Öğretmenlik Meslek Kanunu meclisten geçti

Kodla Büyü
Eşimin hesapta il onayı verilmiş görünüyor. Benim daha okul onaylamadı. Aynı gün onay vermeleri gerekmiyor mu?
Aynı gün verecekler diye bir şart yok. 1 ocağa kadar başvuru için süre var. Biriktirip toplu onay da verebilirler. Mesai bitiminde o günü toplu da verebilirler. Gün içinde tek tek onay verebilirler. Önemli olan başvuru yapmanız. Onay süreci hallolacaktır.

Aynı gün verecekler diye bir şart yok. 1 ocağa kadar başvuru için süre var. Biriktirip toplu onay da verebilirler. Mesai bitiminde o günü toplu da verebilirler. Gün içinde tek tek onay verebilirler. Önemli olan başvuru yapmanız. Onay süreci hallolacaktır.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-12-25-16-48-37-480_com.google.android.apps.docs-edit.webp
    Screenshot_2024-12-25-16-48-37-480_com.google.android.apps.docs-edit.webp
    44.3 KB · Görüntüleme: 131
  • Beğen
Tepkiler: NSA
Başöğretmenliğe Esas Hizmet Süresi Hesaplama İşleminde 7525 gün çıkıyor. bu hesaplara aylıksız izinler dahil mi? 1 yıl ücretsiz izine ayrılmıştım. 21. yılımı çalışıyorum. yani ben başvuru yapabiliyorum değil mi?

05.09.2005 tarihinde göreve başladım. Asker öğretmenlik yaptım. 01/09/2026 yazıyor başöğretmen olacağım tarihi bu hesabı nasıl yapmış anlamadım. Benim hesaba göre Eylül 2025 de 20 yıl doluyor

Yok hocam ben normal yedek subay olarak yaptım, Jandarma komando :)
Öğretmen olarak değil ama bu zorunlu durumu bize eksi olarak yazmaları çok garip, biz seçmedik ki yedek subay lığı?
Yesek subay apayrı. Yedek subay uzun dönem askeriyede yapanlar. Yedek subay öğretmen yada asker öğretmen ise 1 ay askeriyede kalan 11 ay öğretmen olarak yapan oluyor. O bir ayı da saymıyorlar. Ben 1 ay sonra hak ediyorum o sebeple. Normal 23 şubat 2005 başlama tarihim ama 1 nisan 2025 başöğretmen için 20 yılın dolması.

05.09.2005 tarihinde göreve başladım. Asker öğretmenlik yaptım. 01/09/2026 yazıyor başöğretmen olacağım tarihi bu hesabı nasıl yapmış anlamadım. Benim hesaba göre Eylül 2025 de 20 yıl doluyor
Mebbise gidip düzeltirim hocam. Asker öğretmenlerin bazıları sanırım işlenmemiş illerde. Sizin dediğiniz gibiyse 01.10.2025 olması lazım.

Başöğretmenliğe Esas Hizmet Süresi Hesaplama İşleminde 7525 gün çıkıyor. bu hesaplara aylıksız izinler dahil mi? 1 yıl ücretsiz izine ayrılmıştım. 21. yılımı çalışıyorum. yani ben başvuru yapabiliyorum değil mi?

Mebbiste ilgili modüle girin, sisteme 30 nisan 2025 tarihini girin. Oradaki bilgiye göre yorum yapabiliriz, izinler konusunda da klavuzu okuyun

Ben 2004 eylül atamasıyım. Asker öğretmenlik yaptım. Benim 20 yıl ekim ayında doldu. Sizde asker öğretmenliğin 11 ayı hesaba katılmamış. Onu düzelttirmeniz lazım.

İl mem okulu aramış. Neden onay vermiyorsunuz, toplantıda da belirttik. Bakanlığın bu konuda kesin talimatı var. Onay hemen verilecek demiş.
Dün mesai bitimine yakın okul-ilçe-il onaylamış görünüyor.
Hayırlı olsun. Bizim okul hemen onayladı. İlçe ve il mem mesaiden sonra 1'er saat arayla 17:30 ve 18:30 sularında onayladı. Mecbur onaylayacaklar. Onaylamama gibi bir durum söz konusu olmaz. Panik yapmaya gerek yok.

Hayırlı olsun. Bizim okul hemen onayladı. İlçe ve il mem mesaiden sonra 1'er saat arayla 17:30 ve 18:30 sularında onayladı. Mecbur onaylayacaklar. Onaylamama gibi bir durum söz konusu olmaz. Panik yapmaya gerek yok.
Panik yaptığım yok Hocam. İş akışına uyulsun başka bişey istemiyorum.

Neyi incelemişler merak ettim. Zaten başvuru hakkı olmayana mebbis başvuru izni verdi mi ki? Sanki biz ihsan ettik der gibi. :D
Geçmiş olsun.
Hocam cezanız var mı diye sordular. Asker öğretmenlikte sorun vardı, pazartesi il mem'e düzelttirdim. Askerlik oldu mu senin dediler. İl mem'e bir soralım. Zaten mobing dibine vuruyorlar. Aldığım ekdersi bile didik didik ediyorlar. Okulda günüm nasıl geçiyor siz düşünün. En son deneme olacak zilleri kapat diye müdür çağırtmış. Ses odasına gidiyorum arkamdan iş-kur personeli geliyor, hocam sen ne ediyon burada demez mi?
Neyse anlatacak çok şey var. Bunlar inanın yüzde 1'i değil.
Hocam başka okula geç rahat et diyeceksiniz. İlde 22 öğretmen fazlayız. Boş yer yok.

Hocam cezanız var mı diye sordular. Asker öğretmenlikte sorun vardı, pazartesi il mem'e düzelttirdim. Askerlik oldu mu senin dediler. İl mem'e bir soralım. Zaten mobing dibine vuruyorlar. Aldığım ekdersi bile didik didik ediyorlar. Okulda günüm nasıl geçiyor siz düşünün. En son deneme olacak zilleri kapat diye müdür çağırtmış. Ses odasına gidiyorum arkamdan iş-kur personeli geliyor, hocam sen ne ediyon burada demez mi?
Neyse anlatacak çok şey var. Bunlar inanın yüzde 1'i değil.
Hocam başka okula geç rahat et diyeceksiniz. İlde 22 öğretmen fazlayız. Boş yer yok.
sadece gidin mudurun baska birinin deil kulağına hoslanacagı sozler FISILDAYIN(mesela sorun varsa cozelim mudurum burda mesela)zaten kaybedecek bir seyiniz yok yalnızken yapın ki büyüsü bozulmasın,orda olmak vardı

Böyle lakaytlık olmaz. Kılavuzda aynı gün onaylanması esastır denmiş. Buna rağmen dün başvurdum şu saate kadar ilde oralı olan yok. Ne zannediyorlar bu herifler kendilerini? Ek dersi geç yatırırlar, maaşı geç yatırırlar, başvuruyu onaylamazlar? Amirleri yok mu bunların?

Böyle lakaytlık olmaz. Kılavuzda aynı gün onaylanması esastır denmiş. Buna rağmen dün başvurdum şu saate kadar ilde oralı olan yok. Ne zannediyorlar bu herifler kendilerini? Ek dersi geç yatırırlar, maaşı geç yatırırlar, başvuruyu onaylamazlar? Amirleri yok mu bunların?
Bizim okul dünkü başvuruyu bugün onayladı ilçe ve il bekliyor daha

Geri