Ankara'da Norm Fazlası Atamaları

Kodla Büyü
bayraMNS' Alıntı:
arkadaşlar son aşamada resen atama yapılırken yöntem nasıl?
1-ilde ki tüm norm fazlalarını tek havuz yapıp rastgele mi?
2-ilçe bazında tek tek değerlendirip daha sonra ilçe dışı mı?

İl ilçe ayrımı yok, direk rastgele atayacaklar anladığım kadarıyla. Adamlar çok düz mantık anlatıyorlar "resende rastgele atayacağız, ilçe ayrımı yok, A B C D gruplarına göre nere denk gelirse" diyorlar. Bi arayın sorun yine hocam. Farklı bi cevap gelirse bizimle paylaşın lütfen.

yazilimsever' Alıntı:
O konuyla ilgili şöyle bir durum var hocam: 20 saatten az dersleri diğer branş hocaları kendi aralarında pay edebiliyorlar. Eğer pay etmez ya da edemezlerse kadro açıyorlar. Mesela Bitlis'in norm atamasının kontenjanlarını bir inceleyin, bir okulda 6 saat için norm kapatılırken bir okulda 6 saat için norm verilmiş. Kapanan okulda diğer branş hocaları "biz bu derse gireriz" demişler, müdür de kapatmış normu. Açılan okulda ise ya herkesin dersi dolu ya da kimse girmek istemedi, o yüzden 6 saate bir norm açılmış. Ha bu açılan sonraki norm atamalarında fazlalık olabilir mi, olabilir çünkü 20 saatin altında. Orası da müdür ile diğer hocaların arasındaki ilişkiye bağlı.
Yine de istersen dilekçe yaz ama bir sonuç çıkacağını zannetmem.

Hocam meslek lisesinde çalışıyorum, okulumuzda artan ders yükü 30 saat ve yine de norm fazlası görünüyorum. Çankaya ise tek okul açık görünüyor, oradaki ders yükü ise 15 saat filanmış, bölge normu denen şey nasıl bir durum ki ben norm fazlası oluyorum. Resene filan kalırsam ben kesin dava açarım. Bu durum rotasyonla gelecek olanlara torpil amaçlı filan yapılıyor diye söyleniyor zaten. Bu arada bölge normu denen şey nasıl hesaplanıyor biri beni aydınlatabilirse çok sevinecem.

re'sen de güzel yerler beklemeyin arkadaşlar. A-B-C-D'den sadece D olarak kalanlara gönderilirler.

yasarsahbaz' Alıntı:
re'sen de güzel yerler beklemeyin arkadaşlar. A-B-C-D'den sadece D olarak kalanlara gönderilirler.

Hocam yazıda re'sen için A'dakileri A'ya, B'dekileri B'ye, C'dekileri C'ye, D'dekileri D'ye atayacakları yazıyor. A'dakilerin D'ye gitme gibi bir durumu yok. A grubu ilçesinde çalışan birisi için, eğer yer kalmadıysa farklı bir ilçe grubuna atama yapmaz. İnsanları yanlış yönlendirmeyelim lütfen.

diğer ilçelerden hala ses yok, onlar da paylaşırsa nerelerde ne kadar norm fazlası ve açık yer olduğunu çok faydalı olacak hepimiz için.

Arkadaşlar
29034 sayılı "milli eğitim bakanlığına bağlı eğitim kurumları yönetici ve öğretmenlerinin norm kadrolarına ilişkin yönetmelik" in 18. maddesine göre 6 saatten fazla derse giriyorsak norm fazlası olamamamız lazım. Bölge normu nedir neye göre resen atanıyoruz.
Bence biz norm fazlası yapanlardan bu maddeye göre hakkımızı aramalıyız.

bilisimci1984' Alıntı:
Arkadaşlar
29034 sayılı "milli eğitim bakanlığına bağlı eğitim kurumları yönetici ve öğretmenlerinin norm kadrolarına ilişkin yönetmelik" in 18. maddesine göre 6 saatten fazla derse giriyorsak norm fazlası olamamamız lazım. Bölge normu nedir neye göre resen atanıyoruz.
Bence biz norm fazlası yapanlardan bu maddeye göre hakkımızı aramalıyız.
Hocam norm fazlasının nasıl hesaplandığını hepimiz biliyoruz. Farklı sebeplerden ötürü norm fazlası olmuş olabiliriz. Norm fazlası olduktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı, ihtiyaç olan okullara kaydırma yapıyor şu an olduğu gibi. 6 saat olayıyla ilgili de bir önceki sayfada daha önceden bir arkadaşımın başına gelen 6 saat olayını anlattım, oradan okuyabilirsiniz.
Bölge normu konusuna gelince, tamamlaman gereken minimum ders sayısı varsa eksik derslerini aynı bölge içindeki başka okullarda derse girerek tamamlayabiliyorsunuz. Verdiğim örnekteki durumda 6 saatlik dersi diğer hocalar kendi aralarında pay ettikleri için arkadaşım norm fazlası durumuna düştü (6 saatin altına indi çünkü) ve başka okula gitmek durumunda kaldı. Bu noktada okul müdürüyle kim iyi ilişkilerdeyse onun sözü geçiyor maalesef. İstese 6 saati hocada bırakıp normda gösterebilir, kalan ders saatlerini başka okulda tamamlayabilirdi.

Ah şu re'sen atamaların da neye göre yapıldığını bi bilsek :(

sincan ve mamakta görev yapan norm fazlası arkadaşlar resen atandıktan sonra forumda birşeyler yazarlar o zaman belki...

Tercih yapabileceğimiz okul olsa yapacağız da mesela Etimesgutta sadece 1 okul açık ama biz 4 öğretmeniz.Bir kişi oraya atansa bile diğer 3 kişi için ilçede okul yok.En yakın ilçe Sincan.Orada da kaç ihtiyaç var halen öğrenemedik.Lütfen Sincan ilçesindeki norm fazlası arkadaşlar sayıyı buraya yazsınlar.En azından açık olup olmadığını görmüş oluruz...

Arkadaşlar bu BTR görevlendirmesi olup da norm fazlası olanlar da isteyebilir mi.İstemezse resen atarlar mı? Teşekkür ederim.

Anlamıyorum, haftaya bugün açık yerleri biz de göreceğiz. O zamana kadar zaten giden gidecek. Neyin kafasını yaşıyorlar bunlar paylaşmamakla?

Bu arada bir arkadaşım şimdi aradı beni, ankara meb ile görüşmüş norm fazlası ve açık yerlerin ilçe bazında sayılarını öğrenmek için, bilgi vermiyorlar dedi. "haftaya öğrenirsiniz" demişler.

ankara.meb.gov.tr de norm ekranında aşağıdaki yazıyı eklemişler.
"Not: Çankaya ilçesi yoğunlukta olmak üzere Etimesgut,Gölbaşı,Çubuk,Mamak,Beypazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından bildirilen, eklenmesi unutulan norm fazlası öğretmenler sisteme eklendiğinden, 04.12.2014 tarihinde yansıtılan sıra bilginizde değişiklik olmuş olabilir, bilgilerinize sunulur."

norm fazlası,okul sayısı
çankaya 23,1
yenimahalle 16, 2
altındağ 7,16
etimesgut 4,1
keçiören 16,20
mamak 1, 37
pursaklar
sincan
gölbaşı

forumda yazan rakamları yukarıya çıkardım. şu anda durum kötü :(
Pursaklar,sincan ve gölbaşından rakam var mı elinizde? veya resen ile ilgili farklı bir bilgiye ulaştınız mı?

Sincan'dan hala ses yok.Benimse en çok merak ettiğim burası.Hiç Sincan'da çalışan arkadaşı olan yok mu arkadaşlar.Acaba bu siteye üye arkadaş mı yok :(

Geri