1. Çıkarmanız gerekmez. Yazıcı yazdırma işlemi bitince filamenti az da olsa geri çeker.
2. İlk katman yüksekliğini 0.2 değil de 0.24 falan yapabilirsiniz. İyi yapışması bir sorun değil. Yapıştırıcının görevi yapışmayı daha da sağlamlaştırmak. Modeli baskı bitince hemen değil de soğuyunca çıkarmayı deneyin. K1C kullanıyorsanız manyetik tablayı yazıcıdan çıkarın, daha hızlı soğuyacaktır. Hafif yamultun, baskının bazı yerleri kendiliğinden kalkacaktır, sonrasında çıkarması kolay olacaktır.
3. Yazıcıyı nozzle sıcaklığı 50-100 dereceye soğuduğunda kapatırsanız iyi olur.
Bu kadar kısa sürede yazıcının nozzle'ının tıkanması normal değil. Muhtemelen filamentle ilgili sıkıntı vardır. Olası sebepler:
1. Kalitesiz filamentlerin kalınlığı bazı yerlerinde fazla olabiliyor, oraya denk geldiğinde extruder filamenti itemez.
2. Filamente uygun sıcaklık değerinde nozzle'ı ısıtmıyor olabilirsiniz. Mutlaka her filament için sıcaklık kulesi basıp, uygun sıcaklığı tespit edin.
3. Filament tozlu ortamdaysa üzerindeki tozlar bir süre sonra nozzle içerisinde birikebilir. Bu da tıkanıklığa sebep olabilir.
4. Filament nem tutmuş ya da eskimiş olabilir. Bu durumda extruder ya da beyaz renkli olan PTFE tüp içerisinde gevrediği için kırılmış olabilir.
Benim size tavsiyem, filamenti çıkarıp, 1-2 metresini kesip atın. Filamenti takarken nozzle sıcaklığını 220 falan değil 250 derece yapıp, o şekilde takın. Böylece akıcılığı artırmış olursunuz. Filamenti çıkarırken göz kararı yazıcıdan çıkan kısmının uzunluğuna bakın. Çok kısa ise filament kırılmış içinde kalmış olabilir.