Re: Bilişim Derneğinde Kurucu üye olurum diyenler !
Cemal TANER' Alıntı:
Bir de forumda şöyle bir sıkıntı yaşıyoruz. Açılan bir konu yüzlerce kez açılsa da yine açılıyor. For exampil
Şu kadar dersim var ama formatörüm norm fazlası olurmuyum. İnsanlar sadece kendi sorunlarına odaklı, diğer mesajları okumuyor bile , yukarıda yazdığım mesajı bir çok kişinin okumuyacağı gibi.
@Cemal Hocam söylediklerinize aynen katılmakla birlikte bu kısmına daha fazla katılıyorum.
Forum, tasarımı gereği böyle bişey, bir çok konu tekrar ediliyor tekrar tekrar konusuluyor.Kime faydası var, ne etkisi var ? Zamanımız mı çok ?
Bu is Mail Grubu mantığı ile yapılır !
Mail grubunda, bir mesaj yazıldımı olusan thread'a insanlar alıntılar yaparak cevap yazarlar, kimin hangi mesajına , hangi satırına yorum yaptığınız belli dir.
Mail listelerinde bir konu tekrar konusulmaya baslarsa, uyeler o konunun konusulduğu mesaj grubunu yazan kisiye cevap olarak döner ve tekrar'a dusulmez.
Eğer o kunuyla ilgili yeni bir gelişme var ise, eski thread'a atıf yapılarak tartışma devam eder.
Bu dunyada böyle yapiliyor !
Bakın liste.linux.org.tr adresi en güzel ornek, sadece LKD nin listeleri değil,
pardusun mail listeleri,
netsec listesi
ddos listesi
YazMuhTR listesi ( ki burda Bilgisayar Muhendisleri oda kurmak konusunda bizden daha hararetli ve sert tartışmalar yapıyorlar 50+ post)
liste uzayabilir.
Bugun her linux dagitiminin ayrı konu başlıkları için ayri listeleri var.
IRC icinse evet doğru lakin birde
irc.freenode.net var, burası uzerinden insanlar dağıtım çıkartıyorlar biliyosun..
Haberleşme ortamı Mail Listeleri üzerinden döner kimin ne yazdığı bellidir, gereksiz tekrarlara düşülmez.
Bir çok kişi hergun mail adresini kontrol eder , foruma düzenli girilmeyebilir..
Dernek kurulacak ise, haberleşme ortamı tum dunyanin yaptığı gibi Mail Listesi üzeründen olmalidir.Amerikayı yeniden kesfetmeye gerek yok.
Gmail bugun etiketleme özelliği sayesinde listelerden gelen mesajları klasörlere dagitabiliyor boylece takibini de kolay yapiyorsunuz,
Ben Thunderbird kullaniyorum gmail den maillerimi IMAP le aliyorum, label 'lara gore rule'lar olusturudum takibini de gayet kolay yapiyorum
İyi halt ediyosun diyen de çıkabilir.
Bu sadece bi deneyimdir paylaşıldığı için teşekkür edende çıkaiblir.
Bu islerin mail listesiyle halledildiğini ortadayken, forumdaki atmosferi, aynı mesajların tekrar tekrar yazıldığını görünce, vallahi delleniyorum kusura bakmayın.
ekte thunderbird ekran görüntüsünü gönderiyorum.
sendika diyen arkadaşlar var bende aynı fikirdeyim lakin iyi güzel kuralım da biz daha derneği kuramıyoruz/çalıştıramıyoruz, onu geç kendi aramızdaki iletişim kanalı sağlıklı değil !
istanbulda yaşamadığıma ilk defa uzuldum.orda olsam bu iş bu kadar uzamazdı.
Salihli'den Derneğin her genel kuruluna katılmaya ve yıl içindeki yapılan faaliyetlerine, şartlarımı zorlayarak katılmaya söz veriyorum.
selamlar,saygılar.
Afiyet Olsun.