seneye bt sınıfları kaldırılıyor mu?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sisss
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Çok merak ediyorum bilgisayar sınıflarını kaldıracaklarda bu bilgisayarları ne yapacaklar. Hiç merak etmeyin bilgisayar sınıflarını seneye çöpe atarlar(milli servet) 2 sene sonra okullarda bilgisayar sınıfları olmalı deyip(tamamen duygusal) tekrar son model bilgisayar sınıflarını kurarlar.

hhtc' Alıntı:
hugo4545' Alıntı:
hhtc' Alıntı:
schumix' Alıntı:
hhtc' Alıntı:
Bencede dağıtılsın hangi devirdeyiz artık masaüstü diye bilgisayarmı olur bizim öğrencilerin çoğunun elinde Iphone şu bu var yakındada tablet dağıtacaklar BT sınıfına giren yok artık kendinizi önemseyi bırakın arkadaşlar dünya nereye gidiyor siz word wxcel öğretmek derdindesiniz

Zaten yapılan yanlış da burda , biz word,excel öğretelim demiyoruz yeni bir müfredat ile bilişim çağını yakalayım diyoruz... Yoksa sanayide olduğu gibi bilişim çağında da tüketen toplum olacağız...
Bknz : facebook ve msn i en çok kullanan ülkeler listesinde ilk 3 teyiz... Neden acaba... Yazılım üretiminde ise sonlardayız hatta listede yokuz...

Bende onu diyorum hocam müfredatlar değişmedikçe ne bileyim projeye dayalı eğitimler verilmedikçe teknokent tarzı merkezler oluşturulmadığı sürece BT sınıfın olsa ne olacak BT dersin olsa ne olacak çocukta o bilinç yok

Bütün BTcilerin hem fikir olduğu konulardan biri bu zaten. İçerik değiştirilsin veya içerik öğretmenlere bırakılsın. Öğretmenler de geniş bir çerçeve plan yaparak öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre eğitim verecektir. Meb de kolaya kaçmakta içeriği değiştirmeden BT sınıflarını dağıtmaktadır.

Hocam onlada bitmiyor ya hiç bir öğrenciye şimdiye kadar gelip bana programcılığa ilgim var , web tasarıma ilgim var diye bişey sormadı ama teneffüste gidin bakın hepsi matematikçilerin, fizikçilerin etrafında bi test sorusu çözdürmek için koşturuyor

Hocam görev yaptığım süre içerisinde bana sıksık bu tür söylemler geldi. Bazı zamanlarda müfredat dışına çıkıp o konulara yöneldiğim de oldu. Malesef her yerde bu tarz istekler olmuyor. Bu durumda biz BTcilerin farkındalık yaratarak bu çocuklara yeni ufuklar açmamız gerekiyor. Sadece teknik anlamda değil bilişim ahlakı anlamında da ciddi bir eğitim vermemiz lazım bu çocuklara.

hhtc' Alıntı:
Bencede dağıtılsın hangi devirdeyiz artık masaüstü diye bilgisayarmı olur bizim öğrencilerin çoğunun elinde Iphone şu bu var yakındada tablet dağıtacaklar BT sınıfına giren yok artık kendinizi önemseyi bırakın arkadaşlar dünya nereye gidiyor siz word wxcel öğretmek derdindesiniz
:+1:

nazzan' Alıntı:
hhtc' Alıntı:
:+1:
:-1: :-1: :-1:

hhtc' Alıntı:
schumix' Alıntı:
hhtc' Alıntı:

Zaten yapılan yanlış da burda , biz word,excel öğretelim demiyoruz yeni bir müfredat ile bilişim çağını yakalayım diyoruz... Yoksa sanayide olduğu gibi bilişim çağında da tüketen toplum olacağız...
Bknz : facebook ve msn i en çok kullanan ülkeler listesinde ilk 3 teyiz... Neden acaba... Yazılım üretiminde ise sonlardayız hatta listede yokuz...

Bende onu diyorum hocam müfredatlar değişmedikçe ne bileyim projeye dayalı eğitimler verilmedikçe teknokent tarzı merkezler oluşturulmadığı sürece BT sınıfın olsa ne olacak BT dersin olsa ne olacak çocukta o bilinç yok

Projeye dayalı eğitimin sonucunda öğrenciden projeyi anlattığı bir dosya istersiniz herhalde. Bu dosyada powerpointte veya wordde olabilir. Word ü powerpointi bırakın henüz daha temel windows işlemlerini bile beceremeyen(BT dersi almamış öğrenciler) öğrenciler nasıl hazırlayacaklar bu sonuç dosyalarını. Şu andaki okulum görev yaptığım 3. okul ve bırakın iphone u bilgisayarı simit alacak parası olmayan birsürü öğrencimiz var. Dünyanın gerçeklerinden bahsediyorsunuz ama henüz kendi ülkenizin gerçeklerini kavrayamamışsınız. Görev yaptığınız okulun öğrencileri gibi maddi durumu iyi olan öğrenci sayısı yüzde kaçtır acaba ülkemizde. Gelir seviyisi düşük bir muhitteki okulda görev yaparak anlayabilirsiniz ancak ülkemizin gerçekleri ile ilgili durumu sanırım.

Bardağın dolu tarafı da var
Teknolojik ömrünü tamamlamış bilgisayarları hayatta tutmak için verdiğimz çaba ve dyned gibi sorunları bitmeyen bir uygulamadan kurtulmuş oluyoruz.

Görev adı ne olursa olsun rehber öğretmen gibi rahat çalışma ortamı sağlayacak oda verilirse Bt'lerin kalkması iyi bile olabilir...

kalksın süper olur, bizide memur yapsalar masabaşı razıyım şu durumda, öğretmenlik yaptığını düşünen var mı ?

ALPONLINE' Alıntı:
Teknolojik ömrünü tamamlamış bilgisayartları hayatta tutmak için verdiğimz çaba ve dyned gibi sorunları bitmeyen bir uygulamadan kurtulmuş oluyoruz.

Eğer görev adı ne olursa olsun rehber öğretmen gibi rahat çalışma ortamı sağlanak bir oda verlirse Bt'lerin kalkması iyi bile olabilir...

O kadar çok düşünüyorlarki bizim rahatımızı kesin öyle yaparlar ve bu kararı düşünenler kesin düşünmüştür "biz bu sınıfları kaldırırsak bu bt ciler ne yapar diye". Çünkü senelerdir BT ile aldıkları kararlarda hep ince ince düşündüler bizleri mağdur etmemek için şimdide kesin öyle oluyordur.

ALPONLINE' Alıntı:
Teknolojik ömrünü tamamlamış bilgisayarları hayatta tutmak için verdiğimz çaba ve dyned gibi sorunları bitmeyen bir uygulamadan kurtulmuş oluyoruz.

Görev adı ne olursa olsun rehber öğretmen gibi rahat çalışma ortamı sağlayacak oda verilirse Bt'lerin kalkması iyi bile olabilir...

ben çalışıyorum iyi olacağını mı düşünüyorsunuz? Hiç sanmayın siz tamircisiniz kimsenin takmadığı rehber öğretmen müdürün sağ kolu boşuna hayal kurmayın arkadaşlar gün geçtikçe işler sarpa sarıyor ona göre...

birgün toplanıp cenaze namazımızı kılalım. artık dersi geri alma dönemi bitmiştir eğer böyle bir plan gerçekse. bundan sonraki süreçte ne yapacaz ne olacak halimiz görecez. inş kurum değiştirme yada branş değiştirme hakkı verirlerde her hafta yeni bir bomba ile başlamaktan kurtuluruz.

way anasını bee..! birgün girmedik nete bt sınıflarını kaldırmışlar. aa dur ya ben niye üzülüyorumki, benim zaten bt sınıfım yok. gerçi bt sınıfı giderse derste gider. ama dersmi varki zaten. ben 3 yıldır napıyorumki. neyse en azından antremanlıyım ders giderse. neler diyorum ben ya, ne hale geldik yarabbi...!!!

bridget' Alıntı:
Arkadaşlar nerden uyduruyorsunuz bunları Allah aşkına yaaa...

İlçe Formatörümüzün bizlere gönderdiği yazı...
BT sınıfları yenilenecek! ve dağıtılmayacak!

Hocam aralık 2010 daki bir yazı bu. Paylaşılan şey ise daha yeni bir haber. Ve yazan da açık seçik belli...

bridget' Alıntı:
Arkadaşlar nerden uyduruyorsunuz bunları Allah aşkına yaaa...

İlçe Formatörümüzün bizlere gönderdiği yazı...
BT sınıfları yenilenecek! ve dağıtılmayacak!

:) MEB’in TBMM’ye sunduğu 2012 bütçe tasarısında yazıyormuş hocam ilk mesajı okuyun isterseniz.

sisss' Alıntı:
Hedef niye tutmasın ki arkadaşım sonuçta kim engel olur bizi tınlayan mı var ayrıca fark ettiyseniz ilk sırada bizim bt sınıflarının kaldırılması var demekki bu konuyu çok önemsiyorlar kaldıracaklar ve korkarımki bizim sınıflar anasınıfı olacak çünkü anasınıfı için sınıf bulamıyorlar.

Katılıyorum... :alkis: :D :) :lol:

ALPONLINE' Alıntı:

Katılıyorum. Bana oda versinler, labı kaldırsınlar, dersimi kaldırsınlar, ek dersimi tam versinler, olursa bide 9-15 olursa bence güzel.

Bt sınıfı kapatıldığında ve anasınıfı yapıldığında anlarsın uydurmayı

Birileri bakana dur desin!

Türk deyimlerinden bir bukle' Alıntı:
İnsan hep kendi ayağına sıkmaz ki!"

Tam tedaviyi yapıyor, hastayı ayağa kaldırıyoruz. Hayda, Bakan Bey ayağına bir kurşun daha sıkmış.

Yoksa ayak ayrı, baş ayrı mı?

Rehber öğretmen gibi odamız olsun, bilgisayarımız olsun, ek dersimiz full olsun, lab ve dersler olmasın güzel olur...zaten herkes çok rahat olduğumuzu, yattığımızı düşünüyor oldu olacak tam olsun da gerçekten yatalım :)

inanakyol' Alıntı:
Çok merak ediyorum bilgisayar sınıflarını kaldıracaklarda bu bilgisayarları ne yapacaklar. Hiç merak etmeyin bilgisayar sınıflarını seneye çöpe atarlar(milli servet) 2 sene sonra okullarda bilgisayar sınıfları olmalı deyip(tamamen duygusal) tekrar son model bilgisayar sınıflarını kurarlar.
Arkadaşım sana tamamen katılıyorum. Her şey ilerisi düşünülmeden planlanıp bir anda uygulamaya konuluyor ve iyi bir planlama yapılmadığı için sürekli düzenlemeler değişiyor. Her sene ayrı hikaye dinlemekten bıktık usandık artık. :?

içim acıyarak yazıyorum; 2002 de göreve başladığımda derselerine girdiğim öğrencilerimin beni faceden falan bulup Hocamm demeleri beni dünyanın en mutlu insanı yapıyor!! ancak mevcut durumda ne dersime ne öğrencime gerekli özeni itinayı gösterebiliriyorum, benim dersimi çocuklarımı alıp bundan mutluluk duyan birileri varsa öte dünyada yakasına yapışıcam.

bu saatten sonra lab zaten dağıtılsın, adam akıllı öğretmenlik yapamıyoruz ki!!!!

liseye (meslek lisesi-bilgisayar bölümü) başladığımda, mezunlar ünide her bölümü tercih edebiliyordu. 2 yıl sonra (28 şubat süreci) sadece alanında tercih yapabilirsin (bilg. müh. hariç) dediler. "tamam" dedik, "napalım öğretmen oluruz" dedik.
şimdi "vazgeçtik" dediler, "sen öğretmen de olma" diyolar/diyecekler. bekliyorum şimdi ben/biz ne olucaz? neyi layık görecekler.

HAKKIMI HELAL ETMİYORUM!

lbaz' Alıntı:
liseye (meslek lisesi-bilgisayar bölümü) başladığımda, mezunlar ünide her bölümü tercih edebiliyordu. 2 yıl sonra sadece alanında tercih yapabilirsin (bilg. müh. hariç) dediler. "tamam" dedik, "napalım öğretmen oluruz" dedik.
şimdi "vazgeçtik" dediler, "sen öğretmen de olma" diyolar/diyecekler. bekliyorum şimdi ben/biz ne olucaz? neyi layık görecekler.

HAKKIMI HELAL ETMİYORUM!

:alkis: :alkis:

lbaz' Alıntı:
liseye (meslek lisesi-bilgisayar bölümü) başladığımda, mezunlar ünide her bölümü tercih edebiliyordu. 2 yıl sonra (28 şubat süreci) sadece alanında tercih yapabilirsin (bilg. müh. hariç) dediler. "tamam" dedik, "napalım öğretmen oluruz" dedik.

HAKKIMI HELAL ETMİYORUM!
:++:

yaliya' Alıntı:
içim acıyarak yazıyorum; 2002 de göreve başladığımda derselerine girdiğim öğrencilerimin beni faceden falan bulup Hocamm demeleri beni dünyanın en mutlu insanı yapıyor!! ancak mevcut durumda ne dersime ne öğrencime gerekli özeni itinayı gösterebiliriyorum, benim dersimi çocuklarımı alıp bundan mutluluk duyan birileri varsa öte dünyada yakasına yapışıcam.

bu saatten sonra lab zaten dağıtılsın, adam akıllı öğretmenlik yapamıyoruz ki!!!!
kesinlikle katılıyorum. ne okula gitmek istiyorum ne ders anlatmak kafam rahat değil ki. Sanki okulun tamircisi gibi hissediyorum kendimi. Ben öğretmenlik yapmak istiyorum sadece öğretmenlik.

Ölmüşüz de ağlayanımız yok
icon_smile_disapprove.gif
zaten bir belirsizliğin içindeydik bu da tuzu biberi oldu. Geleceğimizle ilgili böyle önemli şeyleri satır arası haberlerle alıyoruz. Rehber öğretmenler durumu idare ediyor ama biz derse girmezsek kimse öğretmenim, hocam demez bize. Hadi geçtim umrumuzda değil diyelim, bize oda da verseler, kralsın da deseler Mebin kadrolu tamircisi yapacaklar bizi, hey gidi hey çivi bile çıkaramazlar dediğimiz btsler..

Geri