E sınav yönergesinde değişiklik

Kodla Büyü
Bina sorumlularına da eğitim veriliyor. Sanırım başkan ve gözetmen gelmezse, bina sorumluları işleri halledecek.

Bina sorumlularına da eğitim veriliyor. Sanırım başkan ve gözetmen gelmezse, bina sorumluları işleri halledecek.

Evet öyleymiş:

(4) e-Sınav bina yöneticisi ve yardımcısı, oturum başlamadan en az 30 dakika önce sınav merkezine gelerek sınav salonlarının uygun hâle getirilmesini ve görevliler arasındaki koordinasyonu sağlar. Sınavın sorunsuz bir şekilde uygulanması için gerekli tedbirleri alır. Bu görevliler, sınavın tüm aşamalarında sınav güvenliği ile ilgili alınan kararların eksiksiz olarak uygulanmasını sağlar. Sınav merkezlerinde yaşanan ve sınav merkezlerinde çözülemeyen sorunların çözümü için Bakanlık merkez teşkilatının ilgili birimleri ile irtibatı sağlar. e-Sınav salon başkanı ve e-Sınav gözetmeninin göreve gelmemesi durumunda salon başkanı ve gözetmenin görevlerini yerine getirir.

Evet öyleymiş:

(4) e-Sınav bina yöneticisi ve yardımcısı, oturum başlamadan en az 30 dakika önce sınav merkezine gelerek sınav salonlarının uygun hâle getirilmesini ve görevliler arasındaki koordinasyonu sağlar. Sınavın sorunsuz bir şekilde uygulanması için gerekli tedbirleri alır. Bu görevliler, sınavın tüm aşamalarında sınav güvenliği ile ilgili alınan kararların eksiksiz olarak uygulanmasını sağlar. Sınav merkezlerinde yaşanan ve sınav merkezlerinde çözülemeyen sorunların çözümü için Bakanlık merkez teşkilatının ilgili birimleri ile irtibatı sağlar. e-Sınav salon başkanı ve e-Sınav gözetmeninin göreve gelmemesi durumunda salon başkanı ve gözetmenin görevlerini yerine getirir.
hocam bu değişen yönetmeliğin tam halini atarmısınız ya da linkini

E-Sınav ile mesaj geldi. Salon başkanı yazıyor. Sistem değişti mi Şubatta mı degiscekti.a

Yazılanlardan; bu hafta 2 ilde, gelecek hafta 10 ilde pilot uygulama başlamış diye anlaşılıyor.

Son düzenleme:
E-sınav görevini iptal ettirtmek isteyenler, bundan sonra iki defa düşünmeli:

IMG_0486.webp

E-sınav görevini iptal ettirtmek isteyenler, bundan sonra iki defa düşünmeli:

Ekli dosyayı görüntüle 78240
Önce atandığımız sınava bir onay/red veriyoruz zaten, orda düşünüyoruz. Ondan sonra iptal etmek için ilçe MEM sınav şubesinden bu işlem yapılabiliyordu. Bu işlemi keyfe keder kullananlar için bir önlem alınmış. HEm ilçe MEM sınav şubesinin yükü de azalmış olur. Onayladığımız sınavı; mazeretsiz olarak yılda 1 kez iptal hakkımız var da diyebiliriz.

yeni sistemde görev yapan var mı? hem başkan hem gözetmen eski uygulama izleme sorumlularından mı seçilmiş?

bir diğer hususta, bizlerin yılda kaç görev alabileceğimiz yazmıyor klavuzda, bina yöneticiler yılda en fazla 40 imiş.

Geçen yıl sağlık nedeniyle e-sınav görevlerine ara vermiştim. Sonra baktım böyle daha rahatım tekrar isteyesim gelmedi. Zaten yılda çıkan 2-3 görev, onlar da olmayıversin dedim. Bazı şeyleri insan yaşamadan bilmiyor.

bana yarin için görev çıktı. başkan uygulama izleme sorumlusu gibi çalışacak. gözetmen kimlik kontrolü yapacak. başkanları uygulama izleme sorumlularından seçmişler ama gozetmenleri nasıl seçmişler bilmiyorum

Uygulama ve izleme sorumlusu görevi artık yok.
Eğitim almış kişiler artık başkan ve gözetmen olacak.
Eğitimi almamışlar e-sınav görevi alamayacak.

Geri