MErhaba arkadaşlar; bu bölümü yeni keşfettim daha önce keşfetseydim keşke :idea:
Bende de güzel tarifler var. Çok geniş bir arkadaş çevresi olunca tarifler de çok oluyor. Bİr de annem hamur işleri üzerine çalışıyor.
Dolayısıyla da ilgim ve merakım da ona göre gelişti.
Ben de size çok pratik ama enfes bir pasta tarifi vereyim.Yapımı çok kolay. Misafir gelmeden önce bile yapsanız yetişiyor.
Malzemeler:
3 yumurta
3 fincan şeker
1 su bardağı süt
3 fincan un
2-3 yemek kaşığı kakao
Vanilya
kabartma yozu
Önce her zaman olduğu gibi yumurtayla şekeri kıvamını alıncaya kadar çırpın. Sonra içine sütünü kabartma tozu ve vanilyayla birlikte elediğiniz unu ve kakaoyu ilave edin. Biraz karışltırıp altını yağladığınız ve unladığınız kalıbınıza döküp 180 derece fırında 30,35 dk pişirin.
Fırından çıkar çıkmaz üzerine 1,5-2 su bardağı sütü dökün. ben biraz fazla ıslak sevdiğim için 2 su bardağı yapıyorum. siz de kendinize göre ayaralayabilirsiniz. Ayrıca üzerine sadece hindistan ceviziyle servis edebileceğiniz gibi çikolata sosu ile de servis edebilirsiniz. İçinde yağ olmaığı için çok hafif
Ben çocuklarım için de yapıyorum çok seviyolar. Bol sütlü onlar içn de yararlı diye düşünüyorum.
Afiyet olsun....
Daha çok tarifim var vakit buldukça paylaşırım