ARABANIZI KOMŞUNUZ İSTERSE

Kodla Büyü
Durum
Konu kilitlenmiştir.
"Malım seni vereyim demi kötü olayım vermeyeyimde mi kötü olayım ?" diye güzel bir söz var veririsiniz araca bişey olur sonra ammada değerli malın varmış olur. Vermezsiniz şuna bak arabasını vermiyor der küser en iyisi her iki durumda da kötü olmayacak mısınız araba öldü deyin vermeyin.

Yaw arkadaş ben sinir küpü oldum burda bunları okuyarak ya. VER şu adamın telefonunu ben arayıp söyleyecem ya. Ne adamsın sen ya kendi malını vermemeye çekiniyon o istemeye çekinmiyor.

Hocam darda kalana yardım etmek lazım ama hadi o şahısta ayda yılda bir darda kalsın yok çok sık bu durum oluyorsa kendine araba alsın oda olmuyorsa TAKSİ kullansın Taksinin numarasını bilmiyorsa siz oğlunu gönderip anahtarı istediğinde taksi durağının kartını verin o anlar :D

Re: Ynt: ARABANIZI KOMŞUNUZ İSTERSE

bilisimci_009' Alıntı:
Hocam darda kalana yardım etmek lazım ama hadi o şahısta ayda yılda bir darda kalsın yok çok sık bu durum oluyorsa kendine araba alsın oda olmuyorsa TAKSİ kullansın Taksinin numarasını bilmiyorsa siz oğlunu gönderip anahtarı istediğinde taksi durağının kartını verin o anlar :D
en mantıklı cevaplardan biri

Hocam sen arabayı sat senin gibi bir adama dolmuş bile fazla. Kendi malını korumak için yalan söyleme ihtiyacı duyan birisi hiç arabaya binmesin, yazık. Kusura bakma.

ölümlü bir kazaya karışırsa araç sahibinin başıda yanar. örnek vardı bi ara haberlerede çıktı. araç sahibine 500 bin tl tazminat ödetilmişti

Arabayı vermemek için arabanızı başka yerlere park edip, saklamayı düşünmeniz komik olmuş biraz.
Herkes ben vermem diyor da , gün oluyor istemeseniz de arabayı vermek zorunda kalabiliyorsunuz. Fakat sizin durum biraz farklı, alışkanlık haline gelmiş ve iyi niyet çizgisini aşmış.
Tak diye hayır demektense, bugün bir yere gidicem, şu kişiden telefon bekliyorum ona göre çıkıcam... gibi bi kaç kere sallarsanız anlar,
Ha şöyle bir durum da var, istediği zaman direkt " kusura bakma artık veremiycem arabayı" deseniz komşunuz size gücenmeyecektir, gayet normal karşılayacaktır buna eminim.

ARABA SEVDASI KİTABIN ÖZETİ

Bihruz Bey zamanındaki İstanbul’da yaşayan, pek şık giyinmesini seven ve validesinin yardımıyla geçinen, kibirli ve kendini dekolte gören, genç bir beydir. Her yıl olduğu gibi, baharın gelmesiyle Bihruz Bey’in de içi hoş olur ve sık sık gezintilere çıkar. Bir gün gelir ve lando diye tabir edilen ve bir o kadar da şık olan sarı renkli at arabasına biner. Arabasından indiğinde güzel bir lando daha gelir ve içerisinden iki hanım iner. Biri Periveş adında güzel, yirmi yaşlarında, sarışın bir hanım ve diğeride Bihruz Bey’in sarışın hanımın hizmetkarı sandığı yaşlıca bir kadındır. Bihruz Bey, blond diye tabir ettiği sarışın hanıma gönlünü kaptırır. Bu hanımların arakalarından yürür ve hanımların bu yere bir sonraki Cuma geleceklerini öğrense de gelecekleri saati öğrenmek nasip olmaz. Bir anda Keyfi Bey’in çıkması ile Periveş hanım hızlıca kaçar ve Bihruz Bey her ne kadar takip etmeye çalışsa da izini kaybeder. O günden sonra bu sarışın güzel, Bihruz Bey’in aklından hiç çıkmaz.Yüz Temel Eser Özetleri, Kitap Özetleri, Roman Özetleri, Yüz Temel Eser, Özet

Bihruz Bey sarışın hanım için bir mektup ve alıntı bir şiir yazıp, gönderir. Fakat daha sonra şiirde anlamını bilmediği bir sözcüğün, ona değil de sarışın yerine esmere hitap ettiğini öğrenince kahrolur. Bu sırada borçlarının kabarması üzerine paraya ihtiyaç duymaktatır. Bu yüzden köşkü satmayı düşünse de validesi buna izin vermemektedir. Keyfi Bey ile konuşurken Keyfi Bey’in yalandan söylediği sarışın güzelin (blondun) öldüğü haberini alır. Bunun üzerine Bihruz Bey sanki çok büyük bir aşk yaşamışlar gibi kendini kahreder, günlerce ağlar.

Daha yeni kendine geldiği anda dışarı gezintiye çıkmıştır. Üsküdar vapuruna yaklaşır fakat onu kaçırır. Vapur henüz iskeleden ayrıldığı anda Periveş hanımın vapurda oturduğunu görür. Bir anda büyük bir heyecana kapılır ve sevinçten gözleri ışıldar. Keyfi Bey’in yalanını suratına çarpmak hevesiyle Keyfi Bey’in yanına gider fakat Keyfi Bey ikinci bir yalanla o gördüğü kişinin Periveş hanım olmadığını ve ona çok benzeyen bir çalışanı olduğunu söyler. Bunu üzerine Bihruz Bey tekrar yıkılır. Bu esnada alıcaklılar Bihruz Bey’i sıkıştırmaktadır.

Bihruz Bey’in arabacısı olan Andon bir gün Bihruz Bey’in emri üzerine onu bekler ve Bihruz Bey’in geri dönmemesi üzerine köşke doğru yola koyulur. Bu esnada arabayı çizdirerek ufak bir kaza yapar. Bundan Bihruz Bey’in haberi olmadan kurtulmak amacıyla arabayı tamir fabrikasına götürür. Fabrikasında Bihruz Bey’in arabasını gören Kondaraki, onca uyarılara rağmen Bihruz Bey’in borcunu ödememesi üzerine arabaya ve hayvanlara el koyar. Bunun üzerine Andon çaresiz köşke gider ve olanları Bihruz Bey’e anlatınca işten kovulur. Kondaraki daha sonra Bihruz Bey’e nisbet olurcasına Andon’u işe alır.
Bihruz Bey validesinin isteği üzerine İstanbul’dan ayrılmayı düşünürken bir yıl daha burda geçirmeye karar verir. Bu esnada Müsyü Piyer ara sıra gelmekte ve beraber çalışmaktadırlar. Bir gün Bihruz Bey çarşıda gezerken o sarışını tekrar görür ve blondunun çalışanı olarak sandığından aşık olduğu sarışın kadının mezarını öğrenmek maksadıyla hanımın peşine koyulur. Ara bir sokaktan geçerken nazik bir şekilde durumu izah eder. Sonra da aşık olduğu o sarışın hanımın aslında o çalışan kadın olduğunu ve o gün geldikleri güzel arabayı kiraladıklarını diyer bir tabir ile zengin olmadıklarını öğrenir. Bunun üzerine yalan aşkından dolayı Bihruz Bey bir daha yıkılır. Sarışın hanım da alay ederek yoluna devam eder.

KİTABIN ANAFİKRİ

Bu eserden dış görünüşün insanı yanıltabileceği ve dış görünüşe fazla aldanılmaması gerektiği yargısı çıkarılmaktadır. Bunun yanında insanın olayları kendi istediği gibi agılamayıp gerçeği görmesinin gerektiği, o zamanlarda görülen ve yabancı hayranlığından kaynaklanan Fransızca ile karışık bir dil kullanma durumunun kişilerin anlaşmasında zorluklar yarattığı ve önyargılı davranışların insanı ne derece hataya sürüklediği anlatılmaktadır.

KİTAPTAKİ ŞAHISLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Bihruz Bey: Şık görünmeyi seven, valide parasını yiyen tutarsız ve savurgan bir gençtir. İnsanların dış görünümüne önem verir. Kendi kendine gelin ve güvey olur. Olayları işine geldiği şekilde algılar. Umursamaz ve düşüncesiz bir karaktere sahiptir. Gittiği heryerde tanıştığı her insanla Fransızca konuşarak tiraj yapmaya çalışır.

Periveş Hanım (blond): Bihruz Beyin zengin bir hanım sanıp, gönlünü kaptırdığı kişidir. Gerçekte zengin değildir. Alaycı bir karaktere sahiptir. Sarışın, yirmi yaşlarında, orta boylu ve güzel bir kızdır.

Keşfi Bey: Bihruz Bey’e yalan söylemiştir. Şakacı bir yapısı vardır.

Mişel: Bihruz Bey’in hizmetkarıdır. Her zaman kibar görünür ve Bihruz Bey gibi Fransızca ile karışık bir dil konuşur.

Andon: Bihruz Bey’in arabacısıdır. Bihruz Bey’in sarı renkli şık arabasını verilen emirler doğrultusunda kullanır. Bihruz Bey’den oldukça korkar.

Müsyü Piyer: Bihruz Bey’e öğretmenlik yapan, ona kitaplar getirip, okuyan orta halli bir profesördür. Geçimini biraz da Bihruz Bey’in yardımıyla sağlar.

Kondaraki: Araba tamir fabrikasının müdürüdür. Bihruz Bey’in arabasını pek beyenmiş ve göz koymuştur.

KİTAP HAKKINDA ŞAHSİ GÖRÜŞLER

Kitap yazılan ilk realist roman olmasına rağmen okuyucuyu dili yönünden zorlamaktadır. Kitapta yabancı hayranlığı, dış görünüşe önem verme, maddiyatçılık, önyargılı davranma vb. gibi toplumda o zamanlarda sık görünen sorunlar ele alınmıştır.

Rüyada araba istemek

Merhaba, ruyamda komşum “çok acil, çok acil” diyerek, benden gecenin bir yarısı kapımı çalıp arabamı istiyordu, bir anlamı varmıdır

Rüyada araba görmek güç, statü, canlılık, çekicilik, büyük hayaller, modern yaşam sembolüdür.

Rüyanızda arabanızı verip vermediğiniz belli değil. Eğer vermediyseniz sorun yok, verdiyseniz güç veya statünüzde bir kayıp işaret edebilir.

KAYNAK: http://www.tr1.net/ruyada-araba-istemek/

Komşu yüzsüz bi defa o kesin. Böyle durumlarda hiç yalan söylemeye arabayı uzak bi yere bırakmaya gerek yok eğer yaparsan ilk fırsatta yine ister. bir defa söylicen kurtulcan o kadar. "Abi ben arabamı vermek istemiyorum artık" diyeceksin bi dahada gelmez.

hocam komşunuz gerçekten yüzsüzmüş. geçenlerde eşim rahatsızmış araba da bende olduğuiçin 2 gün Babasının arabası ile hastaneye gitti. depoyu fulledi. sizin komşu benzin bile koymuyormuş iyi walla su yakıyor araba sanki

Arabanızı vermeyiniz. Sebebi sadece maddi olarak düşünmeyiniz. İnternette emanet arabadan başına gelenlerin haberleri mevcut. Okursanız kıvırmadan veremem dersiniz. Gider bir suç işler o zaman görürsünüz. Araba eşittir kişidir yargıda.

hah işte arkadaş iyi niyet başıma bu işleri açtı dünden beridirherkes sinir oldu :) kusura bakmayın sadec e benimkisi olumsuz bir örnek ve sizde payınıza düşeni alın.
böyle adamlar oldukça dünyada gerçek insanlara yardım edecek kimse kalmayacak suçlu ise bu tür herifler :verymad:
vermicem hocam töbe ettim
sağolasınız sayfalarca yorum yazdık ama burda söylenenler ki şahsıma söylenenlerdede sonuna kadar haklısınız.

işler güçlerde bi replik vardı o aklıma geldi,
iyi niyetli olmıyak hain olak çıkarcı olak şerefsiz olak .............sonu daha kötü ama onu hatırladıkça gülüyorum

Hocam trafik cezası geldi aracı artık kimseye vermeyeceğim de.Tabi Trafik cezası gelmediyse yalan söylemiş olacaksın.Yalan olmaması için radara yakalanabilirsin.Git çevre yolunda 101le radara gir :) Hocam bu kadar şeye değer mi dersen bence değer sonuçta zaten adamın bezin parasını sen veriyosun

ismailt' Alıntı:
Hocam trafik cezası geldi aracı artık kimseye vermeyeceğim de.Tabi Trafik cezası gelmediyse yalan söylemiş olacaksın.Yalan olmaması için radara yakalanabilirsin.Git çevre yolunda 101le radara gir :) Hocam bu kadar şeye değer mi dersen bence değer sonuçta zaten adamın bezin parasını sen veriyosun

yuhh :o

hocam ben sana söyliyim ne yapacagını bi yakınını eve davet et veya sen bi haftasonu git döndüğünde o komşunun evine git oturmaya muhabbete başlayınca geçen hafta işte bi yakınıma verdm arabamı gitti kaza yaptı vsvs arkadaş yemin ettim daha kimseye araba falan vermiyecegim yanlış anlama komşu yemin ettim kişisel algılama ama durum bu de eşşek de olsa isteyemez.

bahaneye gerek yok net olun hocam.

"komşum kusura bakma artık arabamı sana vermek istemiyorum" diyeceksin.

bu cümle bu durumdan kurtulmanın yeter ve gerek şartıdır.

Not: Keşke başta hiç vermeseydin ya. Araba emanet alınmaz da verilmez de. Çok acil bile olsa dağda yaşamıyoruz ticari taksi dolu ortalık.

Gene sizinki iyiyimiş..
İş arkadaşlarımdan bir tanesi araba alacakmış. Araba öğrenmek istiyormuş.. Benden arabayı istiyor.... :puhaha:
Bende şaka yapıyorsun dedim.. O zaman sustu bir dahada konuyu açmadı...

CadCam67' Alıntı:
Gene sizinki iyiyimiş..
İş arkadaşlarımdan bir tanesi araba alacakmış. Araba öğrenmek istiyormuş.. Benden arabayı istiyor.... :puhaha:
Bende şaka yapıyorsun dedim.. O zaman sustu bir dahada konuyu açmadı...

bu bana göre gerçekten şaka gibi geliyor :)

yukardaki haberi okudum arkadaşlar 800 bin :) vay anam vay işin rengi değişti yok demeyi öğrenecem yoksa sonum kötü olacak

oğlum bak git de o anlar
şaka şaka
böyle durumarda olayı başkasının üzerine atmak daha iyidir.
-eşimle karar aldık kimseye emenet arab avermiyecez
yada kusura bakma eşimle atıştık bukonuda artık emanet araba vermeyeceğim

konu nerelere gelmiş :) Hortum reloaded.

Şaka tabiki.

Hocam ben sizde kefil potansiyeli görüyorum. Şahsen babama kefil olmam ama bana şu kredide kefil olabilir misiniz? Bordro yetiyormuş.

Hocam kimseyi sizin gibi sıkıntıya sokmamak için ehliyet aldığımda 3. kez koltuğa oturmuştum. Arabayı ilk çalıştırışta 4 kez istop ettirip 5.de çalıştırınca tek gram heyecan yokken heyecan varmış gibi davranıp araba kullanmadım ki hiç demeyen kişi de gene ben. 88 verdiler gerçi heyecan yok bir daha hata yapmadım. Ben arabamı vermem. Bilgisayarı vermem. Arkadaş kullanabilir ama benim evde. Arabama binebilir ama direksiyonu ben tutarım. Hocam iyi olmak zorunda değilsiniz. Bir arkadaşınızın paraya ihtiyacı olur verirsiniz. Verdiğiniz parayı unutabiliyorsanız verin. Sıkıntıya düşüp aynı paraya ihtiyacınız olacaksa vermeyin.

Sonuçta o araba sizin. Fakat aynı zamanda aynı arabada belki eşinizinde emeği var. O arabaya birşey olursa sonuçta çoluk çoğunuzun rızkından kesip belki tekrar araba almak zorunda kalacaksınız. Parayı kazanan siz olabilirsiniz ama insanlara iyilik yapacağım diye ailenizin rızkı ile oynamayın.

Net olmak iyidir. Aranız kötü olacaksa boşverin gitsin. Olmayan 2-3 kişi sağlam kişidir size yeter.

Ne komşuymuş, yüzsüz herif. Bizim de sağolsun ailecek görüştüğümüz alt komşumuz, bebekleri yeni doğduğunda aşıya ve kontrole götürmek istediğinde taksi çağırmış, taksi geç gelip bebekle soğukta dışarda uzun süre bekleyince sinirlenip kredi çekip araba almış. Öğrenince neden bize haber vermediniz dedik. Anlayış meselesi tamamen

Durum
Konu kilitlenmiştir.
Geri