2-3 Ocak Açık lise sınav ücreti ne zaman yatacak?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ferdi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
altintepebilisim' Alıntı:
Yedek Gözetmen Katsayı:1400, Net ücret:105 TL
Gözetmen Katsayı: 1600, Net ücret: 120 TL
Salon Başkanı Katsayı 1800, Net Ücret: 135 TL
Okul Müdürü Katsayı 2000, Net Ücret: 150 TL
Engelli Salon Görevlisi 2200, Net Ücret: 165 TL

Sınav ücretleri yukarıdaki gibi arkadaşlar. Okulunuzda ek dersi yapan müdür yardımcısı KBS sistemi üzerinden yukarıdaki katsayılara göre bilgi girişini yapacak ve şubat ek dersi ile beraber hesabınıza yatacak.

bizim ekders çizelgeleri asıldı dediğiniz gibi sınav ücretleri de eklenmiş sayın hocam

Başlıktaki konuları okudum.Sınav ücreti hesaplamaları yanlış yapılıyor. Alacak veya alanlara KAMU ZARARI olarak dönebilir.
SINAV ÜCRETLERİNE İLİŞKİN USÛL VE ESASLAR konulu 18/01/2012 tarih ve 2012/2723 bakanlar kurulu kararında gösterge rakamları için burada yazan arkadaşlar tüm görevlendirmeler için tavan göstergeleri yazarak sınav ücretlerine ulaşıyor. ilgili kararda çok net cümlelerle
Salon başkanı
MADDE 13- (1) Görev yaptığı salonda sınavın kurallara uygun olarak uygulanmasını sağlamakla
sorumlu salon başkanına, görev unvanı da göz önünde bulundurularak oturum başına 1.800 gösterge
rakamını geçmemek üzere sınav ücreti ödenebilir.
(2) Cezaevlerinde sınava giren tutuklu ve hükümlü adaylar ile soruların okunması ve/veya
adayların kodlama işlemleri için yardımcı verilmeyen engelli adaylara nezaret eden sınav görevlileri de
salon başkanı olarak görevlendirilebilir.
Gözetmen
MADDE 14 - (1)
Salon başkanına yardımcı olmak üzere görevlendirilen gözetmenlere, oturum
başına 1.600 gösterge rakamını geçmemek üzere sınav ücreti ödenebilir.
(2) Engelli sınavları için sınav binalarında görevlendirilen hasta bakıcılar ile sağlık personeline
gözetmen için belirlenen ücret ödenebilir.
yazıyor.
görüleceği gibi, salon başkanı olacak da "...görev ünvanı,dikkatae alınarak oturum başı 1800 gösterge rakamını geçmemek üzere sınav ücreti ödenebilir." gibi cümleler bulunuyor. şimdi buradan nasıl oluyorda tüm salon başkanları 1800 gösterge ile ödeme alacak anlamı çıkartılıyor. görevli ünvanına göre bir gösterge 0-1800 arasında belirlenecek .
Bu karar ise ÜST YÖNETİCİ tarafından belirlenecekmiş.

Sınav işlemlerine ilişkin ortak hükümler
MADDE 5 - (1)
Sınav Koordinasyon Kurulu üyeleri ile sınav görevlilerine Usûl ve Esaslarda yer
alan gösterge rakamlarının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunan tutarda sınav ücreti
ödenebilir.
(2) Kurumlarca; sınavın süresi, türü, niteliği, aday sayısı, görevlilerin görev, yetki ve
sorumlulukları, sınav yapılan mahallin özelliği gibi hususlar esas alınarak; kurul üyeleri ile kapalı
dönemde görev yapanlar ile soru hazırlama ve denetleme görevlileri dâhil sınav görevlilerine ödenecek
sınav ücretine esas gösterge rakamları,
Usûl ve Esaslarda yer alan gösterge rakamlarını geçmemek üzere
üst yönetici tarafından belirlenir.

ı) Üst yönetici: Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarını, ÖSYM Başkanını, yükseköğretim kurumlarının
rektörünü,

Burada üst yöneticinin kararı gerekli, ÜST YÖNETİCİNİN kararı elinde olan okuluna gelen varsa burada paylaşabilirse çok MAKBULE GEÇER.
Bir parmak BAL ÇALMAK buna denir.....

Burada açık bir ihmal söz konusu,
Bakanlar kurulu kararına göre ÜST YÖNETİM((ı) Üst yönetici: Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarını, ÖSYM Başkanını, yükseköğretim kurumlarının rektörünü,) görevlendirmelere göre görev ünvanlarına göre göstergeleri yayınlamaları gerekmektedir. Eğer yayınlanmış ise konu ile ilgili bilgilendirme yapılmamıştır....

Ekli dosyalar

• yzı.jpg
    yzı.jpg
    68.1 KB · Görüntüleme: 1,329
Sınavdan biraz sonra norm fazlası ile okul değiştirdim. Bugün idareye sınava girdiğimi söyledim biz değil eski okul dediler hemen. Orayı aradım o da yeni okul yapar dedi. Bence şimdi ki okul yapmalı. Sizce nasıl olur durum. Bu ay geçti artık da önümüzde ki ay dilekçeyi vereyim ondan sonra karar versinler diyorum.

selcuklu' Alıntı:
Sınavdan biraz sonra norm fazlası ile okul değiştirdim. Bugün idareye sınava girdiğimi söyledim biz değil eski okul dediler hemen. Orayı aradım o da yeni okul yapar dedi. Bence şimdi ki okul yapmalı. Sizce nasıl olur durum. Bu ay geçti artık da önümüzde ki ay dilekçeyi vereyim ondan sonra karar versinler diyorum.

Hocam sınav ücretleri KBS'den yapıldığı için sizin kaydınız hangi okulun KBS'sinde ise oradan yapılmalı. Halen eski okulunuzun KBS'sindeyseniz orası, yeni okul sistemine sizi eklediyse orası sınav ücretinizi yapmalı. Yeni okulunuz yapacaksa da sınavda görevli olduğunuzu gösteren belgeyi yeni okulunuza sunmanız gerekecektir.

İki durumda da 2 dakikalık bir iştir ve iki okulun da topu birbirine atmadan yapması gereken bir iştir.

Şubat ekders çizelgesine sınav ücretleri de eklendi bizim okulda. Şubat ekdersle beraber alacakmışız. Nihayet...

ŞUBAT ekdersine eklenen arkadaşlarım müdür yardımcım kbsde yok öyle bir şey diyor sizin idareciler nasıl nerden yaptı bu işi

Hocalarım,

2016 bütçesi henüz onaylanmadı. O yüzden şu anda ödeme yapmak yanlış. Biraz daha beklemek gerekiyor.

ayıp ama .....
bir sınav yap , 2 ay geçsin üstünden yaklaşık olarak hala ücretini ödeme....
şaka gibi......

karinca_52' Alıntı:
ayıp ama .....
şaka gibi......
Hocam,

Bu bütçeyle alakalı bir durum. Bütçe onaylanmadan ödeme yapmak zor. Yapılsa bile yanlış olur. İki gün sonra sıkıntı çıkar.

habib hocam haklısınız da bütçe onaylamak da bu kadar zor iş mi. mart ayı gelmiş daha 2016 bütçesi onayından bahsediyoruz :(

habibocak' Alıntı:
karinca_52' Alıntı:
ayıp ama .....
şaka gibi......
Hocam,

Bu bütçeyle alakalı bir durum. Bütçe onaylanmadan ödeme yapmak zor. Yapılsa bile yanlış olur. İki gün sonra sıkıntı çıkar.

Hocam ben demiştim geçen yıl teog kurye ücretini 4 ay sonra aldım.o da MSS den yapılıyor.yanı daha 2 ayimiz var

Bütçeyle ilgisi olduğunu sanmıyorum her zamanki gibi mebin kervan yolda düzülür mantigi..
Mtsk yı 2-3 haftada yatıran MEB bunu da yatırabilir

giryan' Alıntı:
selcuklu' Alıntı:

Hocam sınav ücretleri KBS'den yapıldığı için sizin kaydınız hangi okulun KBS'sinde ise oradan yapılmalı. Halen eski okulunuzun KBS'sindeyseniz orası, yeni okul sistemine sizi eklediyse orası sınav ücretinizi yapmalı. Yeni okulunuz yapacaksa da sınavda görevli olduğunuzu gösteren belgeyi yeni okulunuza sunmanız gerekecektir.

İki durumda da 2 dakikalık bir iştir ve iki okulun da topu birbirine atmadan yapması gereken bir iştir.

Olur mu hocam oturum başına 100 küsür lira verecekler o kadar kolay olmasa gerek! Şaka bir yana ilginiz için teşekkür ederim. Yeni okul bu ay ek ders girdiğine göre KBS'de oraya dahilimdir.

Bence bu kadar gecikmesini de Hamza AYDOGDU ya soralim. Gorus yazisinda kokten cozer.

....Ogretmenlerin asli gorevi olan sinav gozetmenliginden esktra ucret alinmamasi.... :mrgreen:

Bu işi bütçenin onaylanmamasına bağlamak yanlış. Koskoca bir devletten bahsediyoruz, bakkal dükkanı değil. Bütçenin onaylanmamasının sebep olacağı bir takım aksaklıklar olabilir belki ama bu onlardan biri olamaz. Aylardır maaşlarımızı alıyoruz, ekdersler ödeniyor, bakanlıklar belediyeler, bütün kamu kurumları hizmet alımları yapıyor.. Açık lise sınavına gelince mi bütçe onayı beklenecek?
Önceki mesajımda da dediğim gibi şubat ekderslere eklendi bizde sınav ücretleri ve o şekilde ödenecek.

Cumartesi günü bir salon başkanı bir de gözetmenlik görevim vardı. Pazar günü de yardımcı engelli gözetmendim. Sınavda bir kişi vardı ve aday isterse ona sınav sorularını okumamız istenmişti. Bugün hesaba 374 lira yapmış. Memurlar.net deki hesaba göre 414 lira yatması gerekiyordu. Bir yanlışlık mı var

Bu işte nasıl bütünlük sağlanamaz çok merak ediyorum. Bazı iller ek derse yansıtıp ödemiş,bazı illere ek dersle alakası olmayan tarihlerde yatmış. Ağrıda bir okulun müd. yard. ek derse eklemiş,bizim okulda ortada yazı yok neye göre ekleyelim diyip eklemediler. Ya 2 ay oldu el insaf. Nasıl bir iştir bu.

Bize hiçbir yazı gelmeden önce, bilgiler alınıp KBSye işlenmişti. Daha sonra ilçeden yazı geldi bu bilgileri silmeniz ve resmi yazı gelene kadar girmeyiniz diye. Şubat ayı ek dersi ile alırız diyorduk ama şimdi yapılan açıklama mart ekdersi ile alırsınız oldu. İlçenin yaptığı açıklama ödeme ile ilgili resmi bir yazı gelmedi olmuştu. Sonuç olarak alabilirsek sınavdan 4 ay sonra nisan ayında alıcaz... İstanbul/ Pendik

bizde de durum böyle maalesef..bu ay ki ek derse yansımadı..güya yazı gelmemiş..alan arkadaşların idaresi niye yazı beklemedi o zaman..velhasıl kelam çok tutarsız bir haberleşme ağına sahipler il/ilçe mem dekiler..

Milleti böyle böyle kandırın bakalım. 2016 bütçesiymiş, güldürmeyin allah aşkına. Türkiyede 2 aydır işler nasıl yürüyor peki. dandik bir sınav ücreti 2016 bütçesine mi takıldı :D

zeres' Alıntı:
Cumartesi günü bir salon başkanı bir de gözetmenlik görevim vardı. Pazar günü de yardımcı engelli gözetmendim. Sınavda bir kişi vardı ve aday isterse ona sınav sorularını okumamız istenmişti. Bugün hesaba 374 lira yapmış. Memurlar.net deki hesaba göre 414 lira yatması gerekiyordu. Bir yanlışlık mı var

Engelli sınıfların gözetmenlik ücreti biraz daha fazla diğerlerinden. Sizi normal gözetmen olarak girmişlerdir büyük ihtimal. Benimki henüz yatmadı ama beni de engelli yerine normal gözetmen olarak yazmışlar listeye.

Geri