Gerekli Sayfalar açıldı. Lakin e-imza yı yapamadım.
Java da izin verdim.
Yaptığım adımlar:
AKİs kart izleme aracından, KART menüsünden PIN ile giriş yaptım.
JAVA ayar kısmından, siteye izin verme kısmı yok (JAVA 7). Güvenlik kısmını düşürdüm.
e-imza.tubitak.gov.tr de sayfayı açıp, imzalanacak belgeyi imzalayı seçtim, ikon dönüp duruyor. Java açıldı, güvenli dğeil dedi, izin veriyorum dedim.
Sizce sorun nerede?
Kamu-sm nin sitesinde, e-imza ile giriş yapmayı denediğimde, imza hatalı uyarısı aldım, oraya da giriş yapamadım.
YENİ:
e-devlete eimza ile giriş yapabildim.
Hocam okul muduru nereden imzalıyor?hocam javanın ayarlarından "https://e-imza.tubitak.gov.tr" adresine izin vermen gerekiyor. Bunu yaptıktan sonra yine olmazsa alternatif tarayıcılarda dene. Ben firefoxda yaptım. Müdür beyde internet explorer da yaptı. Herhangi bir sorun yaşamadık.
Sürece devam et de oluyor. Sonradan listeleniyor bende de öyle oldu.okul müdürünün mebbisiyle giriş yaptım soru Düzelmedi..
Hocam bilimiz.tubitak.gov.tr'den müdüre kullanıcı adı şifre oluşturdum oradan imzalama işlemini yaptım. Yürütücü ve müdür kendi şifreleri ile sisteme girip imzalama işlemini tamamlıyorlar.Hocam okul muduru nereden imzalıyor?
Müdür de bilimiz.tubitak.gov.tr'den kullanıcı adı şifre oluşturarak e-imza.tubitak.gov.tr adresinden imzaladı hocam.Hocam okul muduru nereden imzalıyor?
Aynen hocam müdür de yeni kullanıcı olarak kayıtlı olması gerekiyormuşMüdür de bilimiz.tubitak.gov.tr'den kullanıcı adı şifre oluşturarak e-imza.tubitak.gov.tr adresinden imzaladı hocam.
hocam bende de önce öyle oldu sonra ki denemelerimde düzeldi ve imzaladım.Yürütücüyü imzaladım fakat müdür için imzalanmıyor. Müdüre de bilimiz.tubitak.gov.tr'den kullanıcı adı şifre oluşturdum ancak orada da imzalanacak dosya bulunmuyor yazıyor.
Hocam bilimiz.tubitak.gov.tr'den müdüre kullanıcı adı şifre oluşturdum oradan imzalama işlemini yaptım. Yürütücü ve müdür kendi şifreleri ile sisteme girip imzalama işlemini tamamlıyorlar.
hocam sim kartı kontrol edin yönü doğru değildirarkadaşlar bende de e-imza bölümünde "nitelikli sertifika bulunamadı" uyarısı veriyor. sebebi ne olabilir acaba??
tskler
Gerek yok diye biliyorum .Sayın hocalarım, e-imza atıldıktan sonra başka bir işlem gerekiyor mu acaba, sözleşme metnini ıslak imzalı gönderme gibi.