güncel...hastasıyız dede' Alıntı:yazılıyı google docs tan yapan arkadaşlar, excelde formülle not verdilerse excel belgelerini paylaşabilirlermi, nasıl bir fomül kullandınız?
hocam benim sınav sorularını cevaplayan sendin galiba 88 almışsın.aak' Alıntı:Bende beyazpano dan ders açtım. Çocukların ilgisini çekti ama tek sıkıntı kendi duvarlarına yazdıklarına bizim müdahale edemiyor olmamız. Bazen hoşa gitmeyecek şeyler yazıyorlar
Sınavları da google docs üzerinden yapıcam. Beyaz panoda linki paylaşcam girip doldursunlar bakalım
google docs taki sorularımı, a.... ak.... adın soyadın tutuyor hocam, senden hemen sonra biri daha cevaplamış, ad soyad kısmınada bbnetten geldim demiş, o senden yüksek aldı 92aak' Alıntı:Neredeki soruları hocam?
hastasıyız dede' Alıntı:google docs taki sorularımı, a.... ak.... adın soyadın tutuyor hocam, senden hemen sonra biri daha cevaplamış, ad soyad kısmınada bbnetten geldim demiş, o senden yüksek aldı 92aak' Alıntı:Neredeki soruları hocam?
xxxben' Alıntı:Elinize sağlık arkadaşlar.
Fakat benim aklıma takılan bişey var; bizim öğrenciler ve veliler paranoyak, yazılı kağıtlarını görmeden aldıkları puana inanmıyorlar(98 alan çocuklar bile incelemek istiyor yeminle ) böyle bi talep olursa nasıl yaparız ?
Teşekkürler, iyi çalışmalar...
resim eklemeyi denemedim, ama bildiğim kadarı ile resim ekleme olmuyor.fat32man' Alıntı:Arkadaşlar ben testte resimli soru sormak istiyorum ama eklediğim resim sorunun hatta cevap şıklarınında altında çıkıyor bu resmi sorunun yanına alma imkanım varmı google docs ta.
cingozcemal' Alıntı:Hocam sınav değilde google docs üzerinden rehberlik anketi yapmıştık bir sürü kağıt masrafından kurtulmuştuk. Ayrıca tek tek o kağıtları okuyup sonuçlarını excele girmek çok zor oluyordu. Google docs da isterseniz excel ede atıp veriyor. Böylelikle kısa bir kaç formülle doğruları felan ( mesela eğersay formülü ) hemen sonuçları alırsınız... :alkis:
fernandito' Alıntı:Arkadaşlar ben de bir BT öğretmeni olarak eğitimde bunları kullanmamız gerektiğini; bu yöntemlerin eğitim, öğretimi daha verimli ve eğlenceli hale getireceğini düşünüyorum.
NetSupport, Google Docs, beyazpano, edmondo, moodle gibi platformların artılarını, eksilerini; hangi koşullarda hangisi kullanılırsa daha verimli olur gibi durumları daha net ve derli toplu yazalım da BT derslerinde bu uygulamaların kullanımı yaygınlaşsın.
hocam önce kendin doğru cevapları doldur ve gönder, ardından ctrl+a tuşu ile veri tabanındaki sorularla senin verdiğin cevapları kopyala kendi bilgisayarından excel belgesi aç ve yapıştır, bu belgeyi 5-a sınıfından başlayarak diğer tüm sınıfların ismi ile farklı kaydet, bu işlemden sonra artık sadece sınava giren kişilerin satırlarını veri tabanından kendi excel belgelerine kopyala yapıştır yapman ve formülleri hazırlaman gerekecek, formulleri nasıl hazırlayacağınızı bir örnekle önceki mesajımda anlatmıştım.fat32man' Alıntı:Arkadaşlar google doc da sınavı yaptım sonuçlar excel olarak açılıyor farklı kaydet deyip bilgisayara kaydediyorum ama dosya bozuk deyip açmıyor dosyayı. Böyle bir sorunla karşılaştınızmı?
sende sağol hocam bende senden çok faydalanmıştım zamanında. :mrgreen:aakcakaza' Alıntı:bende haftaya google docstan yapmaya karar verdim, hastasıyız dede hocamın cevap anahtarı işe yaradı sağolsun.
hastasıyız dede' Alıntı:hocam önce kendin doğru cevapları doldur ve gönder, ardından ctrl+a tuşu ile veri tabanındaki sorularla senin verdiğin cevapları kopyala kendi bilgisayarından excel belgesi aç ve yapıştır, bu belgeyi 5-a sınıfından başlayarak diğer tüm sınıfların ismi ile farklı kaydet, bu işlemden sonra artık sadece sınava giren kişilerin satırlarını veri tabanından kendi excel belgelerine kopyala yapıştır yapman ve formülleri hazırlaman gerekecek, formulleri nasıl hazırlayacağınızı bir örnekle önceki mesajımda anlatmıştım.fat32man' Alıntı:Arkadaşlar google doc da sınavı yaptım sonuçlar excel olarak açılıyor farklı kaydet deyip bilgisayara kaydediyorum ama dosya bozuk deyip açmıyor dosyayı. Böyle bir sorunla karşılaştınızmı?
Hocam iyi günlerhastasıyız dede' Alıntı:hocam önce kendin doğru cevapları doldur ve gönder, ardından ctrl+a tuşu ile veri tabanındaki sorularla senin verdiğin cevapları kopyala kendi bilgisayarından excel belgesi aç ve yapıştır, bu belgeyi 5-a sınıfından başlayarak diğer tüm sınıfların ismi ile farklı kaydet, bu işlemden sonra artık sadece sınava giren kişilerin satırlarını veri tabanından kendi excel belgelerine kopyala yapıştır yapman ve formülleri hazırlaman gerekecek, formulleri nasıl hazırlayacağınızı bir örnekle önceki mesajımda anlatmıştım.fat32man' Alıntı:Arkadaşlar google doc da sınavı yaptım sonuçlar excel olarak açılıyor farklı kaydet deyip bilgisayara kaydediyorum ama dosya bozuk deyip açmıyor dosyayı. Böyle bir sorunla karşılaştınızmı?
Hocam iyi günlerhastasıyız dede' Alıntı:hocam önce kendin doğru cevapları doldur ve gönder, ardından ctrl+a tuşu ile veri tabanındaki sorularla senin verdiğin cevapları kopyala kendi bilgisayarından excel belgesi aç ve yapıştır, bu belgeyi 5-a sınıfından başlayarak diğer tüm sınıfların ismi ile farklı kaydet, bu işlemden sonra artık sadece sınava giren kişilerin satırlarını veri tabanından kendi excel belgelerine kopyala yapıştır yapman ve formülleri hazırlaman gerekecek, formulleri nasıl hazırlayacağınızı bir örnekle önceki mesajımda anlatmıştım.fat32man' Alıntı:Arkadaşlar google doc da sınavı yaptım sonuçlar excel olarak açılıyor farklı kaydet deyip bilgisayara kaydediyorum ama dosya bozuk deyip açmıyor dosyayı. Böyle bir sorunla karşılaştınızmı?