Ortaokul hocamBütün kurumlarda ekran bu şekilde mi acaba? Bu Meslek lisesi için mi?
Ortaokul hocamBütün kurumlarda ekran bu şekilde mi acaba? Bu Meslek lisesi için mi?
9 sayılı TTKB çezelgesi, Norm ekranı ve norm yazısı Böte ve Tefi ayrı alan olarak göstermiş. Yani bu durumda normlar güncellendiğinde, ortaokuldaki bir tef mezunu norm fazlası olacaktır. Böte için bu durumda birçok ortaokul ve lisede norm açığı oluşacaktır diye anlıyorum.Bence sadece atamalardaki karışıklığı önlemek için isim değişikliğine gidildi. Ders çizelgesine baktığımızda tef mezunlarının gireceği dersler böte mezunlarının gireceği dersleri kapsıyor herhangi bir değişiklik olmayacak gibi. Böte mezunuyum bu arada gönül ister ki tamamen ayrılsın tefliler ortaokulda derslere girmesin ama öyle olmayacak
Bence sadece atamalardaki karışıklığı önlemek için isim değişikliğine gidildi. Ders çizelgesine baktığımızda tef mezunlarının gireceği dersler böte mezunlarının gireceği dersleri kapsıyor herhangi bir değişiklik olmayacak gibi. Böte mezunuyum bu arada gönül ister ki tamamen ayrılsın tefliler ortaokulda derslere girmesin ama öyle olmayacak
Hocam Normlar güncellenince herhangi bir ortaokulda Branşı Bilişim teknolojileri olan bir öğretmen norm fazlası olacak çünkü o okuldaki ders yükü Bilgisayar ve öğretim teknolojileri alanına kaydırılacak. Fakat derslere girebilecek eğer ders açığı varsa. Bu tez iptal olur ayrı bir madde eklerlerse "Branşı Bilişim Teknolojileri olan öğretmenler Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri normu bulunan okullara atanabilir veya yer değişikliği talebinde bulunabilir" diye. Zaman her şeyi gösterir. Merakla bekliyoruz.Atamalar norm açığına göre yapılıyor. Okulda bilişim teknolojileri normu yoksa o okul teflilere açılmaz. Okulda bilgisayar ve öğretim teknolojileri normu yoksa o da bötelilere açılmaz. Fakat okutabileceği dersler arasında olduğu için tefliler ders tamamlama görevi alabilir ders açığı olan okullarda. Durumun özeti bu gibi. Okul norm penceresi de bu şekilde. Dersler kaydırılacak. Ekli dosyayı görüntüle 78764
Aynen katılıyorum. Zaman gösterecek.9 sayılı TTKB çezelgesi, Norm ekranı ve norm yazısı Böte ve Tefi ayrı alan olarak göstermiş. Yani bu durumda normlar güncellendiğinde, ortaokuldaki bir tef mezunu norm fazlası olacaktır. Böte için bu durumda birçok ortaokul ve lisede norm açığı oluşacaktır diye anlıyorum.
Adı üstünde meslek lisesi, sizce kim çalışacak? Bote mezunları meslek lisesinde çalışabiliyor mu ?Ben ortaya bir bomba daha bırakayım.
Özel eğitim meslek liselerinde kim çalışacak?
Teknik öğretmenler MTEGM'ye bağlı kurumlara atanacak deseler, bu sefer de bu okullar Özel Eğitim ve Rehberlik müdürlüğüne bağlı mesela.
bu iyi haber. Biz eskiden atanamasak da ders tamamlama ile meslek liselerine gidebiliyorduk. Şimdi hak yerini bulmuşArkadaşlar okulumuzdaki diğer öğretmen Odtü Bilgisayar Öğretmenliği Mezunu, ben Böte mezunuyum, şu anda okulda bir Böte ihtiyacı gözüküyor, kadrolu öğretmen olan (Odtü mezunu) Bilgisayar Öğretmenliği mezunu olduğu için onu Bilişim teknolojilerine yazmış, Ortaokuldayız dersi de Böte ye vermiş. Yani Bilgisayar Öğretmenliği mezunu ortaokulda Böte derslerine giremeyecek mi? Ben idareciyim, istifa edip norma mı yerleşşemaklımda deli sorular var
Ekli dosyayı görüntüle 78766
Dediğim olay olmuş sankiArkadaşlar okulumuzdaki diğer öğretmen Odtü Bilgisayar Öğretmenliği Mezunu, ben Böte mezunuyum, şu anda okulda bir Böte ihtiyacı gözüküyor, kadrolu öğretmen olan (Odtü mezunu) Bilgisayar Öğretmenliği mezunu olduğu için onu Bilişim teknolojilerine yazmış, Ortaokuldayız dersi de Böte ye vermiş. Yani Bilgisayar Öğretmenliği mezunu ortaokulda Böte derslerine giremeyecek mi? Ben idareciyim, istifa edip norma mı yerleşşemaklımda deli sorular var
Özel eğitim meslek lisesinde, her iki taraf da şimdiye kadar çalışıp atanabiliyordu keza halk eğitimi merkezleri de aynı şekilde.Adı üstünde meslek lisesi, sizce kim çalışacak? Bote mezunları meslek lisesinde çalışabiliyor mu ?
Özel eğitim meslek lisesinde, her iki taraf da şimdiye kadar çalışıp atanabiliyordu keza halk eğitimi merkezleri de aynı şekilde.
Sizcesi bizcesi yok, mevzuat ile uygulama her zaman paralel gitmiyor. Senelerce böte mezunları meslek lisesine atandı, sadece son birkaç yıldır sistemde engellendi başvurular. İki farklı taban puan gösterilir oldu.
Bu durumda BENCE bu yapılan ilk atamalar da iptal edilmelidir. BENCE...
Çünkü sistem izin verse de kılavuzda yazdığı halde tercih ettiler.
Hocam önceden de böyle değil miydi?
Memurun ya da bakanlıktaki sistemin hatası olması durumu değiştirmiyor.BÖTE mezunları hiç bir zaman Meslek Lisesine atanabilir diye mevzuatta yazmadı. Atananlar olduysa tamamen memurların hatası nedeniyle olmuştur:
Hocam önceden de böyle değil miydi?
Olmadığını biliyordum ama yine de araştırdım.
Herkesin malumu eskiden branş adı Bilgisayar idi. Sonra Bilişim Teknolojileri olmuştu.
![]()
![]()
Hocam, Bu norm güncellemesinde BT ders sayısı arttırılıp, azaltılabiliyor mu? Ayrıca diğer branşlarda(mat, fen vs) değişiklik yapılabiliyor mu? Bir de güncelleme yetkisi okulda mı ilçe de mi?Arkadaşlar okulumuzdaki diğer öğretmen Odtü Bilgisayar Öğretmenliği Mezunu, ben Böte mezunuyum, şu anda okulda bir Böte ihtiyacı gözüküyor, kadrolu öğretmen olan (Odtü mezunu) Bilgisayar Öğretmenliği mezunu olduğu için onu Bilişim teknolojilerine yazmış, Ortaokuldayız dersi de Böte ye vermiş. Yani Bilgisayar Öğretmenliği mezunu ortaokulda Böte derslerine giremeyecek mi? Ben idareciyim, istifa edip norma mı yerleşşemaklımda deli sorular var
İstanbul norm ataması sayfasında şöyle bir yazı paylaşmış normları güncellenecek okul listesi: Bizim bölümümüz tüm kurum türlerinde güncellenecekmiş. Arkadaşlar bu norm güncelleme yazısı okullarınıza geldi mi ? Müdürler güncelleme yapabiliyor mu acaba ?
Ekli dosyayı görüntüle 78771
Ben de o sonucu çıkardım. Sonuçta atamalar norm açığına göre yapılıyor. Okulda bilişim teknolojileri normu yoksa o okul teflilere açılmaz. Okulda bilgisayar ve öğretim teknolojileri normu yoksa o da bötelilere açılmaz. Fakat okutabileceği dersler arasında olduğu için tefliler ders tamamlama görevi alabilir ders açığı olan okullarda. Durumun özeti bu gibi. Okul norm penceresi de bu şekilde. Dersler kaydırılacak.Bu yazıya göre, böte ile tef kadroları ayrılmış oluyor sanırım. Tef sadece meslek liselerine girecekse, böte için olumlu bir durum.
1119 kodu artık sadece mesleki ve teknik eğitim için
BÖTE için yeni kod var: 1120
Ortaokullara yeni bir yazı ile oraya geçirin denilebilir belki.
Ben de o sonucu çıkardım. Sonuçta atamalar norm açığına göre yapılıyor. Okulda bilişim teknolojileri normu yoksa o okul teflilere açılmaz. Okulda bilgisayar ve öğretim teknolojileri normu yoksa o da bötelilere açılmaz. Fakat okutabileceği dersler arasında olduğu için tefliler ders tamamlama görevi alabilir ders açığı olan okullarda. Durumun özeti bu gibi. Okul norm penceresi de bu şekilde. Dersler kaydırılacak.Bu yazıya göre, böte ile tef kadroları ayrılmış oluyor sanırım. Tef sadece meslek liselerine girecekse, böte için olumlu bir durum.![]()
Bilgisayar ve Öğretim teknolojileri branşı olur bence hocamAnadolu-fen gibi mesleki olmayan liseleri kime bırakacaklar bakalım.
Mtal de böte olmayacak hocam.mtl daki bazı derslere böte mezunları girebiliyordu, şimdi mtl okullarında hem böte hem tef mezunları için ayrı normlar mı olacak aceba
kontenjan.meb'e yansımış. Direkt bilgisayar ve öğretim teknolojileri olarak derslerim oraya aktarılmış.
Ekli dosyayı görüntüle 78772
Onu bakanlık topluca yapacak heralde hocam.Dersler aktarılmış ama norm hala BT’de görünüyor.
Hocam norm işlemleri yılda bir kez Ekim ayında yapılıyor, zorunlu ders sayılarını sistem otamatik veriyor, biz sadece seçmeli ders sayılarını derse giren öğretmenlerin branşlarına ekliyoruz, yani sistem yasal olmayan birşeyi yapmaya izin vermiyor. Haftada 5gün bir günde 35 saat ders var, norm için girilen saaatlerin bu sayı ile uyuşmasına bakılıyor.Hocam, Bu norm güncellemesinde BT ders sayısı arttırılıp, azaltılabiliyor mu? Ayrıca diğer branşlarda(mat, fen vs) değişiklik yapılabiliyor mu? Bir de güncelleme yetkisi okulda mı ilçe de mi?
Hocam, ekimde eklenmeyen seçmeli dersi şuan eklemek istesek izin veriyor mu diye sormuştum. Mesela şuan medya okuryazarlık dersini; sosyalden alıp, bilişime eklenebiliyor mu?Hocam norm işlemleri yılda bir kez Ekim ayında yapılıyor, zorunlu ders sayılarını sistem otamatik veriyor, biz sadece seçmeli ders sayılarını derse giren öğretmenlerin branşlarına ekliyoruz, yani sistem yasal olmayan birşeyi yapmaya izin vermiyor. Haftada 5gün bir günde 35 saat ders var, norm için girilen saaatlerin bu sayı ile uyuşmasına bakılıyor.
İzin vermez, zaten Ekimde eklemiş olmaları lazım, yoksa ilçe mem onay vermez.Hocam, ekimde eklenmeyen seçmeli dersi şuan eklemek istesek izin veriyor mu diye sormuştum.