BİLİŞİM TEKNO. EYLEMİ 9 NİSAN CUMARTESİ-ANKARA

Kodla Büyü

Yapılacak BT eylemine katılır mısınız?

• BT Eylemine Katılmakta Kararsızım

Oy: 48 19.6%
  • BT Sorunu Benim Sorunum Eyleme Katılırım

Oy: 206 84.1%
  • BT Eylemine Katılmam halimden memnunun

Oy: 10 4.1%

• Kullanılan toplam oy
    245
  • Anket kapatılmış .
bilisim_tek_s hocam şirinizin
Öğretmen olarak mezun oldum,
Mezun oldum da ne oldum?
Bilgisayar tamircisi olacağımı nerden bilirdim
Ben bu işe girmeseydim.

Önce her sınıfta 2’şer saat dediler.
Sonra 1’e düşürdüler.
Sonra da sana gerek kalmadı
Artık tamirci olacaksın dediler

Öğrencilerimi internet kafeye gönderemem.
Şiddet içerikli oyunlara izin veremem.
Benim öğrettiklerimi nerden öğrenecek?
Videolarla, oyunlarla hayat mı geçecek?

Mükemmel hocam siyah zemin üstüne beyaz yazı ile pankart haline getirebilirsiniz ...

Cumartesi 12:30da meb önünde eyleme katılım için hazır olacam. Bazı gelmeyen ve beni ilgilendirmez diyen ve aynı zamanda "bana dokunmayan yılan" felsefesinde olan tüm arkadaşlara gelsin. Geleceğimizi görmezden gelemeyiz.

Duvaksız gelin, CD-ROM sürücüsüzz PC olmaz

Dağ dağa kavuşmaz, bilgisayar bilgisayara kavuşur

Bir virüsele sistem yakma ey MEB

MEB Bana işlemcini söyle sana kim olduğunu söyleyeyim

Sakınan diskte bad sektör çıkar

Yazılımsız donanım, donanımsız yazılım olmaz, Öğretmensiz bilgisayar olmaz

Eceli gelen windows mavi ekrana düşer

İşletim sistemi MEB olanın, başı beladan kurtulmaz

MEB Bin gigabyte’ın olsa da, bir gigabyte’ı olana danış

MEB Bugünün işini görev zamanlayıcısına bırakma

Orjinal program kullananı dokuz ağdan kovarlar.

bana dokunmayan worm bin yıl yaşasın ( EYLEME GELMEYEN ARKAADAŞLARA GELSİN )

client servera küsmüş. serverın haberi olmamıs

MEB bakmakla öğrenilseydi switchler server olurdu..

Arkdaşlar bunları uyarlayıp pankart haline getirebiliriz...

Virüs: Ben programı uzantısından tanırım.

Ummadığın program makineyi kilitler.

Doktor ölecek miyim?...Hayır! Upgrade edileceksin!

Virüs gelince "Back-Up"Inı aldın mı "Şimdi müsait misiniz?" diye sormaz.

Yiğitlere isimleri kahramanlıktan, virüslere isimleri verdiği zarardan sonra verilir.

Virüs istedi 1 exe.Allah verdi 2 exe.

Abi işlemci adaptörünü devre dışı bıraktım, alet 220 V'da.Canavar gibi.

Lütfen bu satırda durmayın.Otomatik tagline çarpar.

Her virüsün bir yoğurt yiyişi vardır.

Temizlenen virüs bulaşanı arttırır

Cins virüs diskette öter

Virüs ferman dinlemez.

Taşıma suyla hard-disk kopyalanmaz Çünkü taşıma su bir japon çocuğudur.

Ayağını kotana (Wslimit'ine) göre uzat.

ÖRNEK PANKARTLAR

Ekli dosyalar

• P2.png
    P2.png
    20.3 KB · Görüntüleme: 407
  • P1.jpg
    P1.jpg
    47.8 KB · Görüntüleme: 407
  • P3.jpg
    P3.jpg
    50.6 KB · Görüntüleme: 407
  • p4.jpg
    p4.jpg
    56.8 KB · Görüntüleme: 406
arkadaşlar eyleme katılacak sayısına baktığımda sayı çok az gibi görülüyor. 2 kişi geliyoruz eyleme fakat orada 180-200 kişi olursa ses getirmez. inşallah ortada öylece kala kalmayız diye ümit ediyorum. ankaradaki üni.lerin bötelileri ne durumda acaba bu mitingten haberi var mı.

bir virüsünle sistemi yakma bakanım ...

bence başbakanım olsa daha ii olur yani şöyle kaç bt öğretmeni varsa emin diilim ama
Başbakanım Bir Virüs Saldınız 5000 BT öğretmenini Hasta Ettiniz...

İşletim sistemi MEB olanın, başı beladan kurtulmaz (bu ii bence)

MEB Bana işlemcini söyle sana kim olduğunu söyleyeyim (buda bomba olur)
Bilişimden korkma meb imamlarla iş yürümez . . .

Bakanım klavuz kitabı değil tornavida verin kasayı hallettim şimdi de klimayı sökecem :verymad:

21.yy da bilgisayar dersi olmayan tek avrupa ülkesinin meb i yürü bee helal karart gelecegini . . .ama cokda abartmamak lazım anaokulu gösterisine dönmesin be abi bizde orda olacaz adanadan 4 arkadaş gelecez inş..saat 12,00 de mebin önünde bekleriz siz değerli kardeşlerimizi....
ya kardeşim bilgisayar öğretmeni kadar karizmatik branşı ayaklar altına aldılar valla dikkat edin tüm branşlar içinde en kaliteli öğretmenler bilgisayarcılardır ama bizi rezil ediyolar ya bunlar ... allahım şu eylem hayırlısı ile sonuçlansın ya derslerimizi geri alalım.. 7 de gidip 12,30 da çıkim.. ne işim var benim haftada 45 saat okulda. offffffffffffff

beğendim ben bu eylemi sendika bu işi çözerse kendi sendikamı bırakıp ona geçeceğim diğer sendikaların haberi mi yokmuş hiç inandırıcı değil kaç kere gidildi haber olduk her yere, sendikanızı kutluyorum :+1: cebit e bile sırf öğretmeniz memuruz nasıl gideceğiz bişey olursa gibi düşünceler yüzünden gelmeyenler vardı :!:

murtace' Alıntı:
61 sayfalık bir başlık oluşmuş. Tüm mesajları okumalı mıyız? Şu an sıradan bir formatörlük gününün gecesinde bunu yapacak gücü bulamıyorum kendimde. Ama zihnimdeki soru işaretlerini sizlerle paylaşmak istiyorum.
Öncelikle durumumu kısaca özetleyeyim. Ben formatörüm. Haftada 9 saat derse giriyorum. Kendi okulum dışında bana oldukça uzak iki okulun daha bt sorumlusuyum. Okuluma bu yaz tayin isteyerek geldim ama norm fazlasıyım. vs.vs.
Bu eylemle ilgili yapılan yorumlardaki en büyük yanılsama rehber öğretmenlerin ve beden eğitimi öğretmenlerinin eylemlerinin örnek gösterilmesi. Üzgünüm ama onlarla alakamız yok... Her ikisinde de topyekün bir eylem çağrısı ile hareket edilmiş ve her sendikadan büyük katılımlar sağlanmıştı. Hatta beden eğitimi öğretmenlerinin son eylemi o dönem içinde bulunan durum nedeniyle herkesin katıldığı toplu bir eyleme dönüşmüştü. Bizim durumumuz neden mi farklı. O dönemde halinden memnun tek bir rehber öğretmen ya da beden eğitimi öğretmeni bulamazdınız. Sizce bilişimcilerin tamamı ya da çoğunluğu öylemi...? cevabı biliyorsunuz.
O dönemde rehber öğretmenlerin ve beden eğitimi öğretmenlerinin hak kayıplarının varlığını branşı ne olursa olsun hemen hemen tüm öğretmenler kabul ediyordu. Bu onlar için çok önemli bir destek güçtü. Sizce bizim için durum öylemi.
Çok uzattım farkındayım. aslında yanlış anlaşılmamak için iyice ayrıntılamak isterdim ama kısacası benim yazdığınız maddelere itirazım var.
1- Bilişim dersinin zorunlu ders olmasının ve hatta iki saate çıkarılmasının faydalı olacağını düşünmüyorum. İlköğretimdeki 5 yıla yayılan iki saatlik zorunlu dersle hedeflediğimiz akademik kazanımlar İngilizce derslerinde olduğu gibi ( ki ders saati 4-5 ler de 3 ikinci kademede ise 4 saat iken) uçup gidecektir. Bu yazdıklarımdan sonra öğretmenlik becerime hakaret edecekler hiç yeltenmesinler, sadece oturup düşünsünler. İlköğretimde temel kullanım becerilerinin kazanılması açısından 1 saatlik, not ile değerlendirmeden (seçmeli değil) muaf bt dersi ile lisede 4 döneme yayılan zorunlu, not ile değerlendirilen ve içeriği bizler tarafından hazırlanacak bt dersinin çok daha olumlu sonuçlar doğuracağı kanaatindeyim. 4 yıl boyunca lisede görev yaptığımı da belirtmek isterim. Kim bilir belki bunun sonucunda YGS-LYS’ de sayısal alanlar için bt soruları da sorulur, ne dersiniz?
2- 5 senedir yenilenmeyen bt sınıfları yenilensin mi. Bence hayır. Ne yapıyoruz ki o sınıflar işimize yetmiyor. Mantıklı olmak gerekmez mi sizce de. Bu yıl kurulan bir bt sınıfı ile 2006 kurulmuş bir sınıfta işlenen dersler arasında ne fark var? En çok win 7 – xp farkı. Bunun yerine formatörlük uygulamalarında da kullanılmak üzere formatör öğretmene tahsis edilecek orta üstü bir ana bilgisayar ile bt sınıflarının donatımında kullanılacak bir ödenek talep etmek daha doğru olmaz mı?
3- Sözleşmeli öğretmenler kadroya geçirilsin mi. Tabiî ki geçirilmesin.  . muhalefet te bir yere kadar bu maddeye itirazım yok… gerçi bu gidişe hepimiz kadrosuz olacaz o da ayrı mesele.
4- Formatörlüğün bir esas ve usule bağlanmasını talep etmek önemli ama çizgileri çok iyi belirlemek lazım. Bilmem kaç sayılı yönetmelikle bizleri memur statüsüne aldıklarında da esas- usul vs. bağlanmış olacaktır. İşte burada ‘rehber öğretmenlerde olduğu gibi’ ibaresi kesinlikle belirtilmelidir.
5- Şimdiki müfredatı da uzman! kişiler hazırlamış, kitaplar da uzmanlarca! yazılmış. Ne yalan söyleyim bu sorun nasıl çözülür bende bilmiyorum. İlköğretimde bir içerik havuzu oluşturulup kitap olmaksızın öğretmenin buradan belli bir oranda konu seçmesi sağlanabilir. Megep te olduğu gibi.
Şimdi bu yazdıklarım tamamen benim görüşümdür. Kızmak yok, formatörlüğü seviyorum. Ama bir şeyler yanlış gidiyor. Eyleme katılmaya çalışıcam. İlk iki şıkkı işaretleyip ankete katıldım. Şu an eyleme katılırım diyenler 152 kişi. İstanbul’ da olduğu gibi 25 kişi gibi komik bir katılım olmaz ama iki yüzleri de göre bileceğimizi sanmıyorum…
Sayfalar arasında kaybolmaması adına ayrı bir başlıkta da aynı görüşlerimi paylaşıyorum .
Sabırla okuduğunuz için teşekkürler….

Bu yazdıklarımdan sonra özelden mesaj atmış bir arkadaş!
" senin gibi insanlarla yıllardır iç içeyim. taa meslek lisesinden beri. bilgisayar delisi olmuş, kendini beğenmiş, yaptıklarını kimseyle paylaşmayan, kıskanş, duyarsız, acımasız, insanlardan ve sosyal hayattan uzak, haksızlıklara karşı çıkmayan, insanları sokan yılanlara gülen ve uzaktan bakan... vs.. vs..
sen ne kadar bu insanlardansın bilmem ama o yılan senide sokacak bir gün BUNU BÖYLE BİL!!!!!"

Şu yukarıda yazdıklarıma itirazın varsa onları belirtmen gerekmez mi? Saydığın özelliklere sahip insanlarla iç içe kala kala onlara benzemişsin. Ben halen eyleme katılmak için Hatay'daki arkadaşlarla iletişimdeyken, eski görev yerim Mersin'de olaydan hiç haberi olmayan 9 arkadaşı teker teker arayıp bilgilendirirken,bu yapılan yorum bt lilerin halini gözler önüne seriyor.

İki günde her aksaklığa rağmen şevkimi kırdığınız için sağolun.
Hade kolay gelsin...

Merhaba arkadaşlar benim de yaklaşık bir iki saat önce haberim oldu. Cumartesi sabahı ben ve bir arkadaşım ankarada olacağız. Görüşmek üzere.

ARKADAŞLAR YARIN BASIN METNİNİ DE BBNET KOYMAYI DÜŞÜNÜYORUM ORTALIKTAKİ FİKİRLERİ BİRLEŞTİRMEK ADINA
YALNIZ BİR RİCAM VAR KİMSE BUNU BASINLA PAYLAŞMASIN HATTA ÖZEL MESAJ OLARAK TA ATABİLİRİM
DÜZELTİLMESİ GEREKEN YERLERİ DÜZELTİRİZ 2 SAYFALIK BİR BASIN METNİDİR.

isteyene özelden atın hocam. Ortaya karışık yapmaya gerek yok.

sarix' Alıntı:
unzip hocam siz niye gelmiyosunuz
birilerinin gelmesini isteyeceğinize
sizde gelin

hocam inanın hepinizden de çok ben gelmek istiyorum bundan emin olabilirsiniz.ancak benim çok küçük bir bebeğim var onu bırakıcak kimsem de yok lütfen katılacak durumu olanlar katılmalı.
durum çok ciddi.mardin deki arkadaşları ben haberdar ediyorum.umarım katılım yüksek olur.

"Bilişimden korkma meb imamlarla iş yürümez . . ."

Hocam bu tarz pankart ve söylemler bence işimizi kolaylaştırmaz, aksine diğer söylediklerimizi de önemsizleştirir.
Siyasi eylem yapmıyoruz, dertlerimizi sıkıntılarımızı duyurucağızz. Üzüm yemeye gidelim, bağcı dövmeye değil.
Bu tarz imam-aydın, sağ-sol muhabbeti olacaksa önce ben sizle kavga ederim orda bilginiz olsun.
Sefa hocamın yayınladığı maddeler halindeki isteklerimiz uygundur ve bunu destekleyelim

Bu arada ben de cumartesi sabah aşti'de olacağım inşallah
Ankara'yı bilenler oradan meb'in önüne nasıl gidilebileceğini söyler mi acaba, bilmiyorum ankarayı.
Önüme gelene sorsam gösterirler mi ?

hocam aşti den metroya biniyorsun. kızılay durağında iniyorsun. orda kime sorsan sana gösterirler. kızılay a çok yakın zaten

masterkartall hocam terminalde kızılay giden bedava minibüsler var onlara binip gidebilirsiniz
bizde sabah 6 da nakartada terminalde olacağız telefon da edip 0505 883 50 29 beraber gidebiliriz.

sefatetik' Alıntı:
masterkartall hocam terminalde kızılay giden bedava minibüsler var onlara binip gidebilirsiniz
bizde sabah 6 da nakartada terminalde olacağız telefon da edip 0505 883 50 29 beraber gidebiliriz.

Teşekkürler arkadaşlar dediğiniz gibi yapıcam,

Sefatetik hocam telefonunu aldım, ben tahminen 7.30 gibi inerim inşallah, antepten 10 saat sürüyor görünüyor.

Bir de son olarak bilecik'ten trenle gelen bir arkadaşım var eyleme onla buluşmam gerekiyor. Bir orta yer vs var mı tren istasyonu nerde acaba, ben aştiye inicem o trenle geliyor bilecikten nasıl yapalım, başka soru sormıcam söz :)

masterkartall' Alıntı:
"Bilişimden korkma meb imamlarla iş yürümez . . ."
Ben böyle bir pankartın yanında yürümem. Örnek gösterecekseniz rehber öğretmenleri gösterin. Gerisini karıştırıp ortalığı da karıştırmanın alemi yok.

Trenden inince o da metroya binsin, kızılayda buluşun metro çıkışında dicem ama aynı çıkış olmazsa...Ya da siz aştide bekleyin o metroyla yanınıza gelsin sonra kızılaya gidin. Veya tam tersi :)

Ama ikinizinde kızılaya metroyla gidip orada bilinen bir mağaza önünde falan buluşmanız en kolayı bence.

Durun ya gar da metro varmıydı ki :shock: Bir zamanlar Ankara yı su yoluna çevirmiş olan ben şimdi gidiş yolunu bile hatırlamıyorum :(
Diğer arkadaşlar yardımcı olsalar daha iyi bence :) Gerçi kime sorsanız yol tarif eder ve Ankarada ulaşım çok kolay, problem etmeyin yani.

arkadaşlar gaziantepten 3 arkadasımıda alıp 9 nisanda ankarada olacagım...

sizden ricam ankarada okuyan böteci arkadasların konu hakkında bilinçlendirilmeleri eyleme katılım saglanmaları ve aynı zamanda ankarada calısan öğretmen arkadasların cevrelerinden ve öğrencilerinden eyleme getirmeleri olacak...

ve lütfen eylemde yanlı yani Bilişimden korkma meb imamlarla iş yürümez . . .
gibi atıfların kullanılmamasına dikkat edilirse daha iyi olacaktır..

amacımız her öğretmenden daha donanımlı olan bizlerin ders saati bulamamsı veya formatör olsa calsıma saati tutarsızlıgını gidermek ...

yanımıza gelirken biraz da limon getirelim büyüklerimiz öyle yapmışlardı Tekel eyleminde
bi de daha önce dile getirildi mi bilmiyorum ama birimiz çıkıp dizüstü bilgisayarını kameralar önünde kırsa ve bu bilgisayarı kalbi onuru ve gururu kırık tüm BT öğretmenleri için kurban ettiğini söyle ne güzel olur :) (ben kırabilirim bilgisayarımı) etkili olur mu sizce ?
Not: ve lütfen eylemde yanlı yani Bilişimden korkma meb imamlarla iş yürümez . . .
gibi atıfların kullanılmamasına dikkat edilirse daha iyi olacaktır.. katılıyorum

arkadaşlar lütfen çok rica ediyorum eylemde diğer arkadaşların dediği gibi siyasi hiç birşey olmasın. amacımızı saptırmayalım. bende eşimle birlikte katılıcam inş. böyle şeylerin olmasından çekiniyorum açıkcası. bir de şuna dikkat etsek . biz kızılayda eylem için toplandığımızda bizden olmaya başka niyetli insanların aramıza karışmasına izin vermeyelim. kalkarlar saçma sapan slogan falan atarlar . yine bizim başımız ağrır. eylemdeki hedefimizi lütfen unutmayalım

ARKADAŞLAR BİRAZ SENDİKAMIZDAN SÖZ EDEYİM DE BAZI ARKADAŞLAR SİYASİ AMAÇLI
PANKART YAZMASINLAR ÇÜNKÜ BİZAAT SENDİKA YÖNETİCİLERİ OLARAK BİZ BUNA İZİN VERMEYECEĞİZ
1. SENDİKAMIZ 6 AY ÖNCE KURULMUŞ YÖNETİCİLERİ KADROLU VE SÖZLEŞMELİLERDEN OLUŞAN BİR SENDİKADIR.
2. MAĞDUR OLAN ÖĞRETMENLERİMİZİN İSTEKLERİNİ DİLE GETİRMEK HAKSIZLIKLARI GİDERMEK ÖZELLİKLE 70 BİN 4/B SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERİMİZİ KANDIRAN VE GÜNE KADAR KADROSUNU VERMEYEN DİĞER SİYASİ SENDİKALRIN AKSİNE TÜM ÖĞRETMENLERİ KAPSAYAN ÖĞRETMENLER ARASINDA HİÇ BİR AYRIM YAPMAYAN SENİKADIR.
3. SENDİKAMIZDA HER TÜRLÜ GÖRÜŞTEN ARKADAŞLARIMIZ VARDIR. YANLIZ ARKADAŞLARIMIZIN GÖRÜŞLERİ SENDİKAMIZIN ORTAK GÖRÜŞÜNÜN ÜSTÜNDE TUTULAMAZ .
4. SENDİKAMIZIN TÜZÜĞÜNDE SİYASİ GÖRÜŞLERİNİ SENDİKANIN GÖRÜŞLERİNİN ÜSTÜNE ÇIKARMAYA ÇALIŞAN ÜYE SENDİKA ÜYELİĞİNDE ÇIKARILIR MADDESİ BULUNMAKTADIR. DİĞER SENDİKALARIN TÜZÜĞÜNDE BÖYLE BİR MADDE YOKTUR.
5. SENDİKAMIZIN ÜYESİ OLAN VE OLMASADA HAKSIZLIĞA UĞRAYAN HER ÖĞRETMENİMİZ SENDİKAMIZIN AVUKATINA DANIŞARAK DAVA AÇABİLİR BU KONUDA KENDİSİNE YARDIMCI OLUNACAKTIR.
6. SENDİKAMIZ ÖĞRETMENLİK MESLEĞİNDE BİRLİKTELİĞİ SAVUNUR HER TÜRLÜ AYIRIMA KARŞI ÇIKMAKTADIR. ÖĞRETMENLERİN SÖZLEŞMELİ,KADROLU,VEKİL , ÜÇRETLİ , UZAMAN VB. ARYIMLARIN KALDRILIMASI ÖĞRTMENLİK TE KADROLU İSTİHDAMI SAVUNUR.

ONUN İÇİN EYLEME KATILAN TÜM ARKADAŞLARDAN RİCAMIZ " Bilişimden korkma meb imamlarla iş yürümez " BU VE BUNA BENZER SİYAYİ AMAÇLI PANKARTLAR HAZIRLAMASIN BOŞUNA KESİNLİKLE İZİN VERMEYECEĞİZ EĞER ARKADAŞIMIZ ISRAR EDERSE DE EYLEMİ ERKENDEN SONLANDIRACAĞIZI ŞİMDİDEN SÖYLEYEYİM

SENDİKAMIZ KESİNLKİLE VE KESİNLİKLE SİYASİ BİR SENDİKA DEĞİLDİR. ÖĞRETMEN HAKLARINI SAVUNAN BİR SENİKADIR ÖYLE OLMAYADA DEVAM EDECEKTİR.
METİN KURTÇU ARKADAŞIMIZ KANSERDEN DOLAYI İŞİNDEN ATILDI VEFAT ETTİ SİYASİ SENDİKALRIN HİÇ BİRİ BU OLAYA EL BİLE ATMADI 5 YAŞINDA ÇOCUĞU İLE ORTRADA KALDI BİLİYORSUNUZ SENDİKAMIZ ŞUAN METİN HOCAMIZ İÇİN YARDIM KAMPANYASINA DESTEK VERMEKTEDİR.

DAHA ÖNCEDEN DE SÖYLEDİĞİM GİBİ 7 AYDIR BU İŞLE UĞRAŞIYORUM 7 AY SONUNDA EN SON EYLEM KARARI ALDIK ARKADAŞLARDAN RİCAM KİMSE BU OLAYI SABOTE ETMETE VEYA İ BİR YÖNE ÇEKMEYE ÇALIŞMASIN DİLEKLERİMİZ VE SİTELERİMİZ DERSLERİMİZİN GERİ VERİLMESİ ÇALIŞMA ESASLARIMIZIN YENİDEN DÜZENLENMESİ ŞEKLİNDE OLSUN . LÜTFEN ....

sizden ricam ankarada okuyan böteci arkadasların konu hakkında bilinçlendirilmeleri eyleme katılım saglanmaları ve aynı zamanda ankarada calısan öğretmen arkadasların cevrelerinden ve öğrencilerinden eyleme getirmeleri olacak..

cogunluk her zaman daha iyidir...

ASLINDA YAINDA ESKİ LAPTOP GETİRİP KIRSA HİÇ FENA OLMAZ ARKADAŞLAR BAYADA İLGİ ÇEKECEKTİR.
HATTA BİZ MONİTÖR DÜŞÜNDÜK AMA AĞIR OLUR TAŞIYAMAZYI DİYE VAZGEÇÇTİK ŞİMDİLİK TABİKİ
BİRAZ AKSİYON KATACAĞIZ İŞİN İÇİNE Kİ MEDYA İLGİSİNİ ÇEKSİN
KARTONDAN EKRANLARI ONDAN YAPTIK ....

BİRDE SİZ BİRYERLERE ZARAR VERMEDİĞİNİZ SÜRECE KİMSE SİZE BİR ŞEY SIKMAZ MERAK ETMEYİN
AMA SİZ HALKA VEYA ETRAFA ZARAR VERİSENİZ O ZAMAN DEDİĞİNİZ OLUR BİZ BASIN AÇIKLAMASI YAPACAĞIZ
BUNU UNUTMAYALIM LÜTFEN ...

EYLEME GELEN TÜM ÖĞRETMENLERİMİZ 1 TANE KLAVYE GETİRSİNLER BOYNUMUZA ASACAĞIZ UNUTMAYALIM LÜTFEN
...

Geri