2012 Norm Fazlaları ANKARA

Kodla Büyü
nyuntem' Alıntı:
AKADEMİA' Alıntı:
nyuntem' Alıntı:
ogretmen006' Alıntı:
6 Etimesgut Eryaman Lisesi 53
7 Etimesgut Eryaman Lisesi 77

arkadaşlar bu okulda 2 kişi vardı atanan şimdi
6 Etimesgut Eryaman Lisesi 53 sadece 53 puanlı kalmış bu nasıl iş 77 puanlı adam devreden çıkmış

53 puanla atanan benim ama ben ilçe bazında 9. sıradaydım ve sadece Eryaman lisesi açıldı bize o zaman bu sekiz kişi nerde arkadaşlar birtek ben mi tercih yapdım etimesgutta???

Hocam lütfen açık konuşun ve doğruları söyleyin, dayınız mı var? Ya da sizin de bilmediğiniz bir şekilde birileri sizi kolluyor olabilir mi? Yani dediğiniz gibi sizden önde bulunan 8 kişinin hiçbiri mi tercih yapmadı. Yani tercih yapsa zaten tek tercih. O zaman o kula o arkadaşın gitmesi gerekli. Peki nasıl oluyor da o okula siz gidiyorsunuz.

Valla hocam heralde bilmediğim bir dayım var. ben de şoktayım. herkesin bir bildiği mi var benim bilmediğim. neden tercih yapmamışlar. yaptıysalar ben nasıl atandım. inanın bana anlamış değilim.

Hocam benle birlikte 3 kişi tanıyorum tercih yapmayan sıralamada7.idim ilk 5 zaten yapmaz yani düşük puanlı 2 arkadaşın yerleşmesi torpil dayı işi falan değil ...buö okul 1-2 yıl içinde meslek lisesine dönecek ve yine norm sıkıntısı oluşacak. Birde 3 nırmu var şimdiden oyüzden tercih edilmemiş olabilir...
Bu arada hayırlı olsun oradaki eski bilşimci yakınmarkadaşımdır keyifli çalışacağınızdan eminim...

ogretmen006' Alıntı:
ogretmen006' Alıntı:
Tercihlerinize yerleşemediniz...

Tercihlerinize Göre Durum

Tercihler Minimum Puanlar
--------------------------------------------------------------------------------------------------------- -----------------------
1.Tercih Dr.Ümit Yaşar Akyol Ortaokulu(711348) Yerleşen olmamıştır
2.Tercih Hazar İlkokulu(709492) 84

nasıl iş lan bu okul açık değilmi yada bu herif norm fazlası olmaktan mı kurtuldu
bu okul açıksa ben neden yerleşemedim ya
bu durumu açıklayacak birileri varmıdır ya

pinarsan83' Alıntı:
nyuntem' Alıntı:
AKADEMİA' Alıntı:
nyuntem' Alıntı:
ogretmen006' Alıntı:
6 Etimesgut Eryaman Lisesi 53
7 Etimesgut Eryaman Lisesi 77

arkadaşlar bu okulda 2 kişi vardı atanan şimdi
6 Etimesgut Eryaman Lisesi 53 sadece 53 puanlı kalmış bu nasıl iş 77 puanlı adam devreden çıkmış

53 puanla atanan benim ama ben ilçe bazında 9. sıradaydım ve sadece Eryaman lisesi açıldı bize o zaman bu sekiz kişi nerde arkadaşlar birtek ben mi tercih yapdım etimesgutta???

Hocam lütfen açık konuşun ve doğruları söyleyin, dayınız mı var? Ya da sizin de bilmediğiniz bir şekilde birileri sizi kolluyor olabilir mi? Yani dediğiniz gibi sizden önde bulunan 8 kişinin hiçbiri mi tercih yapmadı. Yani tercih yapsa zaten tek tercih. O zaman o kula o arkadaşın gitmesi gerekli. Peki nasıl oluyor da o okula siz gidiyorsunuz.

Valla hocam heralde bilmediğim bir dayım var. ben de şoktayım. herkesin bir bildiği mi var benim bilmediğim. neden tercih yapmamışlar. yaptıysalar ben nasıl atandım. inanın bana anlamış değilim.

Hocam benle birlikte 3 kişi tanıyorum tercih yapmayan sıralamada7.idim ilk 5 zaten yapmaz yani düşük puanlı 2 arkadaşın yerleşmesi torpil dayı işi falan değil ...buö okul 1-2 yıl içinde meslek lisesine dönecek ve yine norm sıkıntısı oluşacak. Birde 3 nırmu var şimdiden oyüzden tercih edilmemiş olabilir...
Bu arada hayırlı olsun oradaki eski bilşimci yakınmarkadaşımdır keyifli çalışacağınızdan eminim...

teşekkür ederim ama inşallah hayırlı olur. benim anlamadığım peki yüksek puanlılar ne yapacak il içini mi bekliyor. mesela siz hocam bundan sonraki aşamada tercih yapacak mısınız? yoksa resen atama yapmazlar diye bir beklentiniz mi var. ben şimdi tercih yaptığım için aptal gibi hissediyorum. sonuçta lisede çalışmadım. isteyerek tercih yapmış değilim.

ogretmen006' Alıntı:
ogretmen006' Alıntı:
ogretmen006' Alıntı:
Tercihlerinize yerleşemediniz...

Tercihlerinize Göre Durum

Tercihler Minimum Puanlar
--------------------------------------------------------------------------------------------------------- -----------------------
1.Tercih Dr.Ümit Yaşar Akyol Ortaokulu(711348) Yerleşen olmamıştır
2.Tercih Hazar İlkokulu(709492) 84

nasıl iş lan bu okul açık değilmi yada bu herif norm fazlası olmaktan mı kurtuldu
bu okul açıksa ben neden yerleşemedim ya
bu durumu açıklayacak birileri varmıdır ya

Yenimahalle Dr.Ümit Yaşar Akyol Ortaokulu 62

Liste guncellenmiş, dün 25 kişiydi bugun 27 kişi olmuş, bu okul da su an listede 62 puan la yerleştiğini söylüyor :verymad:

Nyuntem hocam

Hocam şöyle bir mantıkla yapmadım ve yapmiycamm...genel listede benim ardımda 70 küsür kişi var ve atanacak 45 civarı kadro bunların 1. Ve 2. Aşamada yerleştikten sonra resen atamada puan sıralamasına bakarsak bana sıra gelmez diye tayin istemedim... Haa eğerki ankara meb bir dalavere çevirirde bana sıra gelirse hukuken ne gerekirse yapıcam... Zaten eğitim bölgemdeki ilkokullardaki arkadaşlar 4 - 6 saatle norm fazlasına çıkmadı ben ortaokul da olmama ve 12 saat dersim olmasına rağmen seneyede ders saatimin artacağı kesin olmasına rağmen norm fazlasına çıktım.... Bazılarının müdürleri hayret verici ilkokulda ders olmayacağını bile bile zorla tutmaya çalışıyorlar ders saatlerini çok girip

Yani kısacası gözü kararttım. Bir zar attım ... Bundan sonrası nasıl gerektiryorsa öyle davranacağım;)) bu arada lise diye tereddüte düşmeyin müfredatları ilköğretim6,7,8 den çook daha basit ve içi boş.... Zaten 12.sınıfları alırsanız ders falan boş geçiyor sınava hazırlandıkları için... Bol bol oturursunuz... İçiniz rahat olsun

inanamıyorum şu listenin gene değiştiğine. artık sadece gülebiliyorum, o da sinirden.

liste daha açılmadı

ilk liste vardı 95 okul bu kontenjandan 27 kişi şimdi gitti geriye bötelilerin yazabileceği 29 okul kaldı geriye

birde şunu anlamıyorum böteye çpl ler nasıl açık oluyor bir arkadaş demişti çpl görünüyor diye

ogretmen006' Alıntı:
birde şunu anlamıyorum böteye çpl ler nasıl açık oluyor bir arkadaş demişti çpl görünüyor diye

Şimdi özetle, Böteliler hangi okullara gidebiliyorduk?

* Çok programlı lise (ilk atamada bana da açılmıştı, gidebiliyoruz diye biliyorum)

* MEsleki Eğitim merkezi???
* Özel eğitim Meslek ???
* İşitme engelliler ortaokulu???

Anadolu Eğitim Sendikası

Tarih: 17.01.2013

Sayı: 531-13/1675

Konu: Norm kadro fazlası öğretmenlerin re’sen atamalarının ertelenmesi

ANKARA VALİLİĞİ

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE

Norm kadro fazlası/ihtiyaç fazlası öğretmenlerin yer değiştirmesine ilişkin kılavuz kapsamında öğretmenlerin tercihleri alınmaktadır. Kılavuza göre 1. ve 2. aşamada öğretmenler tercihlerine göre norm kadro ihtiyacı bulunan okul/kurumlara atanacakları, sonrasında tercih yaptığı okul/kurumlara atanamayan öğretmenlerin resen atamaya tabi tutulacakları anlaşılmaktadır.

İdare tarafından hizmetin gerekleri ve kamu yararı öncelikli olarak gözetilse de öğretmen (insan) faktörü, onun çalışma hevesi ve motivasyonu göz ardı edildiğinde eğitim kalitesinin düştüğü de bilinmelidir. Norm fazlası öğretmenlerinin yer değiştirmeleri uygulaması onların kazanılmış haklarına bir saldırıdır. Söz konusu öğretmenler “norm gözetilerek”, sıralı tayinle atanmışlardır. Yönetmeliğe aykırı olarak yılda iki kez norm belirlenmesi mağduriyet yaratmıştır.

Uygulamanın geneline karşı olmakla birlikte; MEB Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 41. Maddesi kapsamında yapılacak yer değiştirmelerde resen atama yerine görevlendirme usulünün tercih edilmesi durumunda öğretmenlerin mağdur edilmeyeceğini, öğretim yılını daha başarılı, huzurlu tamamlayacağımızı düşünüyoruz.

Bu kapsamda öncelikle resen atama işleminden vazgeçilerek tercihleri alınan öğretmenlerin yerleştirilmesinden sonra norm kadro ihtiyacının devam etmesi halinde resen görevlendirme yapılması uygun olacaktır. Resen atamadan vazgeçilmemesi halinde 2012-2013 öğretim yılının ders kesimine kadar öğretmenlerin ilişiklilerinin kesilmemesi konusunda karar alınarak uygulanması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü yıllardır aynı okulda ve yerleşim yerinde görev yapan öğretmenler sömestri döneminde ilişikleri kesildiğinde büyük mağduriyetler yaşayacaklardır. Norm kadro belirlenmesinde ders yükü ve öğrenci sayısının değişmesi mümkündür. (Norm kadro ihtiyacı bulunan okulların öğretmen ihtiyacının ek derse ilişkin Bakanlar Kurulu Kararının 20. maddesi kapsamında “ders tamamlama” yoluyla giderilmesi mümkündür ve birçok okulda bu yapılmaktadır). Diğer bir deyişle okulların norm kadro sayıları gerçek ihtiyaç durumunu göstermeyebilmektedir.

Yukarıda özetlendiği şekilde; öğretmenlerin motivasyon ve başarısını doğrudan etkileyecek resen atama işleminden öncelikle vazgeçilerek, tercihleri alınan öğretmenlerin yerleştirilmesinden sonra norm kadro ihtiyacının devam etmesi halinde görevlendirme yapılması, resen atamadan vazgeçilmemesi halinde de 2012-2013 Öğretim Yılının ders kesimine kadar resen atanan öğretmenlerin ilişiklilerinin kesilmemesini, üyelerimiz adına itiraz haklarımız saklı olmak üzere öneriyor ve talep ediyoruz. Bilgilerinize arz ederim.

Cansel Güven

Genel Başkan

Arkadaşlar 1.tercih sonuçları bir türlü açıklanmayınca cuma günü eşim ankara il milli eğitime gitti,atama bölümünden bir müdür yardımcısıyla görüşmüş.Adam önümüzdeki hafta tekrar atama yapıcaz isteyen tercih yapacak ve bir daha atama yok demiş.Bu resen atama yapılmayacak anlamına mı geliyor nedir anlamadım.

haticevural' Alıntı:
Arkadaşlar 1.tercih sonuçları bir türlü açıklanmayınca cuma günü eşim ankara il milli eğitime gitti,atama bölümünden bir müdür yardımcısıyla görüşmüş.Adam önümüzdeki hafta tekrar atama yapıcaz isteyen tercih yapacak ve bir daha atama yok demiş.Bu resen atama yapılmayacak anlamına mı geliyor nedir anlamadım.
Kime sorsanız res'en atama yapmayacaklarmış diyor. Resmi bir açıklama olmadan daha çoook konuşurlar hocam.

arkadaşlar,az önce il milli eğitim müdürlüğü atama bölümünü aradım,2.atama dönemi ne zaman açılacak?resen atama olacak mı? bilginiz var mı dedim..çalışmalarımız devam ediyor duyurular bölümünde görmedikçe resmi açıklama değildir, bugün öğleden sonra açmaya çalışacaz dedi...şu an iptali yada ertelenme gibi bir bilgi elimizde yok dedi..

Bilgi için teşekkürler hocam.Meb in duyurular bölümüne abone olduk zaten ,oraya bi duyuru eklemek çok mu zor acaba?Telefonda verdikleri cevabı oraya yazsalar da söylentilerle uğraşmaktan kurtulsak.Bana resen yaparlar gibi geliyor,yapmazlarsa okul öncesi ve sınıfçılar itiraz eder haklı olarak.

_miracle_' Alıntı:
ogretmen006' Alıntı:

Şimdi özetle, Böteliler hangi okullara gidebiliyorduk?

* Çok programlı lise (ilk atamada bana da açılmıştı, gidebiliyoruz diye biliyorum)

* MEsleki Eğitim merkezi???
* Özel eğitim Meslek ???
* İşitme engelliler ortaokulu???

2. aşama listelerinde hangilerine bakmalıyım

Hocam bizde hepsi görünüyor ihtiyaç listesi olarak ama tercih etme şansımızın olmaması lazım yönetmeliğe göre

ogretmen006' Alıntı:
okul şifresıyle girdim böteye 27 açık var toplam

Hocam 26 tane var açık. işte listesi

Ekli dosyalar

• tercih.jpg
    tercih.jpg
    107 KB · Görüntüleme: 341
şimdi ilçeyi baz almadan mı tercih yapıcaz?
bizim ilçede (yenimahalle) boş yer yok. benim anlamadığım, bu okullar da dolarsa bizi nereye resen atayacaklar?

örtmnoldum' Alıntı:
bizim ilçede (yenimahalle) boş yer yok. benim anlamadığım, bu okullar da dolarsa bizi nereye resen atayacaklar?
2. aşamada merkezdeki bir adam bütün okulları seçebilir ama polatlıdaki bir adam mamaktaki okulu seçemez
birde 2. aşamada bu okulların dolmasına imkan yok aslıdan 2. aşama en dipteki düşük puanlılar için bir fırsat yenimahallede 111. sıradaki (son sıra)adam resen atamada haymanaya ve balaya gidecekken şimdi mamaktaki okulu seçip paçayı kurtarabilir

ogretmen006' Alıntı:
örtmnoldum' Alıntı:
2. aşamada merkezdeki bir adam bütün okulları seçebilir ama polatlıdaki bir adam mamaktaki okulu seçemez
birde 2. aşamada bu okulların dolmasına imkan yok aslıdan 2. aşama en dipteki düşük puanlılar için bir fırsat yenimahallede 111. sıradaki (son sıra)adam resen atamada haymanaya ve balaya gidecekken şimdi mamaktaki okulu seçip paçayı kurtarabilir

hocam keşke öyle bişey olsa. paçayı kurtarabilsek :(

Geri