E-KONFERANS BİLGİ PAYLAŞIMI

Kodla Büyü
Arkadaşlar sadece ekders konusunu yazmayalım, bu görevin bize dayatma usulü bizlere verilmesine karşı çıkalım. Bizi resmen memur olarak kullanıyorlar, ekdersde verseler ben bu görevi istemiyorum. Benim yerim sınıf, öğrenciler arasında olmalıyım. Bem endüstri meslek lisesinde görev yapıyorum, haftada 44 saat dersim var ayrıca yazın 18 hazirandan itibaren okul stajı var. Benim 18 hazirandan itibaren atelyede olmam gerekiyor,öğrencilere anlatmam gereken bir staj planı var, uygulamalar var ve bu öğrencilerde staja bir şeyler öğrenmek için geliyorlar, bu onların en doğal hakları, bunlar nasıl oluyorda bu gençlerin öğrenme haklarını ellerinden alıyorlar. Lafı kısaca özetlersek görevlendirmeleri isteğe bağlı yapmaları gerekyor. Ders yükü az olan , iş yükü az olan hocalara verilmesi gerekiyor(İlçe eğitici formatörlerine). İki haftadır psikolojim bozuldu, sınıfa girmeyi özledim. Ne yapmaya çalışıyorlar bunlar. Bu sorunları yazalım mail atalım gerekiyorsa sendikalara gidelim... :verymad:

by_lion' Alıntı:
Arkadaşlar sadece ekders konusunu yazmayalım, bu görevin bize dayatma usulü bizlere verilmesine karşı çıkalım. Bizi resmen memur olarak kullanıyorlar, ekdersde verseler ben bu görevi istemiyorum. Benim yerim sınıf, öğrenciler arasında olmalıyım. Bem endüstri meslek lisesinde görev yapıyorum, haftada 44 saat dersim var ayrıca yazın 18 hazirandan itibaren okul stajı var. Benim 18 hazirandan itibaren atelyede olmam gerekiyor,öğrencilere anlatmam gereken bir staj planı var, uygulamalar var ve bu öğrencilerde staja bir şeyler öğrenmek için geliyorlar, bu onların en doğal hakları, bunlar nasıl oluyorda bu gençlerin öğrenme haklarını ellerinden alıyorlar. Lafı kısaca özetlersek görevlendirmeleri isteğe bağlı yapmaları gerekyor. Ders yükü az olan , iş yükü az olan hocalara verilmesi gerekiyor(İlçe eğitici formatörlerine). İki haftadır psikolojim bozuldu, sınıfa girmeyi özledim. Ne yapmaya çalışıyorlar bunlar. Bu sorunları yazalım mail atalım gerekiyorsa sendikalara gidelim... :verymad:
bu yazının altına imzamı atarım.

aslana' Alıntı:
Arkadaşlar ücret konusunda benim fikrimherkes nail atsın hem Gonca hanımın mail adresine hem cihan beyin ve hemde bu mail gelen hzmetiçi varya oraya mailler atalım yoksa umursadıkları yok ....dediğiniz gibi birde azarlıyorlar....Aslında zor bir şey değil illere bir yazı gönderseler ekders yönetmeliğine göre deseler çünkü hizmetiçi eğitimlerinde kurs verenler fazlasıyla ekders alıyorlar...

arkadaşlar mail adreslerini yazıyorum ve ilk maili ücret konusunda ben atıyorum...

scihan@meb.gov.tr
gozkara@meb.gov.tr
hegitim@meb.gov.tr

Hepsine aynı maillerden gönderelim Zaten ya Volkan ya Şener yada Gonca bakıyor bu maillere...Destek lütfen....

arkadaşlar bu adresleri sık sık yazalım herkes mail atsın lütfen...dediğiniz gibi sıkıntılarıda dile getirin ....biz masa başı memur değiliz...

bakan ve bakanlık aklı sıra teknolojik şov yapacaklardı bence fiyasko..en iyisi trt okul kullanmak olmalıydı...
herzamanki gib işimiz hava

umus1979' Alıntı:
unforgiven55' Alıntı:
kopma hiç olmadı sadece ttk bşk konuşurken sunusunu göremedik
sunuyu da göremedik kopmalarda oldu. interneti kontrol ettim vardı. anlamadım valla.

hocalarım internet ayrı mı bilmiyorum ama şunu iyi anladım ayrı internet şart. Yada diğer bilgisayarların internetini keseceksiniz.

dobra1979' Alıntı:
umus1979' Alıntı:
unforgiven55' Alıntı:
kopma hiç olmadı sadece ttk bşk konuşurken sunusunu göremedik
sunuyu da göremedik kopmalarda oldu. interneti kontrol ettim vardı. anlamadım valla.

hocalarım internet ayrı mı bilmiyorum ama şunu iyi anladım ayrı internet şart. Yada diğer bilgisayarların internetini keseceksiniz.
bizim 4 mb lik meb hattı paylaşımsız hiç kopmadı gayet iyi idi ama ttk bşk.nın sunusunu göremedik dinleyenler anlamdı zaten sunu olup olmadığını:)

osy' Alıntı:
http://oyegm.meb.gov.tr/haber.php?id=96

sayfasındaki e-konferans için yapılan takvim var.. hepimize geçmiş olsun... Allah kolaylık versin diyorum.bakalım 11-29 haziran arası ne yapacağız bilmiyorum....

Bizim gibi ufak ilçelerde olanlar tek grupta tek haftada işi bitirecektir inşallah. Bizide boş salonda 3 hafta bekletmezler değil mi?

Şaka gibi bunlar ya. Liselerde görevli modaretörler o tarihlerde sınav görevide alamaz ek ders te alamaz nasıl iş yapıyorlar kölemiyiz biz Kuşadasında sadece 11 inde eğitim olacak başka olmayacak demişlerdi. Bişeyede yaradığı yok bu eğitimlerin kimse dinlemiyor boşuna vakit kaybı.

Uzaktan eğitimin tanımını buldum kimsenin dinlemediği eğitime ve hiç bir işe yaramayn eğitime uzaktan eğitim denir

Arkadaşlar kaç kişi MEB hattını kullandı. Ben 8 GB özel hatlı internet Kullandım.
Meb hattını kullandıysanız sorun oldumu ?

arkadaşlar daha öncede sordum cevaplayan olmadı, bağlanıp soru soran arkadaşlar acaba sesinizi nasıl paylaştınız? görüntüüyü provada paylaştık ama sese hiç bakmadım, ses otomatik olarak paylaşılıyor mu? yoksa görüntü gibi onu da paylaşmak için bir buton mu var?

hocam orada mıcrofon seklı var onu tıklıyacaksın hoparlor seklının yanında cıkar kamera ıle aynı yanı ama kulaklık takmalısın yadan ıcerdekı sesı kesmelın (anfıdekı sesı yoksa sesın bogulur fırca yersın)

Ben bugün hem uyudum hem de kitap okudum açıkçası. Bu kadar sıkıcı bir anlatım olamaz herhalde. Hiç mi uzaktan eğitim alanında uzman yok bu ülkede. Böyle eğitim yapılmayacağını, yapılsa bile verimsiz olacağını herkes bilir uzmana da gerek yok aslında...

@mercury hocam biz okulun meb hattını 4 mBit çıkartıp ordan bağlandık. sadece bugün iki kere kısa süreli bağlantıda kopukluk oldu onun dışında başka bir sıkıntımız olmadı.

@mriza hocam; ilk gün ilçe milli eğitim müdürümüz soru sordu. bağlantı aşamasında onlar bize yetki verince yukarıda yeşil renkli hoparlörün yanında bir web cam bir de mikrofon simgesi çıkıyor web cam paylaşımı başlat, ses içinde mikrofonun üzerine tıklayıp yeşil oluyor ve mikrofona tıklağında ekranın tam ortasında kabul et yada cancel yazan
küçük bir mesaj penceresi çıkıyor ona (ok) tıklaman yeterli oluyor.

by_lion' Alıntı:
arkadaşım isterse ilçede 12 tane öğretmen olsun 3 bölünecek, sayı ne olursa olsun
hocam bize bir hafta olarok açıklandı. Konferans salonu kapasitesi ve sınıf öğretmeni sayısı dikkate alınarak...

kimsenin dinlediği falan yok herkes kafasına göre takılıyor. gelir gelmez imza işini soruyorlar atan da bir yolunu bulup kaçıyor. dün konferansın son 30 dakikasını tek başıma izledim. yardımmmmmmmmmmmm kurtarsın birileri bizi u işten.

bu başlığı okudukça sizler adına üzülüyorum Allah yardımcınız (yardımcımız) olsun. bir bu eksikti bunuda yaptılar ve yine ucu bize dokundu

umus1979' Alıntı:
kimsenin dinlediği falan yok herkes kafasına göre takılıyor. gelir gelmez imza işini soruyorlar atan da bir yolunu bulup kaçıyor. dün konferansın son 30 dakikasını tek başıma izledim. yardımmmmmmmmmmmm kurtarsın birileri bizi u işten.
Ben izin vermedim. Çok acil işi çıkan bir kişi 15 dakikalığına ayrıldı. oda ilçe milli eğitim müdürüne yakalanmış. hemen geri geldi. Çok şikayet ettiler. ancak hiç prim vermedim. Dedim bakanlık trilyonları harcamış emek vermiş size eğitim veriyor. Koskoca genel müdür işi gücü bırakıp sizin karşınıza çıkıyor. Mecbur sende bekleyeceksin dedim.
Tabi ben 2 senedir Ticaret Lisesinde müdür vekilliği yaptığımdan müdür yardımcıları ve müdürler pek birşey diyemiyorlar. :++:

4-8 Haziran arası yapılacak eğitimlerde, eğitim kurumları idarecilerinin hapsini bir salona nasıl sığdırmayı planlıyor bunlar. Fikri olan varmı

dünkü konferansta insan kaynakları genel müdürünün konuşmasını tam anlayamadık gerisi güzeldi bu arada paylaşımsız 4mbit meb hattı kullanıyoruz
birde bu böyle nasıl olacak akşamları gidince kafam zonkluyor herkesten önce gel herhes canı sıkıldımı bir çıkıyor biz başında devamlı bekle herkesten sonra ortamı topla çık işin stresini çek ve hiç bir mali hak yok bu iş böyle gitmez gidemez

fakmanca' Alıntı:
dünkü konferansta insan kaynakları genel müdürünün konuşmasını tam anlayamadık gerisi güzeldi bu arada paylaşımsız 4mbit meb hattı kullanıyoruz
birde bu böyle nasıl olacak akşamları gidince kafam zonkluyor herkesten önce gel herhes canı sıkıldımı bir çıkıyor biz başında devamlı bekle herkesten sonra ortamı topla çık işin stresini çek ve hiç bir mali hak yok bu iş böyle gitmez gidemez

katılıyorum hocam. rüyalarıma girdi , sabahları erken uyanıyorum otomatik olarak aman uyur kalırsam sisteme giremezsem diyeee... gün içersinde farklı birşey yapamıyorum zaten oda cabası

mfacil' Alıntı:
hocam orada mıcrofon seklı var onu tıklıyacaksın hoparlor seklının yanında cıkar kamera ıle aynı yanı ama kulaklık takmalısın yadan ıcerdekı sesı kesmelın (anfıdekı sesı yoksa sesın bogulur fırca yersın)

teşekkür ederim hocam

y agelenlerde sıkılıyor konuşanlardan kimi daire başkanları cok monoton konuşuyor millet çıkıyor uyuyor bişey de diyemiyorum bakalım nolcak

osy' Alıntı:
http://oyegm.meb.gov.tr/haber.php?id=96

sayfasındaki e-konferans için yapılan takvim var.. hepimize geçmiş olsun... Allah kolaylık versin diyorum.bakalım 11-29 haziran arası ne yapacağız bilmiyorum....
Allah kolaylık versin, bu günlerde geçer, en azından ücret vererek yükünüzü hafifletmişler.

Görevli arkadaş ortamın gürültüsünü desibelmetre ile ölçmüş 85 db çıkmış. Akşam uyuyamadım dedi.

Geri