glimmer' Alıntı:bu sene neden yemek yapma istremiorum
Nazar mı değdik size acaba
glimmer' Alıntı:bu sene neden yemek yapma istremiorum
:wink:seyma' Alıntı:glimmer' Alıntı:bu sene neden yemek yapma istremiorum
etimekleri sıcak şerbetle ıslatıp üzerine muhallebi ve krem şanti koy. üstüne de bol hindistan cevizi, benim de canım istedi şimdi yaa..Ama diyetteyim bengelişimci' Alıntı:şöyle hafif hindistan cevizli bir tatlı tarifi istiyorum acayip canım çekiyor ama nasıl bir şey onu bilmiyorum :lol:
böyle bir tatlısı olan varsa tarif bekliyorum :roll:
çok teşekkürler hocam fakat bunu biliyorum şerbetli değil de daha hafif bi tatlışeffaf' Alıntı:etimekleri sıcak şerbetle ıslatıp üzerine muhallebi ve krem şanti koy. üstüne de bol hindistan cevizi, benim de canım istedi şimdi yaa..Ama diyetteyim bengelişimci' Alıntı:şöyle hafif hindistan cevizli bir tatlı tarifi istiyorum acayip canım çekiyor ama nasıl bir şey onu bilmiyorum :lol:
glimmer' Alıntı::wink:seyma' Alıntı:glimmer' Alıntı:bu sene neden yemek yapma istremiorum
sanırım mekan arkadaslar yasam tarzı değişikliği kızlar ama inanın eskiyi özlemiyor değilim.
istanbulda maalesef insan ilişkileri bitmiş kızlar 4 ay oldu hemen hemen geleli 250 dairelik bi sitedeyim daha kimse evime gelip bi kahvemi içmedi düşünebiliomusunuz?
ben gecen sene karsı komsuma neredeyse pijamayla gecerdim :/
glimmer' Alıntı:harika enfes, hafif ve değişik bir tatlı...
sultan lokumu
malzemeler
1 lt süt
2 su bardağı un
2 subardağı şeker
1 pk vanilya
1 pk margarin
hindistan cevizi
muz
margarini tencerede eritin unu ve şekeri ekleyin güzelce kavurun ama pembeleşmesinnnn. üzerine 1 lt soğuk sütü yavaş yavaş ekleyin. 1 pk vanilyayı da ekleyin. tam ateşte sürekli karıştırarark pişirin. kaynamaya başladığında yarıma getirin 5 dk daaha karıştırın ve altını kapatın(kolunuz kopuyor tabeee)
mikseri orta dercede cırpın.bırakın mikseri içinde kalsın. yarım saatte bir saatte bir soğuyana dek geli gidin çırpın....
soğunca buz dolabına ağzı hava almayacak bir kaba koyarak koyun. ERTESİ GÜN bir kaseye ayçicek yağı büyüüük bi kaseye hindistan cevizi ve bir tabaga da kestiğiniz muz parçaları koyun. elinizi ayçiçek yağına batırın ve bir kaşık yardımıyla elinize pohaça hanurundan biraz daha minik bir parça alın. açın elinizde ve muzu ekleyin ve yuvarlayın. ceviz büyükülüüğünde olsun oluşturduğunuz parçalar ve oluşturduğunuz parçayı hindistan cevizine her tarafı hindistan cevizi olsunnn. alın tepsiye dizin... tüm parçalara aynı işlemi uygulayın... biraz uğraştırıcı ama harika bir tariff
hocam yapıp yediniz mi istediğiniz şeyi merak ettim :roll:gelişimci' Alıntı:şöyle hafif hindistan cevizli bir tatlı tarifi istiyorum acayip canım çekiyor ama nasıl bir şey onu bilmiyorum :lol:
uhaha: eve gider gitmez yptım akşam da kaç kere yedim bilmiyorumşeffaf' Alıntı:hocam yapıp yediniz mi istediğiniz şeyi merak ettimgelişimci' Alıntı:şöyle hafif hindistan cevizli bir tatlı tarifi istiyorum acayip canım çekiyor ama nasıl bir şey onu bilmiyorum :lol:
böyle bir tatlısı olan varsa tarif bekliyorum
gelişimci' Alıntı:şöyle hafif hindistan cevizli bir tatlı tarifi istiyorum acayip canım çekiyor ama nasıl bir şey onu bilmiyorum :lol:
kolay değil deozlemsu' Alıntı:kolay kahvaltılık tarifleriniz var mı arkadaşlar?
ben annemden aldım yazın buzluğa koyuyor kışın kullanıyoruzşeffaf' Alıntı:güzele benziyor hocam ellerine sağlık, vişneler taze mi olacak, bu mevsimde zor malum :?: