Re: Bilişim Derneğinde Kurucu üye olurum diyenler !
Cemal TANER' Alıntı:@Niyazi Hocam, geçen sene Cebitteki Çalıştay öncesi Yönetim bölümündeki tartışmalarımızı bir hatırlayın. Ben uzun zaman sadece gözlemci olarak kaldım sonra baktım iş başa düştü benim gaza getirmem sizin önderlik etmenizle arkadaşlar cesaret buldu ve bu iş gerçekleşmişti. BBnet veya Facebookun tüm BT öğretmenlerine ulaşabilecek platformlar olduğuna inanmıyorum. Yeis bir bataktır, düşersen boğulursun, azmine sımsıkı sarıl bak ne olursun demiş Akif ama realitelere bakmak lazım. Bugün forumu şöyle 1 hafta izleyen birisi fark eder ki, forumda aktif ve daimi kullanıcı olan kişiler en fazla 200-300 kişidir. Bunların da büyük bir kısmı da spor siyaset araba başlıklarındadır. Hatta isim isim yazabilirim ki bazı arkadaşlar sadece siyasi başlıklara mesaj yazmakta bt ile ilgili veya bir bt sorununa çözüm sunan bir tane bile mesajları olmamaktadır ki bu gayri memnun topluluğu ile de yola çıkılmaz. Bir çok bt öğretmeni foruma üyedir ama ya müdüründen fırça yediği zaman burada derdini anlatmak ki başlığı açıp yazdıktan sonra bir daha foruma bile uğramaz ya da bt sınıfında yaşadığı bir sorunu çözmek için soru sorar cevabını alır sorununu çözer ve bir daha foruma uğramaz ki bir daha sorun yaşadığı zamana kadar.
Bilirsiniz , kullandınız mı bilmem biz zamanlar IRC sunucular vardı. Hatta o kadar moda olmuştu ki 3-5 dolara shel hesap alıp insanlar IRC admin olma hayallerini gerçekleştirirlerdi. Uzun lafın kısası sohbet geyik yalanlar dolanlar. Sonra bir evolution ile bu ircler forum oldu. BBnetteki bir çok mesajı bu kapsamda değerlendirebiliriz ( sohbet, geyik , yalan dolan).
Bu bağlamda işte yok norm fazlsasıymış yok çalışma saatleriymiş yok şu bu , buradaki başlıklarda dile getirilen sorunlar bt öğretmenlerinin yüzde yüzünü ilgilendirmiyor ki dernek, eylem, çalıştay vs vs etlinlikler destek görmüyor.
uzatmayayım geçen yıl olduğu gibi yine yoğun bir eğitim öğretim yılı geçirceğim için sadece okuyan ve izleyen olarak buradayım, ama şu işi yap dedindi mi de kaçmam yaparım.
Tüm BT öğretmeni arkadaşlarıma kolaylıklar dilerim.