Ü
Üye silindi 6243
Misafir
Allah memuru korusun. İşçiyi devlet zaten koruyor.
Memur sendikasiysa bı nane olmaz işin mantığına ters.para veren devlet isteyen devleti temsil eden memur...işçi olsaydım.keske yerel yönetimde ...Hesap soracak bir sendikaya üye olmayı deneyebiliriz.
Kusura bakmayın ama hiçbiri hesap sormaz hocam. Üye olduğum sendika da dahil. Eskidenmiş o öğretmenlerinin grev yaptiklari kısmen de olsa bir olabildikleri dönemler. Öğretmen onurlu yaşarmış o zamanlar. Şimdi bir Twitter etiketi altında gaz alıp muhalif olduklarını hak aradıklarını sanıyorlar veya sandiriliyorlar. Bitti gitti geçti aynı tas aynı hamam. Şahsen ben de artık her şeyi hakettigimizi düşünüyorum müstahak hepimize..Hesap soracak bir sendikaya üye olmayı deneyebiliriz.
Yeşil bende var da orada öğretmenlik zor hocam. Diplomanın denkliği olmadığı için önce onunla uğraşmak gerekiyor. Berlin'de erasmus+ kapsamında iki hafta kadar okullarda biraz inceleme yapma fırsatımız oldu. Orada doğma büyüme üniversite bitirme kökenli değilsen her şey zor. Hele Berlin'de kiralık ev bulmak bile çok ayrı bir sorundu. Her şeyi bırakıp gidilebilecek bir yer en azından Berlin değil. Bizim gibi durumu kısıtlılar için tabii. Aileden zengin olan her yerde istediğini yaparkonuyu saptırmak istemem ama yeşil pasaport alıp yazları Almanya da çalışabilir miyiz? ironi değil gerçek bir sorudur arkadaşlar, tecrübesi olan paylaşabilir mi?
Okullar açılsın onlara ayrı tarife çekeceğim ben de Tahtaları daha az yüzdelerle işlem görür Hep mi onlar bizi süründürecekMemur sene üye olan arkadaşlar aynaya ya da çocuklarının yüzüne bakınca ne hissediyor acaba
Bu sorunun cevabını ben de çok merak ediyorum açıkçası.Memur sene üye olan arkadaşlar aynaya ya da çocuklarının yüzüne bakınca ne hissediyor acaba
Mutlu olan var mı?Kimsenin mutlu olacağını düşünmüyorum.
Ek ödeme olarak verilmiş. Zaten böyle olacağını daha önceden yazmıştım burada. Ben de böyle diye biliyorum. Bu 8000 TL sonraki zam dönemlerinde artmayacak diye söylendi.Ekli dosyayı görüntüle 73581
Bu doğru mu?
Ekli dosyayı görüntüle 73581
Bu doğru mu?
Yuh be! Tamam eleştirin memursenlileri ki bende eleştiriyorum, memursen başkanı sayesinde başka sendikalı oldum (ücret olayı) ama beddua etmek nedir ya! Okulumdan 5 kişi bu sendikadan istifa etti, siz hepsini ses çıkarmaz sanıyorsunuz, o sendikanın içinin nasıl kaynadığını bilmiyorsunuz. Verilen zam bazılarına çok bile! Ben iktidarın yerinde olsam mevcut yasal durumdan gram fazlasını vermezdim. Çünkü bazılarına 40bin maaş da versen memnun edemezsin. Şükür edin de demiyorum, ne haliniz varsa görün de demiyorum ama hakaret etmek karşı tarafı daha da kamçılıyor, sizin uyarılarınızı dikkate almıyor, sonra "kırsaldaki adama aylık 500 lira yettiği için bize oy vermedi" zırvaları ortaya çıkıyor. Önce kendinizi düzeltin, insanları ikna edin. İkna edemeyince hakaret etmeyin. Ayıptır!Ben de, sonra ki maaş artışlarından seyyanen olan kısmın artmayacağını biliyorum. Emeklilik için doğru olması bile başlı başına büyük bir kayıp. Düşünün 8.000 TL alacaksınız ama harcayıp gideceksiniz. Geriye sizin için hiç bir artısı kalmayacak.
Hükümetin memura attığı en büyük kazıktır bu. Külliyen zarardayız. Yüzdeyi de komik tutmuşlar zaten. Düşünün 17.5 resmen dalga geçiyorlar, alay ediyorlar bizimle.
Neden bu kadar memurun aleyhine iş yapıyorlar, memurla ne alıp veremedikleri var bunların anlamıyorum. Bu düşmanlık niyedir. Bu memur ne yaptı bunlara. Bir kuyruk acısı mı var bunların.
Bence eğitimli insanlar herşeyi sorguluyor ve bu da onların zoruna gidiyor. Onlar istiyorlar ki kimse bir şey sorgulamasın, koyun gibi olsun ve her dediklerine sorgusuz sualsiz evet diyelim.
Gerçi memurun içinde de her şeye evet diyen merhum sen liler var. Zaten ne kaybediyorsak onların yüzünden kaybediyoruz. Allah'ından bulasıcalar. Ebed müddet zehir zıkkım olsun haklarımız onlara. Allah iki dünyada da gün yüzü göstermesin onlara. Yüzleri hiç bir zaman gülmesin. Bizim yüzümüzü güldürmüyorlar onların ki de gülmesin.
Aynen. Katsayılar belli olmadığı için kbs kapalıymış. Maaşlara anca deniyor.Ek dersler hala yatmadı.
Aynen durum bu hocam. Bu yıl BTR görevi almayı düşünmüyorum.Yüzde 15 küsür zamla birlikte ekders,sınav görevi,uzman öğretmenlik farkı vs gibi ek gelirlerin tamamı pul oldu. Artık btr olmaya da değmez. 1-2 bin liranın bir hükmü kalmadı artık
Hocam ben şuan Almanyadayim calisabilirsin. Geldiğimden beri gördüğüm şu burda insan ölse kimse su vermez . Heryer çok sessiz . Ruh yok ülkede ve insanlarda . Hersey maddiyat. Boşuna alman usulü dememisler. Ben gezmek için gelmistim ama gözüm ülkemi arıyor. Balkanlar almanlardan daha iyi bence sosyal açıdan.konuyu saptırmak istemem ama yeşil pasaport alıp yazları Almanya da çalışabilir miyiz? ironi değil gerçek bir sorudur arkadaşlar, tecrübesi olan paylaşabilir mi?