BİLİŞİM TEKNO. EYLEMİ 9 NİSAN CUMARTESİ-ANKARA

Kodla Büyü

Yapılacak BT eylemine katılır mısınız?

• BT Eylemine Katılmakta Kararsızım

Oy: 48 19.6%
  • BT Sorunu Benim Sorunum Eyleme Katılırım

Oy: 206 84.1%
  • BT Eylemine Katılmam halimden memnunun

Oy: 10 4.1%

• Kullanılan toplam oy
    245
  • Anket kapatılmış .
sefatetik' Alıntı:
DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIM
1.TEKRAR TARKRAR SÖYLÜYRORUM EYLEM BİREYSEL BİR EYLEM DEĞİLDİR.
2. SENDİKA ADINA YAPILAN BİR EYLEMDİR DOLAYISIYLA HİÇ KİMSE ÇIKIP TEK BAŞINA BAĞIRMAYA ORTALIĞI
KARIŞTIRMAYA KALKAMASIN SORUMLULUĞUNU ÜSTELENMEYİZ .
3. İSTEKLER MEGAFONDAN BASIN SÖZCÜMÜZ TARAFINDAN DİLE GETİRİLECEKTİR. BAŞLIKLARI BİZ ZATEN SİTEMİZDE YAYINLADIK "www.egitimsozsen.org" KABUL ETMİYORUM BEN BU ŞARTLARI DİYEN VARSA EYLEME GELMESİN, GİTSİN KENDİSİ BİREYSEL EYLEMİNİ YAPSIN NE İSTİYORSA ONU SÖYLESİN .
4. İSTENECEKLER BELİDİR. 5 MADDE İLE SINIRLANDIRILMIŞITIR. DETAYLARI BASIN AÇIKLAMAMIZDA YER ALACAKTIR.
5. SLOGANLARINIZI VE İSTEKLERİNİZİ BİZE MAİL YOLU İLE GÖNDERİRSENİZ DİLE GETİRİLECEKTİR. YOKSA BİREYSEL OLARAK ORDA SÖYLENİLEN HİÇ BİR ŞEY KALE ALINMAYACAKTIR. MAİL ADRESİ: sefam24@mynet.com
6. BBNET te şuan formlarda yazılan ve çizilenler Bireysel görüşleriniz SENDİKAMIZIN onayı alınmasa dikkate alınmayacaktır.
7. ŞUAN BAZI İLLEİMİZİN TEMSİLCİLERİ BELİRLENMİŞTİR.TEMSİLCİ OLMAK İSTEYENLER TEL:0505 883 50 29 ARAYINIZ. TEMSİLCİLERİN BANA YOLLADIKLARI GÖRÜŞLER DİKKATE ALINACAKTIR.
8. ÖNCELİKLİ KONUMUZ DERSLERİN GERİ VERİLMESİDİR. DİĞER KONULAR İÇİNDE İSTEKLER DİLE GETİRİLECEKTİR.

:verymad:

:-1:

Sen yenisin galiba esenordelarthe sayın hocam
İstersen basın açıklamasının tamammını buraya yazayım bir tane uyanık ta bunu basına göndersin
adamlar içeriği ankayıp gelmesinler ne dersin sayın hocam bu konularda çoğunuzun bilgisi yok galiba
Veya formda yazılanları okumuyorsunuz sayın hocam
BAK BEN SANA TEKRAR YAZDIRAYIM
DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIM
2. SENDİKA ADINA YAPILAN BİR EYLEMDİR DOLAYISIYLA HİÇ KİMSE ÇIKIP TEK BAŞINA BAĞIRMAYA ORTALIĞI
3. İSTEKLER MEGAFONDAN BASIN SÖZCÜMÜZ TARAFINDAN DİLE GETİRİLECEKTİR. BAŞLIKLARI BİZ ZATEN SİTEMİZDE YAYINLADIK "www.egitimsozsen.org" KABUL ETMİYORUM BEN BU ŞARTLARI DİYEN VARSA EYLEME GELMESİN, GİTSİN KENDİSİ BİREYSEL EYLEMİNİ YAPSIN NE İSTİYORSA ONU SÖYLESİN .
4. İSTENECEKLER BELİDİR. 5 MADDE İLE SINIRLANDIRILMIŞITIR. DETAYLARI BASIN AÇIKLAMAMIZDA YER ALACAKTIR.
5. SLOGANLARINIZI VE İSTEKLERİNİZİ BİZE MAİL YOLU İLE GÖNDERİRSENİZ DİLE GETİRİLECEKTİR. YOKSA BİREYSEL OLARAK ORDA SÖYLENİLEN HİÇ BİR ŞEY KALE ALINMAYACAKTIR. MAİL ADRESİ: sefam24@mynet.com
6. BBNET te şuan formlarda yazılan ve çizilenler Bireysel görüşleriniz SENDİKAMIZIN onayı alınmasa dikkate alınmayacaktır.
7. ŞUAN BAZI İLLEİMİZİN TEMSİLCİLERİ BELİRLENMİŞTİR.TEMSİLCİ OLMAK İSTEYENLER TEL:0505 883 50 29 ARAYINIZ. TEMSİLCİLERİN BANA YOLLADIKLARI GÖRÜŞLER DİKKATE ALINACAKTIR.
8. ÖNCELİKLİ KONUMUZ DERSLERİN GERİ VERİLMESİDİR. DİĞER KONULAR İÇİNDE İSTEKLER DİLE GETİRİLECEKTİR.

Yukarıda yazılanları herkes okusun dikkatlice lütfen ona göre gelip gelmeme kararını versin
BASIN AÇIKLAMASINI SENDİKAMIZIN BASIN SÖZCÜSÜ YAPACAKTIR.
İSTEKLER www.egitimsozsen.org sitemizde yayınlanmıştır 5 madde başlığı altında toplanmıştır
Öncelikli ve Çoğu öğretmenimizin mutabık kaldığı konu DERSLERİN GERİ VERİLMESİDİR
Diğer istekler de dile getirilecektir.

Arkadaşlar 2 soru soracağım (biliyorum gereksiz ama ikna etmeye çalıştığım 2 arkadaşa cevap olsun diye, sizin yanıtlarınıza ihtiyacım var)

1- Bu bir sendik eylemi mi? Yani eyleme katılmamız o sendikadan olduğumuz anlamına mı geliyor? Başka sendikalrdan kimselerin katılması sakıncalı mı?
2- Stajyer öğretmenin bu eyleme katılması sakıncalı mııdr? Sorun yaratır mı?

mutlak_adeger' Alıntı:
Hala formatörlük kadrosu isteyenler;
Ankara'da toplanma nedenimiz DERSLERİMİZİ GERİ ALMAK. Farklı amaçlarla lütfen eyleme katılmayın. BT Rehberliği, müdür yardımcılığı, formatörlüğü gibi dandik isimler altında tamirciliği kabul etmek için Ankara'ya gelmeye zahmet etmeyin, eylemimizi de gölgelemeyin. Gidin ayrıca bir eylem düzenleyin çok istiyorsanız.
Dersleri geri alddığımızda yine bu işleri yapmak zorunda kalacağız diyenler; HAYIR DEMEYİ ÖĞRENİN! Bütün bu işler bizim görevimiz olmadığı halde HAYIR diyemiyorken, 9-3 tamirci görevi onaylandığında nasıl hayır demeyi düşünüyorsunuz? Eğer formatörlük kadrosu verilirse şimdi yapmak zorunda olmadığımız işleri o zaman yapmaak zorunda olacağız ve öğretmen olmayacak o zamann adımız. Öğretmeyeceğiz, tamirci olacağız, pislik içinde çalışacağız. Hadi şimdi genciz yapıyoruz 60 yaşında nasıl gireceksiniz o pis masaların altına?

Bu arada EYLEM kabul edilmeyen bir görüşü kabul ettirmek için yapılır...Adamların bizi zaten yapmak istediği tamircilik, e siz de bunu kabul ediyorsunuz, aynı fikirdesiniz yani, aynı taraftasınız, pankart hazırlayıp bağırmaya gerek yok.

Sefa hocam çalışmalarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. DERSLERİMİZİ GERİ ALMAK İÇİN GELECEĞİZ ANKARA'YA!!!! TAMİRCİLİK İÇİN DEĞİL!!!!
:alkis: :alkis: :alkis:

Arkadaşlar basın açıklaması vs gibi eylem hakkında organizasyon var dimi.
Aslında üni öğrencileri de gelebilse daha da güzel olur.
Lütfen herkes ünideki arkadaşlarına haber versin.
Bazı arkadaşlarımızın haber yok. Ben dün telefonu aldım tek tek aradım. Yarısının haberi yoktu ve tabi geliriz dediler.

DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIM
8. ÖNCELİKLİ KONUMUZ DERSLERİN GERİ VERİLMESİDİR. DİĞER KONULAR İÇİNDE İSTEKLER DİLE GETİRİLECEKTİR

EYLEME KATILIM VE DESTEK İÇİN SENDİKAMIZIN ÜYESİ OLMANIZA GEREK YOKTUR . SENDİKAMIZ HİÇBİR ÖĞRETMENİMİZE YASAL BİR İŞLEM YAPILMASIN DİYE BU EYLEMİ SENDİKA ADINA YAPMAKTADIR. DİĞER SENDİKALARIN BİZE DESTEK VERMSİNE BİR İTİRAZIMIZ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR. DESTEK VERMEK İSTEYEN SENDİKALAR BİZAAT BENİM İLE GÖRÜŞME YAPABİLİRLER .

ARKADAŞLAR YAZAN ÇİZEN ÇOK AMA HALA SLOGAN BANA ULAŞMADI
ŞUANA KADAR BİR KAÇ KİŞİ SLOGAN YOLLADI DİĞERLERİ BİR ŞEY YOLLAMADI

SLOGANLARINIZI E-MAİL:sefam24@mynet.com gönderiniz ..

sefatetik hocam ellerinize sağlık her şartta ve koşulda yanınızda olacaktım ancak hayatımda çok hızlı değişiklikler oldu. nişan tarihimiz değişti ve kısmetse 9 nisanda .. ancak çok yakından takipciniz olucam.
okuduğum kadarıyla gün yaklaştıkça sinirler gittikçe gerilmiş.ankara da birlik olabilmek için daha sakin ve hoşgörülü olmak gerekli.. eylem esnasında da bu tarz polemikler eylemi amacından saptırabilir.

Arkadaşlar bu eyleme katılmaya korkanlar için yazıyorum Benim babam ilköğretim müfettişidir ve bu eylem için aynen şöyle konuştu: GİDİN HAKKINIZI ARAYIN AĞLAMAYANA MEME YOK.. Vicdanı olan ve gelebilecek olan herkes bu eyleme katılsın.

Arkadaşlar kimsenin korkmasına çekinmesine gerek yok. Biz bu şekilde davrandıkça sesimizi duyurmadıkça meb bizi tamirci olarak görecek. Örnek olarak geçen yıl beden eğitimi öğretmenleri yaptı eylemini ders saatleri 2 ye çıktı. Bugün müdürümlede görüştüm tabi gidin hakkınızı arayın dedi. Adam kendisi söyledi formatörler okullarda şamar oğlanı gibi görünüyo siz istediğiniz kadar çalışın kimsenin gözüne görünmez. Biz öğretmeniz okulun boş işlerini yapan bir şahsiyet olarak görünmek kimsenin hoşuna gitmez değil mi ?

Sefa hocam, aylardır herkese "gelin" çağrısı yapıyorsunuz biz de destekliyoruz tabii ama son bir kaç yazınızda "bizim sendika bizim sendika" diye bağırır, "ister gelin ister gelmeyin" der gibi bir haliniz var.

Tamam anladık sizin sendikanız, bireysel bir eylem değil, anladık. İnsanlar soruda mı sormasın yani?
Bu konularla hiç ilgisi olmayan ya da bu sayfaya yeni ulaşmış insanlar var, tabiki sorularına cevap bulmak, endişelerini gidermek isteyecekler.

Bende sendikamı aradım, neden destek vermiyorsunuz, size diğer sendikalardan haber geldimi diye, hayır dediler. Gerçi önemli olan bu değil biz herzaman doğrunun yanındayız, kimin söylediğinin bir önemi yok ancak biraz daha sakin olursanız biz de ortada ürkütücü bir olay varmış gibi gerilmeyiz. Ben gerildim resmen. Sanki basın açıklamasına değil savaşa gidiyoruz.

Öncelikle derslerin geri alınması dile getirilir sonrasında da diğer arkadaşların istekleri dile getirilirse problem yok zaten.

Ankara'da görüşmek üzere..

agkarakoc' Alıntı:
Sefa hocam, aylardır herkese "gelin" çağrısı yapıyorsunuz biz de destekliyoruz tabii ama son bir kaç yazınızda "bizim sendika bizim sendika" diye bağırır, "ister gelin ister gelmeyin" der gibi bir haliniz var.

Tamam anladık sizin sendikanız, bireysel bir eylem değil, anladık. İnsanlar soruda mı sormasın yani?
Bu konularla hiç ilgisi olmayan ya da bu sayfaya yeni ulaşmış insanlar var, tabiki sorularına cevap bulmak, endişelerini gidermek isteyecekler.

Bende sendikamı aradım, neden destek vermiyorsunuz, size diğer sendikalardan haber geldimi diye, hayır dediler. Gerçi önemli olan bu değil biz herzaman doğrunun yanındayız, kimin söylediğinin bir önemi yok ancak biraz daha sakin olursanız biz de ortada ürkütücü bir olay varmış gibi gerilmeyiz. Ben gerildim resmen. Sanki basın açıklamasına değil savaşa gidiyoruz.

Öncelikle derslerin geri alınması dile getirilir sonrasında da diğer arkadaşların istekleri dile getirilirse problem yok zaten.

:alkis: :alkis: :alkis:
katılıyorum tarz biraz kabalaşmaya başladı. soru soramadık biz de. hep büyük harfle yazılmasından bağırılıyormuş izlenimi yaratıyor zaten.

agkarakoc' Alıntı:

Bugüne kadar kimsenin yapamadığını Sefa hoca yaptı, işi bu aşamaya kadar getirdi ve bence bunu yapmak çok da kolay değil. Zaten bugüne kadar liderlik yapacak bir arkadaş olmadığı için darmadağın yürüyoruz ve sonuç da ortada. Ben Sefa hocanın gergin olduğunu düşünmüyorum ama öyle bile olsa normal değil mi? İşi savaş boyutuna getiren de eylemde farklı düşünceleri savunacaklarını söyleyenlerdir. Sefa hoca ve sendika en başında DERSLERİN GERİ VERİLMESİ noktasından yola çıktı ve buna göre düzenledi herşeyi. Bu durum işine gelmeyen olabilir:
1.Eğitim Fakültesi'ne girerken ÖĞRETMEN olacağımızı biliyorduk, NEDEN ÖĞRETMEN OLDUNUZ?
2.Eylem planı yapılırken DERSLERİN GERİ ALINMASINA karar verildi, NEDEN HALA BT REHBERLİĞİNİ SAVUNUYORSUNUZ? Neden sendikanıza gidip BİZİ TAMİRCİ YAPSINLAR konulu eylem düzenlemediniz?

ARKADAŞLAR
SENDİKALARIN GÖREVİ YANLIŞ GİDEN BİR TAKIM İŞLERİ DİLE GETİRMEKTİR.

DEVLET MEMURUNUN KENDİ BAŞINA EYLEM YAPMA HAKKI YOKTUR 657 Yİ OKUYUP İNCELEYİNİZ
ÖĞRETMEN İSTEĞİNİ ÜST KADEMESİ MÜDÜR-İL VEYA İLÇE MÜD.- ORDAN DA MEB SİLSİLESİNİ TAKİP ETMESİ GEREKİR

EYLEME KATILACAK TÜM ÖĞRETMEN ARDADAŞLARIN BİREYSEL HAREKETLERDEN KAÇINMASI GEREKTİĞİNİ BİLMESİ GEREKİR
BİREYSEL YAPILACAK HER HANGİ BİR DAVRANIŞTAN BAŞINA GELECEK YASAL VEYA HUKKİ BİR NEDENDEN SENDİKAMIZ SORUMLU OMAYACAKTIR ÇÜNKÜ SENDİKAMIZIN YASAL ÜYESİ OLMADIĞI İÇİN SENDİKAMIZI DA BAĞLAMAZ. ONUN İÇİN TEKRAR TEKAR SÖYLÜYORUM SENDİKAMIZIN DİLE GETİRECEĞİ BASIN SÖZCÜMÜZ TARAFINDAN OKUNACAK METİN DE 5 MADDE İSE İSTEKLER SINIRLANDIRILMIŞTIR. WEB SİTEMİZDE YAYNLANMIŞTIR. http://www.egitimsozen.org BEN BUNU KABUL ETMİYORUM DİYEN ARKADAŞLARIN EYLEME KATILMASINA GEREK YOKTUR.

BUNLARI YAZMAMIN NEDENİ BURAYA YAZILAN VE ÇİZİLENLERDEN SANKİ HERKES ÇIKIP İSTEKTE BULUNACAKMIŞ HER KAFADAN BİR SES ÇIKACAKMIŞ İZLENMİ VEREN VE İNSANLARI ADETA ÜRKÜTEN GELMELERİNİ ENGELEYEN ARKADAŞLAR İÇİNDİR. GELİN AMA ORTAK FİKRİMİZE KATILIYORSANIZ GELİN ÇOĞU ÖĞRETMENİMİZİN AYNI 5 MADDELİK GÖRÜŞTE ANLAŞMIŞTIR. İSTEKLERİMİZ

AŞAĞIDAKİ İSTEKLERİMİZİ DETAYLI OLARAK DİLE GETİRECEĞİZ

1. Bilişim Teknolojileri Dersinin 4,5,6,7,8 sınıflarda zorunlu olarak okutulması ders saat sayının 2 saat olarak belirlenmesi not ile değerlendirilmesini , liselerde ders saatlerinin düzeltilmesini istiyoruz.
2. Büyük emekler ve paralar harcanarak tüm okullarımızda bulunan ve yaklaşık 5 senedir yenilenmeyen Bilişim Teknolojileri Sınıflarının yenilenmesini istiyoruz.
3. Öğretmenlik mesleğinde birlikteliğin sağlanması ve çalışma barışının bozulmaması için Sözleşmeli Öğretmenlerimizin kadroya geçirilmesini verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz.
4. Okullarda Formatörlük Uygulaması yapılacaksa bunun bir esas ve usule bağlanmasını isteğe bağlı olmasını çalışma esaslarının bakanlık tarafından yapılmasını istiyoruz.
5. Okullarda uygulanana Bilişim Teknolojileri ders müfredatının yeniden belirlenmesi bu konuda uzman kişilere danışılarak yapılmasını yeni bir plan ve programlara gidilmesini istiyoruz
Tüm Öğretmen arkadaşlarımızı yapacağımız eyleme davet ediyoruz.
İL: ANKARA
YER: Milli Eğitim Bakanlığı Önü
SAAT: 12:30
DETAYLI BİLGİ İÇİN :
M. Sefa TETİKOĞLU
Basın Yayın. Sorum.
Başkan. Yrd.
TEL:0505 883 50 29

AYRICA 23.02.2011 DE PERSONEL GENEL MÜDÜRÜ VE BAKAN MÜSTEŞARI İLE YAPTIĞIM GÖRÜŞMEDE ŞU KONULARDA KESİNLİKLE BİR ÇALIŞMA YOKTUR.
1. FORMATÖRLÜK KADROLU HALE GETİRİLMESİ ADI ALDINMDA HERKANGİ BİR ÇALIŞMA YOKTUR.
2. FORM DA YAZILAN VE BT ÖĞRETMENLERİNİN HAYALİ OLAN REHBER ÖĞRETMENLER GİBİ BİR ÇALIŞMA SİSTEMİ HAKKINDA
MEB HERHANGİ BİR ÇALIŞMASI BULUNMAMAKTADIR.
3. YAPILAN GÖRÜŞMEDE NORM FAZLAIĞI OLAYINI PGM NECMETTİN YALCIN KABUL ETMEMİŞTİR. NORM FAZLASI DURUMU OLURSA
GÖREVLENRİDİRME ESASINA GİDİLECEĞİ SÖYLENMİŞ EĞER İL İÇİNDE İHTİYAÇ OLMASSA İŞ DIŞI İHTİYAÇ OLAN OKULLARA ATAMA
YAPILACAKTIR.
4. DERS SEÇLİMESİ İSTENİYORSA 30 ÖĞRENCİ BİR ARAYA GELİP DERSİ SEÇTİREBİLİYORLARMIŞ :)

DAHA YAZAYIM MI

BENİM GÖRÜŞMEMDEN SONRA ERTESİ GÜN BASIN AÇIKLAMASINI ZATEN WEB SAYFALARINDA OKUDUNUZ DURUMU NASIL YANSITTILAR
HALA BAZI ARKADAŞLARIMIZ HAYAL GÖRÜYORLAR YOK ŞUNU İSTİYORUZ BUNU SÖYLEYECEĞİZ ŞUNU YAPACAĞIZ DİYORLAR KİME SORDUNUZ BİZAAT SENDİKANIN BAŞKAN YARD. SIYIM BANA MI SORDUNUZ YOKSA GELİP 7 AYDIR ÇALIŞMA YAPTIĞIMIZ EN SONUNDA EYLEM KARARI ALDIĞIMIZ BİR DURUMU SABOTE ETMEK İÇİN GELECEKSENİZ HİÇ GELMEYİN SAYIN HOCALARIM ORTAK NOKTADA BULUŞAN ARKADAŞLAR GELSİNLER BİZ EYLEMİ YAPARIZ ...

İşte bu kadar sefa hocam problemin çözümü budur bu kadar basit aslında. İsteklerimiz bunlar zaten genel olarak bizden alınan hakları geri istiyoruz. Çokmu şey istiyoruz anlamadım bu istekler kabul edilirse kesinlikle sorun çözülür bence problemin cözünü isteyen arkadaşlar katılsın kendi kendine bahane üretmesin. Hiçbişey olmaz arkadaşlar zaten cumartesi günü Ankarada her yere yakın Türkiyenin ortasında katılmamak için bi sebep bulamıyorum..

mutlak_adeger arkadaşım, nickin gibi tüm söylenilenleride pozitif bir bakış açısıyla okuyup anlasaydın bana cevaben yazdıkların daha anlamlı olabilirdi, yazdığımdan birşey anlamadığın çok açık, bu 1.

2.si Sefa hocanın tüm söylediklerine ben de katılıyorum ancak üslup hala uygun değil :) Küçük yazarsa daha rahat okuyabileceğimi düşünüyorum..

Saygılar..

Sefa hocama Allah'tan sabır diliyorum. Hem sendika olarak, hemde yönetiminde bulunan bir bilişimci olarak sıkıntılarımızı ve bu süreci gayet iyi biliyorsunuz.

Son günlerdeki tavrı, üslup ağır olarak anlaşılsa bile ben gayet normal görüyorum çünkü şimdiye kadar konuşma tartışma fikir alışverişi çok kere yapıldı, herkesin ortak kararını, ortak noktasını bulmak, herkesi memnun etmek imkansız. Asıl görevimiz öğretmenlik olduğuna göre bunun savunulması, derslerin ön planda olması kadar normal birşey yok.

Gösterdiğiniz kararlı tavırdan dolayı tebrik ederim.

the_korsan' Alıntı:
Sefa hocama Allah'tan sabır diliyorum. Hem sendika olarak, hemde yönetiminde bulunan bir bilişimci olarak sıkıntılarımızı ve bu süreci gayet iyi biliyorsunuz.

Son günlerdeki tavrı, üslup ağır olarak anlaşılsa bile ben gayet normal görüyorum çünkü şimdiye kadar konuşma tartışma fikir alışverişi çok kere yapıldı, herkesin ortak kararını, ortak noktasını bulmak, herkesi memnun etmek imkansız. Asıl görevimiz öğretmenlik olduğuna göre bunun savunulması, derslerin ön planda olması kadar normal birşey yok.

Gösterdiğiniz kararlı tavırdan dolayı tebrik ederim.
:++: :++: :++:

agkarakoc' Alıntı:
mutlak_adeger arkadaşım, nickin gibi tüm söylenilenleride pozitif bir bakış açısıyla okuyup anlasaydın bana cevaben yazdıkların daha anlamlı olabilirdi, yazdığımdan birşey anlamadığın çok açık, bu 1.

2.si Sefa hocanın tüm söylediklerine ben de katılıyorum ancak üslup hala uygun değil :) Küçük yazarsa daha rahat okuyabileceğimi düşünüyorum..

Saygılar..

:++: Nickimi farketmiş olmanız güzel, ama Sefa hocanın en başından beri gönderdiği bir mesaj var eylemin içeriği ile ilgili...Bu mesajı okuyup anlamamak için özel çaba gösteriyor bazı arkadaşlar. Aynı mesajı defalarca gönderdi Sefa hoca... "Eylem derslerin geri alınması için yapılacaktır, bireysel değildir, basın sözcüsü ilgili maddeleri dile getirecektir" mesajına cevap "biz BT rehber öğretmeni olacağız, eyleme bunun için katılacağız" olunca ne diyeceğini şaşırıyor insan. İşte o zaman üslup değişebiliyor ya da büyük harfle yazılabiliyor.
Ben de nickim gibi herşeye pozitif bakmayı başarabilen bir insanım, sadece "anlayış fakiri" olan insanlara tahammülüm kalmadı bunca haksızlıktan sonra.
Umarım siz de eylemin bütün incelikleriyle boğuşup karşılığında hala aynı noktaya dönmek zorunda kalan Sefa hocamıza ve bazen sabrı taşan herkese pozitif bakmayı başarabilirsiniz... :)

Bu eylem dalga konusu olacak gibi geliyor bazılarımız ders bazılarımız çalışma saati falan formatörlük falan filan. Bir kısım sözleşmeliler kadroya diğer kısım formatörlük bt rehber öğretmenliği kadrosu falan.

Türkiye58' Alıntı:
Bu eylem dalga konusu olacak gibi geliyor bazılarımız ders bazılarımız çalışma saati falan formatörlük falan filan. Bir kısım sözleşmeliler kadroya diğer kısım formatörlük bt rehber öğretmenliği kadrosu falan.
"Mağdurum da mağdurum" yazıp pankart açmazsak hiç birşey olmaz.
Bütün dertlerimizi sıralayacağız işte. Umut kırıcı şeyler yazıp durmayın şuralara.

Arkadaşım zaten herkesin dalga konusu olmuşuz ve derslerimiz verilmezde gene formatörlök saçmalığı adı altında çalışmaya devam edersekte bu böyle devam edecek. Bu yüzden eyleme katılalım. Kendi kendimizle dalga geçmeyelim. Katılım ne kadar fazla olursa etkiside o kadar iyi olur herhangi bir kanalın ana haber bülteninde çıkmış olsun eylem haberi emin olun seneye problemlerimiz çözülür..Çünkü isteklerimiz zor şeyler değil bizden alınanları geri istiyoruz..

Gelelim bakalım zaten son şansımız bundada 50 100 kişiyle kalacaksak bize herşey haktır süründürsünler bizi :))

sefatetik' Alıntı:
AYRICA 23.02.2011 DE PERSONEL GENEL MÜDÜRÜ VE BAKAN MÜSTEŞARI İLE YAPTIĞIM GÖRÜŞMEDE ŞU KONULARDA KESİNLİKLE BİR ÇALIŞMA YOKTUR.
1. FORMATÖRLÜK KADROLU HALE GETİRİLMESİ ADI ALDINMDA HERKANGİ BİR ÇALIŞMA YOKTUR.
2. FORM DA YAZILAN VE BT ÖĞRETMENLERİNİN HAYALİ OLAN REHBER ÖĞRETMENLER GİBİ BİR ÇALIŞMA SİSTEMİ HAKKINDA
MEB HERHANGİ BİR ÇALIŞMASI BULUNMAMAKTADIR.
3. YAPILAN GÖRÜŞMEDE NORM FAZLAIĞI OLAYINI PGM NECMETTİN YALCIN KABUL ETMEMİŞTİR. NORM FAZLASI DURUMU OLURSA
GÖREVLENRİDİRME ESASINA GİDİLECEĞİ SÖYLENMİŞ EĞER İL İÇİNDE İHTİYAÇ OLMASSA İŞ DIŞI İHTİYAÇ OLAN OKULLARA ATAMA
YAPILACAKTIR.
4. DERS SEÇLİMESİ İSTENİYORSA 30 ÖĞRENCİ BİR ARAYA GELİP DERSİ SEÇTİREBİLİYORLARMIŞ :)

DAHA YAZAYIM MI

BENİM GÖRÜŞMEMDEN SONRA ERTESİ GÜN BASIN AÇIKLAMASINI ZATEN WEB SAYFALARINDA OKUDUNUZ DURUMU NASIL YANSITTILAR
HALA BAZI ARKADAŞLARIMIZ HAYAL GÖRÜYORLAR YOK ŞUNU İSTİYORUZ BUNU SÖYLEYECEĞİZ ŞUNU YAPACAĞIZ DİYORLAR KİME SORDUNUZ BİZAAT SENDİKANIN BAŞKAN YARD. SIYIM BANA MI SORDUNUZ YOKSA GELİP 7 AYDIR ÇALIŞMA YAPTIĞIMIZ EN SONUNDA EYLEM KARARI ALDIĞIMIZ BİR DURUMU SABOTE ETMEK İÇİN GELECEKSENİZ HİÇ GELMEYİN SAYIN HOCALARIM ORTAK NOKTADA BULUŞAN ARKADAŞLAR GELSİNLER BİZ EYLEMİ YAPARIZ ...

Allah kahretsin hepsini. Bunun böyle olduğu her halinden belli arkadaşlar. PGM Nin bizi sallamadığı basın açıklamasının ciddiyetsizliğinden belli. "Eğitek bişeyler yapıyormuş masalı" sizleri susturmak için. Hala saf saf oturan sözleşmelileri bir çarpacak bu PGM, hepsi neye uğradığını şaşıracak. Az kaldı 2 ay. Sonra tatile gitceksin. Geldiğiniden bi bakmışsın müsait yerine tekmeyi vurup şutlamışlar seni başka okula. Hayırlısı olsun diyip yeni görevine başlıcaksın. Tabi yanında 2 güzel okul daha olacak!

mfk' Alıntı:
Türkiye58' Alıntı:
"Mağdurum da mağdurum" yazıp pankart açmazsak hiç birşey olmaz.
Bütün dertlerimizi sıralayacağız işte. Umut kırıcı şeyler yazıp durmayın şuralara.

doğru dürüst cevap verin sayın hocam ben burda ümit kırıcı değil bir gerçeği paylaşıyorum ve bir gerçekte paylaşmak mantığı ama siz böyle asabiyetle yola devam ederseniz hiç bişey elde edemeyiz.Bizim amacımız burda en azından pankartlarda birlik olsun herkes kendi isteğini yazıp çıkarsa kameralar karşısında nasıl bir görünüm elde edilir sabah okula gittiğinizde anlarsınız.

Geri