btrnin tek görevi eba destek noktasında değildir, kursa gelen öğrenciler tahtayı bozdu ya da tahtada bir sıkıntı çıktı, dağıtılan tabletlerle ilgili bir sıkıntı çıktı uzaktan mı yapacaksınız? Bu arada 2 gündür rehber öğretmen ortalıklarda yok bizde, öğleden sonra ilkokul var binamızda, onu zaten odasında bir iki kere gördüm koskoca ilk dönem, bu dönem ise hiç denk gelmedim. 18 hazirana kadar görevlendirmem var, ben kurallara uyarım, her gün gelirim, zaten evde oturmaktan canım sıkıldı bir buçuk aydır. (önce temaslı sonra pozitif ve sonra da tam kapanma sebebiyle) Ama bakanlık 2 temmuza kadar okulları uzattı, bakalım bizim görevlendirmeleri uzatmayı akıl edecekler mi, şimdi birisi otomatik uzar falan demesin, valilik görevlendirme yazısında ve mebbiste görev tarihleri belli, otomatik uzamaz, yeni yazı lazım.
Evet, btrnin her gün gitmesinden, rehber öğretmenin ve diğer öğretmenlerin haftada bir gün imza için okula gelmesinden, okul idaresinin ve hizmetlilerin dönüşümlü gitmesinden elbette rahatsızım, burada da bunu daha önce belirttim. Kendi okulumda ise ilk dönem çıtımı çıkarmadım, sadece 8-5 bekleyemeyeceğimi, eba destek noktasında diğer öğretmenlerin de görevli olduğunu, okulun ders programındaki saatlerde okulda görevli olduğumuzu belirttim, bunu tabi ki mdr yardımcımız sizin btrlik nasıl oluyordu diye sorunca, nöbet olaylarını sorunca konuştuk. Hatta saat olarak fazla bile kaldım, okul web sitesiyle tek başıma ilgilendim ve bunları idarecilikten istifa edip öğretmenliğe döndüğüm için (geçen sene mdr yardımcısıyken yönetmeliğe aykırı yapılan uygulamalara ve bana ters gelen çok şeye itiraz ettim, müdürle çok kavga ettim, neyse) ve özellikle göze batmamak için sadece görevimi yaptım. Yoksa ben de bilirim, hocam rehber öğretmen okula bir gün geliyor, ben de bt rehberim, okula bir gün geliyorum demeyi, o zaman okul idaresi de senin okula bir gün geleceğine dair resmi yazı göster bana der. Ben idareci olsam sorarım, var mı yazı, yok, bir kaç il, inisiyatif kullanıp yazdı, diğer iller uyudu. Ama tam kapanmadan önce mdr yardımcımız ile konuşurken ilk dönemki gibi herkes dönüşümlü, bir gün okula gelirken bize gel demezler, resmi izin çıkartmazlar herhalde dedim burada bazı illerin işgüzarlık yapıp btrlere resmi izin çıkmasını söylemesiyle.
Yani sözün özü, bizim görevimiz neyse, çalışma saatlerimiz neyse o saatlerde çalışmalıyız, ister okulda ol, ister bağda bahçede, problemi çözebiliyorsan sorun yok, ama okulda olman gerektiği saatte mesela tüm sınıflar dolu (diğer sınıflarda deneme var mesela) , kurs işleyen bir sınıfta, ya da okuldaki herhangi bir cihazda (bizdeki btrlik görevlendirmesine göre okuldaki tüm bilgisayarların bakım onarımından sorumluyuz, sizinkini bilemem) bir problem olduğunda sen bu problemi çözmek için görevinin başında değilsen ne işe yarıyorsun demezler mi? Ben idareci olsam derim, sana bunun için ek ders veriyor devlet. Bu günleri çok ararız, "ben btrliği kaldırdım, bilişim teknolojileri öğretmenleri sadece dersine girsin" derse bakanlık o zaman benim gibi btrliği istemeye istemeye yapanlar ortalığı ayağa kaldırır. Haksız mıyım?
Bu arada rehber öğretmenlerle bir alıp veremediğim yok, burada aynı ek dersi alıp da bakanlık tarafından yapılan adaletsizliği, haksızlığı dile getiriyoruz, siz bakan beyi sevmeye, savunmaya devam edin, ben iktidarın yaptığı çoğu şeyi doğru ve kabul eden biri olarak mevcut bakanın iktidarın en kötü milli eğitim bakanlarından biri olduğunu iddia ve ispat etmeye devam edeceğim.