Madde 11 in son bölümünde gerekli eğitimleri alırlar kısmı neden ısrarla görmezden geliniyor anlamış değilim. Nedenini biliyorsanız, ya da hangi hisleriniz buna engel oluyor açıklayabilirseniz memnun olurum.BÖTEliler, meslek derslerini okutamadıkları için zor görünüyor.
tablo boşuna değildir bilgisayar sistemleri öğretmenliği olarak ortaokulda devam edebileceğimizi düşünüyorum. bakalım.Evet hocam öğrenim bilgileri herkesin günceldir zaten. şu anda mebbiste yapılacak bir işlem yok sanırım.Bakanlık atama alanı kısmı ise pasif kurum müdürlerine açık değil orada da teflilerde bötecilerde şu an BT şeklinde görünüyor
Tablo'yu Elektrik Öğretmenliği mezunu olarak Yenilenebilir Enerji Teknolojileri alanına atanmış bir arkadaşımız için il dışı atama döneminde başka ile elektrik öğretmeni olarak atanabilir diye yorumlayabilir miyiz, hocam? Ya da raylı sistemlere atanmış otomotiv öğretmenliği mezunu bir arkadaşımız için motorlu araçlar teknolojisi normuna alan değişikliği olmadan atanabilir diye yorumlayabilir miyiz? Yapılabilirse yıllardır neden izin verilmiyor? Yok yapılamazsa BT branşını özel kılan nedir? Üzülerek söylüyorum. Onlarda en azından atamaya esas mezuniyet alanlarında olduğu için alan değişikliği ile mümkün. BT - BÖT ayrımında artık o bile yok. Sadece bir kereye mahsus hak verilirse verilecek.tablo boşuna değildir bilgisayar sistemleri öğretmenliği olarak ortaokulda devam edebileceğimizi düşünüyorum. bakalım.
Bu seçimi mebbisten mi yapacakmışız hocam?KONUYLA İLGİLİ BİR GELİŞME:
Öğretmenlik alanlarının güncellenmesiyle ilgili Bakanlık'tan bir uzman ile bizzat telefonda görüştüm.
Ortaokul ve Liselerde çalışan TEF mezunları için uzmanın paylaştığı bilgiye göre okutulacak derslerin tamamını kapsadığından dolayı Personel Başkanlığı görevde olanlar için tercih hakkı sunacakmış. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri alanını seçmeleri halinde ortaokul ve liselerde normları devam eder dedi. Ancak bu durumda atama alanı "Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri" olacağı için artık meslek liselerine yer değiştirme hakları sona ereceğini de bildirdi. Bilginize.
KONUYLA İLGİLİ BİR GELİŞME:
Öğretmenlik alanlarının güncellenmesiyle ilgili Bakanlık'tan bir uzman ile bizzat telefonda görüştüm.
Ortaokul ve Liselerde çalışan TEF mezunları için uzmanın paylaştığı bilgiye göre okutulacak derslerin tamamını kapsadığından dolayı Personel Başkanlığı görevde olanlar için tercih hakkı sunacakmış. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri alanını seçmeleri halinde ortaokul ve liselerde normları devam eder dedi. Ancak bu durumda atama alanı "Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri" olacağı için artık meslek liselerine yer değiştirme hakları sona ereceğini de bildirdi. Bilginize.
Arkadaşlar atama alanı mebbiste bende hala bilişim teknolojileri olarak görünüyor, böte mezunuyum halbuki onun değişmesi laızm heralde.. Ben ilçe mem e gittim bakanlık güncelleyecek dendi diğer illerde de aynı durum mu var acaba?
Muğla aynı hocam, evetArkadaşlar atama alanı mebbiste bende hala bilişim teknolojileri olarak görünüyor, böte mezunuyum halbuki onun değişmesi laızm heralde.. Ben ilçe mem e gittim bakanlık güncelleyecek dendi diğer illerde de aynı durum mu var acaba?
Bugün mesai bitimine kadar mezuniyet bilgi güncellemesi var zaten. Muhtemelen yarın değişir.Arkadaşlar atama alanı mebbiste bende hala bilişim teknolojileri olarak görünüyor, böte mezunuyum halbuki onun değişmesi laızm heralde.. Ben ilçe mem e gittim bakanlık güncelleyecek dendi diğer illerde de aynı durum mu var acaba?
Hocam nasıl avantajlı sayılmaz. Genel olarak okul sayılarını aldığımızda durum ortada. Kaldı ki TEF'in atanabileceği okulların tam rakamlarını bulamadığım için yukarı doğru yuvarladım. Ayrıca Anadolu Liseleri'ndeki seçmeli derslerden dolayı norm açılan okulları hiç dahil etmedim.
Tabi ki tüm ortaokullarda norm yok ama 4000-5000 okulu silsek bile yine avantajlı konumda olduğunu düşünüyorum ki rakamlar da öyle söylüyor.
@VUR4L hocam bu grafiğin kaynağı nedir
Hocam, okutabileceği ders yoksa zaten atanamıyor. O nedenle eğitim alması gibi bir durum söz konusu olmuyor. Bu madde sadece BT branşı için yazılmış bir madde değil. Örnek: Fizik öğretmeninin Fen Bilimleti öğretmenliğine geçişinde, yeni gelişmelerle alakalı eğitime tabi olması gibi bir durum. Burada Fizik öğretmeni, fen dersleri okutabiliyor, ancak Böte öğretmeni, mesleki dersleri okutamıyor.Madde 11 in son bölümünde gerekli eğitimleri alırlar kısmı neden ısrarla görmezden geliniyor anlamış değilim. Nedenini biliyorsanız, ya da hangi hisleriniz buna engel oluyor açıklayabilirseniz memnun olurum.
görevlendirmelerin devam etmesinde bir sakınca yok. Girebileceği dersler alanında ortaokul dersleri var. Kadrolu atama gerçekleşmez. Meslek lisesi bulursanız kaçırmayın.hadi bir kılçık da ben atayımilçe kadrosundayım ve tefliyim(bt) . ilçemdeki birkaç ortaokula görevlendiriliyorum her sene. meslek lisesinde ihtiyaç olmuyor. bu durumda benim gibilerin akıbetleri ne olur sizce?
MEslek lisesinde yer açılana kadar sende bir değişiklik olmaz hocamhadi bir kılçık da ben atayımilçe kadrosundayım ve tefliyim(bt) . ilçemdeki birkaç ortaokula görevlendiriliyorum her sene. meslek lisesinde ihtiyaç olmuyor. bu durumda benim gibilerin akıbetleri ne olur sizce?
bende aynı durumdayım, ne olacak bilmiyorum şimdiEkli dosyayı görüntüle 78840
Bu yazıya göre ortaokul ve genel liselerde kadorusu bulunamayacak teflilierin.Ben de tef mezunuyum, proje imam hatip lisesinde çalışıyorum.Geçen haftalarda açıklanan proje okulu sonuçlarına göre 2.dört yılım uzatılmıştı şimdi ne olacak bilmiyorum.Norm fazlası oldum
bt rehber olarak devam edersiniz her seneMEslek lisesinde yer açılana kadar sende bir değişiklik olmaz hocam![]()
Değerli hocam, evet haklısınız. Sadece BT branşı için yazılmış bir madde değil elbette. Aynı madde için dün bir arkadaşımız paylaşım yapmıştı. Kapanan öğretmen liselerindeki branşlar için işletildi diye ve haklıydı.Hocam, okutabileceği ders yoksa zaten atanamıyor. O nedenle eğitim alması gibi bir durum söz konusu olmuyor. Bu madde sadece BT branşı için yazılmış bir madde değil. Örnek: Fizik öğretmeninin Fen Bilimleti öğretmenliğine geçişinde, yeni gelişmelerle alakalı eğitime tabi olması gibi bir durum. Burada Fizik öğretmeni, fen dersleri okutabiliyor, ancak Böte öğretmeni, mesleki dersleri okutamıyor.
Alan değişikliği hakkı verip vermeyecekleri belli mi acaba
Hocam il içi 5 Mayıs'ta başlıyorsa bu alan değişikliği o tarihe kadar hayatta yetişmez. Ortaokul ve lisedeki tüm Tefliler norm fazlası olacak :'(Alan değişikliği hakkı verip vermeyecekleri belli mi acaba
Mevcut yönetmeliğe göre mezuniyet bölümü başka bir alana kaynak bölüm oldukça alan değişikliği hakkı var (tabi yapılırsa).
Acaba konuştuğunuz kişi yeni yayınlanması beklenen yönetmelik ile
@isikayhan hocam dediğinizi biraz açar mısınızMevcut yönetmeliğe göre mezuniyet bölümü başka bir alana kaynak bölüm oldukça alan değişikliği hakkı var (tabi yapılırsa).
Acaba konuştuğunuz kişi yeni yayınlanması beklenen yönetmelik ile alan değişikliği hakkının tamamen kalkacağını mı kast etti?
yetişmeyecek kadar zor olan ne var ki?Hocam il içi 5 Mayıs'ta başlıyorsa bu alan değişikliği o tarihe kadar hayatta yetişmez. Ortaokul ve lisedeki tüm Tefliler norm fazlası olacak :'(
@isikayhan hocam dediğinizi biraz açar mısınız
Niye öyle bişe olsun ki 1 kez olmalıOrtaokuldaki TEF’lilere BÖT alanına bir seferlik geçiş imkanı verilecek demiş ya. Daha sonra tekrar alan değişikliği ile BT’ye geçme hakkı olmalı diyorum.
Niye öyle bişe olsun ki 1 kez olmalı