BİLİŞİM TEKNO. EYLEMİ 9 NİSAN CUMARTESİ-ANKARA

Kodla Büyü

Yapılacak BT eylemine katılır mısınız?

• BT Eylemine Katılmakta Kararsızım

Oy: 48 19.6%
  • BT Sorunu Benim Sorunum Eyleme Katılırım

Oy: 206 84.1%
  • BT Eylemine Katılmam halimden memnunun

Oy: 10 4.1%

• Kullanılan toplam oy
    245
  • Anket kapatılmış .
Arkadaşların anlamak istemediği husus formatörlük konusu. Formatörlük için kadro vermezler hocam. Verecek olsalar 10 yıldır eğitici formatörlere verirlerdi. Kadrolu bt rehber öğretmen hayalinden vazgeçin. Yapmamız gereken tek şey derslerimizi geri almak. Bilişim teknolojileri dersi müfredatı güncellenerek ve zorunlu ders olarak ilköğretim ve liselerde okutulmalıdır.

pankartları ve BASIN bildirisini şekillendirmemiz lazım eyleme AZ KALDI.

Arkadaşlar şunu herkes kesinlikle bilmesi gerekir ki Bizim ilk önceliğimiz derslerimizin geri verilmesi
Öğretmenlik itabarımızın tekrar kazandırılmasıdır. Yoksa birilerinin gözünde hep tamirci olarak kalacağımız kesindir.
Formatörlük kesinlikle ve kesinlikle Gönülülük esasına göre belli bir plan ve çercevede yapılmadır şuan Bası metni için hazırlık
yapmaktayım kimse bu konuda sıkıntı yapmasın türm arkadaşların istek ve arzularını dile getirebilecek bir basın metni hazırlamak
istiyorum bunuda illerden temsilci seçtiğim arkadaşlar la paylaşacağım şuan için Basın metni 5 sayfa bunu özetleyerek iki sayfaya indirgemeye
çalışacağım Basın metnini ses i ve diksiyornu düzgün olan bir arkadaşımız dile getirecektir.
Panrkart Konusu herkes ilgin yaptığı veya düzenlediği pankartı BBNET bizimle paylaşsın çünkü cumatesi günü
bunu seçmek zor olacaktır şimdiden seçelim ..
Temsilci olmak isteyen arkadaşlar beni arasın

TEL:0505 883 50 29

sanırım orda da bi çelişki yaşayacağız kimisi dicek ki o öle olmasın böle olsun yok ben onu kabul etmiyorum gibi laflar çıkabilir gibi geliyor bunların için bizim burdan tek fikir olmamız gerekiyor :!:

orda fikir ayriligi, tartisma falan olmasin sakin. daha kendi iclerinde fikir birligine varamamislar bir de eylem yapiyorlar deyip ciddiye alinmazsak kotu olur. Sakin olun arkadaslar :)

valla baya kişi gelecek gibi geliyor eyleme.
İşin garibi kendi okulumda arkadaşlarla konuşurken diğer branş arkadaşlar bu eyleme daha sıcak davrandı.
Ben davet bile etmedim gelmezler diye. Ama arkadaşlar bizde gelelim mi dediklerinde çok şaşırdım.
Kendi bölümümüzdeki arkadaşları getiremezken başkalarının hassas davranması şaşırttı.
Bizim okulda Türkçe-Resim-Sınıf branşlarından baya bir kişi eyleme gelecek.
Kartal ilçesi olarak otobüs tutmayı planlıyoruz. Umarım diğer ilçelerde örgütleniyordur.

Değerli arkadaşlar,
Öncelikle herkesin fikrine saygı duyduğumu belirtmeliyim. Hepimiz aşağı yukarı benzer çalışma şartlarına sahibiz. Okullardaki teknolojik gelişmeler, diğer branşlarda BDE uygulamaları ve bakanlığın uygulamaya çalışıpta pek başarılı olamadığı projeler sebebiyle maalesef derslerimiz geri plana itilmiştir. Doğal olarak okullarımızda bilişim teknolojileri kullanımı konusunda rehberlilk vazifesi üstlenmek durumunda kalmış bulunuyoruz. Bu işlere ek olarak bir de Fatih projesi tam olarak yürürlüğe girerse, iş yükü dolayısıyla derslere doğru düzgün girebileceğimizi en azından kendi adıma düşünemiyorum. Sonuçta derslere de girsek bu işlerden en iyi anlayan ve ilk yardım istenen yine bizler olacağız. Ayrıca öğretmenlere rehberlik etmek de eğitim öğretim için yapılan bir iş. İnanın derslere de girsek yapmamız gereken temel işler muhakkak olacaktır. Örneğin;
1) Okul web sitesini oluşturmak veya sürekli güncellemek
2) BTS yi sürekli çalışır ve işler halde tutmak
3) Senede bir kere de olsa okul dergisi çalışması yapmak veya rehberlik etmek
4) Öğretmen arkadaşlarımızın sorunlarına mesai saatleri içinde çözüm üretebilmek. Sonuçta yıllardır aynı okulda çalışıyoruz.
5) Okullarda varsa kablosuz ağların bakımını yapmak. Bazen elektrik akımından cihazlar kilitleniyor. Bu yüzden servis çağrılmaz.
6) Sınıflardaki akıllı tahta, projeksiyon, bilgisayar vb. cihazlarda çıkan ilginç sorunlara çözüm üretmek.
7) Öğrencilerin çalışmalarına rehberlik etmek gibi bir sürü yapılacak iş var.
Değerli arkadaşlar, günümüzde bilişim teknolojileri derslerde bu kadar kullanılıyorken ben bu işleri yapmam diyemezsiniz. Her şey için okul aile birliği harcama yapamaz bunu da kabul etmek lazım. Ayrıca diyelim ki derslere girdiniz, bu işleri hangi ara vakit bulup yapacaksınız.
Ben mesai bitti mi işin bitmesi ve özel hayatın başlaması gerektiğini düşünüyorum. Teneffüslerde ben de çay - sigara içmek istiyorum, insan gibi. Ama hem derslere girip hem de bu işleri yapamam. Okulumda notebook, netbook cihazları ve BTS dahil 75 tane bilgisayar, 30 projeksiyon, yaklaşık 25 yazıcı, 3 tarayıcı, 1 fax, kamera sistemi, salonda ve okulda 2 tip okul ses sistemi, eski tip zil sistemi, 4 akıllı tahta, 3 fotokopi ve baskı cihazı, 1 dijital kamera, 2 fotoğraf makinesi, ıvır zıvır bir sürü cihaz var. 43 öğretmen, 850 öğrencili bir okul. BTS de dyned projesi; sınıflarda mebvitamin, morpa kampüs gibi BDE uygulamaları yapılıyor. Her yıl en az bir dergi çıkarıyoruz. Ben derslere girsem de bunu yapacağım, girmesem de. Çünkü 20 yıldan fazladır buraya yerleşmiş durumdayım, ayrıca öğretmen arkadaşlarımın çoğunu en az 10 yıldır tanıyorum, sendika çalışmalarında yoğun olarak bulunuyorum. Bütün bunların ışığında bu çalışmaları yapmak durumundayım. Ve bunları derslerle birlikte asla yapamam. Dersimizinde bu gelişmeler ışığında çok fazla geri alınması gerektiğini düşünmüyorum. Belki isteğe bağlı 6 veya maksimum 10 saat aralığında derse girilebilir. Ama Bilişim teknolojileri rehber öğretmeliği veya formatör öğretmenliği gibi bir kadro verilmeli, görevlendirme ile çalıştırma devri bitmeli diye düşünüyor eylem öncesi muhakkak ortak müştereklerde buluşabilmeyi diliyorum.

eylem başlamadan her kafadan farklı sesler çıkmaya başladı. eylemde de birbirinize kafa göz dalmayın haaa :)

Okulumda notebook, netbook cihazları ve BTS dahil 75 tane bilgisayar, 30 projeksiyon, yaklaşık 25 yazıcı, 3 tarayıcı, 1 fax, kamera sistemi, salonda ve okulda 2 tip okul ses sistemi, eski tip zil sistemi, 4 akıllı tahta, 3 fotokopi ve baskı cihazı, 1 dijital kamera, 2 fotoğraf makinesi, ıvır zıvır bir sürü cihaz var. 43 öğretmen, 850 öğrencili bir okul. BTS de dyned projesi; sınıflarda mebvitamin, morpa kampüs gibi BDE uygulamaları yapılıyor. Her yıl en az bir dergi çıkarıyoruz.
Benim anlamadığım okulun fax makinesine,zil sistemine fotokopi makinesine,baskı cihazına,kamera ve foto makinesine niye siz bakıyorsunuz.Diğer öğretmenler fotoğraf çekmeyi mi bilmiyorlar.Ayrıca bu dedikleriniz doğru ise (ki doğru olduğundan eminim) sizin okulda sizden sonra çalışmak istemezdim.Formatörüm çok rahatım 9-15 çalışıyorum 10 saat dersim var.okulda hayır demeyi öğrendiğim için müdür bey de dahil olmak üzere benimle şahsi iş yapmıyorum.Ama bunlara rağmen derslerimi kesinlikle geri isteyenlerdenim.Çünkü ben öğretmenim ve öğretmenlik yapmak istiyorum.

Herkese zevk aldığı ve yapmak istediği işi yapma hakkı tanınmalıdır

DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIM
1.TEKRAR TARKRAR SÖYLÜYRORUM EYLEM BİREYSEL BİR EYLEM DEĞİLDİR.
2. SENDİKA ADINA YAPILAN BİR EYLEMDİR DOLAYISIYLA HİÇ KİMSE ÇIKIP TEK BAŞINA BAĞIRMAYA ORTALIĞI
KARIŞTIRMAYA KALKAMASIN SORUMLULUĞUNU ÜSTELENMEYİZ .
3. İSTEKLER MEGAFONDAN BASIN SÖZCÜMÜZ TARAFINDAN DİLE GETİRİLECEKTİR. BAŞLIKLARI BİZ ZATEN SİTEMİZDE YAYINLADIK "www.egitimsozsen.org" KABUL ETMİYORUM BEN BU ŞARTLARI DİYEN VARSA EYLEME GELMESİN, GİTSİN KENDİSİ BİREYSEL EYLEMİNİ YAPSIN NE İSTİYORSA ONU SÖYLESİN .
4. İSTENECEKLER BELİDİR. 5 MADDE İLE SINIRLANDIRILMIŞITIR. DETAYLARI BASIN AÇIKLAMAMIZDA YER ALACAKTIR.
5. SLOGANLARINIZI VE İSTEKLERİNİZİ BİZE MAİL YOLU İLE GÖNDERİRSENİZ DİLE GETİRİLECEKTİR. YOKSA BİREYSEL OLARAK ORDA SÖYLENİLEN HİÇ BİR ŞEY KALE ALINMAYACAKTIR. MAİL ADRESİ: sefam24@mynet.com
6. BBNET te şuan formlarda yazılan ve çizilenler Bireysel görüşleriniz SENDİKAMIZIN onayı alınmasa dikkate alınmayacaktır.
7. ŞUAN BAZI İLLEİMİZİN TEMSİLCİLERİ BELİRLENMİŞTİR.TEMSİLCİ OLMAK İSTEYENLER TEL:0505 883 50 29 ARAYINIZ. TEMSİLCİLERİN BANA YOLLADIKLARI GÖRÜŞLER DİKKATE ALINACAKTIR.
8. ÖNCELİKLİ KONUMUZ DERSLERİN GERİ VERİLMESİDİR. DİĞER KONULAR İÇİNDE İSTEKLER DİLE GETİRİLECEKTİR.

sefatetik' Alıntı:
DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIM
2. SENDİKA ADINA YAPILAN BİR EYLEMDİR DOLAYISIYLA HİÇ KİMSE ÇIKIP TEK BAŞINA BAĞIRMAYA ORTALIĞI
3. İSTEKLER MEGAFONDAN BASIN SÖZCÜMÜZ TARAFINDAN DİLE GETİRİLECEKTİR. BAŞLIKLARI BİZ ZATEN SİTEMİZDE YAYINLADIK "www.egitimsozsen.org" KABUL ETMİYORUM BEN BU ŞARTLARI DİYEN VARSA EYLEME GELMESİN, GİTSİN KENDİSİ BİREYSEL EYLEMİNİ YAPSIN NE İSTİYORSA ONU SÖYLESİN .
4. İSTENECEKLER BELİDİR. 5 MADDE İLE SINIRLANDIRILMIŞITIR. DETAYLARI BASIN AÇIKLAMAMIZDA YER ALACAKTIR.
5. SLOGANLARINIZI VE İSTEKLERİNİZİ BİZE MAİL YOLU İLE GÖNDERİRSENİZ DİLE GETİRİLECEKTİR. YOKSA BİREYSEL OLARAK ORDA SÖYLENİLEN HİÇ BİR ŞEY KALE ALINMAYACAKTIR. MAİL ADRESİ: sefam24@mynet.com
6. BBNET te şuan formlarda yazılan ve çizilenler Bireysel görüşleriniz SENDİKAMIZIN onayı alınmasa dikkate alınmayacaktır.
7. ŞUAN BAZI İLLEİMİZİN TEMSİLCİLERİ BELİRLENMİŞTİR.TEMSİLCİ OLMAK İSTEYENLER TEL:0505 883 50 29 ARAYINIZ. TEMSİLCİLERİN BANA YOLLADIKLARI GÖRÜŞLER DİKKATE ALINACAKTIR.
8. ÖNCELİKLİ KONUMUZ DERSLERİN GERİ VERİLMESİDİR. DİĞER KONULAR İÇİNDE İSTEKLER DİLE GETİRİLECEKTİR.
:++:

ARKADAŞLAR BİR DE RİCAM VAR ŞU BBNET İLE KİM İLGİLENİYORSA VİRÜS OLAYINI HALLETSİN VALLAH SİTEYE GİRMEK İÇİN 1 SAAT BEKLİYORUZ NERDEYSE
TAM EYLEM AREFESİNDEYKEN SİTENİN BU KADAR YAVAŞ İŞLEMESİ ÇOK KÖTÜ BİR DURUM :|

Kolemans' Alıntı:
sefatetik' Alıntı:
DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIM
:++:
:++: :tr: :++:

Sözleşmeli Öğretmenlerimize yanan ışık için

Ekli dosyalar

• SOZ.jpg
    SOZ.jpg
    20.6 KB · Görüntüleme: 592
EYLEMDE KULLANILACAK KOLİLERDEN YAPILMIŞ OLAN EKRAN 15 ADET KOLİ GETİRECCEĞİM BUNLARI
ŞEKİLLERDEKİ GİBİ EKRAN YAPACAĞIZ
ÜSTÜNDE İSE SLOGANLARIMIZ YAZILACAK

Ekli dosyalar

• resim1.jpg
    resim1.jpg
    16.8 KB · Görüntüleme: 588
  • resim2.jpg
    resim2.jpg
    12.7 KB · Görüntüleme: 588
  • resim3.jpg
    resim3.jpg
    15.7 KB · Görüntüleme: 588
  • resim4.jpg
    resim4.jpg
    18.1 KB · Görüntüleme: 586
sefa hocam ben bir pankart sözü buldum ama arkadaşlar sonu hakkında daha iyi fikir verirlerse güzel bir söz olur gibime geliyor.
2 (D)ERS bir düz.

erolbulut1981' Alıntı:
Değerli arkadaşlar,
Öncelikle herkesin fikrine saygı duyduğumu belirtmeliyim. Hepimiz aşağı yukarı benzer çalışma şartlarına sahibiz. Okullardaki teknolojik gelişmeler, diğer branşlarda BDE uygulamaları ve bakanlığın uygulamaya çalışıpta pek başarılı olamadığı projeler sebebiyle maalesef derslerimiz geri plana itilmiştir. Doğal olarak okullarımızda bilişim teknolojileri kullanımı konusunda rehberlilk vazifesi üstlenmek durumunda kalmış bulunuyoruz. Bu işlere ek olarak bir de Fatih projesi tam olarak yürürlüğe girerse, iş yükü dolayısıyla derslere doğru düzgün girebileceğimizi en azından kendi adıma düşünemiyorum. Sonuçta derslere de girsek bu işlerden en iyi anlayan ve ilk yardım istenen yine bizler olacağız. Ayrıca öğretmenlere rehberlik etmek de eğitim öğretim için yapılan bir iş. İnanın derslere de girsek yapmamız gereken temel işler muhakkak olacaktır. Örneğin;
1) Okul web sitesini oluşturmak veya sürekli güncellemek
2) BTS yi sürekli çalışır ve işler halde tutmak
3) Senede bir kere de olsa okul dergisi çalışması yapmak veya rehberlik etmek
4) Öğretmen arkadaşlarımızın sorunlarına mesai saatleri içinde çözüm üretebilmek. Sonuçta yıllardır aynı okulda çalışıyoruz.
5) Okullarda varsa kablosuz ağların bakımını yapmak. Bazen elektrik akımından cihazlar kilitleniyor. Bu yüzden servis çağrılmaz.
6) Sınıflardaki akıllı tahta, projeksiyon, bilgisayar vb. cihazlarda çıkan ilginç sorunlara çözüm üretmek.
7) Öğrencilerin çalışmalarına rehberlik etmek gibi bir sürü yapılacak iş var.
Değerli arkadaşlar, günümüzde bilişim teknolojileri derslerde bu kadar kullanılıyorken ben bu işleri yapmam diyemezsiniz. Her şey için okul aile birliği harcama yapamaz bunu da kabul etmek lazım. Ayrıca diyelim ki derslere girdiniz, bu işleri hangi ara vakit bulup yapacaksınız.
Ben mesai bitti mi işin bitmesi ve özel hayatın başlaması gerektiğini düşünüyorum. Teneffüslerde ben de çay - sigara içmek istiyorum, insan gibi. Ama hem derslere girip hem de bu işleri yapamam. Okulumda notebook, netbook cihazları ve BTS dahil 75 tane bilgisayar, 30 projeksiyon, yaklaşık 25 yazıcı, 3 tarayıcı, 1 fax, kamera sistemi, salonda ve okulda 2 tip okul ses sistemi, eski tip zil sistemi, 4 akıllı tahta, 3 fotokopi ve baskı cihazı, 1 dijital kamera, 2 fotoğraf makinesi, ıvır zıvır bir sürü cihaz var. 43 öğretmen, 850 öğrencili bir okul. BTS de dyned projesi; sınıflarda mebvitamin, morpa kampüs gibi BDE uygulamaları yapılıyor. Her yıl en az bir dergi çıkarıyoruz. Ben derslere girsem de bunu yapacağım, girmesem de. Çünkü 20 yıldan fazladır buraya yerleşmiş durumdayım, ayrıca öğretmen arkadaşlarımın çoğunu en az 10 yıldır tanıyorum, sendika çalışmalarında yoğun olarak bulunuyorum. Bütün bunların ışığında bu çalışmaları yapmak durumundayım. Ve bunları derslerle birlikte asla yapamam. Dersimizinde bu gelişmeler ışığında çok fazla geri alınması gerektiğini düşünmüyorum. Belki isteğe bağlı 6 veya maksimum 10 saat aralığında derse girilebilir. Ama Bilişim teknolojileri rehber öğretmeliği veya formatör öğretmenliği gibi bir kadro verilmeli, görevlendirme ile çalıştırma devri bitmeli diye düşünüyor eylem öncesi muhakkak ortak müştereklerde buluşabilmeyi diliyorum.

sayın hocam sizin yarınız kadar teknolojiye sahip iki katı öğretmen ve öğrencisi olan bir okulda çalışıyorum. söylediklerinizde haklısınız. katılıyorum. fakat bu derslerin geri gelmesi formatörlüğe engel değil ki. formatör 6-10 saat derse girsin eğitimden kopmasın işlerini yapsın ve çalışma saatleri düzenlensin. ama ders özellikle uzun vadede çok önemli yoksa bu kadar bölüm açıldı mantar gibi bunca insan ne yapacak. dersin olmaması branşımızın bitmesi demektir. tayin isteyecek yer bile bulamayız böyle olursa. ayrıca bu kadar büyük bir okulda neden bir formatör görevlendirilsin? iki formatör görevlendirilsin gerekiyorsa. ama dersler hem bizim hemde öğrenciler açısından vazgeçilmezdir bunca çocuğa bilişim eğitimini kim verecek internet kafeler mi? yurt dışına bakın tüm kademelerinde bilişim dersleri mevcuttur.

9 nisanda ben de ankaradayım inşallah.

sefatetik' Alıntı:
DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIM

hocam bu eylemin organize edimesi ve katılımın güçlendirilmesi adına diğer sendikalarla görüşüldü mü?
Görüşüldü ise diğer sendikaların destek ve katılım durumları nedir?
Görüşülmedi ise neden görüşülmedi?
---

Hala formatörlük kadrosu isteyenler;
Ankara'da toplanma nedenimiz DERSLERİMİZİ GERİ ALMAK. Farklı amaçlarla lütfen eyleme katılmayın. BT Rehberliği, müdür yardımcılığı, formatörlüğü gibi dandik isimler altında tamirciliği kabul etmek için Ankara'ya gelmeye zahmet etmeyin, eylemimizi de gölgelemeyin. Gidin ayrıca bir eylem düzenleyin çok istiyorsanız.
Dersleri geri alddığımızda yine bu işleri yapmak zorunda kalacağız diyenler; HAYIR DEMEYİ ÖĞRENİN! Bütün bu işler bizim görevimiz olmadığı halde HAYIR diyemiyorken, 9-3 tamirci görevi onaylandığında nasıl hayır demeyi düşünüyorsunuz? Eğer formatörlük kadrosu verilirse şimdi yapmak zorunda olmadığımız işleri o zaman yapmaak zorunda olacağız ve öğretmen olmayacak o zamann adımız. Öğretmeyeceğiz, tamirci olacağız, pislik içinde çalışacağız. Hadi şimdi genciz yapıyoruz 60 yaşında nasıl gireceksiniz o pis masaların altına?

Bu arada EYLEM kabul edilmeyen bir görüşü kabul ettirmek için yapılır...Adamların bizi zaten yapmak istediği tamircilik, e siz de bunu kabul ediyorsunuz, aynı fikirdesiniz yani, aynı taraftasınız, pankart hazırlayıp bağırmaya gerek yok.

Sefa hocam çalışmalarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. DERSLERİMİZİ GERİ ALMAK İÇİN GELECEĞİZ ANKARA'YA!!!! TAMİRCİLİK İÇİN DEĞİL!!!!

Heyecan başladı artık son 6 gün. Erzincandan geliyorum ben de. İnşallah sesimizi duyururuz. Artık kendimi öğretmen gibi hissetmek istiyorum.

basın açıklmasını kim yapacak? neler denecek? eylem formatörlük istiyoruza dönecek diye endişeleniyorum ya da söleşmelilere de formatörlük ve kadro istiyoruz gibi özele inerse diye

Arkadaşlar gerçekten formatörlük vs. zırvalarına karşı çıkalım. Biz öğretmeniz öğretmen olarak hissetmek istiyoruz kendimizi diğer branş öğretmenlerinden ne eksiğimiz var lütfen tek konu derslerimizin geri alınması olsun. Tamam formatör olarak ek ders alıyoruz paraya hepimizin ihtiyacı var ama okulda hizmetli muamelesi görüyoruz nerdeyse ne gereği var. 20 saat dersim olsun dersim biter bitmez gideyim okuldan. Ne kadar angarya var yıkmaya çalışılıyo formatörüz diye. Bıktık artık zaten bu böyle giderse formatöre ek derste vermezler :) zaten derse girmiyosunuz maaş alıyosunuz diye. Neyin eğitimini aldık ne iş yapıyoruz diye eminim ki bi çogumuz kendi kendimize düşünüyoruzdur. O kadar eğitim dersini öğretmenlik dersini bosuna aldık sanırım. Buna son vermenin yolu eyleme katılmaktır arkadaşlar.

Geri