KISA İSTERDİM AMA UZUN YAZI OLACAK
Nereden başlasam bilmiyorum lakin bir yerden başlıyacam,
sabah 06.00 da aşti de sefa hocam,ben,rahmi hocam ulaştık. hepimizi heyecan sarmıştı belli. ben bu 3 lü adına özellikle sefa kardeşime buradan da çok teşşekkür ediyorum. rahmi hocanın da kutularda yaptığı el işçiliğine, eline yakışıyor öğretmenim
bu kadar reklamlardan sonra bazı gerçekleri herkesin görüp, herkesin dile getirmesi dileğiyle deyip, eksik olduğumuz,iyi olduğuımuz noktaları 8 yaşından beri hem x partisi, hemde türübün çocuğu olarak edindiğim deneyimler sonucunda yazmaya başlamam da hepimizin adınma yarar var diye düşünüyorum.
organizasyon eksiklği vardı. ama bu hemen hemen herkesin ilk defa eyleme katılışından alışık olmadığı bir durumdan kaynaklanıyordu. ikinci eylemde daha iyi olacaz
sefa hocam ve ben buraya yazdık özelikle pankart koyduk. çıkartabilen çıkartsın dedik ama iyi kide fazladan çıkartmışız. eli boş geleni bir dahakine not alacam
o kadar kanallarlla fax çekin, arayın dedik kaç kişi aradı yada fax çekti acaba!!!
daha ilgi çekebilecek şeyler yapabilirdik. Ama iyi şeylerde yapmadık değil... aslında bu organizasyon eksikliği çok rahat giderilebilir ama elini taşın altına koyan sayısı ÇOK AZ.
3-5 güne anlarız hükümet,muhalefet tarafında eylem ses getirdi mi getirmedi mi? Eğer tatmin olmaz isek ki olacağa benzemiyoruz. 2 yöntem aklıma geliyor.
a) Tekrar en az 1500 kişilik bir katılımla tekrar eylem yapmak.Aslında bu sayıda az ama şöyle açıklayayım.Bana ağlayan arkadaşlarımdan hiç biri gelmedi. en az 10 kişi. Benim tahminimce eyleme katılan kişilerin çevresinde ağlayan ama gelmeyen en az 5-10 kişi vardır herhalde. eyleme katılan ve geç gelen kişileri saydığımda tahminimce 250-300 kişi vardı.Sonradan gelen kişi sayısıda azımsanmayacak kadar çoktu hani. Bir şeyleri bahane edipte gelmeyen arkadaşlara buradan sesleniyorum; kartal gurunda bayan öğretmen arkadaşımız gelemediği için kardeşini göndermiş.Üniversitelerde okuyan arkadaşları gördüm orada.Bahen üretmek çözüm değil.Ben mardinde öğretmenlik yapıyorum. eylem için 5 gün rapor aldım alamasaydımda gene cuma dan yola çıkıp gelecektim.SEFA hocamım hem maddi hem manevi nasıl uğraştığına bizzat şahit olanlardan biriyim.KISACASI bu madde için diyorumm ki 1500 kişi bile az. bir dahakine olursa ki olacağa benziyor en az 5000 kişi görmek isterim ki neden olmasın!!!
b) genel kanallardan birinde bizim durumumuzu yapabileceğimiz bir açık oturum tarzında bir şey. bu durumu sefa hocamla konuşacam 1 haftaya kalmaz. olmazsa her ne kadar sefvesem de abbas güçlü ye ortak mailler atacaz tv de durumumuzu tartışmak paylaşılması için. binlerce kez telefon edecez. gerekirse gidip görüşecez.
Seçimden önce bu iki durumdan birini yapabilmemiz gerekiyor. Ben kendi adıma ve sizler adına eminim bu iş istediğimiz gibi çözülecek lakin HERKES ELİNİ,KOLUNU,BACAĞINI,KAFASINI, YÜREĞİNİ taşın altına sokarsa!!!! HER TÜRLÜ CİDDİ ÖNERİ,ELEŞTİRİ, YORUM var ise lütfen benimle paylaşın.
cihankalin84@gmail.com- email-facebook adresim
telefonum 24 saat açıktır 0507-775-59-86. isteyen buradan da ulaşabilir
eksik,fazla olduğumuz noktaları oraya gelen bütün arkadaşlar görmüştür.Ders çıkarttığımızdan eminim hepimizin.
SON OLARAK;
resim çeken bir bayan arkadaş vardı. bana bütün resimleri atabilirse özel mesaj yoluyla yada nasıl ulaşabiliyorsa.Aynı şekilde elinde eylemle ilgili resim, video ne varsa, onları tedarik edebilirsem çok memnun olacağım. birde eylem de yatan bir arkadaş vardı oda bana bir şekilde ulaşabilirse çok müteşşekür olacağım.
KİŞİSEL OLARAK forumdaki yazılarından dolayı tanışmak istediğim 2 arkadaş vardı. biri "mfk" diğeri kartal gurundan "emre" malesef tanışamadım sizlerle. Nasipse başka zamana
kimine göre saçma, kimine göre garip kimine göre... bir yazı yazmış olabilirim kusuruma bakmayın.
saygılarımla cihan kalın