Aynısı eskiden şimdi BÖTE diye ayrılan bizde de vardı hocam. Aynı dersleri okutabilir olarak görünüyorduk. Ancak düşülen küçük bir yıldız notu ile meslek liselerine atanamazlar diyordu TTKB. Önceden bize açıklamadılar bu saçmalığı. Şimdi de TEF'li arkadaşlara açıklamayacaklarAnlamadığım konu şu. Bakanlığın yazısına göre tef'liler genel liselere ve ortaokullara atanamayacak deniyor ama okutabileceği dersler kısmında bilgisayar bilimi, medya okuryazarlığı gibi genel liselerde ve ortaokullarda okutulan bütün dersler var. Yani bakanlık okutabilirsiniz ama atanamazsınız mı diyor?öyle diyorsa vay bu bakanlığın haline. yani sen bu dersi elbette okutabilirsin ama ben atamanı yapmam, canım isterse görevlendirme aparatı olarak kullanırım demek mi istiyor? biri bana açıklayabilir mi?
niye olmasın hocam? sonuçta adam tef mezunu. hakkını elinden mı alalım yani? isterse tekrar kendi alanına geçer ve geçebilmeli yani.Niye öyle bişe olsun ki 1 kez olmalı
bir çok branşta mevcut bu durum hocam.Anlamadığım konu şu. Bakanlığın yazısına göre tef'liler genel liselere ve ortaokullara atanamayacak deniyor ama okutabileceği dersler kısmında bilgisayar bilimi, medya okuryazarlığı gibi genel liselerde ve ortaokullarda okutulan bütün dersler var. Yani bakanlık okutabilirsiniz ama atanamazsınız mı diyor?öyle diyorsa vay bu bakanlığın haline. yani sen bu dersi elbette okutabilirsin ama ben atamanı yapmam, canım isterse görevlendirme aparatı olarak kullanırım demek mi istiyor? biri bana açıklayabilir mi?
hocam cidden saçma değil mi? meslek lisesinde yapay zekasından tut robotik kodlamasına kadar her türlü yazılımı anlatan öğretmen genel lisede çalışamaz deniyor.Aynısı eskiden şimdi BÖTE diye ayrılan bizde de vardı hocam. Aynı dersleri okutabilir olarak görünüyorduk. Ancak düşülen küçük bir yıldız notu ile meslek liselerine atanamazlar diyordu TTKB. Önceden bize açıklamadılar bu saçmalığı. Şimdi de TEF'li arkadaşlara açıklamayacaklar![]()
2005 civarı yapılan lise-ortaokul branş ayrımında eski haklarından vazgeçme şartıyla atama yapmış bakanlık. Edebiyat mezunu arkadaşım ortaokul Türkçe öğretmenliğine geçmişti. Geri dönüş hakkım yok diyordu. Muhtemelen bu konuda dava açmak gerekebilir ama kazanılır mı emin değilim.niye olmasın hocam? sonuçta adam tef mezunu. hakkını elinden mı alalım yani? isterse tekrar kendi alanına geçer ve geçebilmeli yani.
Bakanlığın işine akıl sır ermez hocam. Meslek lisesine atanamayan BÖTE mezunları önceden halk eğitim bünyesinde neredeyse aynı modüllere sahip kursları verebiliyordu. Değişti mi bilmiyorum o tarafı da. Bakanlık nasıl derse öylehocam cidden saçma değil mi? meslek lisesinde yapay zekasından tut robotik kodlamasına kadar her türlü yazılımı anlatan öğretmen genel lisede çalışamaz deniyor.![]()
Muhtemelen norm fazlası olursunuz ve yeni gelen ilçe grupları uygulaması dahilinde herhangi bir boşluk bulunana kadar yerinizde devam edersiniz.Benim kafama takılan nokta şu; genel lisedeysem böte alanına geçebileceğim ve yerimde kalacağım anladığım kadarıyla ama alan değiştirmezsem norm fazlası olacağım değil mi? norm fazlası oldum diyelim kendi ilim için söylüyorum ilde 25 tane norm fazlası var ve açık okul yok. Bu da norm fazlasının artması demek. Bu durumda il mem ne yapacak?
Birde alan değişikliğine başvurmazsam tef olarak genel lisede yine norm fazlası mı olacağım? Öyle de olunca muhtemelen il mem görevlendirme ile herkesi devam ettirecek yerinde.
bir de kafama takılan konu şu. diyelim tef mezunuyum ve genel lisede çalışıyorum. bana dedi ki sen orda kalmak istediğin için seni boteci olarak degistirdim diyecek. e diplomamda TEF mezunu yazıyor benim. yarın öbür gün diyeceğim ki ben tekrar meslek lisesinde çalışmak istiyorum. sen orada calisamazsın mi diyecek? e benim diplomam var, tef mezunu yazıyor. diplomamı yok mu sayacak?
Kimse sizden onaysız (kendiniz bizzat başvuru yapmadan) alanınızı değiştiremez hocam. O konuda içiniz rahat olsun. Tek sıkıntı çalıştığı kurumda devam edebilir denilirse norm fazlası olarak mı görünecek?bir de kafama takılan konu şu. diyelim tef mezunuyum ve genel lisede çalışıyorum. bana dedi ki sen orda kalmak istediğin için seni boteci olarak degistirdim diyecek. e diplomamda TEF mezunu yazıyor benim. yarın öbür gün diyeceğim ki ben tekrar meslek lisesinde çalışmak istiyorum. sen orada calisamazsın mi diyecek? e benim diplomam var, tef mezunu yazıyor. diplomamı yok mu sayacak?
anlayamadığım konu şu. tekrar alan değiştirmek istedim diyelim, yani meslek lisesinde çalışmak istedim diyelim. olmaz mı diyecek bakanlık? ya da tekrar alan değişikliği olmasını mı bekleyecegiz.hocam bu şekilde olacaksa bunu lafla yapmayacaktır. size bunu onaylatıp, rızanızı alıp, imzanızı alacaktır. bunu sen tercih etmiş olacaksın yani. ortada zorlama yok yani.
Hocam adamlar fitne çıkarmak için yaptılar, maksat seni beni devleti uğraştırmak. Kabahat bizde, akıllı insanlar yönetimden/liderlikten kaçarsa bu şekilde oluyor.anlayamadığım konu şu. tekrar alan değiştirmek istedim diyelim, yani meslek lisesinde çalışmak istedim diyelim. olmaz mı diyecek bakanlık? ya da tekrar alan değişikliği olmasını mı bekleyecegiz.
BT alanına kaynak teşkil eden bölüm olduğunuz için alan değişikliği takvimi açıklandığında geçebilirsiniz, hocam. Ama çizelgeye göre bir daha tekrar BÖT branşına geçme şansınız, kalmaz. Çünkü; BÖT alanına kaynak teşkil eden bölümler arasında teknik eğitim fak. görünmüyor.bir de kafama takılan konu şu. diyelim tef mezunuyum ve genel lisede çalışıyorum. bana dedi ki sen orda kalmak istediğin için seni boteci olarak degistirdim diyecek. e diplomamda TEF mezunu yazıyor benim. yarın öbür gün diyeceğim ki ben tekrar meslek lisesinde çalışmak istiyorum. sen orada calisamazsın mi diyecek? e benim diplomam var, tef mezunu yazıyor. diplomamı yok mu sayacak?
konuya https://www.bilgisayarbilisim.net/k...alanlarının-güncellemesine-dair.185189/page-7Bir konuda ileri seviye egitim almis olman senin daha derin dusunmeni sagliyor. Ben lojik egitimi sayesinde robotik kodlamanin yorumlamasini analizini bir böteciye gore daha iyi yapiyorum. Veya proteus sayesinde devreyi kucultmem gerektiginde önüme cikabilecek engelleri daha iyi kestirebiliyorum kafamda bi sürü şema var. Kavgaya gerek yok. Tefli baskadir.
Hocam değişik bir yaklaşımım yok. Durum tespiti yapıyorum sadece. Geçmiş mesajlara bakarsanız eğer neden tablo oluşturarak anlattığımı daha iyi anlarsınız. Tablo ile anlatma sebebim alttaki BÖTE'lerin de dezavantajlı durumu geçtiği söyleyen mesajlara bir cevaptı.Hocam değişik bir yaklaşımınız var. 20 senedir haksızlık yapılan bir durum ortadan kalkıyor. Sizde bu ortadan kalkan haksızlığı dezavantaj olarak adlandırıyorsunuz. Buna hakkın sahiplerine teslim edilmesi, haksız rekabetin sonu, adaletin yerini bulması denir.
Bunları söylerken bir tek arkadaşımın sıkıntı yaşamasını, hayat düzeninin bozulması istemem. Hiçbir şey olmasa bile kafaya takıp üzülmesini bile istemem. İnşallah süreçten sıkıntı yaşamadan çıkar tüm arkadaşlarımız.
Hocam 2 taraf da mağdur oldu dedi. Ben de BÖTE'nin avantajına oldu, TEF'in hak kaybı var dedim.Bu durumda hem Bilişim Teknolojieri alanındakileri hem de Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri alanındaki aynı anda mağdur etmeyi başarmış bakanlık. Bravo, büyük iş yapmışlar.
Ben de tüm bunların üzerine tablo hazırlayıp, tablo üzerinden anlattım. Tüm olay bundan ibaret. Önceki uygulama ile şimdi olacak olanı grafik üzerinden anlatmak. Yapılacak olanların yansımasını izah etmeye çalışmak.Bötelilere kapanması durumunda pek avantaj sayılmaz hocam![]()
Hocam olay dersi anlatıp anlatamama degilki. Norm önemli. Farklı branş olduğu için artık mecburen okuldaki ders yükü bir branşa tanımlanmalı. Yoksa pekala edebiyat öğretmeni de ortaokuldaki Türkçe dersini anlatabilirhocam cidden saçma değil mi? meslek lisesinde yapay zekasından tut robotik kodlamasına kadar her türlü yazılımı anlatan öğretmen genel lisede çalışamaz deniyor.![]()
Daha uç noktayı önceki sayfalarda paylaştım hocam. Bazı mezuniyetler(örn: otomotiv, elektirik, elektronik öğretmenlikleri) bir den fazla branşa atanabiliyor. Bu onların istedikleri zaman atanabilecekleri diğer branşların kadrolarının bulunduğu okullara tayin isteyebileceği anlamına gelmez.Hocam olay dersi anlatıp anlatamama degilki. Norm önemli. Farklı branş olduğu için artık mecburen okuldaki ders yükü bir branşa tanımlanmalı. Yoksa pekala edebiyat öğretmeni de ortaokuldaki Türkçe dersini anlatabilir![]()
2005 civarı yapılan lise-ortaokul branş ayrımında eski haklarından vazgeçme şartıyla atama yapmış bakanlık. Edebiyat mezunu arkadaşım ortaokul Türkçe öğretmenliğine geçmişti. Geri dönüş hakkım yok diyordu. Muhtemelen bu konuda dava açmak gerekebilir ama kazanılır mı emin değilim.
Etkilemez.Bu konu BTR durumunu nasıl etkiler sizce?