Zaten fazla alıyordu, tutarı çok önemli değildi. Sendikalı bir öğretmenden kıdemine göre 30-45 lira civarında yer ay kesinti yapılır ve bu kesinti daha önceki toplu sözleşmelere istinaden her 3 ayda bir 135 lira olarak geri ödenirdi. Şimdi bu kesinti yine aynı civarda olacak (yasal limit var, iade fazlalaştı, ben de kesintiyi arttırıyorum diyemiyor sendikalar) ama iade 400 tl olacak, 280 tl civarı 3 aylık bir zam yapılmış oldu sendikalı memura. Yasa gereği sendikalı olamayan polis, asker gibiler bundan yararlanamıyor elbette. Ama memursan başkanının çıkıp da memura %2 gibi bir zam kazandırdık demesi bu çalışanlar tarafından tepki gördü doğal olarak. 13 yıllık öğretmenim, hiç sendikalı olmadım,sendikaların bir yararının olmadığını, aksine zararının çok olduğunu söyledim, halen söylüyorum, ismi geçen sendika başkanı sayesinde muhalif bir sendikaya (aslında muhalif değil şimdi siyaset gereği, büyük ihtimalle türk eğitim sene) üye olacağım. Herkesi de dünya görüşüne uygun ve %1lik sendikalaşmış bir sendikaya (sendika %1lik üyeye sahip değilse bu sendika iadesinden yararlanamayacak, bu da hukuken sıkıntılı bir durum bence ama sözleşme böyle imzalandı) üye olmaya davet ediyorum.