hocam mezun olmana engel tek bir tane ders kaldıysa, yani o dersi versen mezun olacak durumdaysan bütün finaller bittikten sonra tek ders sınavına giriyorsun. ve verirsen mezun olabiliyorsun.. ortada tek dersten mezuniyet ihtimali yoksa (2 veya daha fazla dersten kalma gibi) o zaman bu sınava giremiyorsun..talp' Alıntı:only61' Alıntı:Tek ders sınavı nasıl oluyor peki?
adalet mi okuyorsun hocam?only61' Alıntı:Hocam ceza hukuku kaldı gibi başka dersim yok yarım dönem uzatmıştım onun yüzünden pek de çalışamadım son gece baktım yine,
Evet hocam adalet okuyorum lakin dediğim gibi pek de esprisi kalmadı bitsede programlama grafik tasarım gibi şeyler dusunuyorumlemmings' Alıntı:adalet mi okuyorsun hocam?only61' Alıntı:Hocam ceza hukuku kaldı gibi başka dersim yok yarım dönem uzatmıştım onun yüzünden pek de çalışamadım son gece baktım yine,
İnsanın bildiği alanda ilerlemesi daha kolay ve isabetli olacaktır diye düşünüyorum. Siz ne okuyorsunuz hocamlemmings' Alıntı:niye esprisi kalmadı diye düşünüyorsun hocam?
hocam ben de adalet okudum bitti benim.. dgs ile marmara hukuku kazandım, hukuk okuyorum şimdi.. memnunum, size de pes etmemenizi öneririm..talp' Alıntı:İnsanın bildiği alanda ilerlemesi daha kolay ve isabetli olacaktır diye düşünüyorum. Siz ne okuyorsunuz hocamlemmings' Alıntı:niye esprisi kalmadı diye düşünüyorsun hocam?
hocam benim de bu yıl bitecek adalet Allah'ın izniyle dgs ile hukuk okuma şansı şimdi nasıl? siz kaç puanla girdiniz birde şu an hem iş hem okulu nasıl idare ediyorsunuz? muaf olduğunuz dersler varmı? 1. sınıftanmı başlıyorsunuz ?lemmings' Alıntı:hocam ben de adalet okudum bitti benim.. dgs ile marmara hukuku kazandım, hukuk okuyorum şimdi.. memnunum, size de pes etmemenizi öneririm..talp' Alıntı:İnsanın bildiği alanda ilerlemesi daha kolay ve isabetli olacaktır diye düşünüyorum. Siz ne okuyorsunuz hocamlemmings' Alıntı:niye esprisi kalmadı diye düşünüyorsun hocam?
hocam günden güne azalıyor hukuk okuma şansı. neden derseniz? kontenjanlar az talep artıyor ve doğal olarak her geçen sene rakipler çoğalıyor, yığılma artıyor.yusufcuk51' Alıntı:hocam benim de bu yıl bitecek adalet Allah'ın izniyle dgs ile hukuk okuma şansı şimdi nasıl? siz kaç puanla girdiniz birde şu an hem iş hem okulu nasıl idare ediyorsunuz? muaf olduğunuz dersler varmı? 1. sınıftanmı başlıyorsunuz ?lemmings' Alıntı:hocam ben de adalet okudum bitti benim.. dgs ile marmara hukuku kazandım, hukuk okuyorum şimdi.. memnunum, size de pes etmemenizi öneririm..talp' Alıntı:İnsanın bildiği alanda ilerlemesi daha kolay ve isabetli olacaktır diye düşünüyorum. Siz ne okuyorsunuz hocamlemmings' Alıntı:niye esprisi kalmadı diye düşünüyorsun hocam?
öğretmen avukatlık nasıl oluyor hocam? birde derslere girebiliyormusunuz sonuçta öğretmenlikte yapıyorsunuz aynı zamandafatherboard' Alıntı:Ben 1. Sınıftayım hocam..Avukatlık yapmak isterim açıkcası ama avukatlık yasası buna izin vermiyor..belki değişir avukatlıkla bağdaşan meslekler yada 2000 den önceki öğretmen avulatlara tanıdıkları hakları bizede tanırlar diye umut ediyorum..Mühendislikte bitirdim aynı zamanda seçenekler çoğalıyor ama yasalar elimizi kolumuzu bağlıyor...Seçecez ve yolumuza gideceğez bu şekilde her ne olursa olsun hukuk bilmek okumak güzel ve hoşuma gidiyor..
anladım hocam peki derslere girebiliyormusunuz öğretmenlik engel olmuyor mu?lemmings' Alıntı:hocam günden güne azalıyor hukuk okuma şansı. neden derseniz? kontenjanlar az talep artıyor ve doğal olarak her geçen sene rakipler çoğalıyor, yığılma artıyor.yusufcuk51' Alıntı:hocam benim de bu yıl bitecek adalet Allah'ın izniyle dgs ile hukuk okuma şansı şimdi nasıl? siz kaç puanla girdiniz birde şu an hem iş hem okulu nasıl idare ediyorsunuz? muaf olduğunuz dersler varmı? 1. sınıftanmı başlıyorsunuz ?lemmings' Alıntı:hocam ben de adalet okudum bitti benim.. dgs ile marmara hukuku kazandım, hukuk okuyorum şimdi.. memnunum, size de pes etmemenizi öneririm..talp' Alıntı:İnsanın bildiği alanda ilerlemesi daha kolay ve isabetli olacaktır diye düşünüyorum. Siz ne okuyorsunuz hocamlemmings' Alıntı:niye esprisi kalmadı diye düşünüyorsun hocam?
- diğer soru.. kaçıncı sınıftan başlayacağınıza kazandığınız üniversite karar veriyor. mesela kocaeli 3. sınıftan başlatırken istanbul üni 1. sınıftan başlatıyor. ama şunu da belirteyim, kocaeli 3. sınıftan başlatıyor diye 2 yıl okur mezun olurum diyemiyorsunuz çünkü alamadığınız dersler oluyor ve yine okul uzuyor.
- diğer soru.. muaf olunan dersler sadece ingilizce, atatürk ilke ve ink. - türk dili ve edb.- noterlik hukuku. yani hukuki bütün dersleri hukuk fakültesinde tekrar alıyorsunuz.
- hocam şöyle zorlaştı, ben geçen sene askerdeydim dgs ile haşır neşir olamadım türkiyede 1100. oldum ve açık ara kazanamadım. yani kılpayı da değil.. ilk 500 şart.. bu sene girdiğimde ise 40. oldum. marmara üni birinci öğretim ise en son olarak türkiye 128. sini aldı.
hafta sonuda mı ders oluyor ilk defa duydum ama anlattığınız şekildeyse çok iyimiş bende ciddi ciddi niyetlendim şimdi dgs'ye girip hukuk bitirmeyefatherboard' Alıntı:Hafta içi 2 gün dersim var hafta sonuda 1 gün o bakımdan istersem girebiliyorum çoğuna..ama hukukta bunada gerek yok açıkcası her dersin ses kaydı var be bunları kağıda dökmüşler..o bakımdan illa derslere gir ek zorunda değilsiniz...
Hocam artık özeller bile belli bir puanın altını almamaya başladı, çünkü özellikle özel ünilerde kontenjanlar çok az oluyor. Çok düşük bir puanla özel gelmeyebilir. Ama şunu da söyleyeyim, bir öğretmen olarak özel üni puanını rahat elde edersin.eko9' Alıntı:hocam bende adalet okuyorum.dgs ile ilgili kafama takılan
bir soru var.Diyelim ki dgs ye girdim.Çok yüksek puan alamadım.
Özel üniversitelerde paralı hukuk okuyabiliyor muyum?Yoksa illa özel
ücretli hukukta bile okuyabilmek için belli bir puan almam mı gerekiyor?
Hocam o benim kendi okulumda girdiğim dersler hoca benim yani...yoksa hafta sonu ünide ders yokyusufcuk51' Alıntı:hafta sonuda mı ders oluyor ilk defa duydum ama anlattığınız şekildeyse çok iyimiş bende ciddi ciddi niyetlendim şimdi dgs'ye girip hukuk bitirmeyefatherboard' Alıntı:Hafta içi 2 gün dersim var hafta sonuda 1 gün o bakımdan istersem girebiliyorum çoğuna..ama hukukta bunada gerek yok açıkcası her dersin ses kaydı var be bunları kağıda dökmüşler..o bakımdan illa derslere gir ek zorunda değilsiniz...
aöf de var mı hocam bu bölüm?Buzkırıcı' Alıntı:Geleceğin mesleği yönetim bilişim sistemleri.İş analistleri manyak para alıyor.