DYK için birlik olma zamanı!!

Kodla Büyü
Re: DYK için toplan!!DERSİNE SAHİP ÇIK

Her şeye resmi yazı isteyen meb kafaya göre kurs kapatıyor kendi çıkardığı kanunları hiçe sayarak

yeni duyuru yayinlamislar ama bilisim icin bir acikalma HALA yok.

"SINIF OLUŞTURMA İŞLEMELERİ DERS BAZLI (TÜRKÇE KURSU,MATEMATİK KURSU V.B.) ŞEKLİNDE YAPILACAKTIR. "

gecen senenin ilk donemi boyle yapmistik, ikinci donem de aynisi yapacakken oyle secim mi olur demislerdi. ben de aksi olursa her ogrenciye toplu olarak uc ders vermek gerektigini soylemistim. olsun oyle yapin dediler simdi bile dedigimize geliyorlar.

gercekten vasat yoneticiler isinin hakkini vermeyen insanlarla biz hakkimiz olan seyi zor geri alacagiz anlasilan.

keske su guzel ulkeme liyakat denilen sey ugrasaymis... hala ayiklanamayan fetöcüler mi var yoksa bazilari yine fetönün izinden mi gidiyor anlamis degilim.

Yetkili sendikanın neden halen bir girişimi yok arkadaşlar DYK kursları ile ilgili...

gokhan_keskin55' Alıntı:
wake__up' Alıntı:
değerli arkadaşlar, memurlar.nete haber yapılmasını istiyoruz ancak yetkili sendikanın sitesinde, bizim haklılığımıza, mağduriyetimize dair neden herhangi bir haber yok bu sendikada üye olan arkadaşların bilgisi var mı?
ben dün aradım bu nasıl sendikacılık dedim diğer sendikalar bize sahip çıkarken siz bir haber bile yapmıyorsunuz dedim istifa edeceğimi söyledim...
aynen öyle hocam daha öncede söyledim sendika böyle zamanda kendini belli etmeli.

sorun ekonomik olamaz, bu işin ardında art niyet var.

ve emin olun bakanlıkta bu kararı ortaya atanın eğitime bir tek katkısı yoktur.

ben bu kararın arkasında ki kişinin kimliğini merak ediyorum.

alanı ne, bağlı olduğu bir cemaat var mı?

radicalbrain' Alıntı:
yeni duyuru yayinlamislar ama bilisim icin bir acikalma HALA yok.

"SINIF OLUŞTURMA İŞLEMELERİ DERS BAZLI (TÜRKÇE KURSU,MATEMATİK KURSU V.B.) ŞEKLİNDE YAPILACAKTIR. "

gecen senenin ilk donemi boyle yapmistik, ikinci donem de aynisi yapacakken oyle secim mi olur demislerdi. ben de aksi olursa her ogrenciye toplu olarak uc ders vermek gerektigini soylemistim. olsun oyle yapin dediler simdi bile dedigimize geliyorlar.

gercekten vasat yoneticiler isinin hakkini vermeyen insanlarla biz hakkimiz olan seyi zor geri alacagiz anlasilan.

keske su guzel ulkeme liyakat denilen sey ugrasaymis... hala ayiklanamayan fetöcüler mi var yoksa bazilari yine fetönün izinden mi gidiyor anlamis degilim.

Olay aynen dediğin gibi hocam, bizde geçen yılki isteklerine göre sınıf sınıf seçim yaptırdık, şimdi gelde listelerle uğraş.
Eskisi gibi eklenen öğrencinin toplu listeden düşülmesi olayını da iptal etmişler galiba tam detaylı bakmadım ama...

Üye olduğun sendika dersinize sahip çıkmıyorsa , bir basın açıklaması dahi yapmıyorsa istifa edin. En güzel tepki budur. Zaten çoğu siyasi ve ideolojik sendikalar . Bir iki ay sendikasız olun ne olacak ....
Ben kendi sesimi duyurmak için zaten geçen sene sendika kurdum bilişim öğretmeni olarak . Tepkimde gereken yere ilettim. Resmi cevap bekliyorum. Dava ise dava ne gerekiyorsa yapacağım bir hakkı almak veya vermek birilerinin keyfine kalmamalı . herkes kanunlara göre hareket etmeli Bu ülkede...
Sayımız çok güçlüyüz bilmem neyiz diyen sendikalar şuan bizi yine görmezden geliyorlar bunu herkes kavramıştır umarım.

sefatetik' Alıntı:
Üye olduğun sendika dersinize sahip çıkmıyorsa , bir basın açıklaması dahi yapmıyorsa istifa edin. En güzel tepki budur. Zaten çoğu siyasi ve ideolojik sendikalar . Bir iki ay sendikasız olun ne olacak ....
Ben kendi sesimi duyurmak için zaten geçen sene sendika kurdum bilişim öğretmeni olarak . Tepkimde gereken yere ilettim. Resmi cevap bekliyorum. Dava ise dava ne gerekiyorsa yapacağım bir hakkı almak veya vermek birilerinin keyfine kalmamalı . herkes kanunlara göre hareket etmeli Bu ülkede...
Sayımız çok güçlüyüz bilmem neyiz diyen sendikalar şuan bizi yine görmezden geliyorlar bunu herkes kavramıştır umarım.

:alkis: :alkis: :alkis:
Arkadaşlar artık bu gurur meselesi oldu bu branşın geleceğiyle ilgili artık bizi istedikleri gibi hor görmesinler artık biraz öğretmenli ahlakı olan ilerde öğretmenlik yapmak isteyen herkes tepkisini koyması lazım

Bu haksızlıktan haberi olmayan bilişimciler var desem :o
Umursamayan tipler var zaten kurs vermiyordum diyenler var desem :o
Ne dersiniz?

senolak' Alıntı:
Bu haksızlıktan haberi olmayan bilişimciler var desem :o
Umursamayan tipler var zaten kurs vermiyordum diyenler var desem :o
Ne dersiniz?

tomreader2010' Alıntı:
Geçen sene BTR iken kurs açtırmamışlardı koca forumda 5-6 kişi mücadele verdik kurs açan zümrelerim kafasını kuma gömdü aman kursumuz iptal olur dedi hiç birşeye karışmadı ve her geçen gün "bana dokunmayan yılan bin yaşasın" dedikçe dersimiz daha kötü duruma düşüyor. eğer kurs açan açmayan atama bekleyen öğrenci herkes üzerine düşeni yapmazsa en kısa zamanda dersimizde gider elimizden.
Sıranın bize dokunmasını beklemeden birşeyler yapmalı yarın dersimizi kaldıracakların da en azından bu adamlar tepkisini koyar desinler.

ben diyeceğimi dedim hocam kafamızı nereye kadar kuma gömebiliriz

sadece teog olsa anlarım.. ona yönelik kurs derim.. ama müzik beden resim dersleri var... bilişim yok.. ya hatta drama dersi bile var bilişim yok... sebep ne , nasıl bir mantık , neden yok..acaba ilerde kendi yerlerini alacak saglam yetişmiş bireyler gelmesinden mi korkuyorlar.. oyle ya sistemleri sürekli hata veriyor:)

bimere yazdım, sendikaya ilettim, meb, yeğitek, müsteşara twit attım, okula dilekçe verdim. Yapılması gereken başka ne varsa yaparım. Herşey dersimiz için.

wake__up' Alıntı:
147 den gelen cevaba bak kopyala yapıştır yapıyorlar " modülde olmayan derslerden seçim yapılamaz " demişler ben o kadar anlattım ettim haksızlık yok mağduriyet kuralsızlık diye cevap bu :)

zaten hepimize aynı cevabı veriyor adamlar resmen copy paste yapmışlar. Tekrar başvuru yeniledim ayrıntılı bir şekilde modülden neden kaldırıldığını öğrenmek istiyorum diye 4-5 satır yazı yazdırdım derdimi rahat bir şekilde anlattım ama yine aynı cevap. Adamlar bizle dalga geçiyorlar...

Bence bilişimcileri kızdıralım tüm işlerden el ayak çeksinler bu sayede kursların başvuruları sayısı, sınıflar oluşturulması, listelerin oluşturulması olmaz bu sayede daha az kurs açılır diye yaptılar...

Bu yazıyı kendi internet sitenizden aldım "Ortaokullar ve imam hatip ortaokullarının haftalık ders çizelgesinde bulunan derslerden ve ortaöğretim kurumları haftalık ders çizelgesinde bulunan derslerden veli ve öğrenci talebine göre açılacaktır." bu yazıya göre Bilişim Teknolojileri dersini e-kurs modülünden neden kaldırdığınızı biz Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerine açıklamanızı istiyorum.

https://odsgm.meb.gov.tr/kurslar/iletisim.aspx

Buradanda iletişime geçebiliriz...

okula dilekçe verdim. ankara 6.bölge eğitim bir sen başkanına ilettim. sendikaya mail attım.

14151222 numaralı başvurum sonuçlanmış, henüz sonucuna bakamadım ama hakkımızı alana kadar mücadele etmeliyiz. Veriyorsan herkese ver, vermiyorsan kimseye verme, adalet istiyoruz, o kadar...

bugun için arayan oldumu ilgilileri ben düşüremedim

equilibriumerror1' Alıntı:
14151222 numaralı başvurum sonuçlanmış, henüz sonucuna bakamadım ama hakkımızı alana kadar mücadele etmeliyiz. Veriyorsan herkese ver, vermiyorsan kimseye verme, adalet istiyoruz, o kadar...

bimer başvurusumu hocam.

denizci' Alıntı:
equilibriumerror1' Alıntı:

bimer başvurusumu hocam.

yok alo 147, bimere de tüm aile bireylerim adına da başvurdum gerçi ama bu 147

29.09.2016 tarihli (saat 17:19:08) 14152940 numarali basvurunuz sonuclanmistir. Milli Egitim Bakanligi Iletisim Merkezi (MEBIM 147)

Yetkili Sendikadaki Arkadaşlar sendikanızı sıkıştırın, genel merkezi arkadaşın biri sağolsun aramış güzelde söylemiş, sendikal faaliyetlerde bulunan arkadaşlar hakkımızı savunmak için devletten düzenli bir şekilde para alıyorlar.

Hakkımızı aramayacaklarsa boşuna orada durmasınlar, hakkımızı kesin alsınlar demiyorum hiç olmasa çaba gösterdiklerini görelim.

samsun EBS'yi aradım bu gün. bakanlığa yazımızı yazdık, gelince sayfamızdan yayınlayacağız dediler. bekleyelim görelim bakalım.
bu arada bu gün öğrenciler sürekli kursumuz olcakmı diye sorup durdukça içim sızlıyor. bi kısmına ücret almadan da yapıcam yine inat olsun diye ama ilgisizlikten kapattık diyenleri Allah bildiği gibi etsin ne diyeyim.

61>34' Alıntı:
samsun EBS'yi aradım bu gün. bakanlığa yazımızı yazdık, gelince sayfamızdan yayınlayacağız dediler. bekleyelim görelim bakalım.
bu arada bu gün öğrenciler sürekli kursumuz olcakmı diye sorup durdukça içim sızlıyor. bi kısmına ücret almadan da yapıcam yine inat olsun diye ama ilgisizlikten kapattık diyenleri Allah bildiği gibi etsin ne diyeyim.
hocam onaysız kurs açamazsınız , iyi niyetli olsanızda MEB resmiyete bakar, geçen sene bizim burada onaysız kurstan ceza verildi.

Sendika başkanımla görüştüm şimdi.Eğitim bir sen. Sendika başkanları watsap gurubunda bunun 2-3 saat konuşulduğu ve bakanlıkla görüşülüyormuş . Haberimiz var dedi.

benim dün yazdığım dilekçeme seyhan ilçe mem saçma bir cevap vermiş.sinirden yazıyı almadan çıktım okuldan.2016 ocak ayında gününü hatırlayamadım şimdi bir genelgeye göre bakanlık istediği derslerden açarmış kursu.genelgenin tüm maddeleriyle çıktısını eklemişler göndermişler.peki arkadaşlar veli öğrenci isterse haftalık ders çizelgesinde bulunan tüm derslerden açılabileceği genelgesi hangi tarihe ait.genelgeyi paylaşırmısınız

ama bu dönem başı ama dönem ortası düzeltecekler hissediyorum

delphe01' Alıntı:
benim dün yazdığım dilekçeme seyhan ilçe mem saçma bir cevap vermiş.sinirden yazıyı almadan çıktım okuldan.2016 ocak ayında gününü hatırlayamadım şimdi bir genelgeye göre bakanlık istediği derslerden açarmış kursu.genelgenin tüm maddeleriyle çıktısını eklemişler göndermişler.peki arkadaşlar veli öğrenci isterse haftalık ders çizelgesinde bulunan tüm derslerden açılabileceği genelgesi hangi tarihe ait.genelgeyi paylaşırmısınız

ama bu dönem başı ama dönem ortası düzeltecekler hissediyorum

eba kurs başvuru yaptığın sayfada başvuru yapmadan önceden okudum onayladım butonunun yanında linki var hocam

Sendikalar bastırmadan mailde atsak değişmiyor..vicdanlı biri lazım ki haksızlığa dur desin..yine de devam mesaj a

Burada bazı arkdaşlar bilirler geçen sene BTR ler kurs açamaz diye bi yazı çıkmıştı, ve yoğun baskı kurup geç de olsa düzelttirdik,tabi bunda sendikaların çok önemli etkisi oldu.
Şimdide mutlaka her sendikayı arkamıza almalıyız, siyasi olarak tanıdıkları olanlar mutlaka devriye girmeli. telefonlarımız mesajlarımız mutlaka etkili oluyordur fakat ekstaradan bir şeyler yapmak lazım.

Bu gün hemen hemen her branş öğretmeni kurs açamayacağımı öğrendi (müzik,bedenci de dahil) , tabi olur mu öyle saçmalık falan deselerde kafalarında bir baloncuk belirdi " iyi lannnn bilişimin saatlerini biz paylaşırız"..bıyık altından güldükleri çok belli oluyordu.
pes etmeden elimizden gelen her şey i yapmak lazım

kurslar@meb.gov.tr 'den mesaj geldi.

Kod:
MEB Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi gereğince modülde kapatılan derslerden kurs açılması mümkün bulunmamaktadır. İyi günler dileriz...

Geri