E-KONFERANS BİLGİ PAYLAŞIMI

Kodla Büyü
okadda' Alıntı:
osy' Alıntı:
http://oyegm.meb.gov.tr/haber.php?id=96

sayfasındaki e-konferans için yapılan takvim var.. hepimize geçmiş olsun... Allah kolaylık versin diyorum.bakalım 11-29 haziran arası ne yapacağız bilmiyorum....
Allah kolaylık versin, bu günlerde geçer, en azından ücret vererek yükünüzü hafifletmişler.

Görevli arkadaş ortamın gürültüsünü desibelmetre ile ölçmüş 85 db çıkmış. Akşam uyuyamadım dedi.

Ücret verilecek mi? Ben öyle bir yazı görmedim.

okadda' Alıntı:
Öğretmen yetiştirme genel müdrülüğünün yazısında 6. madde
6. mahalli olarak yürütülecek yüz yüze eğitimlerde görev alacak öğretim görevlilerinin yolluk, yevmiye ve ders ücretlerinin Valiliklerce karşılanması.

Bizim eğitimdeki görevimiz uzaktan eğitim salonlarında ve uzaktan eğitim programında. Ayrıca eğitici de değiliz. Biz hiç bir şekilde bu maddeye giremeyiz.

hikomen' Alıntı:
okadda' Alıntı:
Öğretmen yetiştirme genel müdrülüğünün yazısında 6. madde
6. mahalli olarak yürütülecek yüz yüze eğitimlerde görev alacak öğretim görevlilerinin yolluk, yevmiye ve ders ücretlerinin Valiliklerce karşılanması.

Bizim eğitimdeki görevimiz uzaktan eğitim salonlarında ve uzaktan eğitim programında. Ayrıca eğitici de değiliz. Biz hiç bir şekilde bu maddeye giremeyiz.

Gözden kaçırmışım hocam, o zaman hakkınızı isteyin. En az yüzyüze eğitim veren kadar emek verip karşılığının sıfır olması üzüntü verici bir durum. Eğer bu iş gönüllülük esasına bağlı ise onu bilemem.

Keşke öyle olsaydı en azından gönüllü olduk derdik. Ama salon yöneticilerinin neredeyse tamamı resen bu göreve getirildiler.

İşin ilginç olanı seminerde ilçe şube müdürleri, kadrolu okul müdürleri, öğretmen evi müdürü, ilçe milli eğitim müdürü gibi bir çok aslında bu işlerle alakası olmayan belki sadece kuşadası diye konferansa gelenler vardı. Onların durumunu merak ediyorum. hatta seminerdeyken mail adreslerimizi istemişlerdi de bir ilçenin şube müdürü mail adresini yazıp mail atmak için bize rica etmişti. mail atmayı bilmeyen insanlar vardı. Ekders durumuda karışık. çünkü seminerde sadece öğretmenler değil memurlarda vardı. Onlarada mı ekders verilecek?

hikomen' Alıntı:
Keşke öyle olsaydı en azından gönüllü olduk derdik. Ama salon yöneticilerinin neredeyse tamamı resen bu göreve getirildiler.

İşin ilginç olanı seminerde ilçe şube müdürleri, kadrolu okul müdürleri, öğretmen evi müdürü, ilçe milli eğitim müdürü gibi bir çok aslında bu işlerle alakası olmayan belki sadece kuşadası diye konferansa gelenler vardı. Onların durumunu merak ediyorum. hatta seminerdeyken mail adreslerimizi istemişlerdi de bir ilçenin şube müdürü mail adresini yazıp mail atmak için bize rica etmişti. mail atmayı bilmeyen insanlar vardı. Ekders durumuda karışık. çünkü seminerde sadece öğretmenler değil memurlarda vardı. Onlarada mı ekders verilecek?
Hocam konu başlığını görüp, arkadaşın dumuna üzüldüğüm için bodoslama daldım ama durum senin dediğin gibiyse içler açısı. Ucuza getirdikleri iş ayaklarına dolansın diyelim. Emeğin karşılığında hakkını vermeyenler için güzel sözler vardı.

Kanoute' Alıntı:
okadda' Alıntı:
Görevli arkadaş ortamın gürültüsünü desibelmetre ile ölçmüş 85 db çıkmış. Akşam uyuyamadım dedi.

:lol:
Görseydin adamın kimyası bozulmuş resmen.
Bu arada " gülme komşuna gelir başına" diyenler inşalllah boşuna söylemişlerdir diyesim geldi.

okadda' Alıntı:
Bu arada " gülme komşuna gelir başına" diyenler inşalllah boşuna söylemişlerdir diyesim geldi.

yok kesinlikle yorucu bir iş, hadi resen olmasını geçtim bir de sürekli tehditvari mesajlar moderatörlere.mezara da girseniz sizinle gelecek bu görev demedikleri kaldı.ama bundan sonra eğitim salonları denetlenecektir bence. ilk hafta gibi olursa kimse kalmaz salonlarda.

Arkadaşlar bu yapılanların hukukş bir tarafı olmadığını düşünüyorum. Yani bu görev öğretmene zorla verilebilirmi. Sendika avukatlarıyla konuşmak lazım. Bu konuyu hukuki yönünü konuşan oldumu. 869 tana moderatörden uraya yazı yazan 20 kişi, diğerleri halinden nasıl memnun, anlamış değilim...

Kanoute' Alıntı:
okadda' Alıntı:

yok kesinlikle yorucu bir iş, hadi resen olmasını geçtim bir de sürekli tehditvari mesajlar moderatörlere.mezara da girseniz sizinle gelecek bu görev demedikleri kaldı.ama bundan sonra eğitim salonları denetlenecektir bence. ilk hafta gibi olursa kimse kalmaz salonlarda.

4-8 arası olan eğitimleri bilemem ama
11-29 arasındaki eğitimler için salonda şube müdürü duracak ve bir belge var her gün onu dolduracak demişler yazıda.
en azından katılımcıların ortadan kaybolmamasını onlar sağlarlar. biz sadece bilgisayar başında oluruz.

Neyse bu saçmalığa beni bulaştırmadılarya çok şükür :mrgreen: Bu arada o kadar bilişimci adamsınız 1 tane müdürü kafalayıp bizim derslerle ilgili soru sorduramıyormusunuz?

pneuma_ex hocam çoğu müdür de rahatsız zaten genel durumdan. Uyuyanlar çoğunlukta. Ayrıca çoğu konuşmacı da sadece konuuyor söz hakkı falan yok. İleri demokrasi burası unutmayalım

solomonte' Alıntı:
Okulun kapandığı son hafta ne yapacağız bilmiyorum. Okul müdürüyüm ve yardımcım da yok. O kadar yapılacak iş var. Kendi ilçemde de yapılmıyor bu e-konferans. Köyden ilçeye, oradan da öbür ilçeye... Öğleden sonra da apar topar okula yetişmeye çalışacağız artık...

Oda bişeymi ben hem okul müdürüyüm hem salon görevlisiyim. Sen anla gerisini. okulu ücretli öğretmenlere teslim edip gidiyorum.

uyutucu birşey.bağlantının kopmayacağını bilsem açıp gidecem ama gidemiyorum işte.millet geçen hafta öğrencisiz okullarda yatarken ben 3.30 a kadar amelelik yaptım.seminer dönemimde de aynı şekilde.diğer hocalar 2 3 günde bir okula gidecek biz hergün 8 16 arası çalışacaz

hikomen' Alıntı:
solomonte' Alıntı:
Okulun kapandığı son hafta ne yapacağız bilmiyorum. Okul müdürüyüm ve yardımcım da yok. O kadar yapılacak iş var. Kendi ilçemde de yapılmıyor bu e-konferans. Köyden ilçeye, oradan da öbür ilçeye... Öğleden sonra da apar topar okula yetişmeye çalışacağız artık...

Oda bişeymi ben hem okul müdürüyüm hem salon görevlisiyim. Sen anla gerisini. okulu ücretli öğretmenlere teslim edip gidiyorum.

hocam durumunuz çok vahim. okul müdürleri niçin salon görevlisi yapıldı anlamış değilim.

valla bu moderatörlük işi baştan hatalı herkes resen yazılmış var mı böyle bir saçmalık. Bağlantı kopar isterse bütün şartlar sağlansın çoğu kişinin bağlantısı gider.olduğu kadar bundan sonra ne yapalım.

Bizim görevlendirmeler ne şekilde gerçekleşti bilen varmı. Yani görevlendirmeyi kaymakamlıkmı, valilikmi yoksa bakanlıkmı yaptı

pneuma_ex' Alıntı:
Neyse bu saçmalığa beni bulaştırmadılarya çok şükür :mrgreen: Bu arada o kadar bilişimci adamsınız 1 tane müdürü kafalayıp bizim derslerle ilgili soru sorduramıyormusunuz?

Çok dahice bir fikir:) Ama şunu belirteyim oturumlarda fazla soru alınmıyor en fazla bir iki kişi soru sorabiliyor. Yine de denenebilir tabi.

Moderatör arkadaşlar, ilgili seminerlere katılırken mutlaka görevlendirmeniz yapılmalı. Dersimizin olmadığı günlerde de salonlarda olacağız malumunuz. Bu bakımdan ek ders alabilmemiz için görevlendirme şart.

Senlige hazir misiniz? İki gundur meb sunuculari gocuk. E konderans'in baslamasina 1 saatten az sure kaldi. Ne bi bilgilendirme maili, ne bi aciklama. Kaosumuz hayirli olsun. Malum karne haftasi ayni zamanda... Hani su isi daha sonra yapsaniz olmazdi yani....

muyu' Alıntı:
Senlige hazir misiniz? İki gundur meb sunuculari gocuk. E konderans'in baslamasina 1 saatten az sure kaldi. Ne bi bilgilendirme maili, ne bi aciklama. Kaosumuz hayirli olsun. Malum karne haftasi ayni zamanda... Hani su isi daha sonra yapsaniz olmazdi yani....

kaldı 45 dakika.
açılmayan siteye giriş yapamazsak
sorumluluk yine bizde mi?!

Salonda su kadar btu klima, soyle projeksiyon, soyle guc kaynagi diye herseye standart getirip, bunlar ivedilikle saglansin dediler ama 2 gundur sunuclar gocuk. Onlar hangi tedbirleri ivedilikle almislar cok merak ediyorum

sabah geldim ilk girdiğim site hegitime
internetimde sorun olduğunu düşündüm. 2 gündür meb sunucularının açılmadığından da haberim yoktu. bakalım nolacak. maillerimi kontrol ettim bir bilgi yok.

Geri