Anadolu Lisesi Sınavı 10 Mart 2012

Kodla Büyü
Bilmeyenler için tekrarlayalım..

Şu an yeni norm hesaplamasını MEB bölgeye göre yapıyor. İl ya da ilçedeki her bir bölgedeki Bil. Tek. ders saati sayısına göre yaptığı hesapta, bölgede fazlalık varsa norm fazlası yapıyor.

Okulda bir branşta norm yoksa zaten il içi ve il dışı atamalarda da o okul atama listesinde olmaz, yani öğretmen atanmaz. Atanır atanmaz norm fazlası olacağız diye birşey olamaz yani. Norm yoksa o okula atanabilmek de imkansız zaten.

Çoğumuz zaten norm fazlası olduğumuza göre, muhtemelen ya yeni bir okula, ya başka bir yere atanmış olan öğretmenden dolayı oluşan normlara tercihte bulunabileceğiz. Yani kısacası bir Anadolu Lisesine atanmak için havaya attığımız iplik önce iğne deliğinden geçecek..

Ben de başvurumu yaptım bakalım göreceğiz, ne zaman nasıl olacak atamalar..

arkadaşlar başvuru yaptım fakat okulun onaylaması gereken kısmı bulamadım okulun şifresi ile baktım mebbise ama bulamadım fikri olan var mı

okulun onayı da yine bizim başvuruyu yaptığımız sayfadan girilerek yapılıyor.Kurum Okul Onay İşlemleri başlığından..

Bilgisayar konuları tüm konuları mı kapsıyor, photoshop, office, donanım..... mı ? yoksa sadece office mi bilen var mı arkadaşlar çok geniş olur öle olursa.

arkadaşlar daha önce sınava girmiş birisi olarak bilgisayar soruları oldukça basit,dert edilecek bir tarafı yok. siz eğitim ve inkilap işini halletmeye bakın derim. hepinize başarılar dilerim.

EĞİTİM BİLİİMLERİ tam bir kabus onca yıldan sonra unutmusum yahuu :(( allah sonumuzu hayır etsin...

anadolu öğretmen lisesindeyim ve bir yılı aşkın zamandır norm fazlasıyım.
geçen yıl haziran ayından önce bu yıl için daha fazla ders seçilmesini rica etmiştim.
itibar eden olmamış 6 saat ders seçilmiş. sorsan gitmeni istemeyiz derler.
dün yine norm fazlası olanlar isterlerse dilekçe versinler değerlendirelim manasına gelen bir yazı yollamışlar yine.
anadolu lisesi iyi hoş rahatız öğrenciler iyi gelin görün ki norm fazlası olmak, formatör olmak, derse girmemek,
öğretmelik yapamamak anadolu lisesini gözümde bitirdi. 6 saat dersi bile yapamaz hale geldik ki 12. sınıfların sınavı varmış ona çalışacaklarmış diye.
vel hasıl sınavla anadolu öğretmen lisesine geldik, ilçe değiştirdik, ev değiştirdik ama mutsuzluk devam etmekte.
geriye dönüp baktığımda anadolu lisesine gelmiş olmanın maddi manevi bir getirisinin olduğunu görmedim.

son olarak "aşağıdakilerden hangisi ip adresi olamaz gibi bi soru vardı sınavda"

gamzerkan' Alıntı:

hocam ben yurt dışı sınavına girdim 05.02.2012 de aynı madde onda da vardı.

Soran bile olmadı

hatta kılık kıyafetle ilgili de hiç sıkıntı çıkarılmadı kimseye

saygılar...

Arkadaşlar alınan teşekkür belgesi mebbiste görünmesi gerekiyor mu acaba?

3 sene önce eski okulumdayken aldıgım tesekkür belgesini gördüm,dosyamda, daha yeni haberim oldu, belge geldiğinde bu yeni okulumda askerdeydim.

Mebbiste öyle bir yerde göremedim, (bir tek alınan ödüller kısmı var) ;eğer varsa, ne yapmamız gerekiyor?

mrb arkadaşlar
istanbul da bir ilköğretim okulunda çalışıyorum. anadolu lisesi sınavına gireyim dedim. norm listesinden baktım. şişli nişantaşındaki evime yakın yerlerdeki anadolu lisesinde ders yok. bu ders seçilmediğinden mi yoksa norm mu yok? nasıl öğreneceğiz. bir arkadaşım dedi ki okulda 1 sene öncesinden ders açılmalı falan. anlamıyorum hiç. artık anlamak istemiyorum da. nedir bu? biz ne şanssız bir bölümüz bu ne ya? kime nereye sorayım ben bunu. sınava giricem puana göre tercih yapıcam tmm ama okul açık olmayacaksa ben neden giricem sınava o zaman?

gsume84' Alıntı:
mrb arkadaşlar
istanbul da bir ilköğretim okulunda çalışıyorum. anadolu lisesi sınavına gireyim dedim. norm listesinden baktım. şişli nişantaşındaki evime yakın yerlerdeki anadolu lisesinde ders yok. bu ders seçilmediğinden mi yoksa norm mu yok? nasıl öğreneceğiz. bir arkadaşım dedi ki okulda 1 sene öncesinden ders açılmalı falan. anlamıyorum hiç. artık anlamak istemiyorum da. nedir bu? biz ne şanssız bir bölümüz bu ne ya? kime nereye sorayım ben bunu. sınava giricem puana göre tercih yapıcam tmm ama okul açık olmayacaksa ben neden giricem sınava o zaman?

seçip seçmemek okulun insiyatifinde ben gelmeden önce benim okulumda da seçmemişlerdi ama 2 yıldr 10. sınıflarda seçmeli olarak derse giriyorum. evet anlamakta zorlanıyorum bende :((( haklısınız hocam.

spring hocam peki tercihlerde şu an dersimizin okutulmadığı okullar açık olur mu? bunu nasıl öğreneceğiz?

gsume84 hocam çok emin değilim kişisel yorumum bu ders okutulmuyor diye bir kavram yok o dersi seçen idare var , yani bizim dersimizz her halukarda seçmeli ders statüsünde ve seçip seçmemek idarenin elinde... ayrıca fiziksel imkanlarının olup olmamasıda dikkate alınmalı. okul bizim BT sınıfımız yok diyebilir... onları araştırın bence..

Arkadaşlar. konu altındaki mesajları okudum, iki şeyin cevabını bulamadım. o yüzden soruyorum. eğer bu soruların cevabı zaten forum da varsa şimdiden özür...
1. Anadolu liselerinin norm durumunu görebiliyor muyuz. (çünkü düşündüğüm ilde eğer yoksa sınava girmek mantıksız)
2. Sınavdan sonra tercih yaparken, bulunduğun kurumda çalışma süresi gibi ekstra bir şart aranıyor mu? (örn. normal yer değiştirme de bulunduğu okulda 3 yıl şartı var, bundanda böyle bir durum varmı? )

Merhaba il içi tayinleri 3 seneye çıktı en son yönetmelikte. Şu anki okulumuzda 1 veya 2 senesini doldurmuş olanlar ve anadolu liseleri sınavını kazandığımız zaman tayin isteyebilirmiyiz?

Hocam muhtemelen istersin daha önceki senelerde de istenebilmişti, netice de il içi yada ildışı tayin gibi bişey değil bu.

aakcakaza' Alıntı:
Hocam muhtemelen istersin daha önceki senelerde de istenebilmişti, netice de il içi yada ildışı tayin gibi bişey değil bu.

Evet arkadaşlar, isterseniz 1 yılı bile doldurmayın Anadolu atalarından il içinde yer değişikliği yapılabiliyor.

Geri