seneye bt sınıfları kaldırılıyor mu?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sisss
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
5-6 yıllık mazisi olan bt öğretmenlerini meslekten soğuttular... Bakalım 20 sene boyunca bu zümreden nasıl verim almayı düşünüyorlar...

branş değişikliğini bekliyorum inşallah hayırlısıyla çıkartırlar da matematiğe ya da fiziğe geçerim.

bilgi edinmeye bu haberi soran mail attım fakat, gelecek cevap beni korkutuyor, çok sıkıldımm artıkkk :(

Arkadaşlar bt dersini 4-5 den niçin kaldırdılar sınıfçıların 5 saat serbest etkinlik adı altında yeri var bt için ama bizim girmemizi istemiyolar bize ek ders veremiyolar mı beden eğitimi, din, müzik öğretmenlerine veriyolar. O zamandan belliydi aslında böyle olacağı şimdi kimse bana felaket tellalı demesin ben gördüğümü okuyorum sadece.

Branş değişikliği çok saçma olur, insanı istemediği bir branşta öğretmenlik yaptırarak insanlardan nasıl verim almayı bekliyorlar anlamıyorum...

Çok iyi haber, öğrenciler de dağıtılsın okullar da kapatılsın sıralar masalar dağıtılsın, ohhh sabah sabah ne güzel haber :? :? :?

Evet bence de şu anda yapmamız gereken budur. Hepimiz bilgi edinmeye bu haberin geçerliliğini sorgulayan bir soru gönderirsek belki açıklama yapma gereği hissederler. Ben de gönderiyorum şu anda.

elf.krc' Alıntı:
bilgi edinmeye bu haberi soran mail attım fakat, gelecek cevap beni korkutuyor, çok sıkıldımm artıkkk :(

Bencede dağıtılsın hangi devirdeyiz artık masaüstü diye bilgisayarmı olur bizim öğrencilerin çoğunun elinde Iphone şu bu var yakındada tablet dağıtacaklar BT sınıfına giren yok artık kendinizi önemseyi bırakın arkadaşlar dünya nereye gidiyor siz word wxcel öğretmek derdindesiniz

Şimdi kesin itiraz edenler olacak internette fink atıp Wordde bir metin yazamayan çocuklar var işte burda önemli olan bir öğrenciye araştırma ,öğrenme güdüsünü vermek o bilinçte olmayan bir çocuğa word excel de verseniz sonuç alamazsınız

hhtc' Alıntı:
Bencede dağıtılsın hangi devirdeyiz artık masaüstü diye bilgisayarmı olur bizim öğrencilerin çoğunun elinde Iphone şu bu var yakındada tablet dağıtacaklar BT sınıfına giren yok artık kendinizi önemseyi bırakın arkadaşlar dünya nereye gidiyor siz word wxcel öğretmek derdindesiniz

sen nerde yaşıyorsun hocam. ne iphonenundan bahsediyorsun. bizimkiler çakma n95 görseler hocam bunların durumu iyi alırlar tabii diyorlar. halkın arasına karış biraz. büyükşehirlerin iyi semtlerinde oturup yorum yapmak böyle olsa gerek.

hhtc' Alıntı:

kendini önemsiz hissediyorsan istifa et hocam o zaman...bizde öyle bir his yok şuan

hhtc' Alıntı:

Zaten yapılan yanlış da burda , biz word,excel öğretelim demiyoruz yeni bir müfredat ile bilişim çağını yakalayım diyoruz... Yoksa sanayide olduğu gibi bilişim çağında da tüketen toplum olacağız...
Bknz : facebook ve msn i en çok kullanan ülkeler listesinde ilk 3 teyiz... Neden acaba... Yazılım üretiminde ise sonlardayız hatta listede yokuz...

her_dem' Alıntı:
hhtc' Alıntı:

sen nerde yaşıyorsun hocam. ne iphonenundan bahsediyorsun. bizimkiler çakma n95 görseler hocam bunların durumu iyi alırlar tabii diyorlar. halkın arasına karış biraz. büyükşehirlerin iyi semtlerinde oturup yorum yapmak böyle olsa gerek.

ne yapalım sizin bize yetişmesinimi bekleyelim dünya her saniye değişiyor gelişiyor

hhtc' Alıntı:
Şimdi kesin itiraz edenler olacak internette fink atıp Wordde bir metin yazamayan çocuklar var işte burda önemli olan bir öğrenciye araştırma ,öğrenme güdüsünü vermek o bilinçte olmayan bir çocuğa word excel de verseniz sonuç alamazsınız

hocam bence eksik yazmışsınız (ya da hatalı) ben kimsenin word excel derdinde olduğunu sanmıyorum ama önemli olan teknoloji okur yazarlığıydı diğerleri değil hem müfredatta ne kadar yer kaplıyor ki word excel konuları? Bence insanların bişeyleri araştırma güdüsü edinebilmesi için önce bir ışık görmesi gereklidir. Kaç öğrenciniz sizin sayenizde web tasarımına veya programcılığına merak saldı önemli bence!

schumix' Alıntı:
hhtc' Alıntı:

Zaten yapılan yanlış da burda , biz word,excel öğretelim demiyoruz yeni bir müfredat ile bilişim çağını yakalayım diyoruz... Yoksa sanayide olduğu gibi bilişim çağında da tüketen toplum olacağız...
Bknz : facebook ve msn i en çok kullanan ülkeler listesinde ilk 3 teyiz... Neden acaba... Yazılım üretiminde ise sonlardayız hatta listede yokuz...

Bende onu diyorum hocam müfredatlar değişmedikçe ne bileyim projeye dayalı eğitimler verilmedikçe teknokent tarzı merkezler oluşturulmadığı sürece BT sınıfın olsa ne olacak BT dersin olsa ne olacak çocukta o bilinç yok

hhtc' Alıntı:

Hocam ülkemizdeki genel sıkıntı bu. Bazılarına göre yanlış gereksiz birşey görüldüğünde revizyon etmek yenilemek yerine kaldırmak silmek yolu seçiliyor. Haklısınız ders içeriğinin tamamıyla windows, word, excel vs olması anlamsız fakat bu yanlışı yeni bir yanlışla, dersi kaldırarak çözebileceğini sananlar hata ettiler. Dersimizin adı office yazılımları değil Bilişim Teknolojileri değil mi? Buna uygun bir güncel müfredat geliştirilebilir, gerekirse yılda 2 yılda bir müfredat güncellenebilir değil mi?

Ne denebilir ki, dersi kaldırdıktan sonra 12bin öğretmenin norm fazlasına düşeceğini hesap edemeyen, akıl edemeyen yöneticilerimizin elinden gelen bu kadar...

hhtc' Alıntı:

dijital makine ile dik çektiği fotoğrafı facede yana yatık paylaşan, bilgisayarında virüs programı var mı yok mu bilmeyen, internette her gördüğü şeye sazan gibi atlayan nesile merhaba diyin. Şu iphone lardan bi tane de bana gönderin ben alamadım param yetmedi :( bi de bi iki seneye sahibinden.com da "2.el tablet pc" satışları patlayacak ;)

alper4106' Alıntı:
hhtc' Alıntı:

hocam bence eksik yazmışsınız (ya da hatalı) ben kimsenin word excel derdinde olduğunu sanmıyorum ama önemli olan teknoloji okur yazarlığıydı diğerleri değil hem müfredatta ne kadar yer kaplıyor ki word excel konuları? Bence insanların bişeyleri araştırma güdüsü edinebilmesi için önce bir ışık görmesi gereklidir. Kaç öğrenciniz sizin sayenizde web tasarımına veya programcılığına merak saldı önemli bence!

evet bende aynen onu söylemek istedim öğrencide merak yok ilgi yok araştırma hevesi yok fen lisesi öğrenciler hepsi mal gibi sabah akşam test çözüyor

hhtc' Alıntı:
schumix' Alıntı:
hhtc' Alıntı:

Bende onu diyorum hocam müfredatlar değişmedikçe ne bileyim projeye dayalı eğitimler verilmedikçe teknokent tarzı merkezler oluşturulmadığı sürece BT sınıfın olsa ne olacak BT dersin olsa ne olacak çocukta o bilinç yok

Bütün BTcilerin hem fikir olduğu konulardan biri bu zaten. İçerik değiştirilsin veya içerik öğretmenlere bırakılsın. Öğretmenler de geniş bir çerçeve plan yaparak öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre eğitim verecektir.

Bilişim Revizyonu bu değil gençler. Ağır .ıçtık hala kılıf arıyoruz.

hugo4545' Alıntı:
hhtc' Alıntı:
schumix' Alıntı:
hhtc' Alıntı:

Bütün BTcilerin hem fikir olduğu konulardan biri bu zaten. İçerik değiştirilsin veya içerik öğretmenlere bırakılsın. Öğretmenler de geniş bir çerçeve plan yaparak öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre eğitim verecektir. Meb de kolaya kaçmakta içeriği değiştirmeden BT sınıflarını dağıtmaktadır.

Hocam onlada bitmiyor ya hiç bir öğrenciye şimdiye kadar gelip bana programcılığa ilgim var , web tasarıma ilgim var diye bişey sormadı ama teneffüste gidin bakın hepsi matematikçilerin, fizikçilerin etrafında bi test sorusu çözdürmek için koşturuyor

hhtc' Alıntı:
her_dem' Alıntı:
hhtc' Alıntı:

ne yapalım sizin bize yetişmesinimi bekleyelim dünya her saniye değişiyor gelişiyor

sizin derken benden fazla maaş almıyorsun hocam. senin dediğin "sizin" oradaki halk oluyo. ekonomik olarak geri kalmışları yok mu sayalım, öldürelim mi. ne yapacağız bu insanları.
bizimkiler iphone kullanıyo demişsin. o zaman müfredatı iphone'a göre hazırlayalım, seninkiler öğrensin bizimkiler mal gibi baksın. böyle bir zihniyet olabilir mi?
evet müfredat değişmeli ama iphone göre değil. yazılım üstüne, kodlama üstüne tasarım üstüne. iphone modası geçince seninkiler için ayrı müfredat hazırlar artık talim terbiye.

hhtc' Alıntı:
hugo4545' Alıntı:
hhtc' Alıntı:
schumix' Alıntı:
hhtc' Alıntı:

Bütün BTcilerin hem fikir olduğu konulardan biri bu zaten. İçerik değiştirilsin veya içerik öğretmenlere bırakılsın. Öğretmenler de geniş bir çerçeve plan yaparak öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre eğitim verecektir. Meb de kolaya kaçmakta içeriği değiştirmeden BT sınıflarını dağıtmaktadır.

Hocam onlada bitmiyor ya hiç bir öğrenciye şimdiye kadar gelip bana programcılığa ilgim var , web tasarıma ilgim var diye bişey sormadı ama teneffüste gidin bakın hepsi matematikçilerin, fizikçilerin etrafında bi test sorusu çözdürmek için koşturuyor

Olaya bu şekilde bakarsanız hata edersiniz, onların etrafında dolaşılmasının sebebi sistemin buna mecbur etmesidir yoksa çok merak ettiklerinden değil... SBS de kaç tane BT sorusu çıkıyor HİÇ. 20 tane BT sorusu koysunlar görün bakalım sizin etrafınızda da fırıl fırıl dolanıyorlar mı dolanmıyorlar mı ?

Öncelikle mesleki eğitime 6. sınıftan itibaren yönlendirme yapılması Meslek Liselerinin bilişim alanları ve müfredatları yeniden düzenlenmeli bilgisayara ilgisi olan çocuklar o yaşta bu alanda değerlendirilmeli. Diğer türlü sınava dayalı teste dayalı ek amacı LYS de başarı olan bir sistem olduğu sürece siz ağzınızle kuş tutsanız öğrenciler yine matematikçi fizikçi peşinde koşacaktır.

bu durumda üniversiteler ne olacak hala bilgisayar öğretmenlerini aynı yöntemlerle mi yetiştirecek değişim sadece ilkokullarla liselerle olmaz daha köklü değişim lazımmm

Bt sınıfı olmazsa derste olmayacak.bu kesinleşti artık.Bizim branşın üzerinde yapılan reformları başka branşta yapsalar eğitimde çağ atlardık.
Bilgisayar Öğretmeniydik,
Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Olduk.
Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmeniydik,
Bilişim Teknolojileri Okul sorumlusu olacağız şimdide..

her zaman işimiz arttı ,öğretmenliğimiz azaldı.

Geri