Bebiş sahibi olan bilişimciler buyurun

Kodla Büyü
biz park yatak almıştık daha kullanışlı oluyor diye duyarak ama ne yazık ki hüsranla sonuçlandı. park yatak pek iyi sallanmıyor ama bizim bebiş sallanarak uyamayı tercih etti. baktık uyutamıyoruz gittik bam bam diye bi beşik aldık. güzel sallanıyor :) küçük bişi. hem istediğimiz yere rahatlıkla taşıyoruz. kötü tarafı iyice alıştı sallanmaya gece gündüz sallanıyor ufaklığım.. şu an altı aylık ve o beşik küçük gelmek üzere. park yatağı kurduk bekliyoruz ama bakalım ne olacak. diğer tür yataklar da sallanıyor hafiften ama onlar portatif değil. biz memlekete giderken mesela tatilde park yatağı da toplayıp götüreceğiz. öyle bir kolaylığı var yani. ana kucağını ev tipi olanlarda aldık üç dört aydır kullanıyoruz memnunuz. ama o da küçük gelmek üzere artık :) araba henüz almadık çünkü zaten kış. dışarı çıkarmıyoruz. onbeş tatilde almayı düşünüyoruz ama, bir de mama sandalyesi almayı düşünüyoruz tatilde. onun haricinde kıyafet konusunda arkadaşa katılıyorum çok fazla hediye geliyor. özellikle kırkında. zaten aldığın bir elbiseyi en fazla bir iki ay giyiyor o da altı yedi defa sonra küçük geliyor..

technic_f hocam yatak konusunda aynısını biz de yaşadık. kızım duru 8 ayını bitirdi. park yatakta asla uyumadı. biz de sizin gibi bam bam da uyutuyoruz. Daha ne kadar kullanabiliriz bilmiyorum ama küçük gelmeye başladı. Hem de güvenli değil. Duru hareketleriyle onu devirebilir gibi geliyor bana. Sallanmayı mutlaka unutturmak gerekiyor. Ben şu aralar günde sadece bir kez uyutuyorum böylece akşam iyice uykusu geliyor. Hafif sallamalarla uyuya kalıyor. Sallamaya alışan çocukların ileride uyuma problemi çektiğini duydum. Sizinki de emeklemeye başlayınca daha çok yorulacak ve uykusu gelecek. Gün içinde fazla uyutmamak gerekiyor. Mama sandalyesi ise süper bişey. Bana arkadaşlarım boşuna alma çocuk öyle oturup uslu uslu yemek yemiyor zaten demişti. Biz yine de aldık. Çok memnunuz. Durunun yemek yemesinde mama sandalyesinin katkısı büyük. Her öğünde bizimle masada oluyor. Biz yemek yerken çok daha güzel yiyor. Ayrıca ben mutfakta iş yaparken yanımda güvenle durabiliyor.Tabi çok uzun süre değil. Önüne oyuncak koyarak falan oyalıyorum. Hele emeklemeye başlayınca uzun süre oturmak istemiyorlar. Mama sandalyesi alırken tekerlekli olmasına, boyunun ayarlanabilir olmasına ve güvenilirliğine dikkat edin derim. bebeğinizi sağlıkla büyütün.

Allah herkesin çocuğuna hayırlı uzun ömürler nasip etsin.

Bizim oğlan da yolda bekliyoruz nisan başında aramıza katılacak.

Beşikler-Bam bamlar- Oyun parkları kafamı karıştırıyor.

şubat tatilinde alacağız ama çocuğun hangisinde rahat edeceğini bilmiyoruz ki.

Komşunun çocuğu var 2 yaşında oyun parkında yatıyor daha gayet memnunlar.

Benim yeğen var oda beşikte hiç yatmadı ev içi ana kuçağı gibi bir şeyde uyuyor

Geceleride Anne-babasının karyolasında yatıyor iki kişilik karyolada sabaha kadar dönüyor.

Herhalde gidip bakacaz hoşumuza gideni alacağız.

blackleg hocam önerileriniz için teşekkürler. bir de hangi mama sandalyesini tercih ettiğinizi özelden yazarsanız sevinirim. benim aklımda bir marka var ama oldukça pahalı 240 lira civarı. vermeye değer mi bilemiyorum. belki daha ucuzu da işimizi görebilir. bizim fırlama zaten gündüzleri çok az uyuyor. yani ara ara o da en fazla yarım saat denebilir. ama bu sallama işi gerçekten fena. ben doğum yapmadan önce derdim kesinlikle sallamaya alıştırmayacağım, sesli ortamda uyumaya alıştıracağım filan diye ama nerdeeeee.. sen onlara hükmedemiyorsun ki onlar sana yaptırıyor istediğini. şu an sadece anne sütü istiyor bizimki mesela. kesinlikle biberon, emzik ve kaşığa ağzını bile açmıyor. o kadar çaresizim ki...

benim de 14 aylık oğlum var. kra.. marka park yatak aldık. oldukça memnunuz. doğduğu günden itibaren kullanmaya başladık. sallaması da fena değil, yetiyor bize. yazın eşimin memleketi, benim memleketim, biz nereye yatağımız oraya, çok rahat oluyor. mama sandalyesini de aynı marka aldık. ondan da memnunuz. yakın bir zamana kadar ben mutfaktayken onu yanımda mama sandalyesine oturtuyordum, 2 saate kadar oyalanıyordu yanımda, sonra da uyuya kalıyordu kendi kendine. tabi şimdi iyice hareketlendi, artık sevmiyor mama sandalyesini. ancak yemek saatlerinde oturtabiliyorum.

ben kızımı sallamaya alıştırmadım yanına yatıyorum elele tutuşarak uyuyoruz. bazen oynaya oynaya uyuyor kendi. sallanan beşik almıştık birde karyola. ama ikisinide sabitledik doğduğunda.beşiği küçük gelmeye başladı birde tutunup kalkmaya çalışıyor.mama sandalyesi süper bir şey yemeğini orada yiyiyor.yemek yaparken onuda oturtuyorum oyuncağını eline veriyorum rahat oluyor.birde yürüteç aldık pek sevdi arada oturtuyorum 5-10 dk geçirmiyorum.ilgisini çekiyor.mama sandalyasi olarak bence markasına para vermeyin.yan ürünleri oluyor.örneğin kraf...markanın ele.. diye yan ürünleri var kalite olarakta çok iyi.ben aldım boyu ayarlanabiliyor iki tekerlekli ve oturduğu kısım yumuşak silinebiliyor.tavsiye ederim:)

bilgiler için çok teşekkürler park yatak konusunda çok kararsızdım sanırım netleşti bana aslında park yaktak çok havasız gibi geliyor, yani her eşyayı alırken kendimi düşünüyorum kadife kıyafet almıyorum mesela ay çok sıcak olur diye:)

burayı okuyunca sinir minir kalmadı ne güzel konu olmuş :) benim de naziran sonuna doğru oglum dünyaya gelecek inşallah. :) Allah herkesinkini analı babalı büyütsün (aminn..)

whitelead' Alıntı:
bilgiler için çok teşekkürler park yatak konusunda çok kararsızdım sanırım netleşti bana aslında park yaktak çok havasız gibi geliyor, yani her eşyayı alırken kendimi düşünüyorum kadife kıyafet almıyorum mesela ay çok sıcak olur diye:)

bizim park yatağın 2 kenarı file gibi delikli. üzerinin cırtcırtlı kapakları var.
yazları açıyoruz, file modunda, efil efil...
kışları kapatıyoruz, kapalı oluyor.

bizim park yatağımızın kenarları fileli yani çıtçıtları yok :( gerçi zaten onda yatmıyor ama bizim bıdış. öğle arasında gittim evime görüp geldim kuzuyu. şarj olup geldim resmen.. mama sandalyesinde tavsiyelerinize teşekkürler. bakalım ankaradan bakacağım onbeş tatilde. hem mama sandalyesi hem araba..

bebek arabası almam lazım. chicconun ürünlerini çok beğeniyorum ama kullanan arkadaşların düşünceleri de önemli. benim için önemli olan hafif olması ve kullanımı rahat olması ne tavsiye edersiniz

nese1982' Alıntı:
bebek arabası almam lazım. chicconun ürünlerini çok beğeniyorum ama kullanan arkadaşların düşünceleri de önemli. benim için önemli olan hafif olması ve kullanımı rahat olması ne tavsiye edersiniz

baston puset aldık biz.
chicco ve kraftı karşılaştırdık.
kraftın özellikleri daha fazla ve daha ucuzdu.
kraft aldık, çok da memnunuz.

arkadaşlar isterseniz böyle küçük boyutlu resimlerden ekleyebiliriz. mesela bebişlerimizi, beşiklerini, varsa bebek odalarını, yürüteçlerini, arabalarını, mama sandalyelerini, en sevdiği kıyafetlerini vs...

nese1982' Alıntı:

Hocam biz pierre cardin'in V-2020 Enigma model arabasını almıştık. Çok memnun kaldık. Memnun kaldığımız özellikleri:
- Çift yönlü arabalar arasında en hafiflerden biri (örneğin aynı özelliklerde bir kraft araba ile kıyaslamıştık neredeyse yarısı kadar hafif) Bebeğim neredeyse 10 kilo oldu, arabasıyla birlikte rahatlıkla taşıyabiliyorum.
- Tek elle rahatlıkla yön değiştirip, kapatılıp açılabiliyor.
- Üstündeki tenteyi kapattığınızda isterseniz üzerindeki (fileli) sunroofu açabiliyorsunuz. Bu çok güzel bir özellik. Diyelim ki çok güneşli. bebeğiniz yatmak istiyor/zorunda ama güneşten rahatsız oluyor. İndiriyorsunuz tentesini açıyorsunuz sunroofunu bebişinize baka baka geziyorsunuz.
- Üst tente tam kapanıyor ve altı için de rüzgarlık var böylece çocuğun 4 bir yanı kapanmış oluyor.
- Sürüş için tuttuğunuz kol yaklaşık olarak 6-8 pozisyona ayarlanabiliyor. Boyunuza yada pozisyonunuza göre ayarlayabiliyorsuunuz.
- Brandası yağmura karşı oldukça dayanıklı
- Bebeğin oturduğu yer 180 derece yatabiliyor. Onun için 2-3 aylıkken çok rahat kullanmaya başlayabiliyorsunuz

Eksi olarak da bence bir tek ikiye katlanıyor olması. göbekten de katlanan modeller var, baston halini alıyor. Ne kadar kullanışlı bilmiyorum ama benim gibi dar bagajlı arabası olanlar için önemli bir detay.

Bu benim aldığım araba: http://www.nukoland.com/magaza/product_ ... cts_id=692

Bu da göbekten katlanan araba: http://www.nukoland.com/magaza/product_ ... cts_id=694

Linkleri rastgele bir siteden aldım, arabaları görebilmeniz amacıyla. Umarım faydası olur.

güzelmiş hocam ama çok pahalı ya. kalite iyi para tabi. ama tek ihtiyaçları bu değil ki. şöyle biraz daha uygun ve kullanışlı bilen var mı acaba.

Valla hocam biz abartıyor muyuz bilemiyorum ama belirli ürünlerde paraya acımıyoruz pek. Kendi ihtiyaçlarımızın tümünden kıstık artık oğlumuzun güvenlik ve konforu için uğraşıyoruz. Ama tek maaşlı yada borçlular ister istemez hesap yapıyor haliyle. Örneğin en çok para ödediğimiz şeylerden biri araba koltuğu oldu. 599TLye aldık ama içim tamamen rahat yolculukta. Ne kadar ağlarsa ağlasın çıkarmıyoruz koltuğundan. Trafik her zaman risk sonuçta. Sonradan eyvah demek çok acı.

haklısınız hocam. biz de şöyle yapıyoruz en abartılı ve kaliteli olanını değil, kalitesizini de değil, normal kalitede alıyoruz. mesela kraft , baby2go gibi. ama bunların da bir sürü modeli var. hangisi daha iyidir en iyi kullanan bilir tabi..

nese1982 yazdı:

Benim oğlum 7 aylık, adı Berhem.

Bizde Chicconun bebek arabasını aldık, oldukça memnunuz.
Hafif, kullanışlı, estetik, uygun fiyat.
Emniyet kemeri, 360 derece dönen ön tekerler

Çift yönlü düşünmüştük, gerek olmadığını gördük.

Bence çift yönlü olması çok güzel birşey. Bilhassa yaz bebekleri için. Çok küçük olduklarından etrafı izlemek yerine sizi görmeye ihtiyaç duyuyorlar. Siz de onu görmeye :D

Pierre cardin'in yukarıda saydığım artılarına çok önemli bir artı daha ekleyeyim. Bebeğin oturduğu yer 180 derece yatabiliyor. Onun için 2-3 aylıkken çok rahat kullanmaya başlayabiliyorsunuz.

eşim baston alalım diyor. hafif olsun diye. bizim bebiş zaten altı aylık. bebek arabası kullanmak için hava ii olmalı yani en az nisan.o zamana kadar 8-9 aylık olacak. kilosu da artacak haliyle. o yüzden araba hafif olmalı. bir de bizim arabanın bağajı da küçük. onu da düşünmek lazım. bildiğim kadarıyla bastonlar çift yönlü olmuyor. bende çift yönlü olsun istiyorum. o bakımdan kararsız kaldık.

Bizim arabamızın tekerleri çok büyük corolla bagajına sığdıramıyoruz bagaja sığabilecek bişey almaya özen gösterin arkadaşlar.

Örneğin bizim araba Fiat Grande Punto. Eğer bagajını görebilme şansınız varsa aklınızda bir fikir oluşabilir. Puntonun bagajına arabayı kapattıktan sonra tutacağını 90 derece kırarak sıfır oturtabiliyoruz. Bagajın yüksekliğinin de 3te birini kapatıyor. Ama yukarıda linkini verdiğim iki kere katlanabilen tipteki arabalar daha rahat sığar zannımca.

Konumuz durgunlaştı arkadaşlar. Herhalde bu kadarız bebişi olan. Yiğit diş çıkartıyor şu aralar çok huzursuz. Kıyamıyorum ama elimden bişi gelmiyor.. Tecrübeli arkadaşlar bu dönemde neler yaptı acaba?

Hareketlendirelim o zaman. Ben de iki oğluşumla katılayım. Tuna 3 yaşında, Kayra 10 aylık. Çok tatlılarrrrr bütün bebekler gibi:) Hem çok güzel hem çok zor. Benim gündemimde de kardeş kıskançlığı var. Tuna Kayrayı şamaroğlanına çevirdi. Kayra garibim abisine çok gülüyor, oynamak istiyor ama Tuna bu aralar sık sık yapıştırıyo bebeğime. Eli de çok ağır, biz bile dayanamıyoruz.
Kayra diş çıkarırken dişlik, salatalık ya da havuç veriyordum. Dişlerinin kaşıntısını biraz gidersin diye. Tazesoğan iyi geliyormuş diye duydum ama hiç denemedim.
Bebek arabası için bir öneri de benden. Yavuzakyener hocamın aldığı araba çok güzelmiş. Tutacaklarının ayarlanabilir olması çok önemli. Kullandığınızda anlıyorsunuz gerekliliğini. Bir de mümkünse fren kısmı tekerleklerin üstünde ayrı ayrı olsun. Bizimki arka iki tekerinki birleştirilmiş olanlardan. Bozuldu. Metal çubuk kilit konumuna düşüyor. İki tekeri birden kilitliyor. Sinir oluyorum.

BBNET
Geri