TTKB alanı ikiye ayırmış: “Bilişim Tek.” ile “Bilgisayar ve Ö.T.”

Kodla Büyü
Bence sadece atamalardaki karışıklığı önlemek için isim değişikliğine gidildi. Ders çizelgesine baktığımızda tef mezunlarının gireceği dersler böte mezunlarının gireceği dersleri kapsıyor herhangi bir değişiklik olmayacak gibi. Böte mezunuyum bu arada gönül ister ki tamamen ayrılsın tefliler ortaokulda derslere girmesin ama öyle olmayacak

• Beğen
Tepkiler: vgm
Bence sadece atamalardaki karışıklığı önlemek için isim değişikliğine gidildi. Ders çizelgesine baktığımızda tef mezunlarının gireceği dersler böte mezunlarının gireceği dersleri kapsıyor herhangi bir değişiklik olmayacak gibi. Böte mezunuyum bu arada gönül ister ki tamamen ayrılsın tefliler ortaokulda derslere girmesin ama öyle olmayacak
9 sayılı TTKB çezelgesi, Norm ekranı ve norm yazısı Böte ve Tefi ayrı alan olarak göstermiş. Yani bu durumda normlar güncellendiğinde, ortaokuldaki bir tef mezunu norm fazlası olacaktır. Böte için bu durumda birçok ortaokul ve lisede norm açığı oluşacaktır diye anlıyorum.

Atamalar norm açığına göre yapılıyor. Okulda bilişim teknolojileri normu yoksa o okul teflilere açılmaz. Okulda bilgisayar ve öğretim teknolojileri normu yoksa o da bötelilere açılmaz. Fakat okutabileceği dersler arasında olduğu için tefliler ders tamamlama görevi alabilir ders açığı olan okullarda. Durumun özeti bu gibi. Okul norm penceresi de bu şekilde. Dersler kaydırılacak. Ekli dosyayı görüntüle 78764
Hocam Normlar güncellenince herhangi bir ortaokulda Branşı Bilişim teknolojileri olan bir öğretmen norm fazlası olacak çünkü o okuldaki ders yükü Bilgisayar ve öğretim teknolojileri alanına kaydırılacak. Fakat derslere girebilecek eğer ders açığı varsa. Bu tez iptal olur ayrı bir madde eklerlerse "Branşı Bilişim Teknolojileri olan öğretmenler Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri normu bulunan okullara atanabilir veya yer değişikliği talebinde bulunabilir" diye. Zaman her şeyi gösterir. Merakla bekliyoruz.

9 sayılı TTKB çezelgesi, Norm ekranı ve norm yazısı Böte ve Tefi ayrı alan olarak göstermiş. Yani bu durumda normlar güncellendiğinde, ortaokuldaki bir tef mezunu norm fazlası olacaktır. Böte için bu durumda birçok ortaokul ve lisede norm açığı oluşacaktır diye anlıyorum.
Aynen katılıyorum. Zaman gösterecek.

Ben ortaya bir bomba daha bırakayım.

Özel eğitim meslek liselerinde kim çalışacak?

Teknik öğretmenler MTEGM'ye bağlı kurumlara atanacak deseler, bu sefer de bu okullar Özel Eğitim ve Rehberlik müdürlüğüne bağlı mesela.
Adı üstünde meslek lisesi, sizce kim çalışacak? Bote mezunları meslek lisesinde çalışabiliyor mu ?

Arkadaşlar okulumuzdaki diğer öğretmen Odtü Bilgisayar Öğretmenliği Mezunu, ben Böte mezunuyum, şu anda okulda bir Böte ihtiyacı gözüküyor, kadrolu öğretmen olan (Odtü mezunu) Bilgisayar Öğretmenliği mezunu olduğu için onu Bilişim teknolojilerine yazmış, Ortaokuldayız dersi de Böte ye vermiş. Yani Bilgisayar Öğretmenliği mezunu ortaokulda Böte derslerine giremeyecek mi? Ben idareciyim, istifa edip norma mı yerleşşem :D aklımda deli sorular var :)

1744959378847.webp

Ekli dosyalar

• 1744959269503.webp
    1744959269503.webp
    5.1 KB · Görüntüleme: 127
Son düzenleme:
Arkadaşlar okulumuzdaki diğer öğretmen Odtü Bilgisayar Öğretmenliği Mezunu, ben Böte mezunuyum, şu anda okulda bir Böte ihtiyacı gözüküyor, kadrolu öğretmen olan (Odtü mezunu) Bilgisayar Öğretmenliği mezunu olduğu için onu Bilişim teknolojilerine yazmış, Ortaokuldayız dersi de Böte ye vermiş. Yani Bilgisayar Öğretmenliği mezunu ortaokulda Böte derslerine giremeyecek mi? Ben idareciyim, istifa edip norma mı yerleşşem :D aklımda deli sorular var :)

Ekli dosyayı görüntüle 78766
bu iyi haber. Biz eskiden atanamasak da ders tamamlama ile meslek liselerine gidebiliyorduk. Şimdi hak yerini bulmuş :D Onlar da ders tamamlama amaçlı görevlendirme gelebilir ancak kadrolu gelemez demek bu :) Meslekçilerin lobisi kendi ayağına sıkmış gibi görünüyor :D

Dediğim olay olmuş sanki

Önceki sayfada yazdığım gibi (2005 örneği) teknik eğitim mezunlarına bulundukları ortaokulda bırakarak alan değişikliği yaptırabilirler.

• Beğen
Tepkiler: omd
Adı üstünde meslek lisesi, sizce kim çalışacak? Bote mezunları meslek lisesinde çalışabiliyor mu ?
Özel eğitim meslek lisesinde, her iki taraf da şimdiye kadar çalışıp atanabiliyordu keza halk eğitimi merkezleri de aynı şekilde.

Sizcesi bizcesi yok, mevzuat ile uygulama her zaman paralel gitmiyor. Senelerce böte mezunları meslek lisesine atandı, sadece son birkaç yıldır sistemde engellendi başvurular. İki farklı taban puan gösterilir oldu.

Bu durumda BENCE bu şekilde yapılan ilk atamalar da iptal edilmelidir. BENCE...

Çünkü sistem izin verse de, kılavuzda bu kurumları tercih edemeyecekleri yazdığı halde tercih ettiler.

Son düzenleme:
Özel eğitim meslek lisesinde, her iki taraf da şimdiye kadar çalışıp atanabiliyordu keza halk eğitimi merkezleri de aynı şekilde.

Sizcesi bizcesi yok, mevzuat ile uygulama her zaman paralel gitmiyor. Senelerce böte mezunları meslek lisesine atandı, sadece son birkaç yıldır sistemde engellendi başvurular. İki farklı taban puan gösterilir oldu.

Bu durumda BENCE bu yapılan ilk atamalar da iptal edilmelidir. BENCE...

Çünkü sistem izin verse de kılavuzda yazdığı halde tercih ettiler.

BÖTE mezunları hiç bir zaman Meslek Lisesine atanabilir diye mevzuatta yazmadı. Atananlar olduysa tamamen memurların hatası nedeniyle olmuştur:

BÖTE mezunları hiç bir zaman Meslek Lisesine atanabilir diye mevzuatta yazmadı. Atananlar olduysa tamamen memurların hatası nedeniyle olmuştur:

Memurun ya da bakanlıktaki sistemin hatası olması durumu değiştirmiyor.

Hocam, Bu norm güncellemesinde BT ders sayısı arttırılıp, azaltılabiliyor mu? Ayrıca diğer branşlarda(mat, fen vs) değişiklik yapılabiliyor mu? Bir de güncelleme yetkisi okulda mı ilçe de mi?

İstanbul norm ataması sayfasında şöyle bir yazı paylaşmış normları güncellenecek okul listesi: Bizim bölümümüz tüm kurum türlerinde güncellenecekmiş. Arkadaşlar bu norm güncelleme yazısı okullarınıza geldi mi ? Müdürler güncelleme yapabiliyor mu acaba ?

61b66489-5e07-4d13-85aa-62b116b90874.webp

İstanbul norm ataması sayfasında şöyle bir yazı paylaşmış normları güncellenecek okul listesi: Bizim bölümümüz tüm kurum türlerinde güncellenecekmiş. Arkadaşlar bu norm güncelleme yazısı okullarınıza geldi mi ? Müdürler güncelleme yapabiliyor mu acaba ?

Ekli dosyayı görüntüle 78771

1119 kodu artık sadece mesleki ve teknik eğitim için
BÖTE için yeni kod var: 1120

Ortaokullara yeni bir yazı ile oraya geçirin denilebilir belki.

1119 kodu artık sadece mesleki ve teknik eğitim için
BÖTE için yeni kod var: 1120

Ortaokullara yeni bir yazı ile oraya geçirin denilebilir belki.

mtl daki bazı derslere böte mezunları girebiliyordu, şimdi mtl okullarında hem böte hem tef mezunları için ayrı normlar mı olacak aceba

Hocam, Bu norm güncellemesinde BT ders sayısı arttırılıp, azaltılabiliyor mu? Ayrıca diğer branşlarda(mat, fen vs) değişiklik yapılabiliyor mu? Bir de güncelleme yetkisi okulda mı ilçe de mi?
Hocam norm işlemleri yılda bir kez Ekim ayında yapılıyor, zorunlu ders sayılarını sistem otamatik veriyor, biz sadece seçmeli ders sayılarını derse giren öğretmenlerin branşlarına ekliyoruz, yani sistem yasal olmayan birşeyi yapmaya izin vermiyor. Haftada 5gün bir günde 35 saat ders var, norm için girilen saaatlerin bu sayı ile uyuşmasına bakılıyor.

Hocam norm işlemleri yılda bir kez Ekim ayında yapılıyor, zorunlu ders sayılarını sistem otamatik veriyor, biz sadece seçmeli ders sayılarını derse giren öğretmenlerin branşlarına ekliyoruz, yani sistem yasal olmayan birşeyi yapmaya izin vermiyor. Haftada 5gün bir günde 35 saat ders var, norm için girilen saaatlerin bu sayı ile uyuşmasına bakılıyor.
Hocam, ekimde eklenmeyen seçmeli dersi şuan eklemek istesek izin veriyor mu diye sormuştum. Mesela şuan medya okuryazarlık dersini; sosyalden alıp, bilişime eklenebiliyor mu?

Son düzenleme:
BBNET
Geri