Yeni Talim Terbiye K. Kararı Sonuçları(Öğretmenlik Alanlarının Güncellemesine Dair)

Kodla Büyü
Bu kadar curcuna yerine mevcut BÖTE'lere bir eğitim(TEF'lilerin mühendislik tamamlaması gibi)vererek herkesi tek branş yapılsa, Sonrasında da BÖTE fakültelerini de TEF'e göre güncelleme olsa daha kolay olmazmıydı? Ayrıştırıcı değil, birleştirici olunsa daha kolay çözüm üretilirdi sanki. hayırlısı olsun her iki alandaki arkadaşlar için

Valla kıytırık egitimle olmaz biz 4 yıl bildiğin mühendislik eğitim aldık tef 'te
Bu kadar curcuna yerine mevcut BÖTE'lere bir eğitim(TEF'lilerin mühendislik tamamlaması gibi)vererek herkesi tek branş yapılsa, Sonrasında da BÖTE fakültelerini de TEF'e göre güncelleme olsa daha kolay olmazmıydı? Ayrıştırıcı değil, birleştirici olunsa daha kolay çözüm üretilirdi sanki. hayırlısı olsun her iki alandaki arkadaşlar içi

zlası olmam bu alan değişikliği ile i

Bu kadar curcuna yerine mevcut BÖTE'lere bir eğitim(TEF'lilerin mühendislik tamamlaması gibi)vererek herkesi tek branş yapılsa, Sonrasında da BÖTE fakültelerini de TEF'e göre güncelleme olsa daha kolay olmazmıydı? Ayrıştırıcı değil, birleştirici olunsa daha kolay çözüm üretilirdi sanki. hayırlısı olsun her iki alandaki arkadaşlar için
kesinlikle katılıyorum. Bir tefli olarak üniversitede gördüğümüz derslerin güncelliği bile kalmadı. Udemy gibi platformlardan kendimizi güncelleyerek ders anlatıyoruz. Bötelilere ver uzaktan eğitim yap sınavını onlarda atansın mesleki teknik liselere olsun bitsin.

Eğer tanınacaksa herkese alan değiştirme hakkı tanınsın. Bilişim teknolojileri branşında kalmak isteyen böteli de kalabilsin. Kimseye yerini değiştirmeden bir çözüm sunulması yerinde olacaktır. Tamamlayıcı bir eğitim de verilebilir gerekirse.

Bötelilere kapanması durumunda pek avantaj sayılmaz hocam :)

Hocam nasıl avantajlı sayılmaz. Genel olarak okul sayılarını aldığımızda durum ortada. Kaldı ki TEF'in atanabileceği okulların tam rakamlarını bulamadığım için yukarı doğru yuvarladım. Ayrıca Anadolu Liseleri'ndeki seçmeli derslerden dolayı norm açılan okulları hiç dahil etmedim.

Tabi ki tüm ortaokullarda norm yok ama 4000-5000 okulu silsek bile yine avantajlı konumda olduğunu düşünüyorum ki rakamlar da öyle söylüyor.

indir (5).webp

Bu nasıl bir iştir kıytırık bi SMS atıyorlar ortalık toz duman. Kimse neyin ne olduğunu anlamıyor. Koca! bakanlık SMS ile mi idare ediliyor? Şu durumda ne yapmamız lazım bilen yok.

Aynı tas aynı hamam.terardan botelilere meslek lisesinde ders veremezsin demek istemiş.
Valla kıytırık egitimle olmaz biz 4 yıl bildiğin mühendislik eğitim aldık tef 'te
Mblock ile robotik koklamayla mi:D osiloskop kullandın mı harbiden ya :) veya proteus.Ayrıca eğer gerçekten meslek liseleri ust düzey eğitim veriyorsa neden en iyi öğrenciler değilde artık öğrenciler geliyor.demek ki gereksiz bir yorum yapmışsın.gorende hacker,sistem uzmanı veritabanı uzmanı yetiştiriliyor.senin öğrenciler kaynakci oluyor.kaynak yapanları küçük görmüyorum.hani poliannaci olma derim.

Bu durumda yapılacak tek şey bugün mesai bitimine kadar mezuniyet bilgilerimizi kontrol edip beklemek

Arkadaşlar mevcut yerinde kalmak isteyen bötelilere de bilişim teknolojileri alanında kalma hakkı tanınması ile ilgili bakanlığa görüş ve öneri sunabiliriz çeşitli kanallar aracılığıyla. Kimsenin çalıştığı kurumu değiştirmeden yapılabilecek tek çözüm bu gibi geliyor bana

Branşımız açısından en hayırlı olanı, yukarıda arkadaşların da belirttiği gibi, branşta teklik sağlanmasıdır. Bu sayede tüm meslektaşlarımız; ortaokul, lise, BİLSEM ya da Halk Eğitim fark etmeksizin istedikleri kuruma atanma imkanına kavuşacaktır. Bu durum hem motivasyonu artırır hem de daha adaletli olur.

BÖTE mezunları için ihtiyaç duyulan eğitimler, uzaktan eğitim yoluyla kolaylıkla kazandırılabilir. Böylece süreç herkes için adil ve kapsayıcı olur.
Keşke bu yönde bir çalışma yoluna gidilse..

İdareci atamalarında da tefliler ortaokula atanamayacak mı acaba?
idareci atamalarında okuldaki atanabilecek branşa değilde girebileceği ders var mı? diye bakılıyor. Teflilerin çizelgede ortaokul ve liselerde girebileceği ders görünüyor ona istinaden idareci olarak atanabilir

Buradaki yorum yazan arkadaşların hepsi öğretmen mi acaba
Böte mi daha iyi, Tef mi tartışması başlamış yine
Meslek lisesi mi kaldı Allah aşkına
Bölümler teker teker kapatılıyor
Böte mezunlarına da eğitim verilse onlarda meslek lisesine atanabilse

Bilgisayar öğretmenliği miladını doldurdu
Boşuna birbirimizi kırmanın anlamı yok
Hala bizim branştan öğretmen atamaları tam bir saçmalık
İldeki bilgisayar öğretmenlerinin yarısı norm fazlası durumunda ve çok bildiğini zanneden bakanlık yeni öğretmen atayacak.

Başka bir alana geçebilecek olsam 1 dakika bile düşünmem

Hocam nasıl avantajlı sayılmaz. Genel olarak okul sayılarını aldığımızda durum ortada. Kaldı ki TEF'in atanabileceği okulların tam rakamlarını bulamadığım için yukarı doğru yuvarladım. Ayrıca Anadolu Liseleri'ndeki seçmeli derslerden dolayı norm açılan okulları hiç dahil etmedim.

Tabi ki tüm ortaokullarda norm yok ama 4000-5000 okulu silsek bile yine avantajlı konumda olduğunu düşünüyorum ki rakamlar da öyle söylüyor.

Ekli dosyayı görüntüle 78836
bu bilgi yanıltır hocam. Ortaokulda 1 tane bilişimci var. Meslek liselerinde 5-6 tane bilişimci var.

cevap yazamadan duramayacağım buna kişisel tartışmalara girmek hiç tarzım değildir normalde.
hangi aldığınız eğitim şu an derslerinizde kullandığınız eğitim. aldığımız eğitimler iki yıl sonra yeni bir gelişme ile tarih olmuyor mu? sizlerde kendinizi geliştirmek için yeni eğitimler almıyor musunuz yeni programlar öğrenmiyor musunuz?
alanda birlik yokki bakanlık bizi umursasın derdimize kulak verip çözüm arasın. bu kadar kendi içinde ortak payda da buluşamayıp parçalanan bir branş daha var mıdır bilmiyorum.

Arkadaşlar lütfen branş yarıştırmasına girmeyin. Bu konudan ne olacağıyla ilgili bilgi almaya çalışıyoruz. Konu kilitlenmesin lütfen. Hayır kıyaslamanın kime ne faydası var?

cevap yazamadan duramayacağım buna kişisel tartışmalara girmek hiç tarzım değildir normalde.
hangi aldığınız eğitim şu an derslerinizde kullandığınız eğitim. aldığımız eğitimler iki yıl sonra yeni bir gelişme ile tarih olmuyor mu? sizlerde kendinizi geliştirmek için yeni eğitimler almıyor musunuz yeni programlar öğrenmiyor musunuz?
alanda birlik yokki bakanlık bizi umursasın derdimize kulak verip çözüm arasın. bu kadar kendi içinde ortak payda da buluşamayıp parçalanan bir branş daha var mıdır bilmiyorum.
Birlikle olmaz hocam ayrılmakla olur bu iş. Bakanlık ta gereğini yaptı. MEslek liseleriyle ortaokul bilişimler tamamen birbirinden farklı dünyalar. Mesela ben ilçede bir tane meslek lisesinde çalışan bilgisayarcı tanımam. Onlar da bizi tanımazlar. Dersler farklı kitleler farklı her şey farklı.

Arkadaşlar lütfen branş yarıştırmasına girmeyin. Bu konudan ne olacağıyla ilgili bilgi almaya çalışıyoruz. Konu kilitlenmesin lütfen. Hayır kıyaslamanın kime ne faydası var?
Ya arkadaş reytingi olan konu kitlenir mi? :) Bırakın herkes döksün eteğindeki taşları. Ufak tefek atışmadan bir şey olmaz.

GÜNCEL OKUTACAĞIMIZ DERSLER LİSTESİNDE "Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri(1120)" alanının tüm okutacağı dersleri de içermektedir:

Ekli dosyayı görüntüle 78830
Şimdi bu tabloya göre bilgisayar sistemleri öğretmenliği, bilişim teknolojileri ve yazılım dersini verebiliyor. benim bölümüm bilgisayar sistemleri öğretmenliği ve mebbiste de öyle yazıyor. girdiğim ders de ortaokul BTvY. benim için düzeltilecek bir şey yok gibi gözüküyor. zaten düzeltme de yapamıyorum mebbiste.

Doğru mu anlıyorum?

Birlikle olmaz hocam ayrılmakla olur bu iş. Bakanlık ta gereğini yaptı. MEslek liseleriyle ortaokul bilişimler tamamen birbirinden farklı dünyalar. Mesela ben ilçede bir tane meslek lisesinde çalışan bilgisayarcı tanımam. Onlar da bizi tanımazlar. Dersler farklı kitleler farklı her şey farklı.
ayrılacaksa ayrılsın ona lafım yok ama böyle üstten konuşmalar siz bilmezsiniz biz biliriz gibi lafları gördükçe darlanıyorum

ayrılacaksa ayrılsın ona lafım yok ama böyle üstten konuşmalar siz bilmezsiniz biz biliriz gibi lafları gördükçe darlanıyorum
Darlanmayın hocam. Bir meslek lisesinde 13 tane bilişimci var. bilgisayar mühendisliğine 13 tane öğrenci gönderemiyorlar. Mühendisliklerde okuyan öğrenciler hep o beğenmedikleri tek BÖTElinin olduğu okulların öğrencileri. Arkadaşlar da kendilerini böyle mutlu hissediyorlar. Ben olsam ben de öyle olurdum belki de :)

Şimdi bu tabloya göre bilgisayar sistemleri öğretmenliği, bilişim teknolojileri ve yazılım dersini verebiliyor. benim bölümüm bilgisayar sistemleri öğretmenliği ve mebbiste de öyle yazıyor. girdiğim ders de ortaokul BTvY. benim için düzeltilecek bir şey yok gibi gözüküyor. zaten düzeltme de yapamıyorum mebbiste.

Doğru mu anlıyorum?
Evet hocam öğrenim bilgileri herkesin günceldir zaten. şu anda mebbiste yapılacak bir işlem yok sanırım.Bakanlık atama alanı kısmı ise pasif kurum müdürlerine açık değil orada da teflilerde bötecilerde şu an BT şeklinde görünüyor

idareci atamalarında okuldaki atanabilecek branşa değilde girebileceği ders var mı? diye bakılıyor. Teflilerin çizelgede ortaokul ve liselerde girebileceği ders görünüyor ona istinaden idareci olarak atanabilir
Hocam bence atanamayacak. İlköğretim matematik ile lise matematikte de ortak dersler görünüyor ve edebiyat türkçede de ama lisedeki idareci ortaokula atanamıyor.

tartışmak çözüm değil .zaten bizim fikrimizi soran da yok ancak ister böte mezunu olun ister tef mezunu forumun ortalama kıdem süresi 12-20 yıl gibi duruyor. bizlerin üniversitede aldığımız eğitimlerden sadece okulda kullandığımız bir excel kaldı dürüst olalım. köprünün altından çok sular geçti. elektronikte de tasarımda da programlamada da asla üniversitede aldığımız eğitimleri kullanmıyoruz hiç birimiz. branşımız bambaşka bir yere evrildi çağ değişti. sen oraya atan ben buraya atan demek yerine hepimize önce keşke alanımızda doğru dürüst bir eğitim verilse ve sonunda yapılacak sınava göre evet sen oldun arkadaş artık meslek lisesinde de ortaokulda da çalışabilirsin dense. yoksa herkese her alandan mağduriyet yaratacak bu yapılan çalışma. zaten teknik eğitim fakültesi kapanmadı mı mevcut bilişimciler eksildiğinde ne olacak mesela .illa ki emekli olacağız o zaman ne olcak böteli meslek dersine mi girecek.maksat çözüm üretmekse her zaman alternatif bulunur.

TEF, Anadolu Lisesinde çalışıyorum. Bir dilekçe ve diploma fotokopisi ile bölümün doğru işlendiğini yazdım. Bizim MEM bunu istemiş

BBNET
Geri