"yusuf tekin’in, sadece rektörlüğe değil, profesörlüğe atanması dahi kişiye özel bir uygulama örneği olabilir. şöyle: doç. dr. yusuf tekin’in millî eğitim bakanlığı müsteşarlığı görevi 24 temmuz 2019 tarihinde sona ermiştir. üç gün sonra, 27 temmuz 2018 tarihli resmî gazete'de, kendisi için ankara yıldırım beyazıt üniversitesi siyasal bilgiler fakültesi'nde profesörlük kadrosu ilânı yapılmıştır. ilâna son başvuru tarihi 13 ağustos 2018’dir. yusuf tekin’in rektörlüğe atanma tarihi ise 14 eylül 2018’dir.
dolayısıyla yusuf tekin, 13 ağustos 2018 tarihinden itibaren bir ay içinde, 14 eylül 2019 tarihine kadar, profesörlüğe atanmış olmalıdır. bu nedenle ankara yıldırım beyazıt üniversitesi rektörlüğü muhtemelen bir iki gün içinde beş jüri üyesi seçmiş, beş jüri üyesi de muhtemelen bir iki hafta veya belki sadece birkaç gün içinde raporlarını vermiş, olumlu gelen raporlar üzerine ankara yıldırım beyazıt üniversitesi yönetim kurulu, bir iki gün içinde toplanıp yusuf tekin’in profesör olarak atanmasını teklif etmiş, ankara yıldırım beyazıt üniversitesi rektörü de yine bir iki gün içinde yusuf tekin’i profesör olarak atamış olmalıdır.
ne var ki sayın yusuf tekin’in rektörlük yolunda aşması gereken bir engel daha vardır. zira 3 sayılı cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 3’üncü maddesinin beşinci fıkrası, rektörlük için en az üç yıl profesör olma şartını aramaktadır ve bu şarta da yusuf tekin sahip değildir. mesele değil. 13 eylül 2018 tarih ve 30534 sayılı resmî gazetede yayımlanan 17 sayılı cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 3 üncü maddesinin b bendiyle bu şart kaldırılmış ve böylece yusuf tekin rektörlüğe bir adım daha yaklaşmıştır. söz konusu şartın kaldırılmasını izleyen gün, cumhurbaşkanı, 14 eylül 2018 tarih ve 2018/181 sayılı kararıyla prof. dr. yusuf tekin’i ankara hacı bayram üniversitesi rektörlüğüne atamıştır.
sayın yusuf tekin’in müsteşarlık görevinin sona ermesi, kendisi için profesörlük kadrosu ilân edilmesi, kadroya başvurması, jüri üyelerinin seçimi, jüri üyelerinin raporlarını vermesi, üniversite yönetim kurulunun teklif etmesi, rektörün yusuf tekin’i profesörlüğe ataması, rektörlük için üç yıl profesörlük şartının kaldırılması ve yusuf tekin’in rektörlüğe atanması, bunların hepsi, ama hepsi, bir buçuk ayda tamamlanmıştır!"