Taslak Kitap İnceleme yapan var mı süreci açıklar mısınız?

Kodla Büyü
temmuzu bulmadan kitaplar atanmaya başlar, bu sene baya kitap incelemesi yaparız gibime geliyor.

temmuzu bulmadan kitaplar atanmaya başlar, bu sene baya kitap incelemesi yaparız gibime geliyor.

Yeni müfredat nedeniyle diyorsanız, öyle olmayacak. Önceki sayfada nedeni yazmıştım.

Mevzuata uygun olarak yayınevlerinden başvuruyu yazın alırlarsa, inceleme yine sonbaharda başlar.

Yeni müfredat nedeniyle diyorsanız, öyle olmayacak. Önceki sayfada nedeni yazmıştım.

Mevzuata uygun olarak yayınevlerinden başvuruyu yazın alırlarsa, inceleme yine sonbaharda başlar.
Talim terbiye de çalışan bir arkadaşım, işler hızlanacak, yeni kitaplar yetişecek demişti, o sebeple süreç hızlanabilir

Talim terbiye de çalışan bir arkadaşım, işler hızlanacak, yeni kitaplar yetişecek demişti, o sebeple süreç hızlanabilir

Bakanın söylemine göre yeni müfredatlı derslere sahip o kitapların hepsi MEB tarafından yazılacak (ilk yıla özgü). Yani buna göre özel yayınevlerinin kitapları sonraki yıllara yönelik olarak incelecek diye anlaşılıyor.

MEB’in kitapları da muhtemelen şu maddeye göre incelenecek:

https://mevzuat.meb.gov.tr/dosyalar/1605.pdf

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Ders Kitabı Dışındaki Diğer Eğitim Araç-Gereçlerinin İncelenmesi, Seçimi ve Kullanımı

Ders kitabı yerine okutulacak eğitim araçları

MADDE 29 – (1) Ders kitabı bulunmaması hâlinde, ilgili hizmet birimince ders kitabı yerine kullanılacak eğitim aracı hazırlanır. Bu eğitim aracı Başkanlıkça oluşturulan bir komisyon tarafından 30 uncu madde hükümlerine göre incelenir ve Kurulun onayına sunulur. Kurulca onaylanması hâlinde, eğitim aracının uygunluk süresi ders kitabının okutulmaya başlanacağı öğretim yılına kadar sürer. Bu süre beş yılı geçemez.

Arkadaşlar kitap inceleme görevleri geldimi son aylarda ya da en son ne zaman verdiler. Hiç ses soluk çıkmıyor sanki.

Arkadaşlar kitap inceleme görevleri geldimi son aylarda ya da en son ne zaman verdiler. Hiç ses soluk çıkmıyor sanki.

Önceki mesajlarımda yazdığım gibi 2024-2025 için müfredatı değişen dersler içim özel yayınevleriden kitap yazımı/alımı olmayacak.
Bu yüzden TTKB yeni taslak ders kitap başvuru duyurusu ve kılavuzu yayınlamadıkça yeni görev beklememek lazım diye düşünüyorum.

En son geçen yıl duyuru ve kılavuz yayınlanmış:

Bu sene müfredatı değişen 1., 5. ve 9. sınıflara kitap dağıtılmayacak mı ozaman?

Dağıtılacak ama adı kitap değil eğitim aracı çünkü hepsi MEB’in kendisi tarafından yazdırılmış geçici kaynaklar.

Üstte bunın bu yıl böyle olacağını zaten yazmıştım:

Kitap İnceleme Süreci Panelist Görüşleri Anketi

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından Taslak Ders Kitaplarını İncelemek Üzere Görevlendirilen Panelistlerin Kitap İnceleme Süreci Hakkındaki Görüşleri

(04/10/2024- 24/10/2024 )
Kalan Süre : 20 Gün

İç Denetim Başkanlığı

https://anket.meb.gov.tr/

Bireysel kullanıcılar giremez hatası alıyorum. Girilmiyor herhangi bir şekilde.

Geri