BTR Öğretmenlerinin DYK Müracaatı SONUÇLANDI

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ilk3r
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Re: BTR Öğretmenlerinin DYK İlgili Müraacatları ve Sonuçları

ilk3r' Alıntı:
Bu yazı yetkili sendikanın devreye girmesi ile bu şekilde çevirildiğini düşünüyorum. Tüm idareciler neredeyse yetkili sendikaya bağlı ve kendi üyelerini mağdur edecek değiller.

Bu sendika bilişim öğretmenleri içinde biraz çaba sarfetse bizim işimizde kolay bir şekilde çözülecektir.

ARkadaşım haklısın olumlu sonuç için şuan bastırıyorlar ben umudumu hala yitirmiş değilim olumlu bir sonuç bizim açıdan çıkacak .

eğitimbirsen li değilim fakat kaç defa mail atmama rağmen geri dönüş yapmadılar,arıyorum açan yok. ama üye toplamaya gelince beni kolaylıkla buluyorlar, bu olayın üstüne kim giderse benim sendikam o dur arkadaş.
Ayrıca Yeğitek bence oyalıyor yani bu dönem öyle ya da böyle geçecek ayrıca geriye dönük bizim ilçe vermeyiz dedi, diğer yerler verebilir. durduk yere uğraştığımız konulara bak arkadaş ya hiç iştah kalmadı yeminle

aynenbadi' Alıntı:
eğitimbirsen li değilim fakat kaç defa mail atmama rağmen geri dönüş yapmadılar,arıyorum açan yok. ama üye toplamaya gelince beni kolaylıkla buluyorlar, bu olayın üstüne kim giderse benim sendikam o dur arkadaş.
Ayrıca Yeğitek bence oyalıyor yani bu dönem öyle ya da böyle geçecek ayrıca geriye dönük bizim ilçe vermeyiz dedi, diğer yerler verebilir. durduk yere uğraştığımız konulara bak arkadaş ya hiç iştah kalmadı yeminle

Hocam bu dönem bu iş hallolmaz ise bir de kodlama dersi eklenirse okullarda fpbtr olacak olan kim kalır bilmiyorum ?

Arkadaslar ben niye umit verim bana denileni soyluyorum 296 95 66 arayin sorun bana denileni soyledim yalan solucek halleri yk yegiteki sucluyordk o halde nasil bole bir yazi cikardi diye adamlar yazimizdaki herseyi saten insan kaynakalrina sorup cikartiyolarmis

murat_erg' Alıntı:
Arkadaslar ben niye umit verim bana denileni soyluyorum 296 95 66 arayin sorun bana denileni soyledim yalan solucek halleri yk yegiteki sucluyordk o halde nasil bole bir yazi cikardi diye adamlar yazimizdaki herseyi saten insan kaynakalrina sorup cikartiyolarmis
hocam senle alakası yok zaten,
o numarayı aradığımızda genel de 2 kişi bakıyor biri bayan biri bay.. O anki psikolojilerine bağlı 1 gün önce aradığım da her şey yolunda diyorlar 1-2 gün sonra arıyorum muhatap burası değil İKGM dir diyorlar.zor bir şey değil kaç hafta oldu hala icraat yok

murat_erg' Alıntı:
Kötü niyetle ümit veriyorsunuz demedim hocam 2013 tede cabaladiniz kazandik gene cabaliyorsunuz insallah ayni olur dedim

murat_erg' Alıntı:
yorumlarına değer verdiğim zümrem.
Cümlelerin çok devrik anlamakta zorluk çekiyoruz. biraz daha güzel ifade etsen basit cümleler kullansan çok iyi olur hocam.

çok değerli zümrem zahmet edip cümle devrikliğine bakacağına olayı anlamaya bak kusura bakma sırf yorum yazmak için yorum yazmayın anlayamıyosan saten sorun sendedir

Kenan06' Alıntı:
Erdcannet hocam ankara polatlı da son durum nedir kurs ücretleriyle ilgili?
hocam son durum, okul idaresi gelen yazıya göre işlem yapmak zorunda olduğundan şu anda kurs ücretleri ödenmiyor. Kurslara devam ediyorum ben. İstifa dilekçesinin cevabı geldiği andan itibaren gireceğim kursların ücreti tahakkuk ettirilecek diye düşünüyorum.

Az önce Eğitim bir sen genel merkez hukuk birimiyle görüştüm. Talep milli eğitime iletilmiş cevap bekleniyor olumsuz bir durum olursa bireysel mahkeme başvurusu yolu izleneceğini söylediler.

Bu iş inşallah düzelir. Özellikle bu müdür yardımcıları ile ilgili yazıdan sonra bakalım ne olacak. bu arada BİMER yapılan başvurunun cevabı hangi yolla geliyor?

erdcannet' Alıntı:
Kenan06' Alıntı:
hocam son durum, okul idaresi gelen yazıya göre işlem yapmak zorunda olduğundan şu anda kurs ücretleri ödenmiyor. Kurslara devam ediyorum ben. İstifa dilekçesinin cevabı geldiği andan itibaren gireceğim kursların ücreti tahakkuk ettirilecek diye düşünüyorum.

hocam istifa etmeseydin iyiydi sonuçları bekleseydi keşke

hakansia' Alıntı:
Bu iş inşallah düzelir. Özellikle bu müdür yardımcıları ile ilgili yazıdan sonra bakalım ne olacak. bu arada BİMER yapılan başvurunun cevabı hangi yolla geliyor?
hocam e devlet üzerinde hangi yollardan geçtiği görülebiliyor. bende il milli eğitime gelmiş bugün yarın iletirler gibi

turkuaz09' Alıntı:
erdcannet' Alıntı:
Kenan06' Alıntı:

hocam istifa etmeseydin iyiydi sonuçları bekleseydi keşke

Hocam benim istifa olayım BTR'ye tepki tamamen. Sanki devleti zarara uğratıyor, BTR olarak hem derse girip, hem okulun işleriyle uğraşıyoruz ondan sonra vatandaş kalkıp bu durumu saçma bir madde üzerinden yorumluyor. Ortada verilen emeğe yazık, Allah'ın kanunu değil en nihayetinde bu kadar diretip, çalışan insanları mağdur etmenin de bir anlamı yok. Şu olur; sabah 8-akşam 5 mesaim olur, aylık sabit 5000 lira ile okulun tüm teknolojik danışmanlığını yaparım. Ücretsiz kurs da veririm. Asli görevim bu olur. Bunun da bir karşılığı olmalı. Herhangi bir teknik servis kalkıp ders anlatamaz. Gelip kabloyu bağlar gider. Dışardan teknik destek alınacak dense bu fatih projesi için sizce bizim yaptığımız iş için ödenecek ücret nedir? Buyursunlar bunun cevabı verilsin. Okula istihdam edilecek her teknik servis elemanının ücreti ne olacak görev ve sorumluluğu ne olacak. Devlete her elemanın maliyeti ek olarak en az 4000 lira. Fatih projesi sadece duvara tahta koyup, çocuklara tablet dağıtmakla olmuyor/bitmiyor. Bu işin alt yapısı, yazılımları, eğitimleri... sürekliliği sağlanmayan bir proje çöp olur. Hızlıca çöp olamaya doğru da devam ediyor.
Duvarda 1 yıldır asılı duran tahtanın neden çalışır duruma gelmediğinin sorumlusu "biz" olsaydık hemen hakkımızda soruşturma vs açılmaz mıydı? Ne diyor du görevlendirme yazısında ?"İşini düzgün yapmayan BTR öğretmeninin göevlendirmesinin ivedilikle iptaline" Zincirin zayıf halkası olarak görüldüğümüz için istifa ettim. Bu şartlarla tekrar görev almam.

Alt yapı olayında olduğu gibi turk telekom ihaleyi alıp çekilen her kablo ucu başına 200 lira alınıyor fatih projesinde.Tabi ki bunu da TT alt firmalara ihale ederek, kolunu kıpırdatmadan çok ucuz bir şekilde 50-60 liraya herhangi bir ilçede ki teknik servis bu işi yapıyor. Durum bu arkadaşlar, yaptığımız iş kıymetli bunun da karşılığı 18 saat ücret değil. Kimse kusura bakmasın eşit işe eşit ücret ise bi de bizim tarafımızdan
Devletimiz maalesef bu konuda bilişim teknolojileri ve yazılım dersini ve bilşim teknolojileri alanını "OYUNCAK" olarak görmekten vazgeçmesi gerekmekte.Yazdığım dilekçemde de "asıl görevim olan öğretmenlik mesleğimi layıkı ile yapabilmek için" diyerek belirttim.

Başvuru Metni: MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN 30-12-2015 TARİHLİ 13507730 YAZISI UYARINCA, MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİNİN DERS VE EK DERS SAATLERİNE İLİŞKİN KARARIN 16.MADDENİN 2. BENDİNE GEREĞİNCE EK DERS ÜCRETLERİNİN KADROLARININ BULUNDUĞU KURUM-OKUL TARAFINDAN ÖDENECEK ŞEKİLDE “FATİH PROJESİ BT REHBER ÖĞRETMENİ” OLARAK GÖREVLENDİRİLDİM. BU GÖREVLENDİRMEM SONUCUNDA KADROMUN BULUNDUĞU OKULDAKİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSLERİNE GİRİP GİREMEYECEĞİMİN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN CEVAP VERİLMESİNİ İSTİYORUM. GEREĞİNİ BİLGİLERİNİZE ARZ EDERİM...
GELEN CEVAP;
Sayın H...........

İlgi : 01.03.2016 tarih ve 266838 sayılı BİMER başvurusu

Görevlendirildiğiniz 1507730 sayılı yazı ektedir. Bu yazının 3. Maddesine göre;

“Madde 3: Görevlendirilen öğretmenler, mevzuatı gereği yürütmek zorunda oldukları ders görevini yerine getirdikten sonra kalan zamanda bu görevi yürütecektir. 21 saatten fazla ders görevi dolduran öğretmenlere okul dışında Fatih Projesi BT öğretmenlik görevi verilmeyecektir.” İbaresi bulunmaktadır. Bu nedenle dilekçede adı geçen dersler mevzuat gereği yürütmek zorunda olduğu dersler ise, bu dersleri vermek zorundadır.

....... İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER BÖLÜMÜ

Cevabı veren makam İnsan kaynakları Genel Müdürlüğü. Hani biz derse giremeyecektik.Öğretmenlikle ilgimiz yoktu. Aydın a yazı yazan bayan arkadaşın telefon numarasını bilen varsa buraya yazarsa bende bu cevap üzerine konuşmak istiyorum.

Eskişehire gönderilen yazı ile bize gönderilen yaziyi birleştirip tekrar sormak lazim

hakansia' Alıntı:
Başvuru Metni: MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN 30-12-2015 TARİHLİ 13507730 YAZISI UYARINCA, MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİNİN DERS VE EK DERS SAATLERİNE İLİŞKİN KARARIN 16.MADDENİN 2. BENDİNE GEREĞİNCE EK DERS ÜCRETLERİNİN KADROLARININ BULUNDUĞU KURUM-OKUL TARAFINDAN ÖDENECEK ŞEKİLDE “FATİH PROJESİ BT REHBER ÖĞRETMENİ” OLARAK GÖREVLENDİRİLDİM. BU GÖREVLENDİRMEM SONUCUNDA KADROMUN BULUNDUĞU OKULDAKİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSLERİNE GİRİP GİREMEYECEĞİMİN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN CEVAP VERİLMESİNİ İSTİYORUM. GEREĞİNİ BİLGİLERİNİZE ARZ EDERİM...
GELEN CEVAP;
Sayın H...........

İlgi : 01.03.2016 tarih ve 266838 sayılı BİMER başvurusu

Görevlendirildiğiniz 1507730 sayılı yazı ektedir. Bu yazının 3. Maddesine göre;

“Madde 3: Görevlendirilen öğretmenler, mevzuatı gereği yürütmek zorunda oldukları ders görevini yerine getirdikten sonra kalan zamanda bu görevi yürütecektir. 21 saatten fazla ders görevi dolduran öğretmenlere okul dışında Fatih Projesi BT öğretmenlik görevi verilmeyecektir.” İbaresi bulunmaktadır. Bu nedenle dilekçede adı geçen dersler mevzuat gereği yürütmek zorunda olduğu dersler ise, bu dersleri vermek zorundadır.

....... İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER BÖLÜMÜ

Cevabı veren makam İnsan kaynakları Genel Müdürlüğü. Hani biz derse giremeyecektik.Öğretmenlikle ilgimiz yoktu. Aydın a yazı yazan bayan arkadaşın telefon numarasını bilen varsa buraya yazarsa bende bu cevap üzerine konuşmak istiyorum.

al işte. hane 16 bilmem kaçıncı madde. ne oldu patladı. cevap yeğitek in görevlendirilme esaslarına göre verilmiş. demek ki neymiş insan kaynakları saçmalıyor.
bu bile bizim hakkımızın yendiğini gösteriyor. işlerine gelince yeğitek yazısı işlerine gelmeyince bilmem KHK.

SON DAKİKA!
İLÇE FORMATÖRÜNDEN ALDIĞIM HABERE GÖRE İNSAN KAYNAKLARI YEGİTEKE YAZIYI YAZIN SORUNU ÇÖZÜN DİYE GÖRÜŞ BİLDİRMİŞ BİR İKİ GÜNE ÇÖZÜLECEKMİŞ..

Ben de dilekçe verdim btr iptali için 10 gün sonra onaylandı .şu ana kadarki kuRS ücreti de yatirilmadi

alemd@r' Alıntı:
SON DAKİKA!
İLÇE FORMATÖRÜNDEN ALDIĞIM HABERE GÖRE İNSAN KAYNAKLARI YEGİTEKE YAZIYI YAZIN SORUNU ÇÖZÜN DİYE GÖRÜŞ BİLDİRMİŞ BİR İKİ GÜNE ÇÖZÜLECEKMİŞ..
Hangi ilce hocam ?

alemd@r' Alıntı:
SON DAKİKA!

FLAS HABER BİTMEZ...

bursa yıldırım..ankaraya gitmişti bizzat görüşmüş bize söylediği bu..Yegitek in istediği düzeltme yazısına bunu söylemişler..ben geleni aktarıyorum olduğu gibi..yorum katmandan :)

Böyle bir haber dün Aksaray Bt rehberler gurubundada geçti.İl koordinatörü söyledi.

Hadi inşallah demekten yorulduk.

astalavista23' Alıntı:
Böyle bir haber dün Aksaray Bt rehberler gurubundada geçti.İl koordinatörü söyledi.

durup dururken neden desin ki..ben umutluyum..kurslara devam edeceğim..

İşi hızlandırmak için yarın herkes yeğitek i telefon yağmuruna tutsun, duyumlar güzel fakat biz duyum değil icraat istiyoruz

alemd@r' Alıntı:
SON DAKİKA!

Bizim açımızdan olumlu yönde mi yoksa olumsuz mu?
Yani İKGM şunu mu demek istemiş aceba; "Bizim dediğimiz neyse o ek ders yazılmaz; sorunu bu yönde siz çözün?" mü?
Yoksa "YEĞİTEK görevlendirme yazısına göre çözün" mü?
Bu konuda bir açıklık var mı?

Evt arayin yarin arkadaslar ogleden once arayin yegiteki ogrenelim ki yegiteke gelse yazi eminin bir hafta icinde illere yazilari gondercekler

xsavis' Alıntı:
alemd@r' Alıntı:
SON DAKİKA!

Bizim açımızdan olumlu yönde mi yoksa olumsuz mu?
Yani İKGM şunu mu demek istemiş aceba; "Bizim dediğimiz neyse o ek ders yazılmaz; sorunu bu yönde siz çözün?" mü?
Yoksa "YEĞİTEK görevlendirme yazısına göre çözün" mü?
Bu konuda bir açıklık var mı?
bİZE GELEN MESAJ BU HOCAM..

Ekli dosyalar

• Screenshot_2016-03-08-18-59-34.png
    Screenshot_2016-03-08-18-59-34.png
    74.7 KB · Görüntüleme: 330

Arayalım da hangi numarayı arayalım. Numaraları bilen varsa yazarsa sevinirim

Geri