Eyleme katılamıyorum. DSD (Devrimci Sendikal Dayanışma -
http://www.dsd.gen.tr)'nin mail grubuna aşağıda eklediğim maili attım.
Umarım faydası dokunur.
Burada yazılan bazı kırıcı mesajları da sürecin gerginliğine bağlayarak unutuyorum.
Hepinize kolay gelsin...
“Arkadaşlar merhaba.
Eğitim öğretim yılı başında İlköğretimde Bilişim Teknolojisi derslerinin 1 saate düşürülmesi ve 1. kademe derslerinin sınıf öğretmenlerine verilmesi ile
bilişim teknolojisi öğretmenlerinin büyük kısmı okullarında norm kadro fazlası duruma düşmüştü. Ayrıca birçoğumuz sınırları tam olarak belirlenmemiş bir yönetmelikle
formatör öğretmen olarak çalışmaya zorlanarak, idarenin emrinde tam anlamıyla bir teknik hademeye dönüştürüldük. Burada sorunları teker teker dile getirmek istemiyorum,her bt öğretmeni size sorunları anlatabilecek durumdadır.
Açıkçası sorunlarımızı sendikamızda (eğitim sen) dile getirdiğimizde de çok olumlu sonuçlar alamadık. Bakanlık düzeyinde bazı girişimlerin yapıldığını biliyoruz ama sorunlarla yüzleşmek zorunda kalan öğretmen arkadaşlarımız için bu yeterli görünmüyor.
Adını ilk kez duyduğum Eğitim Söz Sen 9 Nisan'da Ankara'da (12:30'da MEB önünde) sorunları dile getirmek için bir miting düzenlemiş ve sosyal ağlar üzerinden Bt öğretmenlerine sesini duyurmaya çalışıyor.
Sendikamızın konu hakkındaki sessizliği nedeniyle bir çok arkadaşımız bu mitinge katılma kararı almış durumda.
Ankara ve çevre illerde bulunan bt öğretmenlerine ve böte' lerde okuyan öğrencilerimize konu hakkında bilgi verebilirsek faydası dokunabilir.
Belki ileride sendikamızın da bu konu hakkında adım atmasını sağlayacak bir başlangıç olabilir. Zaten bu maili atmamın ve sorunu sizlerle paylaşmamın amacı da bu.
Saygılarımla.
XXXXXXXx
Hatay
Konunun tartışıldığı forum sayfası
duyurularimiz-f3/bilisim-tekno-eylemi-9-nisan-cumartesi-ankara-t59908-990.html”
Bir de öneri. Mitinge hizmetli önlükleriyle katılmak ilgi çekici olabilirdi ama şu andan sonra organize etmek zor olabilir.