Öğretmenlik Meslek Kanunu meclisten geçti

Kodla Büyü
Ocak maaşına yetişmiyor hocam. Ocak başında bitirilecek eğitim ile alınacak sertifikadan dolayı başöğretmen maaşı kanunda yazdığına göre bir sonraki ay maaşına yani şubat a yansıyacakmış

Bir sonraki ay değil. Bir sonraki “ay başı”.
Memurlar için ay başı, ayın 15’idir.
Yani 14 Ocak’ta sertifika alan bir kişi 15 Ocak’ta tazminat almaya hak kazanır.

Son düzenleme:
Anladım hocam umarım dediğiniz gibi olur. Başka gruplarda farklı şeyler de söyleniyor o yüzden yazmıştım.

Yazdığınız doğru fakat maaşlar ayın 8'i gibi yapılmış olur ve 12'si gibi banka hesabına geçer. 15'inde memur hesaplarına aktarılır. 14'ü sertifikasını alan Öğretmenin maaşı nasıl olacak orası karışık.

WhatsApp Image 2024-12-24 at 10.46.24.webp

Eğer erken tamamlarsanız maaşa yansıması lazım. En kötü geriye dönük ödenir.

MEBBİS güncellemeleri devam ediyor. Ara ara sayfalarda değişiklikler yapılıyor. Sanırım akşama en geç ise yarına hazır olacak.

Yazdığınız doğru fakat maaşlar ayın 8'i gibi yapılmış olur ve 12'si gibi banka hesabına geçer. 15'inde memur hesaplarına aktarılır. 14'ü sertifikasını alan Öğretmenin maaşı nasıl olacak orası karışık.

Merak etmeyin KBS’ye hak ediş tarihi doğru girilince yıl içinde otomatik olarak geriye doğru farkı bordosu çıkarıyor.

8 günle kaybediyorum

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2024-12-24 at 14.55.53.webp
    WhatsApp Image 2024-12-24 at 14.55.53.webp
    216.7 KB · Görüntüleme: 306
Eylül 2005 başlangıcım ama 1 yıl askerlik (yedek subay) yaptığımdan ben Eylül 2026 da başöğretmenlik hakkına kavuşacakmışım sanırım

Asker öğretmenlik bu süreye dahil edilecek, daha önceki sayfalarda var cevabı, kaynağı. Ama mebbiste görünmüyor ben de anlamadım.

Son düzenleme:
Asker öğretmenlik bu süreye dahil edilecek, daha önceki sayfalarda var cevabı, kaynağı. Ama mebbiste görünmüyor ben de anlamadım.
Mebbis kayitlarinizi inceleyin iyice hocam. Ayliksiz izin bilgi girişinde Aasker öğretmenlik ile ilgili bilgi secilmediği için yansımıyor olabilir. Eğer öyleyse en kısa sürede duzeltirirseniz iyi olur.

Ben fark falan vereceklerini düşünmüyorum. Ocakta eğitimler biter ve şubatta maaşa yansır. Çünkü kılavuzda yazan örnekteki cümle çıkartılıp güncelleme yapıldı. Bunu boşa yapmadılar

Ben fark falan vereceklerini düşünmüyorum. Ocakta eğitimler biter ve şubatta maaşa yansır. Çünkü kılavuzda yazan örnekteki cümle çıkartılıp güncelleme yapıldı. Bunu boşa yapmadılar
Ayın 14 ünde değerlendirme yapılınca uzmanlık/baş farkı hak edilmiş oluyor. 15inde eksik maaş almış oluyorsun. İdareye söylenir fark bordrosu yapılır. Yapılmaz ise bir dilekçe verirsin, dys den gönderirler ileçeye. BEn 3-4 ay beklemiştim eksik kalan uzmanlık farkımı almak için ama aldım sonunda.

Geri