Ankara'da Norm Fazlası Atamaları

Kodla Büyü
yazilimsever' Alıntı:
bayraMNS' Alıntı:
Olullara persembe veya cuma norm fazlasi atamyla ilgili bir yazı geldigi dogrumu?

"bi yazı" derken nasıl bir yazı? Bilgin var anlaşılan hocam, paylaşır mısın?

bazı değişikliklerle norm içine girecek personelin bildirimi konusunda galiba.
mdr yrd atamalarıi ders saatleri artışı vs gibi durumlarda norma girecek olanları istemişler.

bayraMNS' Alıntı:
yazilimsever' Alıntı:
bayraMNS' Alıntı:
Olullara persembe veya cuma norm fazlasi atamyla ilgili bir yazı geldigi dogrumu?

"bi yazı" derken nasıl bir yazı? Bilgin var anlaşılan hocam, paylaşır mısın?

bazı değişikliklerle norm içine girecek personelin bildirimi konusunda galiba.
mdr yrd atamalarıi ders saatleri artışı vs gibi durumlarda norma girecek olanları istemişler.

Doğru mu anladım hocam, müdür efendiler önce norm fazlası gibi gösteriyorlar bizi, tercih yapıp gidersek norm fazlası müdür yardımcıları için norm açıp okulda mı bırakacaklar? Gerçi bizim okulda başka bölümden bir hocayı ufak bir düzenlemeyle normda tutabilirdi müdür efendi ama tutmadı. Demek sebebi buymuş.
Bazı müdürler KUL HAKKI nedir gerçekten bilmiyorlar, belki din ve ahlak bilgisi bile yoktur bunların. Para yüzünden gözleri kör olmuş, ne yapacaklarını bilmiyor, şeytanın dürtmesiyle iş yapıyorlar. Oradaki öğretmen öğrencilerine bilgisini aktarıp sonucunda evini geçindirmek için gelip çalışıyor. Gittiği okula göre düzenini kuruyor, belki evini okula yakın tutuyor. Sen kalkıp önce gitmesi gereken adam gitmesin, aranız iyi diye o öğretmenin hakkını yiyorsun ve ona ihtiyaç olmasına rağmen norm açmıyorsun ve adamın düzenini altüst ediyorsun. Üstüne onun FAZLALIK diye gösterildiği yere bu insanları getirmek için kırk takla atıyorsun. O senin çalışma arkadaşın da öğretmen değil mi? Demek ki değil!

Arkadaşlar eğer bu iddia doğruysa (ki benim gördüğüm örnek de buna işaret) hakkımız müdürlere helal değil! Onlar bizim hakkımızı yiyip hem maddi hem manevi bizi zor durumda bırakıyor, bütün düzenimizi alt üst ediyorlarsa hakkımız helal değil. Bizim diyorum ama sizi bilmem, benim hakkım helal değil. İnşallah gün gelir aynı durumla o veya en yakınındakiler karşılaşır da neler çektiğimizi görürler. Yazık ki bu tür idarecilere gösterdiğimizi saygıya!

Ha yanlış anlamayın, kimi müdür var ki hocasının kıymetini bilir ve onu okulda tutmak için elinden geleni yapar. Vakti gelince o da müdürün kıymetini bilir ve elini taşın altına onunla beraber koyar, ki olması gereken de budur. Hepimiz aynı tastan yemek yiyoruz ama biz öğretmenler yemeğimizi yemeye çalışırken bazı müdürlerin bu yemeğin içine tükürmesi mide bulandırıyor. Yazık!

Bu dediğinizi pek anlamadım.Tekrardan ders saatlerini mi istemişler.Son anda değişiklik yapılır mı hocam? Ne hale düştük ya.Hakkımızda hayırlısı olsun.Bakalım resen atamalar nerelere yapılacak? Cuma gününü sabırsızlıkla bekliyorum...

1-norm fazlası olan öğretmenin aynı branşından birisi mdr yardımcılığına teklif edilecekse (gelecekte) o kişinin de resen atanması durumunda okulda bir açık doğacak. bunu önlemek için.

2-önümüzde ki yıl şube sayısında artış beklenen okullarda norm artışı da söz konusuysa, resen atananın mağduriyetinin önlenmesi için

resmi yazıyla okullardan bilgi istenmesine yönelik bir yazı.

ancak kılavuzda "süreç içerisinde hiçbir değişiklik yapılmayacak" yazdığı için bu durumda tercih yapmayanlar mağdur olabilir.

yazıyı buldum

Ekli dosyalar

• n.jpg
    n.jpg
    25.8 KB · Görüntüleme: 442
bu yazıdan haberi olmayan arkadaşlar. Okul idaresi çok önemli bir yanlış yapmış bulunuyor.
şöyle ki; 2015-2016 eğitim yılında nasılsa şube sayısı artmayacak diyerek yazı önemsenmemiş olabilir.
ancak seneye 8. sınıflarda seçmeli bilgisayar dersi birçok arkadaşı mağduriyetten kurtarabilir(di)

bilöğretmen79' Alıntı:
Evet bugün son gün.Tayin isteyen istemeyen herkese hayırlı olsun.Umarım haksızlık yapılmaz. Sonuçları yaşayıp görücez.Nerelere atandığınızı burada paylaşırsanız sevinirim...Resen atama olmaması umuduyla zor bir hafta geçiricem. Olursa yazın özür grubu atamalarında tekrar tayin isteme hakkımız varmış.En azından bu bile tercih yapmamı engelledi.Lakin kendi isteğimle tayin isteseydim 3 yıl çalışmak zorunda kalacaktım...

Hocam bu 3 yıl konusunu ben çok araştırdım. Siz kendi isteğinizlede gitseniz resen de yazın yine tayin isteyebiliyorsunuz. Tercih yapmanız durumunda bile norm fazlasından gitmiş gözüküyorsunuz..

Ben kendi isteğimle geldim bu okula ve norm fazlası olarak değil isteğe bağlı yer değiştirme gözüküyor mebbisten de baktım.Siz nerden öğrendiniz hocam, okul idaresi de kendi isteğinle gidersen 3 yıl çalışmak zorunda olduğumu söylemişti.Sadece resen atamda yazın tayin isteyebileceğimi biliyorum ben.Yanlış biliyorsam düzeltin lütfen...

bilöğretmen79' Alıntı:
Ben kendi isteğimle geldim bu okula ve norm fazlası olarak değil isteğe bağlı yer değiştirme gözüküyor mebbisten de baktım.Siz nerden öğrendiniz hocam, okul idaresi de kendi isteğinle gidersen 3 yıl çalışmak zorunda olduğumu söylemişti.Sadece resen atamda yazın tayin isteyebileceğimi biliyorum ben.Yanlış biliyorsam düzeltin lütfen...
Hocam bununla ilgili iller keyfi bazı uygulamalar yapsa da siz norm fazlası olup kendi isteğinizle tercih yapıp giderseniz 3 yıl tayin isteyemiyorsunuz. Bunu 2012 de norm fazlası olup A sınıfından B sınıfına tercih yaparak giden arkadaşımdan biliyorum. O zaman resen olmamıştı ve dava açmasına rağmen kazanamamıştı. Hakim sen kendi isteğinle gitmişsin demişti. Bu arkadaş 3 yılda tayin isteyemeyeceğini söylemişti. Resende ise bu söz konusu değil. Yazıyor zaten. İstekleri dışında başka bir kuruma atananlar önceki kurumlarında çalıştıkları süre dikkate alınır diye.

Hocam yine bu forumda bir çok başlık açılmıştı, hepsini okudum ve norm fazlası olan arkadaşlara sordum, kendi istekleriyle gittikleri halde mebbiste norm fazlası gözüktüklerini söylediler. Bence bu konuda illerde farklı uygulamalar yapılıyor ve tahminimce yanlış uygulamalar var. Bana sorarsanızda tercih yapsanız bile norm fazlası olduğunuzdan tercih yapmak zorunda bırakıldığınız için tayih hakkınızın olması gerekiyor. Yinede sizin başınıza gelen duruma bakılınca işler karışıyor.. Net bir bilgi yok galiba..

salihertugrul' Alıntı:
bilöğretmen79' Alıntı:
Hocam bununla ilgili iller keyfi bazı uygulamalar yapsa da siz norm fazlası olup kendi isteğinizle tercih yapıp giderseniz 3 yıl tayin isteyemiyorsunuz. Bunu 2012 de norm fazlası olup A sınıfından B sınıfına tercih yaparak giden arkadaşımdan biliyorum. O zaman resen olmamıştı ve dava açmasına rağmen kazanamamıştı. Hakim sen kendi isteğinle gitmişsin demişti. Bu arkadaş 3 yılda tayin isteyemeyeceğini söylemişti. Resende ise bu söz konusu değil. Yazıyor zaten. İstekleri dışında başka bir kuruma atananlar önceki kurumlarında çalıştıkları süre dikkate alınır diye.

Hocam dediğiniz gibi bencede keyfi uygulamalar var. Bu forumda resmi yazılar paylaşılmıştı. Günlerce araştırdım. Bazı arkadaşlar paylaşmıştı yayınlanan genelgelerde tayin döneminde resen ve isteğe bağlı kişiler için 3 yıl şartı aranmaz yazıyordu. Belkü bu süreç 2013 yada 2014 te başlamıştır. farklı uygulamalar yapıldığı için bakanlık netlik kazandırmış olabilir. Hatta ben çıktı almıştım bununlar ilgili yazıları. Yanılmıyorsam memurlar.net te de bir açıklama vardı. İsterseniz sizde son aylardaki yazılara bir göz atın. Bende tercih yapmadım ama tercih yapmayı düşünüyordum tayin isteme hakkım var diye. Bu değişiklik yeni olabilir

justawolf' Alıntı:
salihertugrul' Alıntı:
bilöğretmen79' Alıntı:

Hocam dediğiniz gibi bencede keyfi uygulamalar var. Bu forumda resmi yazılar paylaşılmıştı. Günlerce araştırdım. Bazı arkadaşlar paylaşmıştı yayınlanan genelgelerde tayin döneminde resen ve isteğe bağlı kişiler için 3 yıl şartı aranmaz yazıyordu. Belkü bu süreç 2013 yada 2014 te başlamıştır. farklı uygulamalar yapıldığı için bakanlık netlik kazandırmış olabilir. Hatta ben çıktı almıştım bununlar ilgili yazıları. Yanılmıyorsam memurlar.net te de bir açıklama vardı. İsterseniz sizde son aylardaki yazılara bir göz atın. Bende tercih yapmadım ama tercih yapmayı düşünüyordum tayin isteme hakkım var diye. Bu değişiklik yeni olabilir
Olabilir tabi. Sonuçta 2 yıl geçti. Aslında bu duruma açıklık getirilseydi belkide isteyen sayısı artabilirdi. İnsanlar 3 yıl isteyemem diye tercih yapmadı.

Arkadaşlar kılavuzda ilçe gruplarında resen atama maddesi ile "bulunduğu ilçede veya tercih ettiği ilçede yer yoksa okulunda kalır" maddeleri birbiriyle çelişmiyor. Kamuda yıllarca çalışmış ve kendi kurumlarının mevzuatlarına hakim birkaç arkadaşımla kılavuzu enine boyuna inceledik. Sonuç ise kılavuz ve yönetmeliklerin çalışma mantığının programlama kodu gibi yukarıdan aşağıya doğru olduğunu bana anlattılar (programlamayı kolay anlaşılsın diye ben ekledim).

Şöyle ki, "GENEL AÇIKLAMALAR 3.c maddesi"ne dayanarak resen atamalar il MEM tarafından yapılacak. Tüm ilçelerin resen atamaları tamamlandıktan sonra atanamayan öğretmenler varsa, kişi 2. tercihte kendi ilçe sınıfının dışında bir ilçede seçim yaptıysa ("GENEL AÇIKLAMALAR 6. madde") o ilçelerdeki boşluklara bakılacak, boşluk varsa atanacak, yoksa okulunda kalacak.

Örnekle açıklayayım:
Kişi Yenimahalle'de X branşında öğretmen olsun. A grubunda resen atama öncesinde 30 öğretmen var ve 20 boş yer var. Resen atamalar tamamlandıktan sonra 10 öğretmen boşta kalacak bu 10 öğretmenden biri B grubu ilçelerinden Elmadağ'da bir okulu 2. tercihinde yazmış olsun. Resenler tamamlandıktan sonra Elmadağ'da hala boşta okul varsa oradaki okullardan birinde resen atanır çünkü kişi tercihlerinde Elmadağ ilçesine gitmeyi kabul etmiş sayılır = 6. madde bunu diyor.

Özetle, bu yıl resen olacak büyük ihtimalle ve hangimize nasıl vuracağı muamma. Bizim branş için norm fazlası öğretmen sayısı kontenjandan az olduğu için hepimiz atanıyoruz gibi görünüyor şu an. Resenden sonra mahkeme konusunu da sağlam bir avukatla görüşmek gerek. Hepimizin hakkında hayırlısı.

Tabi bunlar görüştüğüm kişilerin bana söyledikleri. Kendileri Milli Eğitim'de değil başka kurumlarda çalışıyorlar. Son söz il Milli Eğitim Müdürlüğü'nde arkadaşlar.

Ankara'da son 8 yılda resen atama yapılmamış.Bu sene yapılırsa bizi vuracak.Ben sendika avukatlarının daha tecrübeli olacağını düşünüyorum.Onlara başvurmak gerek bence.Yaşayalım ve görelim hakkımızda hayırlısı olsun...

Yenimahalle cigdemtepe eml ilk tercihim evime yakin bi yer oldu h
hamdolsun ne zaman baslarim bu konuda hic bir bilgim yok ama donem sonuna birakilar gibi geliyor

mursidem' Alıntı:
hamdolsun ne zaman baslarim bu konuda hic bir bilgim yok ama donem sonuna birakilar gibi geliyor

Hayırlı olsun hocam, evinize yakın olması çok iyi olmuş.Ben de şu anda evime çok yakın bir okuldayım.Ama bakalım bizi ne yapıcaklar?

mursidem' Alıntı:
Hocam sizin adınıza sevindim. Hayırlı olsun.
Bizim için ise resen gözüküyor arkadaşlar. Hatta son anda değismezse kesin.

Arkadaşlar bugün kimsenin seni çıkmayınca ben yazayım dedim. Yarın büyük gün. Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah.
Bosverin.
"Mevlam görelim neyler,
Neylerse güzel eyler."
İyi geceler...

Geri