Biz bayram öncesinde aldık hocamHocam Haziran ücretleri Haziran ayında ödenmiyor. İşlemler Haziran'da yapılır ama ücret tahakkuku temmuz itibariyle yapılıp temmuzda ödenir.
Biz bayram öncesinde aldık hocamHocam Haziran ücretleri Haziran ayında ödenmiyor. İşlemler Haziran'da yapılır ama ücret tahakkuku temmuz itibariyle yapılıp temmuzda ödenir.
Anladım. Bizde yıllardır dediğim şekilde uygulandı. Hiç bir dönem aynı ayın ücretini o ay içinde almadik. Yıl sonu Aralık hariç.Biz bayram öncesinde aldık hocam
Bize bayramdan önce ödeneceği konusunda duyuru yapıldı. Beceremediler.Hocam Haziran ücretleri Haziran ayında ödenmiyor. İşlemler Haziran'da yapılır ama ücret tahakkuku temmuz itibariyle yapılıp temmuzda ödenir.
Anladım hocam. Keşke alabilseydiniz. ÜzüldümBize bayramdan önce ödeneceği konusunda duyuru yapıldı. Beceremediler.
Bizde de beceremediler malesefBize bayramdan önce ödeneceği konusunda duyuru yapıldı. Beceremediler.
Aynen. Seyyanen zam kısmı sonraki yüzdelik zamlardan etkilenmeyeceği için sabit olarak kalıp eriyip gidecek. Ücret de seyyanen zamdan etkilenmeyip eriyecek. öğretmenler bu işten çifte zararlı çıkacak. Seyyanen zam bugün maaşa çok zam geldi gibi görünse de zararımıza gelir.Ben de aynı fikirdeyim hocam. Anlaşılan o ki yüzde olarak düşük verilecek. Değilse hiç beklenmeden bir rakam verilirdi. Sanırım seyyanen ağırlıklı bir zam alacağız. Zaman içinde eriyip gidecek bir seyyanen zam yani.
Yine devlet kârlı, memur zararlı çıkacak bu işten. Bana öyle geliyor.
Vurdu ve gol oldu. O zatı anlatan daha güzel bir ifade olamazdı.33 bin tl yoksulluk sınırı olan ülkede memurları temsil eden zat "memurlar 22 bini duyunca rahat bir nefes aldı" diyor siz hala 30 binlerden bahsediyorsunuz. 22 bin ile rahatlamışız neyimize yetmiyor.
Hocam daha önce de seyyanen zam yapıldı ama maaş artışlarında o da aynı oranda yükseldi, bunu bi daha araştırmak lazım sankiAynen. Seyyanen zam kısmı sonraki yüzdelik zamlardan etkilenmeyeceği için sabit olarak kalıp eriyip gidecek. Ücret de seyyanen zamdan etkilenmeyip eriyecek. öğretmenler bu işten çifte zararlı çıkacak. Seyyanen zam bugün maaşa çok zam geldi gibi görünse de zararımıza gelir.
Bu mantıklı görülüyor ama meslek gruplarına göre değil de maaş aralıklarına göre seyyanen yapılacağını düşünüyorum. En düşük memura 7 bin, 15-20 arası 6 bin, 20 ve üstüne 5 bin gibi..Dünkü Kabine toplantısında Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan kapsamlı bir sunum yaptı.
1- En düşük memur maaşı 22 bin TL’ye çıkıyor. Buna göre öğretmen, doktor, hemşire, polis, mühendis aylıklarına kademeli olarak artış yapılacak.
2- Kademeli artışlar yapılacak. Bir yüzde artış, onun üzerine ise seyyanen bir zam yapılacak. Örneğin yüzde 25 artı 7 bin, yüzde 25 artı 8 bin artış olacak.
3- Memur ve emeklilerin maaş zammı için yarın açıklanacak olan enflasyon oranı bekleniyor. 6 aylık enflasyonun yüzde 18 civarında olması öngörülüyor. Böylece enflasyon artı refah payı artışı yapılacak.
Maaş zamları ne olacak? Merkez Bankası’nın yeni adımı ne?
MUHALEFETTEKİ kısır tartışmalar yerine milyonlarca memur ve emekliyi doğrudan ilgilendiren maaş artışı ve hayat pahalılığıyla mücadele konusuna değinmek...www.hurriyet.com.tr
Muhalefet sendika ikinci büyük sendika ise o çoktan bitti hocam. Memnunsen den daha memnun.Merak ediyorum bu insanları da bir öğretmen yetiştirmedi mi? Çok değersizleştirdiler mesleğimizi... diyecek hiç bişey yok... güya hakkımız savunsun diye muhalefet sendikadayım, ondan da bir fayda yok. Memnunsende duran memurlara, zaten Allah akıl fikir versin.
Eğitim İş teyim, sarı ve sarımtırak sendikalardan uzak durmak lazım, şu an instagram öğrtmenler grubu bir sendika kuracak gibi, düşünmüyor değilim geçmeyi.Muhalefet sendika ikinci büyük sendika ise o çoktan bitti hocam. Memnunsen den daha memnun.
Anladım hocam. Öğretmenlerin büyük çoğunluğunun üye olduğu ilk 2 sendika nın çoğu şeyden memnun olması beni hayretlere düşürüyor ama yapacak bir şey yok.Eğitim İş teyim, sarı ve sarımtırak sendikalardan uzak durmak lazım, şu an instagram öğrtmenler grubu bir sendika kuracak gibi, düşünmüyor değilim geçmeyi.
Bize dün gece mesaj geldi. Maliye sistemi kapalı olduğu için veri girişi yapılamamaktadır. Ücretler geç yatacaktır diye.Bize bayramdan önce ödeneceği konusunda duyuru yapıldı. Beceremediler.
6 Aylık enflasyon nasıl yüzde 18 onu anlamadımDünkü Kabine toplantısında Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan kapsamlı bir sunum yaptı.
1- En düşük memur maaşı 22 bin TL’ye çıkıyor. Buna göre öğretmen, doktor, hemşire, polis, mühendis aylıklarına kademeli olarak artış yapılacak.
2- Kademeli artışlar yapılacak. Bir yüzde artış, onun üzerine ise seyyanen bir zam yapılacak. Örneğin yüzde 25 artı 7 bin, yüzde 25 artı 8 bin artış olacak.
3- Memur ve emeklilerin maaş zammı için yarın açıklanacak olan enflasyon oranı bekleniyor. 6 aylık enflasyonun yüzde 18 civarında olması öngörülüyor. Böylece enflasyon artı refah payı artışı yapılacak.
Maaş zamları ne olacak? Merkez Bankası’nın yeni adımı ne?
MUHALEFETTEKİ kısır tartışmalar yerine milyonlarca memur ve emekliyi doğrudan ilgilendiren maaş artışı ve hayat pahalılığıyla mücadele konusuna değinmek...www.hurriyet.com.tr
Zaten anlaşılacak bir tarafı yok sayın hocam. Akıllara ziyan abuk subuk enflasyon rakamları ile TÜİK, saçmalığın zirvesinde yine.6 Aylık enflasyon nasıl yüzde 18 onu anlamadım
Çok ilginç takipteyimZaten anlaşılacak bir tarafı yok sayın hocam. Akıllara ziyan abuk subuk enflasyon rakamları ile TÜİK, saçmalığın zirvesinde yine. (Gerçi daha açıklanmadı herhalde.)
Mayıs enflasyon rakamı nasıl yüzde 0,04 çıktıysa 6 aylık enflasyon rakamı da yüzde 18 olarak öyle çıkar. Mantığa meydan okuyorlar âdeta.
Ama Ali Yalçın'ın alkış seslerini şimdiden duyar gibiyim. Ne dersiniz, siz de duyuyor musunuz? Eeeee ne de olsa rahat bir nefes almışız.
Uzman ın 30 u bile bulacağını zannetmiyorum. Umarım yanılırım.uzman ve baş öğretmenler yeni zamdan sonra 30 üzerinde alacaksa iyi diyebiliriz
aksi durumda yine yıl sonunu bulmaz erimenin etkileri