Ek iş olarak öğretmenlik yapıyorum. Bulunduğum yerde büyük ölçekli yazılım firmasının 5 yıldır bayiliğini yapıyorum. Küçük ölçekli işletmelerden tutunda büyük ölçekli işletmelere kadar müşterilerim var. Ön muhasebe, resmi muhasabe yazılımı, market otomasyon kurulumu(asıl para bu işte) ve de barkod sistemi ihtiyacı olan tüm işletmeleri düşünün. Yaklaşık 110 tane müşterim var. Ayrıca büyük işletmelerin server sistemi, vpn sistemi, pfsense yazılımı ile güvenlik sistem işlemlerini yapıyor ve de bunların desteklerini veriyorum. Yıllıkta her müşterinin kullanıcı sayısına göre de yıllık bakım ve destek ücreti alıyorum. Bir kere müşteriyi kaptınız mı artık sizden kopamıyor. Yıllık versiyon güncelleme , ek kullanıcı, 3-4 yılda bir yenilenmesi gereken donanımlar vesaire... Ayrıca Serverından tutunda bilgisayarına, yazıcısına, modemine kadar her şeyi tedarik ediyorum. Bu işlerin hepsini de temeliniz olduktan sonra bir yıl gibi kısa bir sürede öğreniyorsunuz. İlk kurulumları sizi üzmeyecek, yarı yolda bırakmayacak donanımlarla yaptığınız da işletim sistemi tarafında antivirüs yazılımınızı sağlıklı seçtiğiniz de, eğitim verirken işletmeye gelebilecek olası zararları işletme personeline uygun bir dille anlatırsanız kolay kolay müşteri sizi rahatsız etmiyor.
Demek istediğim o ki biz bilgisayar öğretmenlerinin yaptığı en büyük yanlış, her şeyi öğrenmeyi çalışıp hiç bir şeyi tam anlamıyla öğrenememek. Sizlere tavsiyem eğer iyi para kazanmak istiyorsanız bir alanda uzmanlaşın. Gerisi gelecektir kendiliğinden....