Ankara'da Norm Fazlası Atamaları

Kodla Büyü
ban-u' Alıntı:
Arkadaslar, su an bir meslek lisesinde calisiyorum ve evime yakinligi dolayisiyla ortaokul istemeyi dusunuyorum. Daha once hic ortaokulda calismadim. En cok merak ettigim sey, BTR ya da formatorluk diye adlandirilan bir sey var sanirim bu tam olarak nedir ve zorunlu mudur? Ders saatleri nasildir? Ucret konusundaki farkları anladım ancak baska dezavantajları var mı merak edıyorum. Simdiden cevaplariniz icin tesekkurler.

Formatör Öğretmen: Okuldaki tüm bilgisayarlardan sorumludur. Arızalarını giderir, format atar, virüs temizler, kısaca ıvır zıvır işlerini yapar. Ama gerisi yatış. 6 saatlik bir derse girme durumu var, ona girse de girmese de ek dersi yok. Şu linkte açıklamışlar: http://www.derszamani.net/okullarda-formator-ogretmen-nasil-olunur.html

Kısaca kebap iştir, ben de ortaokula sırf bu yüzden sıcak bakmaya başladım. Meslek lisesinde yıpranmayla karşılığında verilen ek ders çok orantısız. Az öğrencili bir ortaokul araştırıyorum ben. Adamların canları sıkılınca aile düzenimizi altüst ediyorsa ben de en az işin olduğu yere giderim.

bayraMNS' Alıntı:
A grubu ilçede okul sayısı 73 (liseler dahil. )
Norm fazlası 64. Hepimize hayırlı olsun.

Resen için sadece bizim bölümü düşünmeyelim hocam, diğer bölümlerde durum nasıl? Onlarda açık sayısı az olursa bizi de arada kaynatıp reseni yapmayabilirler diye düşünüyorum her ne kadar yapacağız deseler de. Ne de olsa "boşver kalanlar kalsın" dediler mi bitti olay, adamların elinde. Şimdi "resen var" diye bastırıyorlar. Müdürün bir kelimesine bağlı.

Ankara'da 200'e yakın sınıf öğretmeni fazlalılığı varmış, 100 civarında fen bilgisi norm fazlası, teknoloji tasarım da 400 civarında , diğer branşları da bilmiyorum ama her branştan 50-100 arası fazla var en az.Bu durumda 1000den fazla öğretmenin resen ataması yapılması gerekiyor.Sizce yaparlar mı? Bunların içinde bürokrotların yakınları , eşleri , yakınları da vardır.Bazılarını yapıp bazılarını yapmamak da olmaz.Ben o yüzden yaparlarsa da bir çok kişinin mahkemeye vereceğini düşünüyorum...Umarım yapılmaz

Ben de tercih yapmayacağım. Kılavuzda "Genel Açıklamalar" bölümünün 3-c maddesi ile 6. maddeleri birbiriyle çelişiyor. İl MEM Branş Atama, 3-c maddesinin uygulayacağını söylüyor, kendi hazırladığı 6. maddeyi görmezden geliyor. Re'sen atamayı bekleyeceğim. Eğer atarlarsa yürütmeyi durdurma kararı için mahkemeye başvuracağım.

Her ne kadar re'sen atama yapacağız deseler de diğer bölümlerde kontenjan sayısı çok az olduğu söyleniyor. Bu sebeple resen olmayabilir diye bir düşüncem var. Bu yolda ilerleyeceğim ben, bakalım.

yazilimsever' Alıntı:
Ben de tercih yapmayacağım. Kılavuzda "Genel Açıklamalar" bölümünün 3-c maddesi ile 6. maddeleri birbiriyle çelişiyor. İl MEM Branş Atama, 3-c maddesinin uygulayacağını söylüyor, kendi hazırladığı 6. maddeyi görmezden geliyor. Re'sen atamayı bekleyeceğim. Eğer atarlarsa yürütmeyi durdurma kararı için mahkemeye başvuracağım.

Her ne kadar re'sen atama yapacağız deseler de diğer bölümlerde kontenjan sayısı çok az olduğu söyleniyor. Bu sebeple resen olmayabilir diye bir düşüncem var. Bu yolda ilerleyeceğim ben, bakalım.
Sizinle aynı görüşteyim hocam ben de tayin istemeyeceğim.Ve resen olursa da ben de mahkemeye vericem.Çünkü hukuka aykırı olur düşüncesindeyim...

Önemli!! Merhaba Arkadaşlar. Konudaki sayfaların tamamını okumaya zamanım kalmadı. Norm fazlasıyım ve bu gün tercih yapmam gerekiyor. Yardım istediğim konu şu. İlçemde norm açığı olan 1-Halk Eğitim Merkezi, 2-Ticaret Meslek Lisesi, 3-Kız Meslek Lisesi. Ben BÖTE mezunuyum ve ortaokuldayım. Tercih yapmasam beni resen meslek liselerine veya halk eğitime verebilir mi? Böyle bir durumu yaşayan arkadaş ya da bilgisi olan varsa cevaplarınızı bekliyorum.

justawolf' Alıntı:
Önemli!! Merhaba Arkadaşlar. Konudaki sayfaların tamamını okumaya zamanım kalmadı. Norm fazlasıyım ve bu gün tercih yapmam gerekiyor. Yardım istediğim konu şu. İlçemde norm açığı olan 1-Halk Eğitim Merkezi, 2-Ticaret Meslek Lisesi, 3-Kız Meslek Lisesi. Ben BÖTE mezunuyum ve ortaokuldayım. Tercih yapmasam beni resen meslek liselerine veya halk eğitime verebilir mi? Böyle bir durumu yaşayan arkadaş ya da bilgisi olan varsa cevaplarınızı bekliyorum.

Halk eğitim merkezini bilmiyorum ama resen ya da tercihle farketmez, meslek lisesine veremezler seni. Sadece ortaokul tercih edebilirsin. Eğer halk eğitim tercih edebiliyorsan bir de o (bilen var mı bu durumu?).

Ankara ilindeysen resende tek ilçede değil, ilçe sınıfında (A B C D) resen atama yapılacak. Sadece kendi ilçeni düşünme hocam.

halk eğitime gidebilirsin.. mesleki ve teknik okullar ile sınavla alım yapan fen ve sosyal bilimler liselerine tercih yapamazsın..

Anladim hocam, ben meslek lisesi istemiyorum eger resen oraya vermezlerse bu iyi. Trabzon'un ilcesindeyim. Yeni buyuksehir olduk ilden bu yil ilce disina cikarmayacaklarini soylediler. Bu durumda tek halk egitim merkezi kaliyor. Oraya verirlerse formatorluk basvurusu yapamiyorum galiba. Ilcede acik varkende komsu ilceyi yazamiyorum yaziyi oyle yayinlamis il. Bakalim hayirlisi.

Hakkımızda hayırlısı olsun hocam.Resen atamalar şu zamana kadar bazı il ve ilçelerde uygulanmış.Bazı illerde de uygulanmamış.Ankara'da son 5 yılda uygulanmamış.Bu sene de uygulanmaz umarım.Kendi ilçemiz dışında bir ilçeye göndermek bir nevi sürgün gibi bir şey.Sanki ders olmadığı için biz cezalandırılıyoruz.Saatlerin bu kadar az olması bizim suçumuz değil.Oysa ki bu şekilde davranılıyor.Kendi okulumda 7 yıldır norm fazlası olan teknoloji tasarım dersi öğretmeni var.Hiç resen yapılmamış.Şans bizi bulursa çok büyük bir adaletsizlik olacak kanısındayım :(

justawolf' Alıntı:
Anladim hocam, ben meslek lisesi istemiyorum eger resen oraya vermezlerse bu iyi. Trabzon'un ilcesindeyim. Yeni buyuksehir olduk ilden bu yil ilce disina cikarmayacaklarini soylediler. Bu durumda tek halk egitim merkezi kaliyor. Oraya verirlerse formatorluk basvurusu yapamiyorum galiba. Ilcede acik varkende komsu ilceyi yazamiyorum yaziyi oyle yayinlamis il. Bakalim hayirlisi.
hangi ilçede çalışıyorsunuz??

Haklisiniz hocam, Trabzon'da da yillarca resen atama yapmamislar ama gece yil beden egitimi ogretmenimiz ilce icinde baska okula resen gonderildi. Benide meslek liselerine vermeyecekleri icin tek secenk halk egitim, tercih yapmayi dusunmuyorum bakarsin gondermezler benide:) bu norm fazlasi olayi bazi arkadaslarin isine yariyor ama genelde problem

mekrel' Alıntı:
justawolf' Alıntı:
hangi ilçede çalışıyorsunuz??

Surmene de hocam

ankara norm fazlasında trabzon yazdınız da ona şaşırdım biraz :) halk eğitimlerde kadronuz olması halinde başka okulda BTR görevini alabilirsiniz haberiniz olsun.. bir de unutmadan sorayım il milli eğitimden mi haber aldınız ilçe dışına resen atama yapmayacaklarını tam olarak ne söylediler.. giresun da yapmadılar resen ama izmir ilçe dışına yaptılar ankara belirsiz kafamız karıştı iyice hangisine bakmak lazım..

Ve bugün tercihlerin son günü. Hepimizin hakkında en hayırlısının olmasını diliyorum ve 3 vakte kadar aramızdan bazılarına (ben de dahil) adliye kapılarının görüneceğini hissediyorum :) İnşallah yanılırım :)

mekrel' Alıntı:
ankara norm fazlasında trabzon yazdınız da ona şaşırdım biraz :) halk eğitimlerde kadronuz olması halinde başka okulda BTR görevini alabilirsiniz haberiniz olsun.. bir de unutmadan sorayım il milli eğitimden mi haber aldınız ilçe dışına resen atama yapmayacaklarını tam olarak ne söylediler.. giresun da yapmadılar resen ama izmir ilçe dışına yaptılar ankara belirsiz kafamız karıştı iyice hangisine bakmak lazım..

Hocam konu ankara olsada bana uygun konular bu başlıkta olduğu için aceleyle sorumu buraya sordum:) bende inceleme yapıyorum iki gündür. Bazı iller resen ilçe dışına çıkarmışlar ama bazı illerin sonuçlarına bakıyorum ilçe dışına çıkarma yok hatta resen atama yapmayan iller bile var. Ben il Milli eğitimden bir arkadaştan duydum ilçe dışına çıkarılmayacağını. Bir sonraki norm fazlalığı atamalarında ilçeler arasıda yapılacakmış. Ama yinede insan emin olamıyor:) Biraz şansa kalmış diyelim.. tercih yapmayı düşünmüyorum.

Formatörlük başvurusunda öncelikle kendi okulundaki derslere girer diyor, halk eğitime verilirsem ve başka okulda formatörlük başvuru yaparsam bu ders olayı nasıl olacak. Sadece kurs açıldığı için derse girme zorunluluğum olmayacak mı?

Açıkçası formatörlük konusunu çok araştırmadım ama internette bazı bilgiler var bununla ilgili, oradan araştırabilirsiniz.

İl MEM ile ben de görüşmüştüm ve resen sınıflara göre (A B C D) olacak demişti. Hatta resen atamayla ilgili tüm hazırlıklarını da tamamladıklarını belirttiler teknik olarak (sanırım sistem üzerinden otomatik yapılacak). Yine de burası Ankara. Son dakikada ne olacağını bilemeyiz :)

Resen yaparlarsa ilçe dışına çıkarmama gibi bir durum olmaz bence, sınıf bazında atama yaparlar. İlçe dışına çıkarmazlarsa bu sefer "niye çıkarmadın" diye yürütmeyi durdurma için dava açanlar olabilir. Çankaya'daki okula gidecek olanın vay haline :) (ilde en yüksek puanlı gidecek, orası belli. Sırf oraya gitmemek için tercih edecektir bence).

Bu arada 70 kişiyiz sadece A grubu ilçede, foruma baktığımızda kimse aktif değil. Taş çatlasa 10 kişi var yok. Millet sadece okuma modunda anlaşılan. Buradan bilgileri, düşünceleri, duyumları alıyorlar ama kendileri bir şey katmıyorlar. Herkes kendine Müslüman, yazık.

İdarecinin ders yükünü yanlış hesaplaması yüzünden norm fazlasıyım. Ne ilçe ne il ne valilik kimse yardımcı olmadı.
Mahkeme yoluna başvuracağımı söylediğimde aldığım cevap şu oldu:"Tanıdık bir hakime düşersen belki hakkını geri alırsın."
Resene kalırsam en azından ağustos il içi hakkım devam eder diye düşünüyorum. Ne hallere düştük.

yazilimsever' Alıntı:
...Çankaya'daki okula gidecek olanın vay haline :) (ilde en yüksek puanlı gidecek, orası belli. Sırf oraya gitmemek için tercih edecektir bence).....

resen atamaya düşük puandan başlanır hocam.

bayraMNS' Alıntı:
yazilimsever' Alıntı:
...Çankaya'daki okula gidecek olanın vay haline :) (ilde en yüksek puanlı gidecek, orası belli. Sırf oraya gitmemek için tercih edecektir bence).....

resen atamaya düşük puandan başlanır hocam.

Resen atamada puan önceliğine göre, yüksek puanlılar ilçe içinde kalacak şekilde atama yapılır. Aksi durumda en düşük puanlının ilçede kalıp yüksek puanlının farklı ilçeye gitme ihtimali var. Bu durum "puan üstünlüğü" yapısına ters ve yüksek puanlı kişilerin hakkını yemek oluyor (mahkemede kesin kazanılacak bir durum). Bu sebeple önce yüksek puanlıları ilçe içinde yerleştirecekler, daha sonra kalanlardan en düşük puanlıdan başlayarak resen atamayı yapacaklar.

Aman "ben en düşüğüm, önce beni atayacaklar, ilçede kalabilirim" gibi yanlış bir düşünceye kapılmayın.

Evet bugün son gün.Tayin isteyen istemeyen herkese hayırlı olsun.Umarım haksızlık yapılmaz. Sonuçları yaşayıp görücez.Nerelere atandığınızı burada paylaşırsanız sevinirim...Resen atama olmaması umuduyla zor bir hafta geçiricem. Olursa yazın özür grubu atamalarında tekrar tayin isteme hakkımız varmış.En azından bu bile tercih yapmamı engelledi.Lakin kendi isteğimle tayin isteseydim 3 yıl çalışmak zorunda kalacaktım...

Başvurularda son durum ne arkadaşlar, tamamlandı mı?
Şifrem tarayıcıda kayıtlıydı, az önce ccleaner ile temizlik yapınca tüm şifreler gitti :cry: :verymad:

Az önce gece 12 yi geçmeden tercih yaptım. Ama çıktıyı alıp okula ilçeye falan onaylatmak gerekiyormuş gün içerisinde.Pazartesi onaylatsam olurmu veya yaptığım tercih işleme konulur mu ?

farukaver' Alıntı:
Az önce gece 12 yi geçmeden tercih yaptım. Ama çıktıyı alıp okula ilçeye falan onaylatmak gerekiyormuş gün içerisinde.Pazartesi onaylatsam olurmu veya yaptığım tercih işleme konulur mu ?

1 gün boşluk koymalarının nedeni de o zaten. Kılavuzda bu işlerin okul müdürleri (ya da yardımcıları) tarafından yapılacağı yazıyor. Siz imzalayın teslim edin. İlçeye gönderme işiyle onlar uğraşsınlar bir zahmet (inş becerebilirler). Yalnız bazı okul müdürleri var ki "senin götürmen gerekir hocam" deyip koltuğa yayılmayı ve boş işlerle uğraşmayı çok severler, sakın yapmayın. Bizi okulda tutmayan idarecilerin işlerini de yapacak değiliz bu saatten sonra :-1:

Geri