra dgsyi kazandık. örgün eğitime nasıl devam edeceğiz öğretmenlik yaparken?

hocam ünilerin 2. öğretim bölümlerine başvuracağız ya da devam zorunluluğu olmayan hukuk fak. gibi fakültelere yöneleceğiz.

Internet' Alıntı:
hocam peki istanbul üniversitesine verilen açık öğretim 4 yıllıklar uzaktan öğretim mi?
yani aynı anadolu üniversitesi gibi ise eskişehir anadolu üniversitesini okumaktansa istanbul üniversitesi açıköğetim okumak daha prestijli olmaz mı?

hocam prestij ne kadar gerekli orası tartışılır ve fakat anadolu üni açık öğretim konusunda uzmanlaşmış,e kitap desteği filan çok güzel yerinizde olsam anadolu üniyi tercih ederim.

arkadaşlar bu bölümü yeni gördüm ne oluyor bu bölüm bunu da okuyabiliyor muyuz çünkü listede yok :?: :?:
BİLGİ YÖNETİMİ ÖNLİSANS PROGRAMI
Yarıyıl Kod Ders Adı AS DS T U K
1 BLY107U ÇOKLU ORTAM UYGULAMALARI I 1-6 1-12 3 0 4
1 İNG101U İNGİLİZCE I 1-6 1-12 3 0 3
1 BLY105U İŞLEM TABLOLARI I 1-6 1-12 3 0 4
1 BLY101U İŞLETİM SİSTEMLERİ I 1-6 1-12 3 0 4
1 İLT105U KURUMSAL İLETİŞİM VE BİRLİKTE ÇALIŞMA I 1-6 1-12 3 0 4
1 BLY103U MASAÜSTÜ YAYINCILIK I 1-6 1-12 3 0 4
1 PZL101U TANITIM VE PAZARLAMA ARAÇLARI I 1-6 1-12 3 0 4
1 BİL101U TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ I 1-4 1-8 3 0 3
2 BLY108U ÇOKLU ORTAM UYGULAMALARI II 13-18 13-24 3 0 4
2 İNG102U İNGİLİZCE II 1-6 1-12 3 0 3
2 BLY106U İŞLEM TABLOLARI II 13-18 13-24 3 0 4
2 BLY102U İŞLETİM SİSTEMLERİ II 13-18 13-24 3 0 4
2 İLT106U KURUMSAL İLETİŞİM VE BİRLİKTE ÇALIŞMA II 13-18 13-24 3 0 4
2 BLY104U MASAÜSTÜ YAYINCILIK II 13-18 13-24 3 0 4
2 PZL102U TANITIM VE PAZARLAMA ARAÇLARI II 13-18 13-24 3 0 4
2 BİL102U TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ II 1-4 1-8 3 0 3
3 GRA201U GRAFİK UYGULAMALARI I 1-6 1-12 3 0 4
3 BLY205U İNTERNET BİLİŞİM HİZMETLERİ I 1-6 1-12 3 0 4
3 BLY201U KURUMSAL BİLGİ YÖNETİMİ I 1-6 1-12 3 0 4
3 BLY209U OFİS UYGULAMALARI GELİŞTİRME I 1-6 1-12 3 0 4
3 BLY203U PLANLAMA VE DENETLEME ARAÇLARI I 1-6 1-12 3 0 4
3 BLY207U VERİTABANI YÖNETİM SİSTEMLERİ I 1-6 1-12 3 0 4
3 TAR201U ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 1-4 1-8 3 0 3
3 TÜR201U TÜRK DİLİ I 1-4 1-8 3 0 3
4 GRA202U GRAFİK UYGULAMALARI II 13-18 13-24 3 0 4
4 BLY206U İNTERNET BİLİŞİM HİZMETLERİ II 13-18 13-24 3 0 4
4 BLY202U KURUMSAL BİLGİ YÖNETİMİ II 13-18 13-24 3 0 4
4 BLY210U OFİS UYGULAMALARI GELİŞTİRME II 13-18 13-24 3 0 4
4 BLY204U PLANLAMA VE DENETLEME ARAÇLARI II 13-18 13-24 3 0 4
4 BLY208U VERİTABANI YÖNETİM SİSTEMLERİ II 13-18 13-24 3 0 4
4 TAR202U ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II 1-4 1-8 3 0 3
4 TÜR202U TÜRK DİLİ II 1-4 1-8 3 0 3

merhaba arkadaşlar , bu sene dersler zorunlu olup ders saati artınca eskisi gibi çalışamıyorum :( siz neler yapıyorsunuz, ders çalışabiliyor musunuz?

sinerjique' Alıntı:
merhaba arkadaşlar , bu sene dersler zorunlu olup ders saati artınca eskisi gibi çalışamıyorum :( siz neler yapıyorsunuz, ders çalışabiliyor musunuz?
:) aynı durumdayız. 31 saat derse girince, beyin filan kalmıyor. Ünideki gibi kendimi odaya kapatacağım hata sonları. Yapacak bişey yok :)

biltek2007' Alıntı:
sinerjique' Alıntı:
:) aynı durumdayız. 31 saat derse girince, beyin filan kalmıyor. Ünideki gibi kendimi odaya kapatacağım hata sonları. Yapacak bişey yok :)

valla her fırsatta kitabı çıkarıp 1-2 sayfada olsa çalışıyorum, ama sanırım bende haftasonları çalışma işine başlayacağım.

Ben de sosyoloji 2. sınıfım. Geçen yıl okulda hiç işim olmadığı için kolaydı önce kitapların hepsini sıradan okudum daha sonra özetlere çalışıp sınavlara girdim. Ortalamam da iyiydi ancak bu yıl sadece özetlere çalışıp girecem sınavlara, aslında özetten okumaya bile vaktim yok bu yıl ama hayırlısı bakalım.
Vaktin varsa kitapları oku hocam, gayet de eğlenceli. Sonra da çıkmış sorulara bakıp sınava girsek yeterli olur diye düşünüyorum..

ben de tarih 1. sınıfım sadece 3 ünite okudum o da kafamda pek bişey kalmadı. kitabı hiç beğenmedim hem çok ayrıntı hem biribirinden kopuk bilgiler.

rifatt' Alıntı:
Arkadaşlar ben de bu yıl sosyolojiye kayıt yaptım. kitapları aldım. biraz çalışmaya çalıştım ama kitaplar çok kötü anlatmış. Tecrübeli arkadaşlara sorum şu:
1) sadece kendi verdikleri kitaba çalışmam yeterli olur mu?
2) piyasada satılan Murat yayınları gibi kitapları almaya gerek var mıdır, önerir misiniz?
tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim...
murat yayınlarında özet var işine yarar

rifatt' Alıntı:
Arkadaşlar ben de bu yıl sosyolojiye kayıt yaptım. kitapları aldım. biraz çalışmaya çalıştım ama kitaplar çok kötü anlatmış. Tecrübeli arkadaşlara sorum şu:
1) sadece kendi verdikleri kitaba çalışmam yeterli olur mu?
2) piyasada satılan Murat yayınları gibi kitapları almaya gerek var mıdır, önerir misiniz?
tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim...

hocam zamanınız varsa kitapları güzel bir şekilde en az 1 defa okumak ve ünite sonlarındaki soruları güzelce çözmek lazım - sınavlarda genelde ünite sonlarındaki sorulardan epey bi soru çıkıyor-
ama eğer zamanınız yoksa murat yayınlarının soru bankasını almanızı tavsiye ederim.Kitapta 2 sayfalık konu özetleri çok işe yarıyor.Sadece burdan çalışarak iyi bi ortalama da yakalayabilirsiniz.

benm tavsiyem eğer 4 yıllık bi bölüm okuyorsanız sadece murattan çalışıp dersleri geçmeye bakın ama 2 yıllık okuyorsanız ve ortalamayı yüksek tutmak istiyorsanız önce ders kitaplarını daha sonra murat yayınlarındaki soruları çözün.

nazlı' Alıntı:
ben de tarih 1. sınıfım sadece 3 ünite okudum o da kafamda pek bişey kalmadı. kitabı hiç beğenmedim hem çok ayrıntı hem biribirinden kopuk bilgiler.
Kesinlikle haklısınız. 1 ünite okuyup 2.ye geçince diğerini unutuyorum:(

adalet 2. sınıftayım ... 50 saat bir fiil ders üstüne çalışmak içimden hiç gelmiyor ama en çokta bu sen çalışmam lazım....sonumuz hayrolsun..:))

fatherboard' Alıntı:
adalet 2. sınıftayım ... 50 saat bir fiil ders üstüne çalışmak içimden hiç gelmiyor ama en çokta bu sen çalışmam lazım....sonumuz hayrolsun..:))

hocam 1 sene dişimizi sıkıp hukuk fakültesine kapağı atalım sonra varsın üniversite 5 senede bitsin :D

Kamu Denetçliği Kurumu aldığı kararda, 9/9/2011 tarihinden önce AÖF'teki bir programa kayıt yaptıranlara muafiyet hakkının tanınması gerektiğine karar verdi.

diyor ama

karinca_52' Alıntı:
Kamu Denetçliği Kurumu aldığı kararda, 9/9/2011 tarihinden önce AÖF'teki bir programa kayıt yaptıranlara muafiyet hakkının tanınması gerektiğine karar verdi.

diyor ama

inşallah KDK nın tavsiye kararını Anadolu Üni. dikkate alır.

herkese iyi çalışmalar
bu sene 32 saat bt sınıfı olmadan ders işliyorum. çocuklar sıkılmasın diye her hafta konu ile ilgili video görsel slayt vs araştırıyorum ders çalışmak için çok fazla vakit kalmıyor ama yine de elimden geldiğince çalışacağım bu arada umarım muafiyet işi olur fakat biz üni 2 dönem ingilizce görmüştük ama aöf de 4 dönem var muaf olsak bile kredileri birbirine denk değil gibi bir sorun çıkar mı?

Geri