Doğru hocam valla şark kurnazlığı yapıldı bu zamlarda.Aile yardımı (eş ve iki 6 yaş altı çocuk) ve artan vergi istisnası ile oluyor herhalde
Doğru hocam valla şark kurnazlığı yapıldı bu zamlarda.Aile yardımı (eş ve iki 6 yaş altı çocuk) ve artan vergi istisnası ile oluyor herhalde
Her yerden kayıp hocam. Uzmanlık farkından kayıp, eş ve çocuk yardımından kayıp, ekdersten kayıp, maaş hesaplamalarındaki diğer katsayılardan kayıp vs vs vs.Özellikle ekdersler dibe vurdu.
Niye öyle diyorsun hocam. Memur rahat bir nefes almış.Yine yanıltmadılar, %25 bekleyenlere de yazık oldu. bizim uzman öğretmen, 27 beklentisi 26 ya düştü... bi tepki koymak lazım ama yok öyle bir birlik olacak grup yok. istanbul da 10-15 arası kira versin öğretmen 23-26 ile geçinsin, şapkadan kuş çıkarmak daha kolay...
"ben bir şey anlamadım" demek istiyorum."Hiçbir beklentisi olmayan bir insan asla düş kırıklığına uğramaz."
- Erich Maria Remarque
Bir twitte okudum hoşuma gitti.
Hocam ironi mi yapıyor sun?Niye öyle diyorsun hocam. Memur rahat bir nefes almış.
Ali Yalçın hazretleri demiş hocam. Onun sözü. Sanırım ironiyi beyefendi yapmış.Hocam ironi mi yapıyor sun?
Söz verildi yapıldı demek için, ama vergi dilimleri değişince her şey değişir.Hepsini anladım da o 77 ne dir ya
1-EvetSeyyanen zamla ilgili iki soru:
1. Seyyanen zam sonraki zamlarda yüzde olarak artacak mı?
2. Ek ders gibi ödemelere sadece yüze 17.5 gibi bir zam mı gelecek?
1. Hayır diye biliyorum ben.1-Evet
2-Evet
Yok hocam o bizim maaşımız artık.. Ocak 2024'te onun üzerinden alınır tüm zamlar.. Şu anda uzman öğretmen 15 yıllık bir öğretmenin maaşı ortalama 26 civarı. Ocak 2024'te ki enflasyon %10 çıkarsa, 2600 Lira gelir oradan. Eğer öyle olmasaydı bizim maaşımız 5-6 bin lira üzerinden hesaplanırdı.% verilen zamlardan hepsi etkilenir 2024 Ocak ayında. Taban maaş, Umzan Öğretmenlik, diğer tazminatlar (Yabancı dil vs.)...1. Hayır diye biliyorum ben.
Yalan hocam bu çalışmayan eş parası eklemişler, ben uzmanım 16,5 alıyorum. 18 hiç almadım. yeni zam ile alacağım da vergiye girmeden önce 26,800 olacaktır.Uzman Öğretmen 1/4
Mevcut maaş: 18.246
Yeni maaş: 29.525 (%17,55 + 8077)
Öğretmen 1/4
Mevcut maaş: 15.793
Yeni maaş: 26.641 (%17,55 + 8077) Bence öğretmenlerle dalga geçtiler, yine en düşük maaşı öğretmenler alıyor
Seyyanen zamla ilgili iki soru:
1. Seyyanen zam sonraki zamlarda yüzde olarak artacak mı?
2. Ek ders gibi ödemelere sadece yüze 17.5 gibi bir zam mı gelecek?