DYK için birlik olma zamanı!!

Kodla Büyü
Re: DYK için toplan!!DERSİNE SAHİP ÇIK

Başvuruma "MEB Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi gereğince modülde kapatılan derslerden kurs açılması mümkün bulunmamaktadır. İyi günler dileriz..." cevabı verilmiştir. Bahsedilen Bilişim Teknolojileri dersi modülde açık durumda olup kurumumda 130 öğrenci tarafında seçilmiş ve e kurs modülü raporlar bölümünden çıktısı alınmıştır. Ancak 29 Eylül tarihinde kurs modülü üzerinden Bilişim Teknolojileri dersi ve seçen öğrenci listeleri kaldırılmıştır. Bu yapılan uygulamanın sebebine dair hiçbir bilgiye ulaşılamamıştır ki "KURSLAR, ÖĞRENCİ-KURSİYER VE VELİLERDEN GELEN İSTEK ÜZERİNE KURS MERKEZLERİNDE BELİRLENEN DERSLER İÇİN AÇILIR.” denilmektedir. Burada MEB Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi gereğince kursların devam etmesi gerekmektedir. Gereğini arz ederim.

diye başvuru yaptım ama papağan gibi aynı cevabı vermişler yine
"MEB Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi gereğince modülde kapatılan derslerden kurs açılması mümkün bulunmamaktadır. İyi günler dileriz..."

osdgm.meb.gov.tr ye de mail atalım arkadaşlar, şu ana kadar sadece akime göndermedim, şimdi oraya da yazıyorum

"MEB Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi gereğince modülde kapatılan derslerden kurs açılması mümkün bulunmamaktadır. İyi günler dileriz..."

o zaman modulde acik olan ve ders secimleri tamamlanmis ogrencileri neden sildiniz? boyle niteliksiz boyle vasat bir sistem olamaz arkadas!

Değerli öğretmen arkadaşlarım;
Normalde çok duygusal olmamaya çalışıyorum ama inanın bugün öğretmenler odasındaki panoya kurs programı asılırken hissettiğim değersizlik duygusunu hayatım boyunca çok az yaşamışımdır. Bütün öğretmen arkadaşlarım kurs programını incelerken ben sadece iç geçirdim, yüzümden düşen bin parça oldu. Şunu da ifade etmek istiyorum, kurstan gelecek para umurumda bile değil, sadece kursu seçen 70 öğrenciye ne diyeceğimi bilmiyorum pazartesi günü.

Elbette ki bu günler gelip geçecek; ama buradan ifade etmek isterim ki bana bu duyguları yaşatanları unutmayacağım. Bana destek olmayan sendikaları unutmayacağım. Mülakatla öğretmen ataması yapanları hafızama kazıdım bir gün hesabını sorarım ömrüm yeterse. Yazılı sınavdan 60 alanlara 90, 90 alanlara 80 verip adalet duygusunun ırzına geçenleri unutmayacağım , siz de unutmayın!! Unutturmayın..

Seçim zamanları yine kapımıza gelirler merak etmeyin. Yine şirin laflar , yine değerli öğretmenlerimiz , kardeşlerimiz vs. gibi ikiyüzlü lakırdılarla kapımızı çalarlar. Sizden ricam ne olur o gün geldiğinde bugün bize yaşattıkları değersizlik duygusunu onlara da yaşatın. Yüzlerine bile bakmayın.

Yok ben iyiyim kalsın diyorsanız da rica ederim bugün yaşadıklarımızdan şikayet etmeyin ; zira bunlar iyi günlerimiz. Demedi demeyin 10 yıl sonra milli eğitim özelleşecek. Sözleşmeli öğretmenlik bunun ilk adımı. İşte o zaman bugünleri mumla ararız.

Peki bu durumda ne yapmalıyız? Günlük çıkarlarımızı bir kenara bırakıp eğitimimizin geleceğini düşünmeliyiz, dolaysıyla da ülkemizin geleceğini . başta da belirttiğim gibi bu günler gelip geçer . sevgiyle , adaletle kalın.

a_tunc1905' Alıntı:
Değerli öğretmen arkadaşlarım;
Normalde çok duygusal olmamaya çalışıyorum ama inanın bugün öğretmenler odasındaki panoya kurs programı asılırken hissettiğim değersizlik duygusunu hayatım boyunca çok az yaşamışımdır. bütün öğretmen arkadaşlarım kurs programını incelerken ben sadece iç geçirdim, yüzümden düşen bin parça oldu. Şunu da ifade etmek istiyorum, eğer kursun parasındaysam
Gram helal etmiyorum hakkımı :(

Bu durum duzelinceye kadar daha once dedigim gibi gorevim olmayan hic bir isi yapmiyorum.bt rehber ogretmenligi secmiyorum.seyhandan slmlar

Ebs li arkadaslar sendikaniz bisey yanıyor mu acaba konuşmaya gelince en ondeler icraate gelince iş işten geçince çıkıyorlar. En iyisi sendikasız olmak galiba faydadan çok zararları var bunların ama sayın koncuk bi açıklama yaptı ilk ağızdan ebs içinde aynisi olsa iyi olur lafta kalmaz umarım birşeyler

Şuan itibari ile ulaşabildiğim her yere (aklınıza neresi gelirse) ulaştım. Mesela artık para olmaktan çıktı. En değersiz, önemsiz dersi resmen bizimki olarak seçtiler. İşte bunu hazmedemem, her ders kaç farklı sınıftan çağrılıyoruz, sürekli yardımımız isteniyor ama yine de en önemsiz biziz, yazık... Bu hata acilen düzeltilmeli yoksa tamiri zor yaralar açar. Gerçi bürokratların umrunda bile değil hükümetin oy kaybetmesi ama yine de sesimizi yükseltmeliyiz.

Btr lerin kurslari kapatildiginda bile bundan daha fazla ses cikarmistik, herhalde teknisyenligi kabul ediyoruz arti yavas yavas :(*

Ben bilmiyordum yeni gordum videoyu ama maalesef diyorum sadece

Arkadaşlar tv kanallarındaki haber programlarının whatsapp ihbar numaraları ile ya da e mail ile tv kanallarına da ulaşalım bence durumumuzu anlatalim

Düşündugum seyi yazmis arkadaş. Cok hazzettigimden degil mesela fatih portakal watsap hattina yuklensek

F-btr de haftalar sürmüştü pes etmeyelim arkadaşlar..Allah kerim..

Kodlama dersi gelecek dediler kursu elimizden aldılar bundan sonra bilişim adına çıkacak olumlu beklentiye kim inanır ki. Türkiye'nin önde gelen şirketleri teknolojiyi ithal ederek çok iyi paralar kazanıyor olmalı ki ülkemizde bilişim alanında ilerleme olmasını pek istemiyor olmalılar ben bu gelişmelerden bunu çıkarırım ancak. 4 senedir kitabı bile basılmayan bir branşın öğretmenleriyiz. Allah bundan kötü etmesin inşallah.

Forumda bir arkadaşın yazdığı gibi öğrenci listelerimle beraber bir dilekçe yazdım,kısaca; neden seçen öğrencilerim silindi bana açıklayın yazdım,aynı yazıyı bimer e de yazdım,ne cevap verecekler bakalım.eminimki mantıklı bi cevap gelmeyecek,yaptık oldu diecekler.

Bu kararı cumhurbaşkanı, başbakan, milli eğitim bakanı, maliye bakanı vermedi. Sorun ekonomik olamaz çünkü öğrenciler farklı derslere kaydırılacak.

Bakanlıkta Bilişim Teknolojileri dersine karşı olan her kimse ben bu zihin yapısını merak ediyorum.

Zaten hem bimer hem cimer neden kaldırıldı değil bu kararı alanın eğitime, öğretime ve bilime katkılarını ne gibi proje ürettiklerini sordum?

Arkadaşlar hiçbir olumlu gelişme yok mu?
Çünkü olmalı, o kadar çaba sarfediyoruz hiç olumlu bir dönüt alan yok mu?

Olumlu gelisme olacaktir oyle umuyorum.adana il milli egitim fatih egitmenlerine is yapmayacagimi gelan soyledim.turkiye geneli fatih egitmenleri grubu varmis hatta yegitek ten elmanlarda varmis.onlarda bu konuyu baya tartismislar.yegiteki ilgilendiren bir durum degil diye yakiniyotlarmis

Ben yine aynı şeyi söylüyorum ark lar. Kesinlikle bu işin çözümü twitterde bir kaç gun boyunca sürekli tt olarak Yusuf tekine durumumuzu anlatmak zira bu işi hemen çözecek olan tek kişi o görünüyor. Yada sendikalar aracılığıyla ama öyle lafda değil ciddi bir baskı ile yine Yusuf tekin ve bakana durumu dile getirmeleri olacaktır. Oturduğumuz yerden yapılabilecek en mantıklı ve en etkili şey twitterden Yusuf tekine yüklemektir zira kendi gobegimizi kendimiz kesmiş oluruz böyle dönemlerde kısa vadede hemen yardım gelmez geleceksede ancak dediğim gibi olur

xxltc' Alıntı:
Ben yine aynı şeyi söylüyorum ark lar. Kesinlikle bu işin çözümü twitterde bir kaç gun boyunca sürekli tt olarak Yusuf tekine durumumuzu anlatmak zira bu işi hemen çözecek olan tek kişi o görünüyor. Yada sendikalar aracılığıyla ama öyle lafda değil ciddi bir baskı ile yine Yusuf tekin ve bakana durumu dile getirmeleri olacaktır. Oturduğumuz yerden yapılabilecek en mantıklı ve en etkili şey twitterden Yusuf tekine yüklemektir zira kendi gobegimizi kendimiz kesmiş oluruz böyle dönemlerde kısa vadede hemen yardım gelmez geleceksede ancak dediğim gibi olur
O zaman yine tam katılımlı Twitter etkinliği ayarlaması yapalım hocam çare buysa bu. Sayımız çok iyi organize olursak TT de oluruz Yusuf Tekine de sesimizi duyururuz.

Saat verin tarih verin buradan. Herkes çevresindekilere de duyursun. Ne gerekiyorsa yapalım.

Arkadaşlar ben başka arkadaşları da ayarlayabilirim tt olmak için, burdan haberleşelim.

cumartesi saat 20:00
pazar 20:00
pazartesi 20:00

bu 3 gün boyunca tt olalım. haftaya güçlü başlarız.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bi de bunun para ile ilgili olmadığını mesleki onur ve saygınlık adına yapıldığını söyleyelim de "ben kurs açmıyom ki zaten banane yeaaa" diyenlerin kafasına belki dank eder uğradığı haksızlık.

Geri