Ankara'da Norm Fazlası Atamaları

Kodla Büyü
resen atama ibaresi yok ama alanında boş kontenjan yoksa diyor
maalesef il içinde bizim branş için baya bir kontenjan açığı var :(

daisybote' Alıntı:
resen atama ibaresi yok ama alanında boş kontenjan yoksa diyor
maalesef il içinde bizim branş için baya bir kontenjan açığı var :(

ya arkadaşlar: bulunduğu ilçede ve tercih ettiği ilçede diyor. il içini nereden çıkarıyorsunuz?

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    68.3 KB · Görüntüleme: 421
yani eğer bu kılavuzu hazırlayanların düşündükleriyle yazdıkları aynıysa anlatılan şu:
çankayada görev yapan biri 2. aşamada yenimahalleden okul yazdı. bu durumda bu kişinin yenimahalleye gitmeye istekli olduğu sonucu çıkar.
3. aşamada bu kişi çankaya ve yenimahalle için değerlendirilir.

yani hiç tercih yapmayan biri sadece kendi ilçesinde resen atanır sonucu çıkıyor.

3. Aşamada; 1. ve 2. aşamada başvuru yapmayan, başvuru yaptığı halde atanamayan
öğretmenler, görev yaptıkları eğitim kurumunun bulunduğu ilçenin sınıfında (A,B,C ve D
sınıfı) boş kalan eğitim kurumlarına re’sen atanacaklardır.

ibaresi var arkadaşlar. yani 3. aşamada resen atama var. Ben öyle anladım.

resen atama var hocam zaten. son cümlemde de yaptığım çıkarımı yazdım. hiç tercih yapmayan da tercih yapan da resen atamaya tabii.

çıkarılan yönetmelik tam mahkemelik. 3-b ile 6. madde çelişiyor. ya da bilinçli olarak diğer madde sonradan eklenmiş gibi.
ayrıca aynı grupta bulunan beypazarından kızılcahamam'a tercih yapmayan birini resen A-TA-YA-MAZ-LAR (inşallah yanılmam)

Açılan kurumlar hep ilköğretim. Şu anda meslek lisesindeyim. İlköğretim ve meslek lisesi karşılaştırabilir misiniz? Hangisi daha yıpratıcı? İlköğretim zorunlu ders saati kaç saat? vs.

semraakın' Alıntı:
Açılan kurumlar hep ilköğretim. Şu anda meslek lisesindeyim. İlköğretim ve meslek lisesi karşılaştırabilir misiniz? Hangisi daha yıpratıcı? İlköğretim zorunlu ders saati kaç saat? vs.
ilk önce maaşınızdan 110 TL gibi bir miktar düşecek.. Çünkü Meslek lisesi haricinde çalışan öğretmen özel hizmet tazminat alamıyor.
Ders yüküne gelince, ilköğretimlerde derslerin belli bir kısmı seçmeli.. Bulunduğunuz il ortaokullara BTR görevi verdiyse o zaman siz de Ocak'tan itibaren görevlendirilirsiniz.. 18 saat ek ders alırsınız oysa meslek liseinde duruma göre 29 a kadar alınabiliyor..
Meslek Lisesinden sonra İlköğretim size çok sıkıcı ve basit gelecektir lakin çocukalra ders anlatmak sizi biraz yorabilir..
Meslek lisesinde 20 saat maaş karşılığı ilköğ.lerde 15 saattir..

Arkadaşlar 3. aşamada resen atama yapacaklar. Resen atama A B C D grubu bazında (hangi gruptaysanız o grup ilçelerinde) puan üstünlüğüne göre, yani en yüksek puanlılar ilçede kalacak şekilde diğer kişiler rastgele atanacaklar.

O maddede onu diyor bunda bunu dior diye ne kendinizi ne başkalarını boşuna kandırmaya çalışmayın. Açıkça resen atamanın nasıl yapılacağı yazılmış orada. İli arayıp sorun kesin bilgi öğrenmek istiyorsanız, burada insanları yanlış yönlendirmeyin. Resen atama yok deyip insanların tercih yapmamasını sağlayıp daha iyi bir okula gitmek için kendinize pay çıkarmayın, kul hakkına girer, günahtır!

Ben ili aradım sordum, resen atama kesin yapılacak dediler. Merak eden varsa Ankara MEM branş atamayı arayıp bilgi alabilirsiniz. İnsanların kafasını boş şeylerle karıştırmayın. Hepimiz okumuş insanlarız, yapmayın böyle.

Resen atama var dediler, merak eden arasın, boş muhabbetlere inanmayın!

polatlıda tek okul yazdım ve norm fazlası tek ben olduğum için 1. sırada atandım.
resen atama yapılsada yapılmasada meb maalesef keyfi uygulamaların yapıldığı TORPİL'in aleni şekilde döndüğü bir kurum haline gelmiş.
Bu 3 ay içinde bunu çok güzel anlattılar. bu saatten sonra ne kadar ekmek o kadar köfte. dersime girer çıkarım elime tornavida alırsam ne olayım.
Maaş karşılığını doldurup kendi işime gücüme bakacam. Vay efendim öğrencilerin geleceğini düşün, yok efendim müfredat haricinde kaynak bul örnek çöz dersi sevdir okulu devleti bayrağı sevsin... gördük ki bunların hepsi fasa fiso... gemisini kurtaran kaptan..

Haklısınız hocam insanı bezdiriyorlar ben de daha bir buçuk sene önce norm fazlası olarak şu an çalıştığım okula atandım ve şimdi tekrar norm fazlası oldum.Düzenimizi kuruyoruz sonra tekrar alt üst.Resen atama yaparlarsa ve yerime biri atanırsa ben mahkemeye vericem sendikamla da görüştüm onlar da destek olacaklar.Yaşayıp görücez bakalım.Hepimiz için hayırlısı olsun artık...

Bunu bilmiyorum ama resen atama olursa bir çok insan mağdur olacak ve tanıdığım başka branşlardan arkadaşlarım da hep tayin istemeyecekler onlar da mahkemeye veririz diyorlar.Sadece bizim branş değil ; fen teknoloji, türkçe, teknoloji tasarım ve resim branşından da birçok arkadaşım şu anda norm fazlasıyız.Bizim okuldan sadece 10 kişiyiz :( Bunların içinde 30 yıllık öğretmen de var 2 yıllık olan da işin ilginç yanı da bu sanırım...

Ben de atandim. Yenimahalledeki iki okul da doldu. Puan olarak sondan ikinci siradaydim ben. Ilginctir puani benden yüksek olan 13 kisi tercih etmemis.

Hayırlı olsun Hocam bugün 2. aşamada açılacak inşallah açık kalan okulları görebileceğiz bakalım gidebileceğimiz okul var mı?

BTR olmak norma girmemizi sağlamıyor ne yazık ki.Keşke her okula bire öğretmen normu olsa.Ben tek öğretmenim ve norm fazlasıyım çok saçma bir şey ben atanırsam seneye yerime başkası atanacak.O zaman da olan bize olacak .

Norm ile ilgisi olmadığını biliyorum hocam. BTR görevlendirmesi olupta norm fazlası olan öğretmeni tercih yapmazsa resen atarlar mı?

maki02' Alıntı:
Norm ile ilgisi olmadığını biliyorum hocam. BTR görevlendirmesi olupta norm fazlası olan öğretmeni tercih yapmazsa resen atarlar mı?

Hocam BTR, eş özrü ya da başka bir şey demiyor yazıda. Norm fazlasıysan ne olursan ol yine resen ataman olacak. Eğer aklınızda sorular varsa buraya yazmakla çözemezsiniz çünkü burada hepimiz yorum yapabiliriz. Ben olur derim başkasının canı sıkkındır "hissediyorum olmayacak" der. Kesin bilgiyi il MEM branş atama birimi verir. Telefon numarası var sitesinde, arayıp sorduktan sonra bize bilgilendirme yazarsanız doğru bilgiye ulaşmış oluruz.

hocam BTR görevlendirmeleri dönem sonu sona eriyor.. ilişik kesme işlemleri de tatil döneminde olduğundan BTR görevlendirmesi diye birşey kalmıyor ortada.. zaten bir etkisi yok BTR nin ama olsaydı da birşey değişmezdi..

Meb branş atamayı aradım kararnameler henüz çıkmamış
çıkınca ilçeye göndereceklermiş
.ilişik kesme işlemi için dönem ortası beklenir mi acaba ? bilgisi olan varmı

İzmir'de dönem ortasında yapılacakmış ilişik kesme, ki derslerin devamlılığı açısından bence en mantıklısı bu. Ankara ile ilgili bilgim yok maalesef.

bilöğretmen79' Alıntı:
BTR olmak norma girmemizi sağlamıyor ne yazık ki.Keşke her okula bire öğretmen normu olsa.Ben tek öğretmenim ve norm fazlasıyım çok saçma bir şey ben atanırsam seneye yerime başkası atanacak.O zaman da olan bize olacak .

aynen öyle oluyor hocam istemeyerek tayin istemiştim bende sonra yerime biri geldi su an bende, yerime gelen arkadaşta norm fazlası :)

Arkadaslar, su an bir meslek lisesinde calisiyorum ve evime yakinligi dolayisiyla ortaokul istemeyi dusunuyorum. Daha once hic ortaokulda calismadim. En cok merak ettigim sey, BTR ya da formatorluk diye adlandirilan bir sey var sanirim bu tam olarak nedir ve zorunlu mudur? Ders saatleri nasildir? Ucret konusundaki farkları anladım ancak baska dezavantajları var mı merak edıyorum. Simdiden cevaplariniz icin tesekkurler.

Geri